Forum Sport Rowery
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Maraton SZOK

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.09.06, 20:54
    Za kilka dni rusza MaratonRDP.Ciekawi mnie czy przez wasze miejscowości
    będzie przejeżdżał oraz czy będziecie kibicować twardzielom na trasie?
    W tym roku będzie więcej emocji jak przypuszczam bo uczestników 5-ciu.
    mrdp.webpark.pl/
    Obserwuj wątek
      • lemuriza Re: Maraton SZOK 23.09.06, 22:51
        Mój Boże to chyba tylko mistrz Bieniasz dałby radę.
        Tyle co oni mają zrobić w te 10 dni, to ja jeszcze w tym roku nie przejechałam.
        Ciekawe czy dadzą radę.
        • lemuriza Re: Maraton SZOK 23.09.06, 22:53
          no nie... przejechałam:). Mam na liczniku 3500.
          A oni to 10 dni.... jak to możliwe?
          • lemuriza Re: Maraton SZOK 23.09.06, 22:56
            o tu będą mieć ciepło. 9 km. podjazdu. jechałam:)

"Po kolejnych kilkuset kilometrach dotrą do Kotliny Kłodzkiej, którą objadą
            dookoła przez Złoty Stok"
            • Gość: kondor Re: Maraton SZOK IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.09.06, 19:26
              W zeszłym roku zwycięzca zmieścił się w 9 dni i 8 godz. Przy większej
              rywalizacji w tym roku powinni zejść poniżej 9 dni.
              ..."Mam na liczniku 3500"...
              Piękny wynik.Jakbyś tak jechała po prostej to pewnie byś już do Paryża dojechała
              ..." 9 km. podjazdu. jechałam"...
              Na całej trasie wspinają się trzy razy na Mont Everest przewyższenie 30tyś m
      • Gość: pegaz Re: Maraton SZOK IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.09.06, 09:50
        315 km mogę sobie wyobrazić jako jednorazowy wyczyn, a oni muszą tyle przejechać codziennie przez 10 dni...
        • Gość: kondor Re: Maraton SZOK IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.09.06, 19:33
          Nie ujmując nic naszemu maratonowi. Są jeszcze cięższe i wręcz nieprawdopodobne
          Wydawać by się mogło że że ludzki organizm nie może takiego wysiłku znieść.
          www.kolarstwo-szosowe.gda.pl/maratony.html
          • Gość: pegaz Re: Maraton SZOK IP: *.simtel.pl 24.09.06, 20:44
            Wiem, że są jeszcze większe wyzwania - choćby osławiony RAAM. Pomarzyć (w moim wypadku) można...
            Podziwiam ludzi, którzy podejmują się takich wyczynów. Choć zastanawiam się po cichu, gdzie kończy się zdrowa rywalizacja, a zaczyna igranie ze zdrowiem? Bo chyba takie wielodniowe forsowanie organizmu w warunkach amatorskich, bez fachowej opieki lekarza (a nawet z nią) bez wpływu na organizm nie pozostaje?
            • lemuriza Re: Maraton SZOK 24.09.06, 20:58
              a ja wcale nie uważam, ze to wyczyn kondorze.
              Szczerze powiedziawszy myślałam, ze dociągne w tym sezonie do jakichś 5000 .
              Niestety jeździłąm prawie wyłącznie w weekendy, bo praca nie pozwalała mi na
              jazdę w tygodniu.
              Nietsety przez długi czas było tak, że wychodziłam z domu przez 7.oo rano,
              wracałam o 19.00 albo i później. Nie było siły już na nic.
              Przyszły sezon na pewno będzie lepszy.
      • Gość: pegaz No i ruszyli... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.10.06, 14:59
        Ze sporym poślizgiem, ale od parunastu minut pojawia się relacja na żywo:
        routesystem.com/sport/lista.php?event_id=2
        • Gość: pegaz Re: No i ruszyli... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.10.06, 17:32
          Ok. 16:45 pożegnałem chłopaków na wyjeździe z Gdańska :)

Przemknęli przez miasto jakby byli na małej wycieczce, a nie od 100km na trasie dookoła Polski. Przejechałem z nimi ok. 15km, trzymając 36-37km/h, średnia wyszła coś w granicach 29, ze względu na skrzyżowania, na których nie dało się nie zwolnić. I tak dobrze, że to niedziela, korków nie było :)
          • Gość: kondor Re: No i ruszyli... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.10.06, 20:17
            Przez parę miesięcy widniało na liści pewnie z osiem nazwisk(jedna
            kobieta).Następnie zredukowano do pięciu.Na koniec zostało dwóch.
            Wydaje mi się że początek wrześnie był by najlepszy na rozegranie tego wyścigu.
            Po pierwsze cieplej no i jaśniej. Ma to ogromne znaczenie ze względu na długie
            dzienne dystanse no i niebezpieczną jazdę po zmroku. Bezpieczniej mimo wszystko
            za dnia i nie być oślepianym przez jadące samochody.Zmiana terminu na pewno
            była powodem że ludzie zrezygnowali.
            Czekam aż wjadą w Bieszczady może jak w zeszłym roku uda mi się parę km z kimś
            przejechać.
      • Gość: kondor Re: Maraton SZOK IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.10.06, 21:26
        Maraton,maraton i po maratonie.Szkoda
        • Gość: pegaz Re: Maraton SZOK IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.10.06, 21:42
          Ano szkoda...
          Przypadki losowe - kontuzja, pogoda.

W przyszłym roku jest plan na wcześniejszy termin, może wtedy parę osób dołączy i jakoś się potoczy. Będę chłopakom kibicował :)
          Tak sobie myślę, że jakby dobrze wypromować imprezę, miałaby szansę zaistnieć w europejskim kalendarzu i wtedy obsada na pewno byłaby niezła.
          • Gość: ms Re: Maraton SZOK IP: *.oa.uj.edu.pl 04.10.06, 21:59
            To przesuwanie terminu skazało całe przedsięwzięcie na porażkę. Niestety ale o
            tej porze roku to szanse na dobre warunki do jazdy są mniejsze niż 50%...
    Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka