Forum Sport Rowery
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

na stojaka

07.02.14, 21:08
    Niezbyt odkrywczo zauwazylem ze jezdzac na stojaco uzywam nieco wiecej miesni niz siedzac w siodelku no i ze owa pozycja pomaga przygotowac sie do niespodzianek na trasach dla roweru gorskiego.

Krotkie pytanie:
    trenujecie z jakims samozaparciem jazde "na stojaka"? Jakies dluzsze dystanse zrobione w ten sposob?

Tak jest, wiem ze mozna sobie kolana rozwalic jak sie zbyt twarde przelozenia nastawi, ale ja nie nastawiam sie na wyczyn ile na polepszenie techniki jazdy i wytrzymalosci ogolnej.

Pzdr
    Obserwuj wątek
      • bimota Re: na stojaka 08.02.14, 15:11
        TA.. JAK DETKA POJDZIE I CHCE ODCIAZYC TYL. :)
      • Gość: aja Re: na stojaka IP: *.jeleniagora.vectranet.pl 25.02.14, 21:26
        Dokładnie w ten sposób zdemolowałam kolana, więc to chyba prawda. Gorzej, że po zabiegach i rehabilitacji, doktorek odradza intensywny rower. Hmm raczej go nie posłucham, ale obawiam się, że zdecydowanie muszę zmienić styl jazdy.
      • djcargo Re: na stojaka 27.02.14, 09:07
        Dłuższych dystansów nie polecam, bo i po co? Na stojąco fajnie się pedałuje przy przyspieszaniu i oczywiście w terenie jeśli trzeba. Ale nie non-stop...
        • scept89 Re: na stojaka 28.02.14, 19:11
          djcargo napisał:
          > Dłuższych dystansów nie polecam, bo i po co?

Czysto treningowo. Skoro jezdzimy +50km w siodle i nam to jakies miesnie rozwija to jezdzenie bo ja wiem 20-30km na stojaka tez nam miesnie rozwinie tylko ze troche inne nieuzywane przy zwyklej jezdzie. I wtedy bedziemy mogli smigac pod parokilometrowa gore np.

Na razie to relaksujaco robie 2x 5km / dzien, ale tez nie kazdego dnia i nie zawsze 2x. Dletego pytanie czy sa jacys pasjonaci, bo ja wiem BMX-owcy na ktorych to siedziec trudno ktorzy robiliby dluzsze odcinki bez jakis negatywnych efektow ubocznych.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka