Forum Sport Rowery
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

rowery AUTHOR

30.07.02, 19:49
    Co sądzicie o rowerach AUTHOR. Czy to dobra firma? Bo niedawno ukradziono mi
    rower i musze sobie kupic nowy. Wiem, ze za 600 - 800 zl mozna kupic rowery
    AUTHORA klasy CROSS. Ale czy warto?
    Obserwuj wątek
      • fabianek10 Re: rowery AUTHOR 31.07.02, 13:43
        Kupiłem 3 miesiące temu Authora tyle że trekking i na razie spisuje się
        rewelacyjnie
      • paveua Re: rowery AUTHOR 06.08.02, 20:42
        Ja z kolei na swoją 18tkę dostałem authora. Było to 6 lat temu. I do dziś
        mniej więcej 2-3 razy w tygodniu na nim jeżdżę :-)
        Nie do zdarcia maszynki (i jeszcze za tą cenę)

pozdr
        • polokokt Re: rowery AUTHOR 07.08.02, 21:38
          Oj cena rzeczywiscie Authora jakies 5 - 6 lat temu byla super. Za cene
          niemarkowego, albo kiepskomarkowego mozna bylo miec Authora, ale wtedy to
          jeszcze nie byla tej klasy marka. A teraz kiedy sie wybila (zreszta rowery tej
          marki sprzed kilku lat swiadcza o tym ze zasluzenie) to cena raczej standardowa
          w tej klasie. Jak szukalem to cena Gianta, Authora i Scotta byla bardzo
          podobna. Zdecydowalem sie na Scotta. Ale tu chyba zadzialala nazwa :)
          Pozdrawiam
          • asgaard Re: rowery AUTHOR 10.08.02, 15:44
            To fakt ceny Giantów są bardzo porównywalne z Authorami. Model Giant Cross K2
            za 1099 ma amortyzator w widelcu i pod siodelkiem i dobry osprzęt, ale kiepską
            kierownicę (prosta a takiej nie lubię:) a Author Horizon za 1070 ładniejsza
            rama ale bez amortyzatorów iz lepszą kierownicą. Najchetniej zrobiłbym sobie z
            nich mix i kupił za 1000:)
            • foofighter Re: rowery AUTHOR 10.08.02, 16:03
              Ale uwaga AUTHOR to czeska firma - może dla kogoś to nie ma znaczenia, ale dla
              mnie stanowi podstawowy argument za tym, żeby wybrać inną firmę.
              • asgaard Re: rowery AUTHOR 11.08.02, 23:01
                foofighter napisał:

> Ale uwaga AUTHOR to czeska firma - może dla kogoś to nie ma znaczenia, ale
                dla
                > mnie stanowi podstawowy argument za tym, żeby wybrać inną firmę.

Dlaczego? Masz jakiś osobisty czy też rzeczowy uraz do czeskich wyróbów?
      • pawel.szewczyk Re: rowery AUTHOR 12.09.02, 02:11
        Witam,
        Author to naprawdę niezła firma choć,już nie tak atrakcyjna cenowo jak jeszcze
        kilka lat temu. Rowery tej marki są dość solidnie wykonane i w klasie poniżej
        1000pln jest tam kilka ciekawych modeli. Jeśli chodzi o modele krosowe to
        polecam kosztujący około 900pln rower Compact.
        Pozdrawiam,
        Paweł

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka