Gość: Sylwia M. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.06.07, 19:19 Wyjaśnijcie mi "łopatologicznie" proszę... :( jak jest różnica między stylem jazdy: mtb, xc, cross... takie pytanie mi zadano ostatnio i zdebiałąm... Nie wiem co "uprawiam"? :> Link Zgłoś Obserwuj wątek
dorsai68 Re: jazda 27.06.07, 20:41 uprawiasz... jazdę na rowerze, zapewne rekreacyjną skoro nie wiesz "jaką" ;-) Jeśli na rowerze górskim to już MTB (mountain biking), jeśli po wertepach i bezdrożach to XC (Cross Country), jeśli z góry to DH (Downhill) ;-) Link Zgłoś
Gość: Slav4 Re: jazda IP: 217.70.56.* 27.06.07, 21:40 Ostatnio z żoną doszliśmy do wniosku że uprawiamy tzw "CHWC", czyli jazdę na pograniczu MTB, szosy i XC Skrótu nie rozwinę bo mi posta wywalą :o) Link Zgłoś
dorsai68 Re: jazda 28.06.07, 00:46 Gość portalu: Slav4 napisał(a): > Ostatnio z żoną doszliśmy do wniosku że uprawiamy tzw "CHWC", czyli jazdę na > pograniczu MTB, szosy i XC Ale... CHWC to uprawiają "niskosiodełkowcy": CHodnikowy Welociped Cyrkowy ;-) Link Zgłoś
Gość: Slav4 Re: jazda IP: 217.70.56.* 28.06.07, 08:06 Dorsai, nie trafiłeś z tym skrótem :o))) Jak widzę niskosiodełkowca to od samego patrzenia mnie kolana bolą. A z tricków, to umiem się tylko wywalać. I wystarczy :o) Link Zgłoś
Gość: Zośka M. Re: jazda IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.06.07, 11:28 no, że rekreacyjną to bym nie powiedziała ;) w momencie kiedy w traski poniżej 30 km to mi się średnio chce rower z garażu wyciągnąć, a poza tym zależy mi na tempie! pot się leje!! Pojęcia są w definicji, bardzo zachodzące na siebie..a więc rowerem zdecydowanie "górskim" mtb, ale najbardziej lubię wertepy.. czyli chyba wybiorę xc.. Tak? Dzieki za pomoc Pozdr. Link Zgłoś
Gość: Sławek Rz. Re: jazda IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.06.07, 22:52 klub.chip.pl/klubekowyszkow/podstrony/slownik.html Link Zgłoś