Forum Sport Rowery
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

[autoreklama] rusza VELOTAXI

16.06.05, 21:18
    W piatek rusza w Warszawie VeloTaxi - osoby zainteresowane przejazdzka
    zapraszam do taksowki nr 1 pomiedzy 17 a 21

oficjalny cennik:
    pierwszy km 8, kolejne 4zł od osoby + napiwki

najlepiej lapac mnie w okolicach nowego swiatu
    Obserwuj wątek
      • legalnycyklista Re: [autoreklama] rusza VELOTAXI 16.06.05, 21:21
        ja zapraszam do pojazdu nr 2 w piątek godzinach ~11-17,
        w niedzielę 17-21
        cena jak u skelera, tyle że ja obędę się bez napiwków ;-)

najlepiej łapać mnie w okolicach Krakowskiego Przedmieścia, w niedzielę również
        Łazienki
      • roweroraffi Re: [autoreklama] rusza VELOTAXI 16.06.05, 21:24
        Zaś jakby ktoś chciał się przejechać w poniedziałek, to zapraszam pomiędzy 17 a
        21 do taksówki nr 4 ;-) Cennik ten sam, ale można negocjować i jak się jest w
        te klocki dobrym to może zejdę z ceny :-)
        Łapać mnie też można w okolicach Nowego Światu, ale i po Centrum pewnie też
        zrobię kółko by sprawdzić jak to się spisuje w ruchu miejskim ;-) Dodatkowo
        zawsze jestem pod komem - numer znacie.
        • skeler Re: [autoreklama] rusza VELOTAXI 16.06.05, 21:28
          > Łapać mnie też można w okolicach Nowego Światu

oj, widze, ze bedziesz probowal wtargnac ze swoim zlomem na moj teren... ;->
          • roweroraffi Re: [autoreklama] rusza VELOTAXI 16.06.05, 21:30
            skeler napisał:

> > Łapać mnie też można w okolicach Nowego Światu
            >
            > oj, widze, ze bedziesz probowal wtargnac ze swoim zlomem na moj teren... ;->
            > ;

Nie wiedziałem, że w poniedziałek też jeździsz. Poza tym myślę, że się jakoś
            zmieścimy we dwóch :-)
            • roberttak Re: [autoreklama] rusza VELOTAXI 16.06.05, 21:54
              a ile trzeba zaplacic zebym mogl popedalowac :P ??
              --
              JeżU
              www.masalegionowo.prv.pl
              • roweroraffi Re: [autoreklama] rusza VELOTAXI 16.06.05, 21:56
                roberttak napisał:

> a ile trzeba zaplacic zebym mogl popedalowac :P ??

Nic, trzeba się tylko zgłosić na taksówkarza i dawać radę tym jeździć potem...
                a dodam, że sprzęt waży ponad 150kg i tyłu nie byłem nawet w stanie unieść :-)
                • beeren Re: [autoreklama] rusza VELOTAXI 16.06.05, 22:16
                  A ja chce sie zatrudnic tylko ze pelnoletni nie jestem :-( jaki to pech prawda
                  • overxc Re: [autoreklama] rusza VELOTAXI 16.06.05, 23:54
                    To tylko pełnoletni mogą? Wg. prawa to osoba, która skończyła 16 rok życia może
                    pracować. Ztym że jej dzień pracy wynosi maximum 6 godzin dziennie... Kurde
                    fajna sprawa z tym VeloTaxi.
                    • skeler Re: [autoreklama] rusza VELOTAXI 17.06.05, 00:33
                      co z tego, ze od 16 lat mozna pracowac, jak sa jeszcze inne przepisy jak np.
                      kodeks drogowy, ktory dopuszcza przewozenie pasazerow na rowerze od 17lat...
                      pozatym kierowca velotaksowki nie jest pracownikiem wlasciciela pojazdu, tylko
                      dzierzawi ten pojazd - a do podpisania takiej umowy trzeba miec 18 lat. Jest
                      jeszcze pare innych rzeczy z powodu ktorych trzeba byc pelnoletnim.
                      • gobelin10 Re: [autoreklama] rusza VELOTAXI 17.06.05, 12:43
                        Cześć Skeler,
                        mam kilka pytań dotyczących taxi. Prosiłbym o odpowiedź na nie. Oto one:

1. Czy konieczna jest znajomość angielskiego ?
                        2. Jak będzie podpisywana umowa, na stałe, na zlecenie czy jakaś inna ?
                        3. Czy istnieje możliwość pracowania na takiej taxi tylko w weekendy i święta
                        oraz np. popołudniami ?

pozdrawiam
                        • roweroraffi Re: [autoreklama] rusza VELOTAXI 17.06.05, 14:16
                          gobelin10 napisał:

> Cześć Skeler,
                          > mam kilka pytań dotyczących taxi. Prosiłbym o odpowiedź na nie. Oto one:
                          >
                          > 1. Czy konieczna jest znajomość angielskiego ?

Bardzo przydatna, więc w zasadzie i konieczna. Większość klientów to napewno
                          będą turyści.

> 2. Jak będzie podpisywana umowa, na stałe, na zlecenie czy jakaś inna ?

Umowa jest tylko na dzierżawę pojazdu. To, co zarobisz jest po prostu Twoje.

> 3. Czy istnieje możliwość pracowania na takiej taxi tylko w weekendy i święta
                          > oraz np. popołudniami ?

Istnieje. Po to jest grafik :-) W ogóle Velo jeździ na dwie zmiany: 12-17 i 17-
                          21 i w ramasz zmian można operować :-)
                          • gobelin10 Re: [autoreklama] rusza VELOTAXI 17.06.05, 14:39
                            Dzieki za odpowiedź, jeśli dasz radę to proszę o jeszcze kilka informacji.
                            1. Co do angielskiego, chyba wystarczy podstawowa znajomość? Dokąd, za ile itp.
                            wystarczy, że podadzą adres, a taksiarz i tak ich zawiezie. A rozmowy podczas
                            pedałowania z obciążeniem ok 300-350kg (kierowca + pasażer + taxi) to i tak
                            chyba nie bedzie
                            2.Jestem zainteresowany taxi, mozesz mi podać jakieś namiary (adres, telefon)
                            bym się mógł zapisać? Kiedyś wysłałem maila (velo_taxi@yahoo.com) do Skelera na
                            adres podany przez niego, ale nie dostałem odpowiedzi :(

pozdro
                            • roweroraffi Re: [autoreklama] rusza VELOTAXI 19.06.05, 22:25
                              gobelin10 napisał:

> Dzieki za odpowiedź, jeśli dasz radę to proszę o jeszcze kilka informacji.
                              > 1. Co do angielskiego, chyba wystarczy podstawowa znajomość? Dokąd, za ile
                              itp.
                              >
                              > wystarczy, że podadzą adres, a taksiarz i tak ich zawiezie. A rozmowy podczas
                              > pedałowania z obciążeniem ok 300-350kg (kierowca + pasażer + taxi) to i tak
                              > chyba nie bedzie

Może się przydac coś nieco więcej niż podstawy... zwłaszcza, że turysta chętnie
                              by usłyszał coś o tym jakie zabytki właśnie mija :-)

> 2.Jestem zainteresowany taxi, mozesz mi podać jakieś namiary (adres, telefon)
                              > bym się mógł zapisać? Kiedyś wysłałem maila (velo_taxi@yahoo.com) do Skelera
                              na
                              >
                              > adres podany przez niego, ale nie dostałem odpowiedzi :(

Nie mógłbym, bo ich nie mam. Ja kontaktowałem się przez Skelera.
                              • lukaszolszewski Re: [autoreklama] rusza VELOTAXI 20.06.05, 10:56
                                Kontakt do bazy w godzinach 11-22 4336050. Tam się wszystkiego dowiecie. Nie
                                zapomnijcie, że potrzebne jest prawo jazdy.
                                • gobelin10 Re: [autoreklama] rusza VELOTAXI 20.06.05, 12:46
                                  nie jest potrzebne
                        • lukaszolszewski Re: [autoreklama] rusza VELOTAXI 20.06.05, 10:53
                          1. Czy konieczna jest znajomość angielskiego ?

Nie jest, ale ja miałem dwóch klientów. Jednym był Irańczyk z Francji. Wię c
                          sam widzisz, ze podstawy są mikle widziane. Musiałem/chciałem;-) przez ponad
                          pół godziny opowiadać o wszystkim co jest na Krakowskim i polityce gospodarce,
                          historii i naszej kulturze. Było śmiesznie i jeszcze chciał się targować, ale
                          twardy byłem;-)
                          • roweroraffi Re: [autoreklama] rusza VELOTAXI 22.06.05, 00:50
                            lukaszolszewski napisał:

> 1. Czy konieczna jest znajomość angielskiego ?
                            >
                            > Nie jest, ale ja miałem dwóch klientów. Jednym był Irańczyk z Francji. Wię c
                            > sam widzisz, ze podstawy są mikle widziane. Musiałem/chciałem;-) przez ponad
                            > pół godziny opowiadać o wszystkim co jest na Krakowskim i polityce
                            gospodarce,
                            > historii i naszej kulturze. Było śmiesznie i jeszcze chciał się targować, ale
                            > twardy byłem;-)

Ja dziś wiozłem z Zamkowego do Mariotta Australijkę i też po angielsku trzeba
                            było coś o Pałacu Kultury, czy komuniźmie opowiedzieć... właśnie... komunizm to
                            pojęcie, któe bardzo ciekawi przybyszy z Zachodu. Oni mogliby o tym słuchać
                            godzinami!
                • roberttak Re: [autoreklama] rusza VELOTAXI 17.06.05, 00:50
                  no tak ale najpierw trzeba sprobowac :)
                  pifko? dwa pifka ?
                  --
                  JeżU
                  www.masalegionowo.prv.pl
                • kriss67 Re: [autoreklama] rusza VELOTAXI 17.06.05, 15:03
                  Super sprawa:) Fajnie jak ktoś zamówi kurs Tamką do góry:) Albo Agrykolą:) A
                  tak na poważnie: ma ten sprzęt jakieś "specjalne" przełożenia?
                  Pozdrawiam
                  Krzysztof
                  • roweroraffi Re: [autoreklama] rusza VELOTAXI 19.06.05, 22:27
                    kriss67 napisał:

> Super sprawa:) Fajnie jak ktoś zamówi kurs Tamką do góry:) Albo Agrykolą:) A
                    > tak na poważnie: ma ten sprzęt jakieś "specjalne" przełożenia?

Jak u mnie zamówisz, to Cię zawiozę i zobaczysz, ze dam radę :-P
                    • lukaszolszewski Re: [autoreklama] rusza VELOTAXI 20.06.05, 11:06
                      Nie mów hop zanim nie przeskoczysz. Ja się tym rozpędziłem do 19 km/h a z dwoma
                      klientami do 11 wiec nie jest tak różowo.
                      • roweroraffi Re: [autoreklama] rusza VELOTAXI 22.06.05, 00:51
                        lukaszolszewski napisał:

> Nie mów hop zanim nie przeskoczysz. Ja się tym rozpędziłem do 19 km/h a z
                        dwoma
                        >
                        > klientami do 11 wiec nie jest tak różowo.

To cienki w uszach jesteś :-P
                        24km/h sam, 17km/h z klientami... oczywiście po płaskim, ale tę Książęcą to
                        muszę kiedyś w koncu zrobić :-) Zwłaszcza, że Skeler dziś na tamce sporo
                        poszalał.
        • kriss67 Re: [autoreklama] rusza VELOTAXI 17.06.05, 13:26
          Cześć:)
          Jako wielki ignorant zadam pytanie: co to takiego to VELOTAXI???
          Pozdrawiam
          Krzysztof
          • roweroraffi Re: [autoreklama] rusza VELOTAXI 17.06.05, 14:17
            kriss67 napisał:

> Cześć:)
            > Jako wielki ignorant zadam pytanie: co to takiego to VELOTAXI???

Jako wielki leń odpowiem: Google Twoim przyjacielem :-P
          • olecky Re: [autoreklama] rusza VELOTAXI 17.06.05, 14:37
            a jak zwykle zyczliwie podpowiem: z czym Ci sie kojarzy "velo"? a "taxi"?

pozdrawiam, olek
            • xun_vixx Re: [autoreklama] rusza VELOTAXI 17.06.05, 15:01
              Nie fiem, wiem tylko ze na www.velotaxi.com (eangielski/niemiecki) mozna sobie
              popatrzec i poczytac conieco, jest tez w dziale network/international/warsaw
              podany namiar dokladniejszy na siedzibe w Wawie.
            • roberttak Re: zatem 17.06.05, 23:15
              mam 18 lat skonczone
              po angielsku troche klekocze ;)
              raz 90 km z przyczepka zrobilem
              nawet mam cv :]
              wolnym czasem w ilosci sporej tez dysponuje
              gdzie i do kogo mam sie zglosic by sprobowac ?
              --
              JeżU
              www.masalegionowo.prv.pl
              • lukaszolszewski Re: zatem 20.06.05, 11:04
                Przeczytaj wszystko powyższe to bedzieśz miał jasny obraz sprawy. A co do tej
                przyczepki L:egionowskiej to pewnie sie jej nawet nie czuje. Maksymalnie 20
                kilogramów waży. Prawda?
                Jak prawo jazdy masz to zapraszam bylebyś nie pracował na tej samej zmianie co
                ja;-)
                tel 4336050
                po angielsku troche klekocze ;)
                jak tak jak twój rower to starczy ;-))))

Jeżeli chodzi o prawo jazdy to pytali, ale nie miałem przy sobie, wiec tak jak
                bym nie miał. Wolałbtm jednak, zey tego faktu nikt nie wykorzystał bo nie jest
                to super łatwo kierować. Tak naprawdę to jest bardziej maluch z napędem na
                pedały niż rower.
                • roweroraffi Re: zatem 22.06.05, 00:56
                  lukaszolszewski napisał:

> Jak prawo jazdy masz to zapraszam bylebyś nie pracował na tej samej zmianie
                  co
                  > ja;-)

A co boisz się, że na Was dwóch słupków w Warszawie nie starczy? ;-)

> Tak naprawdę to jest bardziej maluch z napędem na
                  > pedały niż rower.

Tu się zgodzę... i jeżeli nie dajesz rady spokojnie zrobić 100km z sakwami lub
                  przyczepką to raczej nie dasz rady siłowo. Dodatkowo bardzo przydaje się
                  doświadczenie w jeździe po Wawie między autami, oraz umiejętność wyczucia
                  wymiarów dużego pojazdu nie mając prawie żadnej widoczności do tyłu i dwa super
                  zasłaniające krajobraz słupki z przodu... dlatego przydaje się prawko, że wtedy
                  wiesz, że pojazd mający 3m zachodzi przy skręcie oraz, że w martwej strefie
                  zasłoniętej słupkiem może być nawet rozopędzony autobus!
        • kriss67 Re: [autoreklama] rusza VELOTAXI 18.06.05, 15:36
          Cześc Rałaf:)
          W sobotniej Gazecie Wyborczej-Stołecznej jest zdjęcie VELOTAXI nr 3 i 4. I to
          na drugiej stronie, tej stronie w sumie najlepszej...Maszyny piekne, jak nie
          wiem co:) Nie wiedziałem, że ta machina ma ewentualne wspomaganie siliniczkiem
          eletrycznym. I jak wrażenia z jazdy????
          Pozdrawiam
          Krzysztof
        • lukaszolszewski Re: [autoreklama] rusza VELOTAXI 20.06.05, 10:47
          No to jeszcze pojazd numer 6. Miejsce to samo a czas 17-21 dzisiaj. Jestem
          najtańszy.
          Raffi ubierz się ładnie, chce zrobic kilka zdjęć ;-)
          • lukaszolszewski Re: [autoreklama] rusza VELOTAXI 20.06.05, 10:58
            Super znowu dwa razy. Nic tylko się powiesić;-)
            • kriss67 Re: [autoreklama] rusza VELOTAXI 20.06.05, 11:08
              Cześc Łukasz:)
              Uszy do góry. Trzymam kciuki za całą Waszą brygade. Te fajne pojazdy to nowośc,
              Warszawiacy muszą sie oswoić.
              Pozdrawiam
              Krzysztof
          • kriss67 Re: [autoreklama] rusza VELOTAXI 21.06.05, 14:14
            Witam serdecznie:)
            Dzisiaj widziałem was w akcji, na Nowym Swiecie w kierunku Palmy. No widok
            zniewalający. Patrzyłem na reakcje ludzi - najpierw lekkie zdiwko potem
            sympatyczne usmiechy i komentarze, co to za pojazd? Fajny był pasażer. Nieco
            masywny gośc (tak wyglądał z chodnika, wiercił się to w prawo to w lewo i robił
            zdjęcia lub kręcił film. I gęba rozdziawiona w takim usmiechu, ze widac normalą
            radoche:)To było około godziny 13. Niestety, nie zauwazyłem numeru pojazdu. Ale
            naprawde, super sprawa. Pokazałem Wasze zdjęcia kolegom z Wrocka i Sanoka, to
            nie mogli sie nadziwic. A kumpel z Leszna skwitował tak: fantazje macie w tej
            Wawce:)
            Pozdrawiam
            Krzysztof
      • iki416 Re: [autoreklama] rusza VELOTAXI 18.06.05, 12:53
        skeler taxi wita was i podaje pomocną dłoń.bardzo dobra
        inicjatywa.pozdrawiam.do zobaczenia na masie krytycznej w piątek.miłego
        weekendu.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka