czarny357 Re: gorąco 17.07.07, 18:50 Nie dziwię się. Ja też na tę saunę nie wychodzę w dzień. Wieczorami po 20tej dopiero śmigam sobie po mieście, chociaż i to zawodzi czasem... Link Zgłoś
d_e_x_t_e_r Re: gorąco 17.07.07, 20:34 Ja nie zrezygnowałem z roweru mimo że powrót z pracy był dla mnie dzisiaj niezłym testem. O 6 rano jest względnie OK. Ale kiedy mam do wyboru przejazd na trasie Bemowo - Rembertów i z powrotem - komunikacją miejską w korkach ze spoconymi grubymi kobietami obok - wolę rower. Link Zgłoś
storm00 Re: gorąco 17.07.07, 20:58 Zbiorkom w upale przy obecnych pojazdach to POMYŁKA... (pomijam metro) Od 2 dni zasuwam nim, i mam DOŚĆ...... Wczoraj jak wsiadłem na Ursynowie w jakiegoś nowszego, to myślałem, że to SAUNA... A nie Solaris... Może powinni zmienić markę? Link Zgłoś
d_e_x_t_e_r Re: gorąco 17.07.07, 22:13 Właśnie dlatego nazywa sie Solaris - bo temperatura w środku jest bliska temperaturze powierzchni słońca :) Link Zgłoś
roweroraffi Re: gorąco 18.07.07, 01:18 d_e_x_t_e_r napisał: > Właśnie dlatego nazywa sie Solaris - bo temperatura w środku jest bliska > temperaturze powierzchni słońca :) Przecież producent to tu akurat najmniej winny... On zrobi to, co Mu napiszą w specyfikacji, że ma być. Jak Niemcy napisali, że za kabiną kierowcy ma być sracz, to był sracz, jak Polacy na Okęciu chcieli miec autobus ze skórzanymi fotelami dla VIPów, to Solaris zrobił. Tak samo jak autobus do pobierania krwi, autobus do promocji bodajże Avonu i kilka innych niemniej dziwnych konstrukcji. A że Warszawa klimatyzacji nie chce... cóż poradzić, to trzeba na urzedasów psioczyć, bo to Oni za to odpowiadają. Link Zgłoś
mackofff Re: gorąco 17.07.07, 23:11 Zapewne trafiłeś na saunę na kółkach znaną jako Urbino 15 lub wsiadłeś do nowych Urbino 18 o numerach bocznych 81XX które nie są (tak jak 82XX i 84XX) wyposarzone w klimatyzacje ;P Link Zgłoś
storm00 Re: gorąco 18.07.07, 07:39 To akurat było coś małego i cichego, z silnikiem z tyłu ustawionym pionowo. Klima? brak. Tylko uchylane pionowo okienka do środka... Link Zgłoś
roweroraffi Re: gorąco 18.07.07, 09:20 storm00 napisał: > To akurat było coś małego i cichego, z silnikiem z tyłu ustawionym pionowo. > Klima? brak. Tylko uchylane pionowo okienka do środka... Powiedziałbym, że to Urbinetto ( przegubowiec.com/bus/katalog/opis_su10.htm ), ale ono ma okienka przesuwane, a nie uchylane. Więc albo widziałeś U12/U15 (wcale nie takie małe i ciche), albo nie był to Solaris, a np MAN NM 223.3 ( przegubowiec.com/bus/katalog/opis_nm223.htm ), który jest mały, cichy, ma uchylne okienka, ale bynajmniej Solarisem nie jest. Link Zgłoś
storm00 Re: gorąco 18.07.07, 10:08 przegubowiec.com/bus/katalog/opis_su12.htm Chyba toto... Na pewno nie przegubowiec i nie miał podwójnych kół z tyłu... (Czyli nie SU15). Link Zgłoś
roweroraffi Re: gorąco 19.07.07, 10:12 storm00 napisał: > przegubowiec.com/bus/katalog/opis_su12.htm > Chyba toto... > Na pewno nie przegubowiec i nie miał podwójnych kół z tyłu... (Czyli nie SU15). Wiem, że się czepiam, ale: Podwójne koła (bliźniaki) to na pewno miał. Pojedyńcze z tyłu ma w Wawie tylko 15-ście Midibusów Man'a. Mógł nie mieć dwóch osi z tyłu, ale koła podwójne miał napewno ;-P Link Zgłoś
storm00 Re: gorąco 19.07.07, 10:58 Niech Ci będzie... :) Ja tam ostatnio zbiorkomem tramwajo-autobusowym maaaało jeżdżę... jak już muszę na piechtę, to wolę pkp i metro... Tylko w nich da się jako tako żyć... (w upale) Link Zgłoś
roweroraffi Re: gorąco 19.07.07, 11:23 storm00 napisał: > Ja tam ostatnio zbiorkomem tramwajo-autobusowym maaaało jeżdżę... jak już muszę > > na piechtę, to wolę pkp i metro... Tylko w nich da się jako tako żyć... (w > upale) Ja ostatnio jechałem tylko pociągiem, ale też miałem dość... upał nie do wytrzymania. Na autobus bez klimy raczej bym się dziś nie porywał, choć ja i tak mam dobrze - u mnie jeździ większość brygad z klimą ITS, zdarzają się U18 z klimą. Link Zgłoś
kultowy_grzech Re: gorąco 18.07.07, 09:20 i ja odpuściłem sobie rowerowanie. w poniedziałek wracałem do domu półtorej godziny - a zazwyczaj powrót trwa 45-55 minut... na razie jeżdżę pociągami, w których nie jest tak źle (duże okna, w miarę luz) dzięki niech będą Bogu za wspólny bilet bo jazda 520 w upalne popołudnia bywa bolesnym doświadczeniem... pozdrawiam, g. Link Zgłoś
theagata Re: gorąco 18.07.07, 23:39 od tego jest lato żeby było ciepło! mam nadzieję,że jeszcze długo będzie bardzo ciepło i sucho; w czasie upałów autobusy i tramwaje omijam szczególnie szerokim łukiem i kocham moją Gazellkę jeszcze bardziej; wczoraj wracałam z koncertu ok. północy i nie zmarzłam ;) Link Zgłoś
d_e_x_t_e_r Re: gorąco 19.07.07, 00:28 A dzisiaj było ładnie nawet. Jak jest 29 C to fajnie się jedzie - mimo że był deszcz Link Zgłoś
ssj44 Re: gorąco 19.07.07, 08:17 jak jest 20 to się fajnie jedzie jak 29 to się fajnie płynie. Link Zgłoś
ssj44 Re: gorąco 19.07.07, 14:29 ja zwykle prawie wogle się nie pocę ale jak jest taka temperatura to nawet jak goły jade to ze mnie ciekni Link Zgłoś
czarny357 Re: gorąco 19.07.07, 16:53 ...dlatego właśnie teraz doceniam uroki nocnej jazdy. Chłodniej, fajna pogoda, wiaterek czasem powieje. Zdarza mi się o 1 w nocy nawet wracać :) Link Zgłoś
d_e_x_t_e_r Re: gorąco 19.07.07, 22:11 Tez bym jechał na goło - ale wstyd trochę - bo mi brzuch odstaje :) Link Zgłoś
ms-kola Re: gorąco 20.07.07, 12:26 zatem zdecydowanie polecam stroje rowerowe.... te siateczki termodry, czy climacool adidasa to serio dobra rzecz.... pot powstaje... owszem.... ale przylegający materiał do ciała odprowadza go szybko na zewnątrz... nic nie cieknie po ciele.... i są przewiewne i szybko wysychają.... natomiast koszulki bawełniane, robia się mokre, kleją do ciała... i w ogóle koszmar.... Link Zgłoś