Forum Sport Rowery
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

['] Śmierć rowerzysty na Radzymińskiej

15.07.06, 06:21
    Śmierć rowerzysty na Radzymińskiej

W piątek rano 29-letni Hubert M. zginął na miejscu, po tym jak skręcił prosto
    pod koła ciężarówki
    Na Radzymińskiej w piątek zginął rowerzysta, który dostał się pod koła
    ciężarówki. 29-letni Hubert M. jechał o godz. 9.30 prawym pasem w stronę
    Marek. Nagle zboczył w lewo, prosto pod nadjeżdżającego tira. Jego kierowca
    nie zdążył zahamować.
    Obserwuj wątek
      • roweroraffi Re: ['] Śmierć rowerzysty na Radzymińskiej 15.07.06, 08:56
        Czyżby skręcał w lewo/zmieniał pas nie upewniając się, czy ma wolną drogę?
        Trochę głupia śmierć, a nawet samobójstwo bardziej.

O ile ta wersja jest prawdziwa - bo jak wiemy martwy już swojej wersji nam nie
        opowie.
        • kriss67 Re: ['] Śmierć rowerzysty na Radzymińskiej 15.07.06, 09:11
          www.rowery.zabki.com.pl/
          • emine77 Re: ['] Śmierć rowerzysty na Radzymińskiej 15.07.06, 15:42
            Wczoraj wieczorem byliśmy na miejscu wypadku.
            Zapaliliśmy znicze.
            Hubert był doświadczonym rowerzystą, tę trasę pokonywać codziennie w drodze do
            pracy.
            Ciężko jest mi w to uwierzyć, że to mogła być jego wina.
            Będzie nam go bardzo brakowało, był naszym kolegą i przyjacielem.
            Nadal nie mogę w to uwierzyć.
            Na stronie www.rowery.zabki.com.pl będą podawane na bieżąco informacje.
            • annielika Re: ['] Śmierć rowerzysty na Radzymińskiej 15.07.06, 18:27
              czesc emine, tez huberta znalam. jestem w szoku. dzisiaj sie dopiero
              dowiedzialam. nie moge sie otrzasnac.
            • roweroraffi Re: ['] Śmierć rowerzysty na Radzymińskiej 16.07.06, 14:00
              emine77 napisała:

> Ciężko jest mi w to uwierzyć, że to mogła być jego wina.

Mi właśnie też.

> Będzie nam go bardzo brakowało, był naszym kolegą i przyjacielem.
              > Nadal nie mogę w to uwierzyć.

Wyrazy współczucia.
      • husky_ Re: ['] Śmierć rowerzysty na Radzymińskiej 15.07.06, 23:16
        Wielokrotnie pomagał mi w servisie i zakupach.Miły , uczynny i wesoły. Taki
        zostanie na zawsze w mojej pamięci...
      • emine77 Re: ['] Śmierć rowerzysty na Radzymińskiej 18.07.06, 17:22
        Informujemy, że pogrzeb Huberta odbędzie się w piątek 21 lipca 2006 r. o
        godzinie 15:00, w kościele Św. Izydory w Markach przy Urzędzie Miasta ul.
        Piłsudskiego 93.

www.rowery.zabki.com.pl
        • roweroraffi Re: ['] Śmierć rowerzysty na Radzymińskiej 18.07.06, 17:24
          emine77 napisała:

> Informujemy, że pogrzeb Huberta odbędzie się w piątek 21 lipca 2006 r. o
          > godzinie 15:00, w kościele Św. Izydory w Markach przy Urzędzie Miasta ul.
          > Piłsudskiego 93.

A coś jest planowane? Jakiś rowerowy kondukt żałobny, czy cuś w ten deseń?
          • emine77 Re: ['] Śmierć rowerzysty na Radzymińskiej 18.07.06, 17:29
            Przez wzgląd na rodzinę nikt nie jedzie na rowerach na pogrzeb.
        • emine77 Re: ['] Śmierć rowerzysty na Radzymińskiej 18.07.06, 17:28
          tzn. w Kościele Św. Izydora.

Przepraszam za literówkę.

[']['][']
          • kriss67 Re: ['] Śmierć rowerzysty na Radzymińskiej 18.07.06, 18:19
            Emine, rozesłałem informacje na innych forach. W tym na praskich i
            bródnowskich, tam gdzie był tragiczny wypadek.
            Straszna smierć, straszny los bliskich.
            • emine77 Re: ['] Śmierć rowerzysty na Radzymińskiej 18.07.06, 18:21
              Dzięki.
              Wszystkich nas chyba ta tragedia bardzo dotknęła i długo jej nie zapomnimy.

[‘][‘][‘]
      • robertrobert1 Re: ['] 19.07.06, 22:29
        Ja takze znalem Huberta. Tak doswiadczony rowerzysta nie popelnia bledow. Po
        raz kolejny przekonujemy sie niestety, ze na drogach kroluje bezprawie czyli
        prawo sily. Czy zatem mamy jezdzic SKOTami a nie SCOTTami?
        • emine77 Re: ['] 21.07.06, 19:31
          Polecam wszystkim do przeczytania dzisiejsze wydanie Super Expressu. Redakcja
          wspomina naszego przyjaciela „Bercika”. Wyciąga wnioski z wypadku i wskazuje
          winnych, bynajmniej nie jest to kierowca ciężarówki, ani sam poszkodowany. W
          90% za tragedie odpowiada stan ulic naszego miasta, oraz brak ścieżek
          rowerowych.

Zapraszam do lektury i refleksji.
          • roweroraffi Re: ['] 21.07.06, 22:39
            emine77 napisała:

> Polecam wszystkim do przeczytania dzisiejsze wydanie Super Expressu. Redakcja
            > wspomina naszego przyjaciela „Bercika”. Wyciąga wnioski z wypadku i
            > wskazuje
            > winnych, bynajmniej nie jest to kierowca ciężarówki, ani sam poszkodowany. W
            > 90% za tragedie odpowiada stan ulic naszego miasta, oraz brak ścieżek
            > rowerowych.
            >
            > Zapraszam do lektury i refleksji.

Wiem, że jestem leniwy, ale kioski już zamknięte. Jest to gdzieś w necie?
            • annielika Re: ['] 22.07.06, 16:37
              czy moglby ktos przeskanowac i wyslac mi ten artykow? jesli ktos ma mozliwosc. w
              internecie juz nie ma, a ja nie jestem poza Polska. bylabym bardzo wdzieczna.
          • tvtotal2 Re: ['] 22.07.06, 01:45
            emine77 napisała:
            > 90% za tragedie odpowiada stan ulic naszego miasta

świete słowa. sam w 2004 mialem fatalny wypadek na Hynka /przy Gładkiej/ w
            strone Ż&Wigury. Zapadnieta studzienka >> deformacja przedniej obreczy
            konsekwencją czego blokada na Vkach i gleba tak przy nieco ponad 30kmh tuz przed
            samochodem..

Czy ktoś pomógłby bliskim Huberta przygotowac/zorganizowac ekspertyze
            nawierzchni w miejscu tragedii? Czy misie mają monopol w tej kwestii?
            Jesli by sie okazalo, ze ktos personalnie z ZDMu odpowie za stan nawierzchi i
            brak nadzoru - to moze sie jorgną ze Wwa potrzebuje sciezek jak ryba wody...

Czy najblizsza MK moglaby byc poswiecona pamieci Huberta i czy mogłaby pojechac
            ul.Radzyminska i choc na chwile sie tam zatrzymac..? Moze apel do wszystkich,
            aby na znak żałoby przyjechali ubrani na czarno..
            • roweroraffi Re: ['] 22.07.06, 09:59
              tvtotal2 napisał:

> Jesli by sie okazalo, ze ktos personalnie z ZDMu odpowie za stan nawierzchi i
              > brak nadzoru - to moze sie jorgną ze Wwa potrzebuje sciezek jak ryba wody...

Na razie nie przejeli się nawet tym, że ZM dłożyło doniesienie o popełnieniu
              przestępstwa ZDM - rażące zaniedbanie i działanie ze szkodą dla miasta o ile
              pamiętam. Szczegóły na stronie ZM.

> Czy najblizsza MK moglaby byc poswiecona pamieci Huberta i czy mogłaby pojechac
              > ul.Radzyminska i choc na chwile sie tam zatrzymac..?

Nie da rady. Trasa już dawno jest w ZDM-ie i prowadzi na Bielany.
              • sssoltys Re: ['] 23.07.06, 19:37
                Lączymy sie w bolu z rodziną i przyjaciółmi Huberta! [']
                2 dni temu wracalem z nad zegrza z kolegą na rowerkach radzyminską.... sam
                widzialem i czulem na wlasnej skorze co tam sie dzieje.... pomykajace TiRy
                dające taki podmuch powietrza ze ciezko kierownice utrzymac w dlonicach!!!!!!!
                Poza tym te dziury...wygladalo to raczej jak slalom gigant!!!!

• robertrobert1 Re: ['] 23.07.06, 05:17
            SE nie czytalem ale chyba zbyt pochopnie gazeta wyrok wydala. W miejscu smierci
            Huberta jezdnia ma 3 pasy ruchu plus prawoskrety. Do tego dochodzi gesta w tym
            miejscu sygnalizacja swietlna. Rowniez stan nawierzchni na Radzyminskiej jest
            raczej dobry wiec nie mozna zwalac na infrastruktore. Owszem mozna sie czepiac
            na brak drogi dla rowerow, ktora swobodnie moglaby prowadzic na przemian po
            szerokim chodniku jak i po drodze lokalnej.
            Analizujac powyzsze smiem twierdzic, ze jedynym winnym tej tragedii jest
            kierowca, ciezarowki wiec ewidentnie wypadek ma znamiona morderstwa!!!
            • emine77 Re: ['] 23.07.06, 21:09
              Zanim kogoś oskarżysz upewnij się jakie są fakty!
            • sdarp Re: ['] 23.07.06, 21:37
              Z relacji świadków wiem, że Hubert
              nagle skrecił w lewo i zajechał droge tirowi
              Kierowca nie miał żadnych szans żeby wyhamować,
              jak by odbił w lewo to by rozjecał pare samochodów.
              Nie wiem z jakiego powodu Hubert wykonał ten manebr,
              świadkowie nie byli w stanie tego określić.
              Wiem że kierowca TIRa był w wieku Huberta
              i po tym zdarzeniu był w szoku. był też trzeźwy.
              Został zatrzymany do wyjaśnienia - nie znam dalszego biegu sprawy.
              Skandalem jest to że ciało sprzątnięto z asfaltu dopiero po kilu godzinach.

• czerwony89 Re: ['] 24.07.06, 00:02
                To nie jest wcale skandal, w przypadku wypadków gdzie osoba ranna musi być na
                dłużej hospitalizowana albo w przypadku wypadków śmiertelnych nie wolno nic
                ruszać, wszystko musi zostać opisane, spisane, muszą być zrobione zdjęcia itp.
                Jest cała procedura w takich przypadkach, napewno powinien zostać przykryty
                folią a reszta to już procedury, procedury i jeszcze raz procedury...
                • emine77 Re: ['] 24.07.06, 12:33
                  Mam prośbę do moderatorów FORUM o zamknięcie tego wątku.
                  Hubert niech spoczywa w spokoju. Zawsze będzie w naszej pamięci i sercach.

Nie ma, co roztrząsać tej jednej sprawy. Szukaniem winnych i analizą zajmują
                  się powołani do tego ludzie.

Sprawa ścieżek, praw rowerzystów, będzie cały czas poruszana.
                  Skierujmy swoje dyskusje i działania na to, aby więcej nie było takich
                  wypadków.
                  • roweroraffi OD MODERATORA 24.07.06, 18:49
                    emine77 napisała:

> Mam prośbę do moderatorów FORUM o zamknięcie tego wątku.

Forum Gazety nie ma opcji zamykania wątku. Co najwyżej skasować mogę.

BTW nie widzę powodu by zamykać, temat umrze niedługo śmiercią naturalną, jak
                    setki innych przed nim.

> Nie ma, co roztrząsać tej jednej sprawy. Szukaniem winnych i analizą zajmują
                    > się powołani do tego ludzie.

Tu się zgodzę. Rzaden z nas tego nie widział. Nie osądzajmy ani Huberta ani
                    kierowcy TIRa bez posiadania wiedzy o tym, co się stało.

> Sprawa ścieżek, praw rowerzystów, będzie cały czas poruszana.

Oj, będzie.

> Skierujmy swoje dyskusje i działania na to, aby więcej nie było takich
                    > wypadków.

Brawo.
      • gosc82 Re: ['] Śmierć rowerzysty na Radzymińskiej 27.07.06, 11:31
        Czy ktoś mógłby mi potwierdzić, czy Hubert mieszkał w Markach na ulicy Lisa
        Kuli?
        • emine77 Re: ['] Śmierć rowerzysty na Radzymińskiej 31.07.06, 09:07
          Po co Ci taka informacja? Jeżeli chcesz wiedzieć coś o Hubercie zapraszam na
          stronę www.rowery.zabki.com.pl
      • otw Re: ['] Śmierć rowerzysty na Radzymińskiej 31.07.06, 09:45
        [*]

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka