Forum Sport Rowery
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Jaki rower?

14.07.07, 15:27
    jeśli koleś czyta taki artykuł, to chyba jest kompletnym początkującym, więc
    moim zdaniem pisanie np. o endurze jest zupełnie bez sensu. dla amatora, który
    nie wie, jaki sobie rower kupić to
    powinno być napisane bardziej jasno:

- rower miejski
    - cross
    - treak
    - MTB

- endura
    - freeride
    - downhill

z tego te trzy ostatnie raczej jako ciekawostka... .
    według mnie przynajmniej. ktoś, kto się nie zna i tak chyba nie
    wyda na start 20 tysięcy na rower i nie zacznie skakać ze zboczy...

tak wogóle to strasznie mało informacji.
    Obserwuj wątek
      • 328i Zgadzam sie z przedmowca 14.07.07, 16:31
        Po pierwsze wszystkie przedstawione rowery to górale, a na głownej stronie
        widzimy zdjecie pani ktora jedzie rowerem miejskim.

Pelna racje ma przedmowca, tekst jest chyba po to zeby sobie poczytac na czym
        jezdza inni, bo praktycznych porad za wiele tu nie ma, żaden normalny
        poczatkujacy nie zacznie od sprzętu do downhillu.

W Polsce sens mialby artykuly uswiadamiajace wartość rowerow za 1000-2000 (albo
        jeszcze tanszych) z tarczowkami, amortyzatorami tył itd. Po takim artykule jak
        ten, moze ktos sobie kupi "enduro" za 1200 :D I to będzie caly efekt, poza tym
        ze na Gazecie "niby jest" tekst o rowerach i ze ktos zgarnal za to kasę.

Rzetelność Gazety nie zna granic, chyba zatrudnie sie w dziennikarstwie.
        • Gość: iksa_nl Re: Zgadzam sie z przedmowca IP: *.upc-g.chello.nl 14.07.07, 18:52
          szczegol - to chyba nie jest miejski - ta pani na zdjeciu. Sama mam miejska
          damke [Giant Urban] i zupelnie inna rame. No ale ja laik jestem ;)
          co do artykulu - kopalnia wiedzy to on nie bedzie. Kasa za artykul - zobacz
          linki to reklam pod spodem, same "rowerowe" ;)
          • Gość: knapo Re: Zgadzam sie z przedmowca IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.07.07, 11:44
            Ta babka jedzie na rowerze trekkingowym, czyli cos pomiedzy miejskim a goralem.
            Wg mnie najlepszy wybor, dla kogos kto jezdzi rekreacyjnie i po miescie, tak na
            prawde to wiekszosc posiadaczy gorali, uzywa ich do jazdy miejskiej/podmiejskiej.
            • Gość: fyeb Jeśli chcesz się dowiedzieć więcej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.07.07, 20:19
              Jeśli ktoś chce się czegoś rzetelniejszego dowiedzieć, to polecam:
              www.ar.wroc.pl/~afogt/bike/equip/jakirowe.html
              • Gość: emeryt Re: Jeśli chcesz się dowiedzieć więcej IP: 212.122.223.* 21.07.07, 22:14
                Przeczytalem z uwaga opisy rowerow "www.ar.wroc.pl....".Znam jezyk angielski i
                mimo usilnych staran nic z tego nie rozumiem.Takie zdania jak np. "W rowerze
                full suspention negatywne zjawiska znane z hardtaili jeszcze bardaiej sie
                nasilaja.Fulle sa ciezsze....wykazuje.....np.efekt pogo..." Czy mozesz to
                przetlumaczyc na jezyk polski?Tabelka pt "obrazek" nie dziala,to rzeczywiscie
                tylko obrazek.Nie znam sie na rowerach,nigdy w zyciu nie mialem rowera,nie bylo
                mnie stac na taki luksus.Teraz kiedy na stare lata mam mozliwosc kupienia sobie
                dowolnego "pojazdu",rowera tez,nie wiem co kupic.Chce miec rower ktorym moglbym
                jezdzic za miastem,zabrac go na samochod i pojezdzic po lesie albo po polach
                dla zdrowia.
                • Gość: drobo Re: Jeśli chcesz się dowiedzieć więcej IP: 80.51.212.* 21.07.07, 22:54
                  zerknij może tu, w dziale "Kupowanie":

www.wrower.pl/
              • Gość: jk Re: Jeśli chcesz się dowiedzieć więcej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.07.07, 10:40

> Jeśli ktoś chce się czegoś rzetelniejszego dowiedzieć, to polecam:

tia...świetna rozpiska... zwłaszcza to zaliczenie roweru torowego jako
                szosowego. świetne po prostu
                • Gość: jonas3 Re: Jeśli chcesz się dowiedzieć więcej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.07.07, 14:43
                  ??? Nie takie głupie.
                  Że stronka znacznie rzetelniejsza i pełniejsza od artykuliku "Wyborczej", to
                  oczywiste.
                  A jeśli masz jakieś uwagi, napisz swoją, lepszą, chętnie poczytamy.
                  Pozdrawiam.
      • boruta_wwa Re: Jaki rower? 14.07.07, 18:59
        tzw artykuł-zapchajdziura :(
        b.
      • Gość: ehh Beznadziejna reklama książeczki... IP: *.wroclaw.mm.pl 14.07.07, 23:36
        co za żenua, takich bzdur dawno nie czytałem...

ciekawe co by taki dziennikarzyna powiedział na podział pism.
        Prasę dzielimy na:
        dzienniki
        dzienniki z dodatkiem tv
        dzienniki z płytą cd
        dzienniki z książką

to jest równie rzetelny podział.

Ten tekst promocyjny powinien byc opatrzony napisem "REKLAMA"
        teraz to jest kpina z czytelników...
        takie coś na stronę główną...pfffff....
      • Gość: Jonek Re: Jaki rower? IP: *.e-wro.net.pl 14.07.07, 23:46
        Niby artykuł jest skierowany do początkujących rowerzystów a nastepnie
        wymienionych jest kilka zaawansowanych konstrukcji. Zgadzam się z przedmówcami,
        że ten artykuł to jedynie marna reklama jakiejś książeczki.
        • Gość: działazPiSu Właśnie wydałem 5000zł na rower... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.07.07, 02:24
          i już możecie być zazdrośni.
      • Gość: perforator Re: Jaki rower? IP: *.dolsat.pl 15.07.07, 00:13
        przykład na to że jak sie ma napisać jakąś bzdurę, to lepiej nie pisać wcale :-|
        I jeszcze ta nachalna reklama na końcu. Ktoś se linkbaita po znajomości zamówił
        chyba, bo innego sensu w tym nie widzę.

"Samochody dzielimy na:
        - rajdowe
        - kabriolety
        - minivany
        - terenowe"

mniej więcej tak to brzmi. Jak ktos slusznie zauwazyl, najpierw moze wypadalo by
        wspomniec o typach rowerow w ogolnosci, a potem wglebiac sie w subtelne roznice
        miedzy all-mountain i enduro. Albo jak idziemy tylko po MTB to wspomniec o
        downhillu, trialu, FR... No pod jakim by kątem nie spojrzec to od czapy jest ten
        artykul a samego meritum tyle ze mozna zmiescic w jednym zdaniu :-|
        • Gość: przemek wciskają fulle na siłe, zeby kase wydoić IP: *.acn.waw.pl 22.07.07, 09:12
          od naiwnych burżujów warszawiaków.
          a kadra i tak śmiga na sztywnych rowerach. wspolczesne sztywne ramy z wlokien
          weglowych daja rewelacyjny transfer energii do podłoża i świetne prowadzenie
          roweru w każdych warunkach.

jesli chodzi o rower dla zwyklego czlowieka to sie nie wypowiadam, ostatnio jak
          musialem jezdzic na rowerze miejskim to myslalem ze kierownice pogryze :) to
          jest cholernie niewygodna pozycja
          • Gość: faun Re: wciskają fulle na siłe, zeby kase wydoić IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.03.08, 21:07
            Burżuje sa wszedzie tacy sami. Odpie..sie od Warszawy.
      • Gość: piotras Re: Jaki rower? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.07.07, 08:10
        sensowny komentarz

pozdrawiam
      • Gość: zumek Re: Jaki rower? IP: *.asta-net.com.pl 21.07.07, 19:09
        Jakbym sie znal to bym to zrobil ale przedmowca ma wieksza wiedze wiec proponuje
        napisac w komentarzu conieco i niech sie autor artykulu pali ze wstydu ze
        komentarze sa bardziej rzetelne od jego ... artykulow(?).
        pozdro
      • Gość: Al Re: Jaki rower? IP: *.77.classcom.pl 22.07.07, 00:19
        kolejny forumowicz
        wyjaśnij mi proszę, bo choć jeżdżę na rowerze od wielu lat, znam, wydaje mi sie
        bazowe klasyfikacje rowerów, tak czegoś takiego jak treak jeszcze nie widziałem.

• lesbi69 A co z szosówka, miejskimi, trialowymi. plażowymi 22.07.07, 09:56
        wieloma wieloma innymi, zresztą nie wiem czemu w polsce królują zwykłe rowery
        górskie - m. in. w Warszawie gdzie w ogóle są nieprzydatne.
    Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka