Forum Sport Rowery
ZMIEŃ
    IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.06.07, 19:19
    Wyjaśnijcie mi "łopatologicznie" proszę... :( jak jest różnica między stylem
    jazdy: mtb, xc, cross... takie pytanie mi zadano ostatnio i zdebiałąm... Nie
    wiem co "uprawiam"? :>
    Obserwuj wątek
      • dorsai68 Re: jazda 27.06.07, 20:41
        uprawiasz... jazdę na rowerze, zapewne rekreacyjną skoro nie wiesz "jaką" ;-)

Jeśli na rowerze górskim to już MTB (mountain biking), jeśli po wertepach i bezdrożach to XC (Cross Country), jeśli z góry to DH (Downhill) ;-)
        • Gość: Slav4 Re: jazda IP: 217.70.56.* 27.06.07, 21:40
          Ostatnio z żoną doszliśmy do wniosku że uprawiamy tzw "CHWC", czyli jazdę na
          pograniczu MTB, szosy i XC
          Skrótu nie rozwinę bo mi posta wywalą :o)
          • dorsai68 Re: jazda 28.06.07, 00:46
            Gość portalu: Slav4 napisał(a):

> Ostatnio z żoną doszliśmy do wniosku że uprawiamy tzw "CHWC", czyli jazdę na
            > pograniczu MTB, szosy i XC

Ale... CHWC to uprawiają "niskosiodełkowcy": CHodnikowy Welociped Cyrkowy ;-)
            • Gość: Slav4 Re: jazda IP: 217.70.56.* 28.06.07, 08:06
              Dorsai, nie trafiłeś z tym skrótem :o)))
              Jak widzę niskosiodełkowca to od samego patrzenia mnie kolana bolą.
              A z tricków, to umiem się tylko wywalać. I wystarczy :o)
        • Gość: Zośka M. Re: jazda IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.06.07, 11:28
          no, że rekreacyjną to bym nie powiedziała ;) w momencie kiedy w traski poniżej
          30 km to mi się średnio chce rower z garażu wyciągnąć, a poza tym zależy mi na
          tempie! pot się leje!! Pojęcia są w definicji, bardzo zachodzące na siebie..a
          więc rowerem zdecydowanie "górskim" mtb, ale najbardziej lubię wertepy.. czyli
          chyba wybiorę xc.. Tak?
          Dzieki za pomoc
          Pozdr.
      • Gość: Sławek Rz. Re: jazda IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.06.07, 22:52
        klub.chip.pl/klubekowyszkow/podstrony/slownik.html
    Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka