skeler 16.06.05, 21:18 W piatek rusza w Warszawie VeloTaxi - osoby zainteresowane przejazdzka zapraszam do taksowki nr 1 pomiedzy 17 a 21 oficjalny cennik: pierwszy km 8, kolejne 4zł od osoby + napiwki najlepiej lapac mnie w okolicach nowego swiatu Link Zgłoś Obserwuj wątek
legalnycyklista Re: [autoreklama] rusza VELOTAXI 16.06.05, 21:21 ja zapraszam do pojazdu nr 2 w piątek godzinach ~11-17, w niedzielę 17-21 cena jak u skelera, tyle że ja obędę się bez napiwków ;-) najlepiej łapać mnie w okolicach Krakowskiego Przedmieścia, w niedzielę również Łazienki Link Zgłoś
roweroraffi Re: [autoreklama] rusza VELOTAXI 16.06.05, 21:24 Zaś jakby ktoś chciał się przejechać w poniedziałek, to zapraszam pomiędzy 17 a 21 do taksówki nr 4 ;-) Cennik ten sam, ale można negocjować i jak się jest w te klocki dobrym to może zejdę z ceny :-) Łapać mnie też można w okolicach Nowego Światu, ale i po Centrum pewnie też zrobię kółko by sprawdzić jak to się spisuje w ruchu miejskim ;-) Dodatkowo zawsze jestem pod komem - numer znacie. Link Zgłoś
skeler Re: [autoreklama] rusza VELOTAXI 16.06.05, 21:28 > Łapać mnie też można w okolicach Nowego Światu oj, widze, ze bedziesz probowal wtargnac ze swoim zlomem na moj teren... ;-> Link Zgłoś
roweroraffi Re: [autoreklama] rusza VELOTAXI 16.06.05, 21:30 skeler napisał: > > Łapać mnie też można w okolicach Nowego Światu > > oj, widze, ze bedziesz probowal wtargnac ze swoim zlomem na moj teren... ;-> > ; Nie wiedziałem, że w poniedziałek też jeździsz. Poza tym myślę, że się jakoś zmieścimy we dwóch :-) Link Zgłoś
roberttak Re: [autoreklama] rusza VELOTAXI 16.06.05, 21:54 a ile trzeba zaplacic zebym mogl popedalowac :P ?? -- JeżU www.masalegionowo.prv.pl Link Zgłoś
roweroraffi Re: [autoreklama] rusza VELOTAXI 16.06.05, 21:56 roberttak napisał: > a ile trzeba zaplacic zebym mogl popedalowac :P ?? Nic, trzeba się tylko zgłosić na taksówkarza i dawać radę tym jeździć potem... a dodam, że sprzęt waży ponad 150kg i tyłu nie byłem nawet w stanie unieść :-) Link Zgłoś
beeren Re: [autoreklama] rusza VELOTAXI 16.06.05, 22:16 A ja chce sie zatrudnic tylko ze pelnoletni nie jestem :-( jaki to pech prawda Link Zgłoś
overxc Re: [autoreklama] rusza VELOTAXI 16.06.05, 23:54 To tylko pełnoletni mogą? Wg. prawa to osoba, która skończyła 16 rok życia może pracować. Ztym że jej dzień pracy wynosi maximum 6 godzin dziennie... Kurde fajna sprawa z tym VeloTaxi. Link Zgłoś
skeler Re: [autoreklama] rusza VELOTAXI 17.06.05, 00:33 co z tego, ze od 16 lat mozna pracowac, jak sa jeszcze inne przepisy jak np. kodeks drogowy, ktory dopuszcza przewozenie pasazerow na rowerze od 17lat... pozatym kierowca velotaksowki nie jest pracownikiem wlasciciela pojazdu, tylko dzierzawi ten pojazd - a do podpisania takiej umowy trzeba miec 18 lat. Jest jeszcze pare innych rzeczy z powodu ktorych trzeba byc pelnoletnim. Link Zgłoś
gobelin10 Re: [autoreklama] rusza VELOTAXI 17.06.05, 12:43 Cześć Skeler, mam kilka pytań dotyczących taxi. Prosiłbym o odpowiedź na nie. Oto one: 1. Czy konieczna jest znajomość angielskiego ? 2. Jak będzie podpisywana umowa, na stałe, na zlecenie czy jakaś inna ? 3. Czy istnieje możliwość pracowania na takiej taxi tylko w weekendy i święta oraz np. popołudniami ? pozdrawiam Link Zgłoś
roweroraffi Re: [autoreklama] rusza VELOTAXI 17.06.05, 14:16 gobelin10 napisał: > Cześć Skeler, > mam kilka pytań dotyczących taxi. Prosiłbym o odpowiedź na nie. Oto one: > > 1. Czy konieczna jest znajomość angielskiego ? Bardzo przydatna, więc w zasadzie i konieczna. Większość klientów to napewno będą turyści. > 2. Jak będzie podpisywana umowa, na stałe, na zlecenie czy jakaś inna ? Umowa jest tylko na dzierżawę pojazdu. To, co zarobisz jest po prostu Twoje. > 3. Czy istnieje możliwość pracowania na takiej taxi tylko w weekendy i święta > oraz np. popołudniami ? Istnieje. Po to jest grafik :-) W ogóle Velo jeździ na dwie zmiany: 12-17 i 17- 21 i w ramasz zmian można operować :-) Link Zgłoś
gobelin10 Re: [autoreklama] rusza VELOTAXI 17.06.05, 14:39 Dzieki za odpowiedź, jeśli dasz radę to proszę o jeszcze kilka informacji. 1. Co do angielskiego, chyba wystarczy podstawowa znajomość? Dokąd, za ile itp. wystarczy, że podadzą adres, a taksiarz i tak ich zawiezie. A rozmowy podczas pedałowania z obciążeniem ok 300-350kg (kierowca + pasażer + taxi) to i tak chyba nie bedzie 2.Jestem zainteresowany taxi, mozesz mi podać jakieś namiary (adres, telefon) bym się mógł zapisać? Kiedyś wysłałem maila (velo_taxi@yahoo.com) do Skelera na adres podany przez niego, ale nie dostałem odpowiedzi :( pozdro Link Zgłoś
roweroraffi Re: [autoreklama] rusza VELOTAXI 19.06.05, 22:25 gobelin10 napisał: > Dzieki za odpowiedź, jeśli dasz radę to proszę o jeszcze kilka informacji. > 1. Co do angielskiego, chyba wystarczy podstawowa znajomość? Dokąd, za ile itp. > > wystarczy, że podadzą adres, a taksiarz i tak ich zawiezie. A rozmowy podczas > pedałowania z obciążeniem ok 300-350kg (kierowca + pasażer + taxi) to i tak > chyba nie bedzie Może się przydac coś nieco więcej niż podstawy... zwłaszcza, że turysta chętnie by usłyszał coś o tym jakie zabytki właśnie mija :-) > 2.Jestem zainteresowany taxi, mozesz mi podać jakieś namiary (adres, telefon) > bym się mógł zapisać? Kiedyś wysłałem maila (velo_taxi@yahoo.com) do Skelera na > > adres podany przez niego, ale nie dostałem odpowiedzi :( Nie mógłbym, bo ich nie mam. Ja kontaktowałem się przez Skelera. Link Zgłoś
lukaszolszewski Re: [autoreklama] rusza VELOTAXI 20.06.05, 10:56 Kontakt do bazy w godzinach 11-22 4336050. Tam się wszystkiego dowiecie. Nie zapomnijcie, że potrzebne jest prawo jazdy. Link Zgłoś
lukaszolszewski Re: [autoreklama] rusza VELOTAXI 20.06.05, 10:53 1. Czy konieczna jest znajomość angielskiego ? Nie jest, ale ja miałem dwóch klientów. Jednym był Irańczyk z Francji. Wię c sam widzisz, ze podstawy są mikle widziane. Musiałem/chciałem;-) przez ponad pół godziny opowiadać o wszystkim co jest na Krakowskim i polityce gospodarce, historii i naszej kulturze. Było śmiesznie i jeszcze chciał się targować, ale twardy byłem;-) Link Zgłoś
roweroraffi Re: [autoreklama] rusza VELOTAXI 22.06.05, 00:50 lukaszolszewski napisał: > 1. Czy konieczna jest znajomość angielskiego ? > > Nie jest, ale ja miałem dwóch klientów. Jednym był Irańczyk z Francji. Wię c > sam widzisz, ze podstawy są mikle widziane. Musiałem/chciałem;-) przez ponad > pół godziny opowiadać o wszystkim co jest na Krakowskim i polityce gospodarce, > historii i naszej kulturze. Było śmiesznie i jeszcze chciał się targować, ale > twardy byłem;-) Ja dziś wiozłem z Zamkowego do Mariotta Australijkę i też po angielsku trzeba było coś o Pałacu Kultury, czy komuniźmie opowiedzieć... właśnie... komunizm to pojęcie, któe bardzo ciekawi przybyszy z Zachodu. Oni mogliby o tym słuchać godzinami! Link Zgłoś
roberttak Re: [autoreklama] rusza VELOTAXI 17.06.05, 00:50 no tak ale najpierw trzeba sprobowac :) pifko? dwa pifka ? -- JeżU www.masalegionowo.prv.pl Link Zgłoś
kriss67 Re: [autoreklama] rusza VELOTAXI 17.06.05, 15:03 Super sprawa:) Fajnie jak ktoś zamówi kurs Tamką do góry:) Albo Agrykolą:) A tak na poważnie: ma ten sprzęt jakieś "specjalne" przełożenia? Pozdrawiam Krzysztof Link Zgłoś
roweroraffi Re: [autoreklama] rusza VELOTAXI 19.06.05, 22:27 kriss67 napisał: > Super sprawa:) Fajnie jak ktoś zamówi kurs Tamką do góry:) Albo Agrykolą:) A > tak na poważnie: ma ten sprzęt jakieś "specjalne" przełożenia? Jak u mnie zamówisz, to Cię zawiozę i zobaczysz, ze dam radę :-P Link Zgłoś
lukaszolszewski Re: [autoreklama] rusza VELOTAXI 20.06.05, 11:06 Nie mów hop zanim nie przeskoczysz. Ja się tym rozpędziłem do 19 km/h a z dwoma klientami do 11 wiec nie jest tak różowo. Link Zgłoś
roweroraffi Re: [autoreklama] rusza VELOTAXI 22.06.05, 00:51 lukaszolszewski napisał: > Nie mów hop zanim nie przeskoczysz. Ja się tym rozpędziłem do 19 km/h a z dwoma > > klientami do 11 wiec nie jest tak różowo. To cienki w uszach jesteś :-P 24km/h sam, 17km/h z klientami... oczywiście po płaskim, ale tę Książęcą to muszę kiedyś w koncu zrobić :-) Zwłaszcza, że Skeler dziś na tamce sporo poszalał. Link Zgłoś
kriss67 Re: [autoreklama] rusza VELOTAXI 17.06.05, 13:26 Cześć:) Jako wielki ignorant zadam pytanie: co to takiego to VELOTAXI??? Pozdrawiam Krzysztof Link Zgłoś
roweroraffi Re: [autoreklama] rusza VELOTAXI 17.06.05, 14:17 kriss67 napisał: > Cześć:) > Jako wielki ignorant zadam pytanie: co to takiego to VELOTAXI??? Jako wielki leń odpowiem: Google Twoim przyjacielem :-P Link Zgłoś
olecky Re: [autoreklama] rusza VELOTAXI 17.06.05, 14:37 a jak zwykle zyczliwie podpowiem: z czym Ci sie kojarzy "velo"? a "taxi"? pozdrawiam, olek Link Zgłoś
xun_vixx Re: [autoreklama] rusza VELOTAXI 17.06.05, 15:01 Nie fiem, wiem tylko ze na www.velotaxi.com (eangielski/niemiecki) mozna sobie popatrzec i poczytac conieco, jest tez w dziale network/international/warsaw podany namiar dokladniejszy na siedzibe w Wawie. Link Zgłoś
roberttak Re: zatem 17.06.05, 23:15 mam 18 lat skonczone po angielsku troche klekocze ;) raz 90 km z przyczepka zrobilem nawet mam cv :] wolnym czasem w ilosci sporej tez dysponuje gdzie i do kogo mam sie zglosic by sprobowac ? -- JeżU www.masalegionowo.prv.pl Link Zgłoś
lukaszolszewski Re: zatem 20.06.05, 11:04 Przeczytaj wszystko powyższe to bedzieśz miał jasny obraz sprawy. A co do tej przyczepki L:egionowskiej to pewnie sie jej nawet nie czuje. Maksymalnie 20 kilogramów waży. Prawda? Jak prawo jazdy masz to zapraszam bylebyś nie pracował na tej samej zmianie co ja;-) tel 4336050 po angielsku troche klekocze ;) jak tak jak twój rower to starczy ;-)))) Jeżeli chodzi o prawo jazdy to pytali, ale nie miałem przy sobie, wiec tak jak bym nie miał. Wolałbtm jednak, zey tego faktu nikt nie wykorzystał bo nie jest to super łatwo kierować. Tak naprawdę to jest bardziej maluch z napędem na pedały niż rower. Link Zgłoś
roweroraffi Re: zatem 22.06.05, 00:56 lukaszolszewski napisał: > Jak prawo jazdy masz to zapraszam bylebyś nie pracował na tej samej zmianie co > ja;-) A co boisz się, że na Was dwóch słupków w Warszawie nie starczy? ;-) > Tak naprawdę to jest bardziej maluch z napędem na > pedały niż rower. Tu się zgodzę... i jeżeli nie dajesz rady spokojnie zrobić 100km z sakwami lub przyczepką to raczej nie dasz rady siłowo. Dodatkowo bardzo przydaje się doświadczenie w jeździe po Wawie między autami, oraz umiejętność wyczucia wymiarów dużego pojazdu nie mając prawie żadnej widoczności do tyłu i dwa super zasłaniające krajobraz słupki z przodu... dlatego przydaje się prawko, że wtedy wiesz, że pojazd mający 3m zachodzi przy skręcie oraz, że w martwej strefie zasłoniętej słupkiem może być nawet rozopędzony autobus! Link Zgłoś
kriss67 Re: [autoreklama] rusza VELOTAXI 18.06.05, 15:36 Cześc Rałaf:) W sobotniej Gazecie Wyborczej-Stołecznej jest zdjęcie VELOTAXI nr 3 i 4. I to na drugiej stronie, tej stronie w sumie najlepszej...Maszyny piekne, jak nie wiem co:) Nie wiedziałem, że ta machina ma ewentualne wspomaganie siliniczkiem eletrycznym. I jak wrażenia z jazdy???? Pozdrawiam Krzysztof Link Zgłoś
lukaszolszewski Re: [autoreklama] rusza VELOTAXI 20.06.05, 10:47 No to jeszcze pojazd numer 6. Miejsce to samo a czas 17-21 dzisiaj. Jestem najtańszy. Raffi ubierz się ładnie, chce zrobic kilka zdjęć ;-) Link Zgłoś
lukaszolszewski Re: [autoreklama] rusza VELOTAXI 20.06.05, 10:58 Super znowu dwa razy. Nic tylko się powiesić;-) Link Zgłoś
kriss67 Re: [autoreklama] rusza VELOTAXI 20.06.05, 11:08 Cześc Łukasz:) Uszy do góry. Trzymam kciuki za całą Waszą brygade. Te fajne pojazdy to nowośc, Warszawiacy muszą sie oswoić. Pozdrawiam Krzysztof Link Zgłoś
kriss67 Re: [autoreklama] rusza VELOTAXI 21.06.05, 14:14 Witam serdecznie:) Dzisiaj widziałem was w akcji, na Nowym Swiecie w kierunku Palmy. No widok zniewalający. Patrzyłem na reakcje ludzi - najpierw lekkie zdiwko potem sympatyczne usmiechy i komentarze, co to za pojazd? Fajny był pasażer. Nieco masywny gośc (tak wyglądał z chodnika, wiercił się to w prawo to w lewo i robił zdjęcia lub kręcił film. I gęba rozdziawiona w takim usmiechu, ze widac normalą radoche:)To było około godziny 13. Niestety, nie zauwazyłem numeru pojazdu. Ale naprawde, super sprawa. Pokazałem Wasze zdjęcia kolegom z Wrocka i Sanoka, to nie mogli sie nadziwic. A kumpel z Leszna skwitował tak: fantazje macie w tej Wawce:) Pozdrawiam Krzysztof Link Zgłoś
iki416 Re: [autoreklama] rusza VELOTAXI 18.06.05, 12:53 skeler taxi wita was i podaje pomocną dłoń.bardzo dobra inicjatywa.pozdrawiam.do zobaczenia na masie krytycznej w piątek.miłego weekendu. Link Zgłoś