Gość: Shes IP: *.telprojekt.pl 09.12.06, 16:49 Czy ktoś mógłby mi polecić rower trekkingowy, powiedzmy do pokonywania 50 km dziennie na szosach i terenach leśnych. Czy cena jest gółwnym wyznacznikiem jakości, czy może logo? Link Zgłoś Obserwuj wątek
lewocz Re: Rower w Bieszczady :) 10.12.06, 19:22 Wyznacznikiem roweru jest nie cena ani logo lecz jego jakość. A tak się składa, że markowe rowery oferują z reguły dobrą jakość za wyższą cenę. Oczywiście są tanie marki ( Author,Kelly's, Merida, Unibeke.Kross..itd) jak również bardzo prstiżowe i drogie ( Scott,Cannondele,Specialized,)Osobiście jestem zwolennikiem tych pierwszych gdyż za wyjątkiem ramy ( i to nie zawsze) rowery te są budowane na podbnych podzespołach i częsciach. Link Zgłoś
Gość: drogibronislaw Ponieważ mam Unibike'a Vipera, z IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.12.06, 23:54 czystym sumieniem polecam Tobie coś Unibike'ów. Zajrzyj tu www.unibike.pl/trekking.html . Na pewno coś znajdziesz dla siebie. Jesi idzie o nawierzchnię drogi, po której jeździsz bardzo ważne są: grubość i bieżnik opony. Zasada (w pewnym uproszczeniu) brzmi: im gorsza droga: błoto, kamienie, dziury etc., tym grubsze opony i agresywniejszy bieżnik. Na swoim Viperze przjechałem wtym roku ponad 4 tysiące km i jest w doskonałym stanie. Nie jest to typowy trekking, ale będzie takim, gdy dokupisz bagażnik, światła i błotniki (konieczne przy pokonywaniu kilometrów!). Zajrzyj sobie na niego: www.unibike.pl/rowery/viper.html Naprawdę dobra propocja cena/ jakość. Nie kupisz niczego porównywalnego za tą cenę. Powtórzę to: jest to bardzo solidny rower i trwały. Pozdrawiam! P.S. Zapewne są lepsze, ale za duuuużo wyższą cenę. Link Zgłoś
thony Re: Rower w Bieszczady :) 11.12.06, 11:10 Jesli te Bieszczady z tytulu postu to prawda, to ja jednak sugeruje rower gorski. No chyba, ze Bieszczady zamierzasz zwiedzac po asfalcie i szutrze. Ale jesli nie, to wg mnie tylko rower mtb. Link Zgłoś