Forum Sport Rowery
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

"HALLOWEEN MASS" ??????

31.10.03, 08:53

....dopiero co człowiek do pikniku zamiast masy się przyzwyczaił, a już mu
    paradę organizują.
    roweroraffi to twój pomysł? w jakim będziesz przebraniu? dynia na głowie i
    świecące diody w otworach na oczy?
    (piękne k....... piękne i takie "POLSKIE")
    Obserwuj wątek
      • skeler Re: 'HALLOWEEN MASS' ?????? 31.10.03, 14:48
        czy wyjdzie piknik, czy parada, to juz zalezy od uczestnikow.
        a jesli chodzi o raffiego, to ztcw, ma on miec bardzo straszne przebranie -
        stroj urzednika miejskiego (czyli garnitur)

a jak jestes takim obronca polskosci to zastanow sie zanim pojedziesz na mase -
        to tez jest amerykanski pomysl ;)
        • roweroraffi Re: 'HALLOWEEN MASS' ?????? 02.11.03, 00:52
          skeler napisał:

> czy wyjdzie piknik, czy parada, to juz zalezy od uczestnikow.
          > a jesli chodzi o raffiego, to ztcw, ma on miec bardzo straszne przebranie -
          > stroj urzednika miejskiego (czyli garnitur)

Obawiałem się trochę pogody i byłem przebrany w związku z tym za kogoś jeszcze
          gorszego, czyli za samego siebie :-)))).

> a jak jestes takim obronca polskosci to zastanow sie zanim pojedziesz na
          mase -
          >
          > to tez jest amerykanski pomysl ;)

No patriotyczny akcent też był... kwiaty pod grobem Nieznanego Żołnierza na
          dzień przed Świętem Zmarłych, które obchodzi się tak tylko u Nas w Polszy.
      • lcv Re: 'HALLOWEEN MASS' ?????? 31.10.03, 16:57
        Zgadzam się, że promowanie tzw. "Halloween" w ramach Masy Krytycznej nie jest
        najszczęśliwszym pomysłem.

Łukasz [www.obywatel.org.pl]
        • lcv Pomysł dość nieudany! 31.10.03, 16:58
          Zgadzam się, że promowanie tzw. "Halloween" w ramach Masy Krytycznej nie jest
          najszczęśliwszym pomysłem. Masa także powinna odbyć się w dzień inny, niż ten
          newralgiczny piątek tuż przed Świętem Zmarłych.

Łukasz [www.obywatel.org.pl]
          • roweroraffi Re: Pomysł dość nieudany! 02.11.03, 00:57
            lcv napisał:

> Zgadzam się, że promowanie tzw. "Halloween" w ramach Masy Krytycznej nie jest
            > najszczęśliwszym pomysłem.

Hmmm... może to i racja, co było widać z resztą po ilości przebranych osób.

> Masa także powinna odbyć się w dzień inny, niż ten
            > newralgiczny piątek tuż przed Świętem Zmarłych.

Hmmm... proponowała Nam to Policja, bo Oni mają teraz akcję 'Znicz' i byli
            mocno zajęci. Jednak skoro nie przekładaliśmy nigdy terminu Masy (nawet na
            święta Bożego Narodzenia) to i teraz moim zdaniem powinno zostać jak jest. Z
            resztą każda zmiana terminu to zamieszanie... Lublin próbował w tym miesiącu.
            WYnik to 10 osób na Masie w nowym terminie i 20 osób w starym... reszta nie
            przyjechałą wcale. Nie sądzę byśmy tego właśnie chcieli.

> Łukasz [www.obywatel.org.pl]
      • slaash Re: 'HALLOWEEN MASS' ?????? 02.11.03, 14:21
        > ....dopiero co człowiek do pikniku zamiast masy się przyzwyczaił, a już mu
        > paradę organizują.
        > roweroraffi to twój pomysł? w jakim będziesz przebraniu? dynia na głowie i
        > świecące diody w otworach na oczy?
        > (piękne k....... piękne i takie "POLSKIE")

Ja uwazam ze to całkiem było by fajne gdyby powiedzmy w boże narodzenie masa
        ludzi przejechała przez miasto w przebraniach. Chciałbym traktować mase jako
        pewnego rodzaju festyn czy cos w tym stylu im wiecej smiesznych zeczy tym
        lepiej...bo nie sadze aby ciekawy był przejazd np 500 rowerzystów w ciszy i
        smutku...Niech nasza masa bedzie czyms w rodzaju love parade masa swiecacych
        zeczy,smieszne stroje muzyka itp!!!
        • gnap1 Re: 'HALLOWEEN MASS' ?????? 02.11.03, 14:49

> Ja uwazam ze to całkiem było by fajne gdyby powiedzmy w boże narodzenie masa
          > ludzi przejechała przez miasto w przebraniach. Chciałbym traktować mase jako
          > pewnego rodzaju festyn czy cos w tym stylu im wiecej smiesznych zeczy tym
          > lepiej...bo nie sadze aby ciekawy był przejazd np 500 rowerzystów w ciszy i
          > smutku...Niech nasza masa bedzie czyms w rodzaju love parade masa swiecacych
          > zeczy,smieszne stroje muzyka itp!!!

Moze wiec Masa Swiatecza i rowerzysci przebrani w czerwone stroje a`la Swiety Mikolaj? Fajnie by bylo widziec setke ludzi w czerwonych kamizelkach i czapeczkach. A jakby sie jeszcze TV zawiadomilo to juz w ogole naglosnienie imprezy byloby spore :)
          • roweroraffi Re: 'HALLOWEEN MASS' ?????? 03.11.03, 06:41
            gnap1 napisał:

> Moze wiec Masa Swiatecza i rowerzysci przebrani w czerwone stroje a`la Swiety
            M
            > ikolaj? Fajnie by bylo widziec setke ludzi w czerwonych kamizelkach i
            czapeczka
            > ch. A jakby sie jeszcze TV zawiadomilo to juz w ogole naglosnienie imprezy
            bylo
            > by spore :)

Rok temu ponoć tak właśnie było... mówię ponoć, bo w grudniu na Masie akurat
            mnie nie było (święta, wyjazdy...te sprawy).

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka