Forum Sport Rowery
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Kelly's Imagine

02.01.06, 19:11
    Własnie szukam sobbie roweru za 3000zl no i znalazlem kellysa
    www.mbike.pl/product_info.php?cPath=25_54&products_id=132
    www.allegro.pl/show_item.php?item=79837693
    czy te 2 oferty sa wiarygodne i oplacalne??
    moze jest gdzies taniej?
    moze jest taki rower na lepszym osprzecie za te pieniadze?
    Obserwuj wątek
      • Gość: gdy Re: Kelly's Imagine IP: *.taunet.biz / 62.29.142.* 02.01.06, 20:47
        cóż, model z tamtego roku. jak znam życie model tegoroczny będzie sie róznił
        jedynie malowaniem ramy i jakimiś kosmetycznymi zmianami typu: inne opony.
        obnizka 800 pln do ceny katalogowe. praktycznie wszyscy producenci utrzymuja
        swoje ceny w podobnej wysokości. różnice są maskowane w sposób uniemozliwiajacy
        porównanie cen modeli. tylko musisz sie zastanowić czy potrzebny Ci jest sprzet
        akurat tej klasy
        • watermelon Re: Kelly's Imagine 02.01.06, 22:30
          Hej
          to dobry rower, ja kupiłem miesiąc temu za 2800 i jestem baaaaardzo zadowolony.
          2999 to standard na przecenie.
          Spróbój iść do sklepu i się potargować jeszcze troszekę
          ja kupiłem w warszawie w legion serwis i też cena pierwotnie wynosiła 2999, ale
          mi jeszcze urwali mili ludzie.
          2006 bedzie miał trochę inny amor i duale deora zamiast rapid fire lx i będzie
          kosztował 3899, więc nie ma co czekać (chyba że cały rok na przzecenę).
          jeżeli kupujesz na allegro to polecam aukcje sklepu airbike bo to tez mili
          ludzie, ale lepiej się w sklepie potargować. Albo opuszczą albo np licznik dołożą.
          pozdrawiam
          • Gość: Jacu Re: Kelly's Imagine IP: *.et.put.poznan.pl / *.et.put.poznan.pl 03.01.06, 01:40
            Za 3 tysiacze to możesz coś ciekawszego samemu zmontować...

Ten Kelys jest straszliwie ciężki jak na te pieniądze, a nie ma nawet tarcz.
            Do tego to dość pospolicie w przyrodzie występująca maszynka.

Jeśli powyższe minusy cię nie zniechęcają to poza tym całkiem miła maszynka, ale powalcz o cenę/gratisy - kilka stówek do ugrania.
            • watermelon Re: Kelly's Imagine 03.01.06, 10:37
              No nie wiem czy ciężki
              dla mnie 12 kg to raczej mało. Mój stary scott waży 19.
              Na rynku nie ma moim zdaniem ciekawsze oferty markowego roweru za te pieniądze.
              Ewentualnie zostaje jeszcze Scott scale 60. Ale on odrobine droższy i ma gorszy
              osprzęt.
            • Gość: gomez Re: Kelly's Imagine IP: 62.148.84.* 03.01.06, 16:00
              To i ja się podepnę...
              czesc witam ja właśnie w temacie składaka znalazłem taką ramke
              www.duncon.pl/amstaff.html
              I czy na niej coś można fajnego poskładać?
              Rowerek do intensywnej jazdy po wertepach :) w sumie w kwocie właśnie do 3 k
              No i jaki amorek bo na tym sie kompletnie nie znam ;/
              osprzęt myslałem mieszany deore plus deora xt
              ?? co myslicie
        • mtbmaniak Re: Kelly's Imagine 03.01.06, 14:30
          ja bym chetnie kupil rower jeszcze z lepszym osprzetem...
          jak myslicie czy jak go kupie to oplaca mi sie odrazu sprzedac hamulce i za
          160zl znalazlem oferte na deore XT za tyl i przod razem
      • mtbmaniak Re: Kelly's Imagine 03.01.06, 15:41
        czy amortyzator w tym rowerze jest dobry?
        a co myslicie gdybym tuz po zakupie wymienil tylka przerzutke na deore xt i
        hamulce przednie i tyle na xt?
        • watermelon Re: Kelly's Imagine 03.01.06, 16:16
          Imagina moim zdaniem się przerabiać nie opłaca od razu. Bo to dobry osprzęt.
          Jeżeli chcesz mieć trochę lepszy rower do rołuż i kup Kelly`sa Mystery. Pogadaj
          w sklepie. Mi chcieli sprzedać za 3500. Ale odpuściłem bo na maraton imagine to
          i tak już z górką sprzęt :)
          Co do amora to słyszałem że manitu axel comp jest mięki. Sam jeszcze zdania nie
          mam bo mało jeździłem.
          Co do skąłdaka to nie wiem bo się nie znam. Nigdy nie składałem :)
          • Gość: Arto Re: Kelly's Imagine IP: *.citysat.com.pl / 81.210.63.* 12.02.06, 12:07
            Zgadzam się. Imagine nie opłaca się od razu zmieniać. Technologicznie
            przerzutki Deore LX 2005 to są coś jak XTR i Deore XT 2003. Poza tym jeśli
            chodzi o amortyzator to jeśli ktoś nie waży więcej niż ok 75-78kg to bedzie on
            bardzo dobry pomimo iż rzeczywiście jest dość miękki. Za to ma dość duży skok
            jak na rower XC bo 100mm zatem przy tej wadze i nawet przy ostrzejszym
            jeżdżeniu nie powinno się go dobić. Poza tym jak dla mnie ma wystarczającą
            sztywność, na plus możn zaliczyć blokadę skoku i regulację twardości. Brakuje
            może regulacji tłumienia, ale w tej klasie amorów to raczej mało spotykane.
            Generalnie cały rowerek jest rewelacyjny. Jak dla mnie jeden z najlepszych
            rowerów na V-kach w tej kategorii klasowej i cenowej. Nic tylko startować w
            maratonach itp. ;)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka