Forum Sport Rowery
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

ukradli mi rower

22.09.03, 12:49
    gary fisher, którym cieszyłem się niespełna rok,
    czy ktoś miał podobne doświadczenie i wie jak szukać i czy to ma sens?
    Obserwuj wątek
      • girasole7 Re: ukradli mi rower 22.09.03, 14:25
        Bardzo Ci współczuję.
        Niedawno miałam sen, że też mi sie to przydarzyło, jaka byłam szczęśliwa gdy
        sie obudziłam. Mój rower też ma niecały rok.Niestety wątpię czy poszukiwania
        przyniosą jakieś rozwiazanie, ale nie chce Cię dołować.
        Czy mogę spytać jak to sie stało? zostawiłeś go gdzieś?
        Pozdrawiam i trzymaj sie
        • smentek Re: ukradli mi rower 23.09.03, 11:21
          rower ktoś wyniósł z piwnicy włamując się przez garaż,
          w jakiś sposób poradził sobie z psami, które choć nie są ostre, to jednak na
          obcego by szczekały;
          jest to pierwszy przypadek włamania do naszego domu, który dotąd był mało
          atrakcyjny dla złodziei;
          zastanawia mnie fakt, że rower zginął w kilka dni po tym jak firma ochroniarska
          wrzuciła do skrzynki pocztowej swoją ofertę;
          jestem ciekaw, czy ktoś może słyszał o podobnych zbiegach okoliczności ?
          dzięki girasole7 za współczucie
          pozdrawiam
          • girasole7 Re: ukradli mi rower 23.09.03, 11:40
            nie wierzyłabym, że to było ukartowane, to chyba raczej przypadek. Ktoś widział
            jak chowasz swój rower do piwnicy, a poniewaz to dobry rower, potrudził sie.
            Wydaje mi sie, że teraz już rzadko takie dobre rowery ktoś zostawia przypięte
            na ulicy, bez opieki, wiec złodzieje mają trudniej. Gdzies czytałam, ze
            najwiecej rowerów jest kradzionych własnie z domów. W ogóle to jest okropne,
            że człowiek kupi sobie fajny rower, cieszy sie jak sie fajnie na nim jeżdzi, a
            równocześnie cały czas sie obawia, zeby go ktos nie zakosił.
            • smentek Re: ukradli mi rower 23.09.03, 11:53
              myślę, że proceder kradzieży rowerów, jak zresztą wszelkiego innego sprzętu,
              nie były tak powszechny, gdyby nie możliwość łatwego "upłynnienia" kradzionego
              towaru;
              dlatego niepowinno się kupować "okazyjnie" tj bez papierów lub z niejasnego
              źródła
              pozdrawiam i dzięki za odzew
            • spiralarchitect Re: ukradli mi rower 24.09.03, 11:52
              girasole7 napisała:

> nie wierzyłabym, że to było ukartowane, to chyba raczej przypadek. Ktoś
              widział
              >
              > jak chowasz swój rower do piwnicy, a poniewaz to dobry rower, potrudził sie.

A ja mysle calkiem na odwrot: te dwa zdarzenia czyli ulotka+kradziez powinny
              miec ze soba zwiazek.
              • robertrobert1 Re: ukradli mi rower 24.09.03, 11:58
                > A ja mysle calkiem na odwrot: te dwa zdarzenia czyli ulotka+kradziez powinny
                > miec ze soba zwiazek.

Ale to jest niemozliwe do udowodnienia.
    Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka