nascendi 06.06.06, 15:14 ... czy nadal jest dostępna? czy wjechać na nią można gdzieś 'pomiędzy', najlpiej z trasy toruńskiej? Dzięki z góry za info. Link Zgłoś Obserwuj wątek
rozbik Re: droga techn. golędzinów - żerań 06.06.06, 18:37 A gdzie jest ten golędzinów? Mieszkam od kilku lat w okolicach Legionowa i często jeżdżę po Żeraniu ale nie wiem o którą droge Ci chodzi. Link Zgłoś
gromanik Re: droga techn. golędzinów - żerań 06.06.06, 23:03 czy chodzi o tą płytową drogę łączącą tereny pod mostem grota z przejazdem pod mostem gdańskim? wydaje misię, że nic się z nią nie stało, żeby maiła być zamknięta(chyba, że o czymś nie wiem) Link Zgłoś
olecky Re: droga techn. golędzinów - żerań 07.06.06, 11:30 nascendi napisał: > czy wjechać na nią można gdzieś 'pomiędzy', najlpiej z trasy toruńskiej? mozna na nia wjechac od wezla Zeran FSO jadac uliczka po poludniowej stronie barakow auchan / leroy merlin. pozdrawiam, olek Link Zgłoś
roweroraffi Re: droga techn. golędzinów - żerań 07.06.06, 12:36 nascendi napisał: > ... czy nadal jest dostępna? > czy wjechać na nią można gdzieś 'pomiędzy', najlpiej z trasy toruńskiej? Oficjalnie to tam jest zakaz ruchu i podobno ganiają, ale jakoś nigdy mi się to nie przytrafiło osobiście. Co do wjazdó pomiędzy to można: -po kładce z ulicy Pożarowej spod cmentarza Bródnowskiego (niestety schodów dużo) -spod trasy Toruńskiej przez stację PKP (przejście przez tory po płn stronie stacji) - 5 schodków, ale można ominąć ścieżką. -z ulicy Elektronowej (kawałek ścieżką z ubitego żwiru), reszta rozjeżdżonąprzez betoniarki ulicą) -wzdłuż torów do EC Żerań ścieżką - w mroźną zimę po lodzie przez kan. Żerański (wjazd na lód pochylnią w Porcie Żerańskim) Są jeszcze jakieś dróżki do ulicy Marywilskiej, ale tamtędy nigdy nie jeździłęm, to nie znam. Link Zgłoś
nascendi Re: droga techn. golędzinów - żerań 07.06.06, 15:00 > > Oficjalnie to tam jest zakaz ruchu i podobno ganiają, Mam w miarę świeży plan miasta z zazn. tam szlakiem, więc się nim wylegitymuję jakby co. > -z ulicy Elektronowej to jest chyba to co wskazał Olek i ten wariant najbardziej mi pasuje Dzięki za wszystkie wskazówki! Link Zgłoś
olecky Re: droga techn. golędzinów - żerań 07.06.06, 15:06 roweroraffi napisał: > Oficjalnie to tam jest zakaz ruchu i podobno ganiają, > ale jakoś nigdy mi się to nie przytrafiło osobiście. mam hipoteze, ze najwieksze ryzyko jest przy wjezdzaniu od Goledzinowskiej, bo tam sie przejezdza kolo posterunku SOK a potem maja cale 5 km zeby sie namyslic, przekazac przez radio i dogonic. Jak sie jedzie od Elektronowej albo Marywilskiej, to zanim sie zorientuja jestes juz na drodze publicznej. Ale mnie osobiscie zadnych wstretow nigdy nie czynili, wiec to tylko luzna hipoteza. pozdrawiam, olek Link Zgłoś