Forum Sport Rowery
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

który wybrać.

20.08.02, 16:52
    Potrzebuję roweru do jazdy po płaskim i w terenie podgórskim, asfalt i drogi
    bite. Rower ma służyć do przejażdżek i krótkich wycieczek. Zwróciłem uwagę na
    3: merida kalahari 550SX, superior blackbaird i trek 7100FX, ceny 1100-1300.
    Merida ma kółka 26' i amortyzator rts 181cl, pozostałe zaś 28' i widelec
    sztywny. Trek ma ramę alu, pozostałe crmo Korby odpowiednio: santour, shimano
    FCTS 28 i shimano TY33 48/38/28. Przerzutki shimano: mr50 i new altus, c201 i
    acera oraz c102 i c 050.
    Który wybrać, który bardziej odpowiada zakładanemu wykorzystaniu i który
    wydaje się ofertą najbardziej "solidną"??? A może jest coś bardziej
    odpowiedniego za te pieniądze?
    Jakie są standardy gwarancji tej klasy rowerów?
    Dziękuję za rady.
    Obserwuj wątek
      • java Re: który wybrać. 20.08.02, 18:27
        dokto napisał:

> Potrzebuję roweru do jazdy po płaskim i w terenie podgórskim, asfalt i drogi
        > bite. Rower ma służyć do przejażdżek i krótkich wycieczek. Zwróciłem uwagę na
        > Który wybrać, który bardziej odpowiada zakładanemu wykorzystaniu i który
        > wydaje się ofertą najbardziej "solidną"??? A może jest coś bardziej
        > odpowiedniego za te pieniądze?

Nie wiem czy to bedzie "bardziej odpowiednie" wlasnie dla Ciebie, ale ja w
        podobnej sytuacji wybralem LeaderFox Ancona - piasty i naped z grupy C201, rama
        Cr-Mo, bez amora, kola niby 28", cena ponizej 1300,-

Pozdrawiam,
        Java

• dokto Re: Trek7100? 22.08.02, 07:44
        Skłaniam się do Treka 7100FX. Jak sądzicie: 1) czy posiadanie ramy alu bez
        przedniej amortyzacji może istotnie wpłynąć na komfort jazdy?; 2)czy rama 20"
        nie jest zbyt mała dla 185 cm wzrostu - nie wiem czy w krótkiej przejażdżce
        przed sklepem jestem w stanie to ocenić, z obliczeń jakie zrobiłem kierując się
        poradami tego forum wyszło mi że długość rury pionowej (pod siodłem) powinna
        wynosić ok 57cm.
        Będę wdzięczny za odpowiedź.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka