che81 26.03.05, 18:53 Rozpoczyna się "seznon na rowery". Mam pytanie, co możecie polecić do zabezpieczenia roweru? Link Zgłoś Obserwuj wątek
krakers1 Re: Czym zabezpieczyć rower? 26.03.05, 19:26 U Marcela wisi lancuch+klodka za 150 pln (gdzie indziej ok 180) Jedno z lepszych rozwiazan, sprawdzone przez wielu kurierow, imo lepsze od ulocka bo wiecej mozliwosci do przypiecia sie. Ja parkuje tylko pod szkola centralnie na widoku ochroniarza, pod kamera, 200 m od komendy policji wiec wystarcza mi lancuch za 10pln metr ale na dluzsza mete to nie ma sensu. pozdr Link Zgłoś
roweroraffi Re: Czym zabezpieczyć rower? 29.03.05, 10:06 U-locka, najlepiej kryptonite. Niestety cena zaporowa, ale warto. A jak nie masz kasy to inny u-lock. Można też solidny łańcuch kupić, choć cena podobna, waga niemała i problem jak to wozić. Odradzam natomiast tanie linki, zapięcia na szyfr, a już napewno te beznadziejne łańcuszki z marketów. Link Zgłoś
czajnik74 Re: Czym zabezpieczyć rower? 29.03.05, 10:18 >U-locka, najlepiej kryptonite - ale nie tej firmy, o zeszłorocznej wpadce zapomniałeś?/www.rowery.org.pl/ulocki.html/ - poczytaj. czołówka solidnych jedynie słusznych U-locków - www.abus.pl/row/54.htm ! pozdr Czajnik Link Zgłoś
czajnik74 Re: Czym zabezpieczyć rower? 29.03.05, 10:22 sam używa od 4 lat ulocka ostatnio kupiłem tej firmy - www.bikeman.pl/product_info.php/products_id/355 i warto wydać przynajmniej te pieniądze... pozdr Czajnik Link Zgłoś
che81 Re: Czym zabezpieczyć rower? 02.04.05, 21:42 Mam jeszcze jedno pytanie co sądzicie o sprzęci Abusa lub Magnum locka Link Zgłoś
108jerry Re: Czym zabezpieczyć rower? 03.04.05, 10:26 moja metoda jest prosta tania i skuteczna nie posiadam zadnego zapiecia zeby znow nie nie podkusilo zapiac rower gdzies na chwile, po prostu nigdy go nigdzie pod zadnym pozorem nie zostawiam Link Zgłoś
roweroraffi Re: Czym zabezpieczyć rower? 03.04.05, 10:30 108jerry napisała: > moja metoda jest prosta tania i skuteczna nie posiadam zadnego zapiecia zeby zn > ow nie nie podkusilo zapiac rower gdzies na chwile, po prostu nigdy go nigdzie > pod zadnym pozorem nie zostawiam Trochę to niepraktyczne rozwiązanie - zwłaszcza jeżeli ktoś chce by rower, prócz przyjemnych doznań z jazdy, był choć trochę użyteczny :-P Link Zgłoś
108jerry Re: Czym zabezpieczyć rower? 04.04.05, 13:37 roweroraffi napisał: > 108jerry napisała: > > > moja metoda jest prosta tania i skuteczna nie posiadam zadnego zapiecia z > eby > zn > > ow nie nie podkusilo zapiac rower gdzies na chwile, po prostu nigdy go > nigdzie > > pod zadnym pozorem nie zostawiam > > Trochę to niepraktyczne rozwiązanie - zwłaszcza jeżeli ktoś chce by rower, > prócz przyjemnych doznań z jazdy, był choć trochę użyteczny :-P > wg mnie jest to bardziej praktyczne niz kupowanie nowego roweru :) Link Zgłoś
olecky Re: Czym zabezpieczyć rower? 04.04.05, 18:37 108jerry napisała: > wg mnie jest to bardziej praktyczne niz kupowanie nowego roweru :) i co - jak jestes na wycieczce rowerowej to nie mozesz nawet wejsc do sklepu kupic sobie batona czy cos do picia? juz nie mowie o zalatwianiu roznych spraw na miescie... od 8 lat zostawiam rower(y) zapiete w najrozniejszych miejscach i jakos zadnego mi nie ukradziono. A poprzedni (ten 8 lat temu) zwinieto mi z klatki schodowej... pozdrawiam, olek Link Zgłoś
roweroraffi Re: Czym zabezpieczyć rower? 04.04.05, 21:02 Ja mam podobnie, tylko, ze ja przypinam od 5 lat (a czasem zdarza mi się nawet nie przypiąć). A poprzedni mi zwinięto na ścieżce rowerowej - szlaku Wisły - tej teoretycznie pełnyj bikerów i bezpiecznej. Link Zgłoś
che81 Re: Czym zabezpieczyć rower? 03.04.05, 22:12 Raz dostałem nauczkę za nie przypięty rower. Zostawiłem go tylko na 2 minuty i to w wewnątrz sklepu nie przypięty. Przychodzę i czego nie widzę. Obsługa sklepu oczywiście nic nie widziała. Wieczorem za to miałem więcej szczęścia. Wychodzę na brovar i co widzę jedzie sobie fajfus na moim rowerze. Dalej nie będę opisywał tego co się stało :) Link Zgłoś
ashimi Re: Czym zabezpieczyć rower? 04.04.05, 00:04 opisz, opisz, wszyscy jesteśmy ciekawi :'D Link Zgłoś
boruta_wwa Re: Czym zabezpieczyć rower? 04.04.05, 15:49 no ja też jestem ciekawy co w takiej sytuacji zrobić? bijatyka czy jak.... Link Zgłoś
freaky_mati Re: Czym zabezpieczyć rower? 04.04.05, 18:21 Ja tez chce wiedziec jak to sie skonczylo... Link Zgłoś
che81 Re: Czym zabezpieczyć rower? 05.04.05, 20:12 Fajfus zaliczał bliskie spotkania z różnymi, łącznie z znajomymi, którzy właśnie wracali z przegranego meczu Legii. Link Zgłoś