szczurrru Re: EXTRAwheel 10.05.06, 16:50 zgadzam sie, juz stestowalem. jak zaladowana to na b. ostrych zakretach nawet sie nie lamie. Link Zgłoś
roweroraffi Re: EXTRAwheel 11.05.06, 09:01 Zachowuje się podobnie jak dwukołowa... na szybko branych zakrętach pusta zarzuca i jest tym bardziej stabilna im bardziej załadowana... jedna różnica jest - jest lzejsza od Leggero, więc mniej czyć, gdy skacze. No i idzie za rowerem, nie zachodzi przy skręcie. Link Zgłoś
velogustlik Re: EXTRAwheel 11.05.06, 13:25 A może tak zabrałbyś się (razem z) taką jedna na Masę w Legionowie??? Rzadko Cię tam widać ostatnio;o) Link Zgłoś
gromanik Re: EXTRAwheel 11.05.06, 15:32 Ja się chetnie pojawię ó~o-o. mam nadzieję, że tym razem "współpraca" z lokalnym organem ścigania będzie lepsza oraz że będzie rozdana informacja o trasie-lub że będzie ustalone,że parę osób z przodu pojedzie,które znają trasę i będą jej pilnować. Chciałbym też,żeby było ognisko Link Zgłoś
solar_86 Re: EXTRAwheel 11.05.06, 13:58 A ja się nie załapałem na przyczepkę, więc nie mam własnych spostrzeżeń. Słyszałem tylko, że potrafi się odczepić na nierównościach. Czy to jest prawda? Bo gdybym miał jeździć z taką przyczepką, która mogła by się odczepić i wpaść pod koła jadącego samochodu to dziękuje. Link Zgłoś
roweroraffi Re: EXTRAwheel 11.05.06, 14:29 Grunt to dobre zamontowanie zgodne z instrukcją. Odczepienie jest możliwe, ale nie znam przypadku by się zdarzyło. Za jakiś czas potestuję przyczepkę na pusto i pod ładunkiem na: kocich łbach, krawężnikach i w terenie, to będę miał pełniejszy ogląd tematu. Link Zgłoś
nrs_krowa EXTRAwheel 11.05.06, 15:13 Już testowalem , mozna skakac , szybko po starówce jeżdzic i nic wiekszosc kraweznikow nie robi na niej wrazenia, choc czasem ze 30 cm w góre skacze (na pusto, czego nie polecam) cięzko ją w poslizg wprowadzic , ale da sie zrobic kilka razy zapomnialem ze z nia jade, stąd te doświadczenia. Link Zgłoś
roweroraffi Re: EXTRAwheel 11.05.06, 17:02 nrs_krowa napisał: > Już testowalem , mozna skakac , szybko po starówce jeżdzic i nic > wiekszosc kraweznikow nie robi na niej wrazenia Też dziś testowałem na Tarchomińskich ścieżkach i na Modlińskiej, święta prawda :-) Choć patrząc na koło przyczepki miałem pewne obawy... i mam je nadal, ale sprawdzę niedługo z 30kg to pewnie zmienię zdanie. > choc czasem ze 30 cm w góre skacze (na pusto, czego nie polecam) Na pusto w ogóle skacze jak głupia, nawet bardziej jak Leggero (bo Leggero cięższe). Bardzo dużą rolę gra tu dobór właściwego ciśnienia. Przy niskim nie skacze i ogólnie lepiej się prowadzi na pusto, przy wysokim szaleje po prostu tak, że aż czuć na kierownicy ;-) > cięzko ją w poslizg wprowadzic , ale da sie zrobic Podpompuj koło przyczepki - zmienisz zdanie. Dziś specjalnie tam wtłoczyłem nieco więcej ciśnienia by na pusto sprawdzić, czy się nie będzie wypinać na zakrętach lub w kombinacji zakręt+krawężnik by odpowiednio mocno w bok poleciała... nie wypieła się ani razu. Poza tym wyższe ciśnienie+ścieżka z kostki świetnie symuluje jazdę w terenie. > kilka razy zapomnialem ze z nia jade, stąd te doświadczenia. Generalnie lepiej jeździ jak się coś w niej wozi ;-) Wtedy zachowuje się poprawnie i można bez kłopotu wozić nawet tak nie pasujące do kieszeni ładunki jak opony 26" (pięć wchodzi bez kłopotu) czy błotniki ;-) Aha, wożąc coś uważajcie - te linki trzymające ładunek potrafią się czasem bezczelnie luzować... zwłaszcza przy bardzo wąskim ładunku. Dziś sobie u-locka wyszlifowałem na Modlińskiej. Poza tym jazda z tym to czysta frajda... przy zmianie pasa kierowcy się boją "tego czegoś za rowerem" i grzecznie przepuszczają nawet jak się chce w lewo skręcić na Modlińskiej. Patrol drogówki na Modlińskiej też dziś za mną jechał przez dobry kilometr i się przyczepce przyglądał... a ja trząsłem gaciami, by sobie nie przypomnieli, że tam jest zakaz jazdy rowerem ;-) Link Zgłoś
krakers1 ot 12.05.06, 18:47 roweroraffi napisała: > Patrol drogówki na Modlińskiej też dziś za mną jechał przez dobry kilometr i si > ę > przyczepce przyglądał... a ja trząsłem gaciami, by sobie nie przypomnieli, że > tam jest zakaz jazdy rowerem ;-) taaaa a ja mam w dzien dziecka rozprawe za jazde tamtedy :] pozdrawiam Link Zgłoś
roweroraffi Re: ot 12.05.06, 20:40 krakers1 napisał: > taaaa a ja mam w dzien dziecka rozprawe za jazde tamtedy :] A za który odcinek? Bo ostatnio jak patrzyłem, to sporo zakazów poznikało tam (nie moja robota). Być może będziesz miał jakieś nowe argumenty na sprawie ;-) Link Zgłoś
krakers1 Re: ot 13.05.06, 09:21 tuz obok Ciebie, na podjezdzie w strone starzynskiego. pozdrawiam Link Zgłoś
roweroraffi Re: ot 13.05.06, 09:29 No to nie będzie łatwo... to jeden z tych, które zostały. A "krasnale" też go nie zdejmują, bo za wysoko jest po prostu. Link Zgłoś
krakers1 Re: ot 13.05.06, 19:04 roweroraffi napisała: > No to nie będzie łatwo... i tak ta rozprawa to tylko formalnosc. trafilem na kumatego goscia w wrd i mi wszystko wyjasnil co i jak. jak by byla normalna rozprawa to bym mogl dostac chyba ze 2tys grzywny, nie pamietam, jakos duzo. najmniej chyba 500. jesli bym przegral a w tej sprawie jestem ze startu przegrany. a jak "dowolnie poddalem sie karze" to koles mi powpisywal w formularzu ze jestem uczniem, nie mam dochodow i takie tam i skonczy sie na 200 zlotych grzywny. pozdrawiam Link Zgłoś
ka_sroczka Re: ot 13.05.06, 11:11 krakers1 napisał: > roweroraffi napisała: > > > Patrol drogówki ... napisała? pozory mylą ;) Pozdrawiam :) ó~o-o Sroczka Link Zgłoś
evvcik Re: EXTRAwheel 11.05.06, 16:11 jak ktoś po swojemu - a nie zgodnie z instrukcja ją zamontuje to moze i odczepiac... w koncu to przyczepka - rodzaj zenski - ma swoje humory i jak się z nią źle postepuje to sie moze od rowerzysty i jego pojazdu odczepic ;-) ja z moją sie dogaduję - jak baba z babą ;-))))) a tak na poważnie - jeżdże z nią jakiś czas i naprawde - nie zdazylo mi sie zeby sie wyczepila etc. jedyna przygoda byla na ostatniej Masie - ale to moja wina :D nie mozna wkladac haków miedzy szprychy ;-) Link Zgłoś
roweroraffi Re: EXTRAwheel 11.05.06, 17:02 evvcik napisała: > nie mozna wkladac haków miedzy szprychy ;-) LOL! A myślałem, że ja mam najbardziej dziwne metody testowania tego sprzetu ;-) Link Zgłoś
ka_sroczka Re: EXTRAwheel 13.05.06, 11:24 Problemy techniczne się zdarzają. Na Marszałkowskiej linka mi sie okropnie zluzowała i siatka zaczęła się wkręcać w szprychy. Zatrzymując się musiałam trochę cofnąć, by uratować ofiarę i przy tej okazji przyczepka się wypięła z jednej strony (przez chwilę tak jechałam, nie zauważywszy tego - nieprzyjemne doświadczenie). Ale po poprawieniu nie zdarzyło się to juz ani razu - nawet w dużo bardziej gwałtownych sytuacjach. Z resztą i na linki mam już sposób, żeby się dobrze trzymały. Wczoraj jeździłam po wertepach w lesie, mam za sobą schody (ok, tylko prowadziłam ;P), krawężniki podczas jazdy, ostre zakręty... wszystko w porządku. EW się sprawdza podczas jazdy i postoju. Problem: klatka schodowa ;) Niestety, ta, z której korzystam, ma odległość między dwojgiem drzwi wyliczoną na rower bez przyczepki. I Trzeba bardziej uważać wymuszając pierwszeństwo, bo można nie zdążyć przejechać do końca ;P (na razie mam to opanowane na czas przejazdu bez przyczepki <wstydniś>) Link Zgłoś
beatboxer KONKURS 11.05.06, 22:52 Konkurencja : jak najładniejsze zdjęcie przyczepki Nagroda : przyczepka EW Pytanie : Ktos bierze w tym udział? Ja osobiscie chętnie mogłbym sie w takie coś pobawic ;-) Link Zgłoś
evvcik Re: KONKURS 11.05.06, 23:34 A może napiszecie jak wasi najbliżsi zareagowali na przyczepki :):):) Moja mama jak zobaczyla przyczepkę, to o dziwo - nawet sie nie zapytala ILE to kosztuje tylko od razu.... popukala sie w czolo i wymownie na mnie spojrzała . . . . Link Zgłoś
gromanik reakcje na EW 12.05.06, 11:27 wczoraj wieczorem pod Auchan na Modlińskiej siedziałem i pilnowałem mojego i Kasi roweru wraz z przyczepkami(stały obok siebie z zagiętymi w lewo przyczepkami dla lepszej stabilizacji przy szybach między wejściem a wyrwikółką). Wychodzi dwóch facetów i jeden z nich do drugiego mówi:Ciekawe po ile taka RIKSZA, na co ja, że to nie jest RIKSZA.Ten drugi zauważył,że raczej nie są na sprzedaż(kask i kamizelka wiszące na kierownicy wskazują na używanie pojazdu,też osprzęt dość oryginalny, mój ó~o-o ma dużo cech indywidualnych) Link Zgłoś
roweroraffi Re: reakcje na EW 13.05.06, 09:30 gromanik napisał: > mój ó~o-o ma dużo cech indywidualnych) MSPANC. Wkurzającego wyjca na przykład ;-) Link Zgłoś
evvcik Re: EXTRAwheel 11.05.06, 23:15 zeby nie bylo niedomowien - instrukcja obslugi do przyczepki pod linkiem: przyczepki.pl/instrukcja.php Link Zgłoś
beatboxer Re: EXTRAwheel 11.05.06, 23:37 A tak wogole to ile Nas jest (z EW) ? Może byśmy jakiś zjazd przyczepkowy zrobili, moznaby jakies konkurencje wymyslić (np slalom, rózne ewolucje)... co wy na to? ______ Zjazd Planetarny : zjazd.cba.pl _____________________________________________ gg - 9086000, tlen - beatboxer@o2.pl Link Zgłoś
evvcik Re: EXTRAwheel 11.05.06, 23:43 beatboxer napisał: > A tak wogole to ile Nas jest (z EW) ? Może byśmy jakiś zjazd przyczepkowy > zrobili, moznaby jakies konkurencje wymyslić (np slalom, rózne ewolucje)... co > wy na to? > ______ 10 plus 2 - moja i Tommego - razem 12, ktore sie powinny pojawiac na Masie - o innych nie wiem :) Link Zgłoś
leiorgan Re: EXTRAwheel 12.05.06, 00:20 hmmm hmmm no dobra Evcik a ILE TO kosztuje?:> tak pytam przez ciekawosc bo moze jakbym z jakiegos powodu mial za duzo kasy to bym sobie przyczepke dokupil:) Link Zgłoś
evvcik Re: EXTRAwheel 12.05.06, 11:52 leiorgan napisał: > hmmm hmmm no dobra Evcik a ILE TO kosztuje?:> tak pytam przez ciekawosc bo > moze > jakbym z jakiegos powodu mial za duzo kasy to bym sobie przyczepke dokupil:) wlasnie na Allegro jest promocja :) www.allegro.pl/show_item.php?item=103600388 :):):):) Link Zgłoś
leiorgan Re: EXTRAwheel 12.05.06, 00:22 aha dobra znalazlem orientacyjny cennik na www podanym wyzej:) to ja na razie podziekuje;) zreszta w tym miejscu gdzie sie ja montuje mam juz inny wynalazek;) Link Zgłoś
roweroraffi Re: EXTRAwheel 12.05.06, 07:43 beatboxer napisał: > Może byśmy jakiś zjazd przyczepkowy > zrobili Aaaaaaaaaaaaa... RATUNKUUUUUU > moznaby jakies konkurencje wymyslić (np slalom, rózne ewolucje)... co > wy na to? Slalom to możesz równie dobrze zrobić bez, bo EW idzie śladem roweru, więc w slalomie nie przeszkadza. Link Zgłoś
beatboxer Re: EXTRAwheel 12.05.06, 12:20 Oj Raffi, to że zjazd przyczepkowy ma skrót ZP, to jeszcze nic nei oznacza;) A ogólnie, to podałem slalom jako przykład. Możnaby wymylic inne, ciekawsze konkurencje. Link Zgłoś
roweroraffi Re: EXTRAwheel 12.05.06, 17:09 beatboxer napisał: > Oj Raffi, to że zjazd przyczepkowy ma skrót ZP, to jeszcze nic nei oznacza;) Ja akurat nie miałem na myśli nazwy, ale skoro już o niej i skoro nic nie oznacza, to po co te deklaracje odnośnie skrótu? Kompleks jakiś? ;-) > A > ogólnie, to podałem slalom jako przykład. Możnaby wymylic inne, ciekawsze > konkurencje. Czy nie lepiej zamiast bawić się w jazdę w kółko między pachołkami, zająć się rzeczami, które mogą dać konkretny rezultat dla rowerzystów? Obecnie jest konsultowany np projekt Nowolazurowej, Studium dla całego miasta, Miejscowy Plan Zagospodarowania dla Zacisza i okolic łącznie z częścią Targówka. Każdy może zgłaszać uwagi, włożyć swoje 3 grosze, które przełożyć się mogą w przyszłości np na strefy uspokojonego ruchu, parkingi bike&ride, czy ścieżki. O każdej z tych rzeczy informujemy na forum i trzeba przyznać, są to chyba najcichsze wątki, mimo, że mogą dać dużo większy rezultat małym wysiłkiem. Link Zgłoś
beatboxer Re: EXTRAwheel 12.05.06, 19:53 Raffi, a nie uważasz że takie zawody byłyby korzystniejsze? Wyjaśniam dlaczego, w nastepujacy sposob : Zawody(a na nich fotograf) ---> mail do EW ze zdjeciami z zawodów ---> mysl EW : "łał, dobrze żesmy im je podarowali, dobrze nas reklamują" ---> sponsoring WMK przez EW ---> duza reklama WMK, robiona przez EW ---> wiecej rowerzystów na WMK ---> urzednicy rozumieja ze trzeba coś zrobic, by co miesiac nie blokowali warszawskich drog ---> lepsza infrastruktura rowerowa. Taką mam wizję;) Link Zgłoś
roweroraffi Re: EXTRAwheel 12.05.06, 20:38 beatboxer napisał: > Raffi, a nie uważasz że takie zawody byłyby korzystniejsze? Nie uważam. > Taką mam wizję;) Naiwność przemija z wiekiem i doświadczeniem. Link Zgłoś
sebeqx Re: EXTRAwheel 13.05.06, 00:19 Witam! Chyba na szczęście. Do momentu zmiany kolesiów z ZeDemU :P Link Zgłoś
nrs_krowa EXTRAspeedWHEEL 13.05.06, 20:50 dzis rozpedzilem sie ponad 60 km/h i zyjemy nie mialem juz śmialosci "dzikowac" aby sprawdzic mocowanie natomiast zauwazylem ciekwe zjawisko: przy predkosciach powyzej ~50km/h przeciwstawia sie kierujacemu !!! mialem do pokonania serie zakretow przy 60, jak ja przekonalem zeby w nie weszla, to tak jej sie spodobaly ze ciezko bylo sie pochylic w druga strone, egzotyczne doznanie. Link Zgłoś
kladek EXTRAWHEEL ;-)) 13.05.06, 23:37 Ja dzis rozpedziłem sie tylko do 41kmh... Przyczepka jest super, przyciaga uwage ludzi, zatrzymywałem sie w paru miejscach to podchodzili ludzie i pytali sie a gdzie to mozna kupic i za ile itd... wiec naprawde EW jest SUUUPER ;-)) Link Zgłoś
szczurrru Re: EXTRAWHEEL ;-)) 14.05.06, 00:26 ja swoja przy 30 kmh wyboje atakowalem (rower nie wybil uderzen, bo to szosowka) i sie nie wypiela. Link Zgłoś