Forum Sport Rowery
ZMIEŃ
    IP: *.pulsar.net.pl / *.victoria.pulsar.net.pl 16.05.05, 20:48
    Mam teraz 7 rzedowy wolnobieg ale chciałbym zmienic na 8.Czy trzeba zmieniac piaste???Nie wiem jaka to jest piasta.
    Obserwuj wątek
      • Gość: zbych Re: piasta IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.05.05, 20:55
        a ja skad mam wiedziec?
        wez kolo,idz do sklepu i po sprawie bedzie.

zbychonline.w.interia.pl
        • Gość: yb zaiste wielce oryginalna odpowiedź ! IP: *.smrw.lodz.pl / *.smrw.lodz.pl 16.05.05, 23:22
          daj po hamulcach...
      • Gość: Noman Re: piasta IP: *.toya.net.pl / *.toya.net.pl 17.05.05, 00:15
        Musisz się organoleptycznie przekonać jaka to jest piasta - będziesz musiał ją
        zmienić na 8 - rzędową, jeśli jest 7 - rzędowa, a chcesz mieć 8 trybów, jeśli
        natomiast jest 8 rzędowa to zmieniać nie musisz, gdyż piasty na 8 rzędowe
        kasety bardzo dobrze współpracują z 8 rzędowymi kasetami. Odpowiedzi na pytanie
        o rodzaj Twojej piasty należy szukać w serwisach, tam odpowiednio przeszkoleni
        pracownicy powinni zidentyfikować problematyczną część roweru i wynik
        ekspertyzy przekazać Tobie. POZDRAWIAM
        • Gość: Noman Re: piasta IP: *.toya.net.pl / *.toya.net.pl 17.05.05, 00:17
          No generalnie, jeśli nie wisz jaka to piasta to MY nie wiemy czy musisz ją
          zmieniać??????????????
      • Gość: Adam shimano FH-RM40 IP: *.pulsar.net.pl / *.victoria.pulsar.net.pl 17.05.05, 13:48
        Juz wiem jaka to: shimano FH-RM40. Serwis rowerowy mam najbliżej w czechach wiec watpie żebym sie dogadał:-/Wiec trzeba zmienic piaste???Pozdrawiam
        • Gość: Adam Re: shimano FH-RM40 IP: *.pulsar.net.pl / *.victoria.pulsar.net.pl 17.05.05, 13:51
          I nie jest ona na szybkozamykacz.
          • Gość: marcelino Re: shimano FH-RM40 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.05.05, 19:49
            groups.google.pl/groups?q=rm40&start=10&hl=pl&lr=&group=pl.*&c2coff=1&selm=cc7lhl%246v5%241%
            40news.onet.pl&rnum=19
            W powyższym linku jest mowa o możliwej zamianie kasety 8 na 9 rzędową w piaście
            rm40-8, więc może(?) zamiana 7 na 8 też jest możliwa. O odpowiedniej przerzutce
            i manetkAch pamiętasz?

P
      • nowotka1 Re: piasta 17.05.05, 19:48
        Musisz
        • nowotka1 Re: piasta 17.05.05, 19:50
          Musisz zmienić i piastę i manetkę. Nie wiem, czy nie lepiej po prostu zmienić rower?
          • Gość: Adam Re: piasta IP: *.pulsar.net.pl / *.victoria.pulsar.net.pl 17.05.05, 21:40
            Dzieki nowotka1!Mam możliwosc taniej zmiany ze swojego już mocno zuzytego sprzetu na inny(2 letni:manetki,korba,ham tercz. tekto-od razu sprzedaje na allegro,przerzutki,łancuch,kaseta) w bdb stanie za 200zł wiec mysle ze sie bardziej oplaca niz zbieranie jeszcze przez rok i kupno nowego.
    Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka