Forum Sport Rowery
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

pociągiem z rowerem do wałbrzycha

IP: *.lanet.net.pl 30.09.08, 22:43
    cześć wszystkim:)
    mam taki pomysł, żeby skoczyć w najbliższym czasie (jak dostane legitymacje
    studencką) pociągiem do Wałbrzycha i tam sobie pojeździć troche. nie jestem
    super rowerowcem, nie mam specjalnego ubrania, nie znam sie za bardzo na
    naprawach rowru, ale po prostu lubie sobie pojezdzić i zobaczyć coś nowego.
    zazwyczaj robie jakieś 40-60km głównie po północnych okolicach
    Wrocławia(okolice Jordanowa Śląskiego, Sobótki i troche Łagiewnik), więc nie
    jest to teren jakoś bardzo górzysty. W Wałbrzychu może być inaczej, natomiast
    znalazłam taki szlak,

mtb.walbrzych.pl/turystyka-rowerowa/trasy-rowerowe/trasa-wokol-ksiazanskiego-parku/
    który może nie jest zbyt długi, ale jeśli ma rózne nachylenia terenu, to
    mysle, że jak dla mnie byłby akurat;]
    jeśli byłby ktoś chętny pojechać też to byłoby od razu raźniej:)
    Obserwuj wątek
      • Gość: maxlikaz Re: pociągiem z rowerem do wałbrzycha IP: *.adsl.green.ch 03.10.08, 10:12
        Bylem bodajze w czerwcu na przejazdzce dokladnie tym szlakiem opisanym na tej
        stronce. Trasa malownicza i bardzo ciekawa tym niemniej jej oznakowanie fatalne.
        Wielokrotnie gubilismy droge ktora nalezalo jechac. Jesli troche jezdzisz
        rowerem to powinienes zrobic te trase bez wiekszych problemow... Najgorszym
        elementem calej tej eskapady byl niestety przejazd pociagiem PKP z Wroclawia do
        Walbrzycha. To co tam sie dzialo to byla jakas masakra... PKP Przewozy
        Regionalne nie pomyslala o tym zeby na weekendowy kurs na tej trasie podstawic
        wagon przystosowany do transportu rowerow z prawdziwego zdarzenia :( W
        przedsionku ostatniego wagonu tloczylismy sie z piecioma (sic!) rowerami.
        Niemozliwe? Nam sie udalo chociaz to byl niezly survival juz na poczatku
        imprezy. Po wydostaniu sie z pociagu bylo juz tylko lepiej. Powiem tak: W/w
        trasa zawsze chetnie pojade, natomiast pociagiem relacji Wroclaw-Walbrzych z
        rowerem - NIGDY!
        Pozdrawiam i zycze milej przejazdzki... ;)

PS. Na tej samej stronce jest opisana trasa na Chelmiec. Nie bylem ale sie do
        niej przymierzam, bo zapowiada sie ciekawie i moze byc bardzo urokliwa...

Pozdrawiam
        Maxlikaz
        • Gość: maxlikaz Re: pociągiem z rowerem do wałbrzycha IP: *.adsl.green.ch 03.10.08, 10:20
          Przepraszam autorke posta ale niewiedziec czemu zasugerowalem sie ze jestes
          facetem na co wskazuje moja odpowiedz... ;) Zeby sie pelniej zrechabilitowac
          podesle link do opisanej przeze mnie trasy na Chelmiec

mtb.walbrzych.pl//turystyka-rowerowa/trasy-rowerowe/trasa-na-chelmiec
          Pozdrawiam
          Maxlikaz

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka