Forum Sport Rowery
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Trasa rowerowa R10

21.07.15, 16:21
    Witam
    Postanowiłem pojechać tą trasą z Kołobrzegu do Helu. Wszystko już gotowe tylko nie mam noclegu kupiłem namiot ale nie znam położeń pól kempingowych, proszę o pomoc.
    Czy trzeba spać na polu kempingowym czy można w lesie, na polanie?
    Obserwuj wątek
      • stefan4 Re: Trasa rowerowa R10 21.07.15, 17:27
        fifi5002:
        > Czy trzeba spać na polu kempingowym czy można w lesie, na polanie?

Nie wiem, czy wolno, ale można, robiłem to wielokrotnie i nadal zamierzam. Z tym, że ja wolę w gąszczu a nie na polanie.

Tylko proszę, bardzo uważaj na ogień, jest straszna susza.

- Stefan
        • fifi5002 Re: Trasa rowerowa R10 22.07.15, 17:41
          Dziękuje za odpowiedź, ale chodziło mi bardziej o lokalizację pól kempingowych na tej trasie.
          • uthark Re: Trasa rowerowa R10 22.07.15, 18:03
            Próbowałeś szukać w Internecie?

www.google.pl/?gws_rd=ssl#q=lokalizacja+p%C3%B3l+kempingowych+na+trasie+R10

Kemping na pewno jest w Białogórze przy stadninie. Możesz tam zrobić pranie.
            • fifi5002 Re: Trasa rowerowa R10 23.07.15, 11:25
              Tak szukałem. ale nic nie znalazłem dlatego proszę o waszą pomoc.
              • uthark Re: Trasa rowerowa R10 23.07.15, 13:03
                Spróbuj sprawdzić, czy w miejscowościach, które będziesz mijać, są jakieś kempingi/pola namiotowe. Sprawdź dla każdej miejscowości z osobna.
      • vvillovv Re: Trasa rowerowa R10 23.07.15, 18:18
        Ja jechałam z okolic Koszalina do Gdyni dwa lata temu. Przygotowywałam inną trasę - w innej części Polski. Ta trasa była decyzją spontaniczną - zero przygotowania i w ogóle nie żałuję. Noclegi to była łatwizna. Jechałam i pod koniec dnia zatrzymywałam się na którymś z mijanych pól namiotowych. Nie podam adresów bo po pierwsze ich nie zapisałam, po drugie niektórych może już nie być, a mogą być inne... Zobacz, to miejscowości w których nocowałam:
        Dąbki - blisko Koszalina,
        Ustka, wjeżdżając do miasta złapałam kątem oka info nad jakiś płotem, znalazłam pole z łatwością (a nie było to jedyne)
        Rowy- tam też pól namiotowych całe mnóstwo
        Łeba - jechałam na południe od jeziora Łebskiego (Kluki, Izbica, Gać) i tam trzeba uważać - po dużych deszczach może być ciężko przejechać momentami; pamiętam, że zaraz na początku miasta jest jakiś supermarket i ogromny camping 'za rogiem' (i sporo innych pól w innych punktach miasta)
        Później zaplanowałam Dębki, ale uciekałam stamtąd szybciej niż wjechałam - głośno, drogo, nieprzyjemnie. Dojechałam chyba do miejscowości Karwieńskie Błoto Pierwsze. Po drodze zobaczyłam pole 'obsadzone' namiotami i przyczepami. Tam zostałam... Nazajutrz zorientowałam się, że wybór w okolicy spory...
        We Władysławowie zastanowiłam się chwilę i pojechałam na południe - w stronę Trójmiasta. Muszę przyznać, że teraz wybór był znacznie mniejszy. Znalazłam coś w Rewie. Ty na Helu na pewno nie będziesz miał problemów.
        Powodzenia!!!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka