Forum Sport Rowery
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

merida kalahari 500 SX

IP: *.chorzow.um.gov.pl / *.chorzow.um.gov.pl 08.09.04, 08:32
    witam!

Czy kto s z Was mogłby mi pomoc , chcialabym kupic własnie ten rower bylam
    juz w sklepie kostuje on 759zl ,jest teraz na niego promocja a oprocz tego
    facet w sklepie troche zszedl z ceny ,a pytanie mam takie czy faktycznie 620
    zl za ten rower to mało? sprzedawca powiedzial ze nie moze wiecej spuscic bo
    nic na nim nie zarobi , czy faktycznie ta cena jest promocyjna dla mnie? i
    czy jest to dobry model? potrzebuje go raczej to jazdy dla przyjemnosci a nie
    wyczynowo:)
    bylabym wdzieczna za wszelkie sugestie:))
    pozdrawiam
    Obserwuj wątek
      • el_gato_con_botas Re: merida kalahari 500 SX 08.09.04, 09:01
        rower sklada sie z calej serii minusow i kilku podstawowych plusow, ktorymi sa:
        - dobra rama (nie zeby zawodowa, ale solidna, z gwarancja na lata o ile w
        przypadku aluminium mozna mowic o ramie na lata...)
        - wszystko, co potrzebne do dzialania
        zakupilismy taki rower dla mojej piekniejszej polowy z miesiac temu i teraz
        powoli zaczynam wymieniac niektore elementy - chwilowo tylne kolo, ale to tylko
        dlatego, ze znalazlem tylne kolo na cichej klaczy ;-)
        to, co trzeba wymienic w mozliwie krotkim czasie to nawet nie naped, ktory jest
        taki sobie, ale dobrze wyregulowany dziala, ale koszmarne hamulce: ciezko
        chdzace klamki i tragiczne szczeki;
        niemniej jednak ten rower byl moim zdaniem na tyle dobrym wyborem, ze sie
        skusilismy - nie bez znaczenia byl fakt, ze sklep mamy jakies 10 minut piechota
        od domu i ze serwis jest 'zaprzyjazniony';
        calosc dziala bez wiekszych zarzutow - o ile czlowiek nie zaklada od razu Bog
        wie jakiej jazdy, tylko spokojne pedalowanie, to jest to dobra decyzja;
        pzdr
        ps. swietnie sie prezentuja fioletowa rama (no, najblizej jej do fioletu) z
        czarnymi czesciami (obrecz, szprychy, piasty itp);
        ps2. amortyzator przedni to porazka kompletna, ale lepszy rydz, niz nic w
        przypadku jazdy rekreacyjnej - jak ma sie jakies ambicje, lepiej wziac widelec
        sztywny
      • Gość: Ona Re: merida kalahari 500 SX IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.09.04, 09:20
        Mam taki rowerek - damke od maja, zrobilam na nim prawie 800 km i na razie bez
        zarzutu, no moze oprocz 2 razy przebitej dentki, ale to moja wina, nie roweru.
        Jezdzi mi sie b. dobrze i ma bardzo ladne kolorki jest czarny z zielono-zoltymi
        elementami. Nie jezdze wyczynowo, ale tez nie calkiem spokojnie - rekraacyjnie
        i poki co nic sie nie dzieje. w sumie za taka kase mysle ,ze jest to rower jak
        najbardziej do przyjecia. Pozdrowienia i milego pedalowania
      • Gość: Ola Re: merida kalahari 500 SX a moze author prime IP: *.chorzow.um.gov.pl / *.chorzow.um.gov.pl 08.09.04, 10:42
        dziekuje za odpowiedzi:)
        teraz wlasnie wpadl mi w rece katalog firmy author co myslicie o tej firmie
        jest rowerek prime za 699 do tego daja 10% upustu ,zastanawiam sie ktory z tych
        rowerow jest lepszy

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka