Forum Sport Rowery
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

No i jak wrazenia po masie?

29.11.03, 13:54
    Jak dla mnie bylo calkiem przyjemnie. Pewnie wklad miala dobra pogoda, ktora zaskoczyla chyba wszystkich. Poza tym mily byl fakt, ze spotkalem kumpla z LO ktorego nie widzialem cale wieki;))

Trasa byla niezle pomyslana. Skupienie sie na centrum o tej porze roku bylo dobrym pomyslem. Mozna bylo pokazac ludziom ze rower tez pojazd i ze nei jestesmy jednostkami. Jedyne czego zaluje to to, ze nie krecilismy koleczek na wszystkich rondach, ale nei mozna miec wszystkiego ;) Wiekszych zastrzezen nie mam, aczkolwiek kilka osob bedzie pewnie zniesmaczonych faktem ze po lewym pasie kilka samochodow sie przeslizgnelo.

No i koncowka byla zwyczajowo ladna i klimatyczna. Sporo ludzi ("cywili") podziwialo koleczka po rynku Starego Miasta i podniesienie maszyn do gory. Dla takich chwil warto jezdzic ;)

Podsumowanie - bylo milo i szkoda ze nastepna (wieksza) masa dopiero w styczniu.
    Obserwuj wątek
      • towarzysz_gufii Re: No i jak wrazenia po masie? 29.11.03, 15:23
        pasqd82 napisał:

> Jak dla mnie bylo calkiem przyjemnie. Pewnie wklad miala dobra pogoda, ktora
        za
        > skoczyla chyba wszystkich. Poza tym mily byl fakt, ze spotkalem kumpla z LO
        kto
        > rego nie widzialem cale wieki;))

Nieeeesssssamowite!

> Trasa byla niezle pomyslana. Skupienie sie na centrum o tej porze roku bylo
        dob
        > rym pomyslem. Mozna bylo pokazac ludziom ze rower tez pojazd i ze nei
        jestesmy
        > jednostkami. Jedyne czego zaluje to to, ze nie krecilismy koleczek na
        wszystkic
        > h rondach, ale nei mozna miec wszystkiego ;) Wiekszych zastrzezen nie mam,
        aczk
        > olwiek kilka osob bedzie pewnie zniesmaczonych faktem ze po lewym pasie kilka
        s
        > amochodow sie przeslizgnelo.

Prześlizgneło? Były z premedytacją przepuszczone, przepraszam że tak brutalnie
        przywołuje cię do rzeczywistości ale taka jest smutna prawda...

>
        > No i koncowka byla zwyczajowo ladna i klimatyczna. Sporo ludzi ("cywili")
        podzi
        > wialo koleczka po rynku Starego Miasta i podniesienie maszyn do gory. Dla
        takic
        > h chwil warto jezdzic ;)

Kółka na rynku i wogóle wszystko od czasu kiedy wcieło radiowóz było takie
        jakie być powinno.
        A jak wyglądała by masa bez policji? (lepiej!!!)

>
        > Podsumowanie - bylo milo i szkoda ze nastepna (wieksza) masa dopiero w
        styczniu
        > .

No tak bo w drugi dzień świąt będzie się masował raffi z czajnikiem.
        ( fajna kominiara raffi, męskich nie było?)

Kto wpadł na ten kretyński pomysł dorobienia się na lampkach (wątpliwej jakości
        z resztą)?
        i ile kosztuje kamizelka MPO?

A co oznacza "MPO samo zło"? Jakaś forma pokuty czy przekonania kogoś do siebie?
        • pasqd82 Re: No i jak wrazenia po masie? 29.11.03, 23:14
          towarzysz_gufii napisał:

> Prześlizgneło? Były z premedytacją przepuszczone, przepraszam że tak brutalnie
          > przywołuje cię do rzeczywistości ale taka jest smutna prawda...

Trzeba bylo rzucic sie im pod kola, rozedrzec koszule i krzyknac - "Po moim trupie/kole/rowerze!" Jesli mialbys szczescie to moze ktorys samochod by sie zatrzymal.

> Kółka na rynku i wogóle wszystko od czasu kiedy wcieło radiowóz było takie
          > jakie być powinno.
          > A jak wyglądała by masa bez policji? (lepiej!!!)

> Kto wpadł na ten kretyński pomysł dorobienia się na lampkach (wątpliwej >jakości z resztą)? i ile kosztuje kamizelka MPO?

Pewnie w dni wolne raffi z kolegami sami lutuja lampki zeby pozniej zedrzec z nas, biednych rowerzystow te 7 zlotych za jakiekolwiek oswietlenie [uwaga! ironia!]... Nie wazne ze lampki sa slabej jakosci. Nie spodziewaj sie za 7 zl halogena.
      • 5.5stopy Re: No i jak wrazenia po masie? 29.11.03, 19:42
        Jak dla mnie było na pięć z plusem. Bardzo mile zaskoczyła mnie frekwencja.
        Puszczanie samochodów było jak najbardziej w porządku, w końcu chodzi o
        równouprawnienie (w miejsce hegemonii) a nie eksterminację dwuśladów. Trasa
        była może nieco za krótka. Postuluję w przyszłości przejazd ulicami Kruczą,
        Koszykową, Mokotowską i innymi niedużymi w centrum, które są dla rowerów dość
        paskudne.
        pozdrawiam,
        5.5
      • rano1 Re: No i jak wrazenia po masie? 04.12.03, 20:58
        Ja na wrześniowej zakończyłem udział w tegorocznych masach. Po pierwsze - w
        piątki nie mam czasu (do wiosny), po drugie - i tak niedługo rower owinę w
        kokon zimowy (zmuszony jestem go zabezpieczyć na zimę na balkonie).
        Mimo wszystko te zimowo-nocne zdjęcia są klimatyczne. Trudno jednak małpką
        zrobić je na tyle dokładnie, żeby nie poruszyć kadru (chociaż niektóre są
        prima !). Dlatego być może postaram się zaczaić na Nowym Świecie z własnym
        pstrykaczem (żeby tak jeszcze ktoś mi statyw pożyczył...)w drugi dzień Świąt
        Bożonarodzeniowych >>> N.Ś. jest wówczas pięknie wystrojony...mogłoby być
        super zdjęcie(a) !
        Pomarzyć zawsze można...a i marzenia się czasem spełniają :-)
      • tvtotal2 paskud 06.12.03, 20:56
        siemanko paskud82, czy ten kumpel to moze chdzil do DOBISZA??? bo to moze o
        mnie chodzi

yo

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka