Forum Sport Rowery
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

weekend majowy

18.04.05, 09:46
    w dniach 30 kwietnia - 3 maja planujemy krotki wyjazd rowerowy,
    najprawdopodobniej w rejony tzw. Polski Egzotycznej - pod granice bialoruska,
    od Sokolki przez wsie tatarskie, Puszcze Bialowieska, Podlaski Przelom Bugu do
    Terespola.

koszty: bilet turystyczny, 3 noclegi, jedzenie i napoje, razem niecale 200 zl.

wymagania: rower z sakwami oraz umiejetnosc jezdzenia z predkosciami ponizej
    20 km/h (wsrod wspolczesnej mlodziezy spotykana dosc rzadko).

do tej pory udzial zglosili Czajnik, Kasia Miluta, Zuza Łobuza, Grzesiek
    Pimpf, Marcin Śliwa oraz nizej podpisany.

jesli ktos jeszcze jest zainteresowany albo ma jakies super kontropozycje, to
    prosze o szybki odzew, bo chcialbym zaklepac noclegi.

pozdrawiam, olek
    Obserwuj wątek
      • michrosss Re: weekend majowy 18.04.05, 10:04
        no ja moze bym sie na to pisał ale czemu jest oboiwiazek posiadania sakw???????
        • olecky Re: weekend majowy 18.04.05, 10:10
          a probowales jezdzic z plecakiem po kilkadziesiat km dziennie? jesli tak i Ci
          nie przeszkadza, to nie ma sprawy - dla mnie jest to po prostu strasznie
          meczace, chociaz pakuje sie raczej dosc lekko.

pozdrawiam, olek
        • roweroraffi Re: weekend majowy 19.04.05, 08:55
          michrosss napisał:

> no ja moze bym sie na to pisał ale czemu jest oboiwiazek posiadania
          sakw???????

Zapytaj Czajnika jak się czuł po trasie Becejły-Puńsk-Sejny-Suwałki po
          Suwalszczyźnie, gdy w zeszłym roku pojechał sobie z plecakiem... niby kawał
          chłopa, a wyglądał jakby Go przez maszynkę do mięsa ktoś przepuścił ;-)

A trasy Olka zawsze są dłuższe (Olo zawsze zatacza kOlo! ;-)) i bardziej
          męczące niż moje...więcej też się zwiedza dróg bocznych, gdzie dodatkowe xx kg
          na plecach powoduje dość niemiłe wrażenia od karku, rąk, pleców, tyłka ;-P
          • czajnik74 Re: weekend majowy ano sakwy 23.04.05, 10:26
            ano, jak w temacie sakw. po paru wyjazdach plecakowych - zdecydowanie zakupiłem
            bagażnik i sakwy które już niedługo do mnie dotrą -
            www.crosso.com.pl/dry_rear.htm
            i tak mozna smigać i 200 km dziennie.
            a, dobre bagażniki wybrał Rafi na Nowowiejskiej w cyklopie za jedyne 66 pln -
            polecam.

pozdr

czajnik
            • pimpf101 Re: weekend majowy ano sakwy 23.04.05, 19:56
              czajnik74 napisał:

> a, dobre bagażniki wybrał Rafi na Nowowiejskiej w cyklopie za jedyne 66 pln -
              > polecam.

Jakie bo też mam z tym problem i ne moge się zdecydować (a czasu coraz mniej )
              • roweroraffi Re: weekend majowy ano sakwy 23.04.05, 23:01
                pimpf101 napisał:

> czajnik74 napisał:

> Jakie bo też mam z tym problem i ne moge się zdecydować (a czasu coraz mniej )

Firmy Ci konkretnej polecał nie będę, bo to bez sensu. Bagażnik musi być
                odpowiedniej jakości, a znaczek jest nieważny... dla Czajnika wybraliśmy ALU o
                wytrzymałości dynamicznej do 25kg, na solidnych rurkach okrągłych, z ramką pod
                sakwę, by się nie wkręcały. Ważne jest też mocowanie, ale najważniejsza
                sztywność... im więcej siły potrzeba by wyginać rękoma poszczególne części
                bagażnika, tym lepiej... nie umiem tego tak dobrze wytłumaczyć, ale umiałbym to
                pokazać... jak będziesz jutro na Polach to pokażę Ci o co chodzi ;-)
      • kriss67 Re: weekend majowy 18.04.05, 12:52
        Cześc Olek!
        To szykuje się super wyprawa. Napisz mi, jaki przewidziany jest dzienny
        przebieg.Masz na oku noclegi jakieś?
        Pozdrwiam serdecznie!
        Kriss Warszawa-Bródno
      • bawojciech Re: weekend majowy 18.04.05, 17:08
        Witam!
        Jestem Bartek i od pewnego czasu czytam forum masowe oraz nieregularnie biore udzial w masach.
        Jesli jest to mozliwe to chcialbym sie dolaczyc do wyjazdu i prosze o dokladniejsze informacje odnosnie wyjazdu na bawojciech@gazeta.pl.
        Pozdrawiam
        Bartek
      • olecky Re: weekend majowy 19.04.05, 09:50
        FAQ w skrocie:

Dzienny przebieg - ile wyjdzie, tyle wyjdzie. Miedzy 40 a 120 km raczej.

Noclegi - dzwonilismy z Zuza w pare miejsc. Nad Bugiem bez problemu, ale blizej
        Bialowiezy to agroturystyka raczej pozajmowana, a GOSiRy czy PTSMy (poza
        Paprotka) jeszcze nie zamierzaja rozpoczac sezonu. Jakby ktos chcial obdzwonic
        rozne lokale w rejonie Jalowki / Cisowki / Siemianowki / Narewki, to fajnie;
        jak nie - to najwyzej sie wezmie namioty.

Dodatkowe informacje - to nie jest wycieczka szkolna ani z biurem podrozy. Co
        sobie uczestnicy zorganizuja, to bedzie. A plany sie zapewne jeszcze zmienia 15
        razy ;-)

pozdrawiam, olek
        • michrosss Re: weekend majowy 19.04.05, 23:25
          masz racje olecky nie jeździłem jeszcze z plecakiem kilkadziesiat kilometrów
          dziennie ale kilkaset wiec nie bede mial problemu :) a co do sakw to jakos nie
          moge sie zdecydowac jakie wybrac :/ i jeszcze musze bagaznik kupic:/ ehh a
          pozatym wolałbym chyba nad jakies jeziorko jechac
          • olecky Re: weekend majowy 23.04.05, 13:00
            michrosss napisał:

> pozatym wolałbym chyba nad jakies jeziorko jechac

no tak - nad jeziorko to raczej nie na Mazury... ;-)

pozdrawiam, olek
      • olecky Re: weekend majowy 22.04.05, 09:19
        tak jak przewidywalem, ze wzgledu na problemy z noclegiem w okolicach bialowiezy
        / siemianowki, plany sie zmienily. Najnowsza propozycja to Mazury Zachodnie, z
        baza wypadowa w schronisku w Szczytnie.

pozdrawiam, olek
        • pimpf101 Re: weekend majowy 23.04.05, 12:56
          olecky napisał:

> Najnowsza propozycja to Mazury Zachodnie

No i czekamy na jeszcze nowsze ;)(Mazury zachodnie też dobre)

postroofka
          ===================
          www.fotomasa.za.pl
          gg-5444085; o2-pimpf101
          • olecky Re: weekend majowy 23.04.05, 12:59
            klamka zapadla - zarezerwowalem pokoj w Szczytnie :-)

pozdrawiam, olek
            • bawojciech Re: weekend majowy 25.04.05, 19:28
              witam wszystkich
              chcialem potwierdzic ze na 100% jade i dowiedziec sie jeszcze o orientacyjny koszt noclegu (bo dawno nie korzystalem ze schronisk, wiec nie wiem ile kosztuje taka "przyjemnosc"), zeby wiedziec ile kasy zabrac:)

pozdrawiam
              Bartek
              • roweroraffi Re: weekend majowy 25.04.05, 20:40
                Nie sądzę, by kosztowała więcej niż 20zł/noc. Przynajmniej tyle płaciłem w
                sezonie w Świnoujściu w ubiegłe wakacje.
      • atreides_bem Re: weekend majowy 27.04.05, 06:55
        Zglaszam chec udzialu ;) mam nadzieje, ze nie za pozno, ale dopireo teraz
        zakupilem bagaznik i sakwy :x. Pzdro i do zobaczenia ;]

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka