Gość: mela IP: *.adsl.inetia.pl 29.04.08, 13:08 słońce, kurz, błoto, gałęzie, wiatr mam już tego dość. jakie okulary polecacie na rower? Link Zgłoś Obserwuj wątek
tiresias Re: okulary 29.04.08, 13:24 noo, ja ostatnio nabyłem tytanowe (prawie nic nie ważą, że aż je trzeba wiązać na głowie - takie lekutkie!), ze szkłami (wymiennymi, a jakże) hartowanymi, które bankowo przetrwają czołowe zderzenie z ciężarówką. no ale ja jestem gadżeciarzem. na to można wydać od 20 do 2000pln pozdrawiam. (nawet teraz siedzę w tych moich okularach i jem bułkę. nie na darmo tyle wybuliłem, żeby tylko na rower, co nie?) Link Zgłoś
Gość: Sławek Rz. Re: okulary IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.04.08, 16:48 > słońce, kurz, błoto, gałęzie, wiatr mam już tego dość. jakie > okulary polecacie na rower? A ile jesteś w stanie wydać? Mogą być takie: www.allegro.pl/item353852471.html a mogę też być takie: www.allegro.pl/item354309116.html Wybór należy do Ciebie :-) Dobrze, gdy okulary mają wymienne "szkiełka". W słoneczny dzień zakładasz ciemne, a w pochmurny bezbarwne lub żółte. Link Zgłoś
Gość: mela Re: okulary IP: *.adsl.inetia.pl 29.04.08, 17:58 zastanawialam sie nad accentami, uvexem, shimano... kolo 100 pln Link Zgłoś
Gość: miki Re: okulary IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.04.08, 19:49 Ja wybrałbym Uvex Racer , no tylko czy one mają damski fason, dla mnie super, a dla kobiety ? www.hike.pl/product.php?productid=17118&cat=480&page=1&tpl=# Link Zgłoś
wiki9611 Re: okulary 30.04.08, 13:39 polecam okularu Carrera sama w nich jeżdzę są świetne . Link Zgłoś
Gość: xxx Re: okulary IP: *.adsl.inetia.pl 30.04.08, 16:33 www.carrerasport.com/macrocat.php?mc=15 Link Zgłoś
Gość: mela Re: okulary IP: *.adsl.inetia.pl 13.05.08, 10:56 kupilam se accenty, tylko mam jeszcze jedno pytanie, bo w komplecie sa 3 szkla, ciemne, przezroczyste i...pomarańczowe. no i do czego są te pomaranczowe? Link Zgłoś
Gość: On Re: okulary IP: 213.17.179.* 13.05.08, 12:01 Gość portalu: mela napisał(a): > no i do czego są te pomaranczowe? Poprawiają wyrazistość na tle zieleni (trawa, las). Link Zgłoś
Gość: Szaszka Re: okulary IP: *.isw.intel.com 13.05.08, 16:32 Zaloz pomaranczowe szkla w pochmurny dzien, a poczujesz sie jakby wyszlo slonce, rownoczesniej kontury przedmiotow sie wyostrza. Super sprawa. :) Przezroczystych uzywam tylko po ciemku. Ola Link Zgłoś
szawel77 Okulary korekcyjne na rower? 13.05.08, 12:10 Mam wadę wzroku minus 2, Muszę jeżdzić w okularach. Czy da się zrobić gdzieś sportowe okulary na rower, żeby były ze szkłami korekcyjnymi? Link Zgłoś
Gość: aga Re: okulary IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.05.08, 15:32 wracam do tematu gdyż znalazłam fajne okulary które może byłyby odpowiednie dla meli. Kilka tygodni temu szukałam okularów dla męża i trafiłam na ten link. Skorzystałam z adresu sklepu hike i znalazłam tam model Flash Pro, kupiłam czarne. Gdy przyszły przymierzyłam i świetnie pasowały chociaż mam wąską twarz. Kupiłam dla siebie ten model ale w innym kolorze szkieł, tzw. przeźroczyste. Dla mnie są świetne, chronią właśnie przed owadami, kamykami które odpryskują z opon i gałęziami. www.hike.pl/product.php?productid=18303&cat=479&page=1p.s mąż też zadowolony :) Link Zgłoś