hubar 07.07.04, 17:36 Czy sformułowanie widniejące na tym znaku drogowym www.hubar.friko.pl/podpatrzone/roboty.htm / jest poprawne? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
efedra Re: Znak drogowy 07.07.04, 21:14 Tylko NA ulicy lub PRZY ulicy. "W" chyba tylko mozna zastosowac do slepej uliczki. Odpowiedz Link Zgłoś
ardjuna Re: Znak drogowy 08.07.04, 15:26 A Łazuka śpiewał niegdyś: "...w uliczkę wyskoczy Boniek..." Pamiętasz??? :) Odpowiedz Link Zgłoś
efedra Re: Znak drogowy 08.07.04, 18:30 O Bonku nie pamietam, ale zauwaz, ze to tez jest o uliczce, jak w moim przykladzie, a nie o ulicy. Odpowiedz Link Zgłoś
ardjuna Re: Znak drogowy 08.07.04, 19:56 efedra napisała: > O Bonku nie pamietam, ale zauwaz, ze to tez jest o uliczce, jak w moim > przykladzie, a nie o ulicy. Oj, to Ty młoda jesteś, jeśli nie pamiętasz (albo też Herr Alzheimer się rozpanoszył :)) A ta Bońkowa uliczka wcale nie miała być ślepa, ona do bramki miała prowadzić (ale nie bardzo prowadziła, więc może jednak wychodzi na Twoje : ( Odpowiedz Link Zgłoś
efedra Re: Znak drogowy 08.07.04, 23:50 Czlowiek, czepiasz sie skrotow myslowych, a ja odpowiadalam na Twoje pytanie. Nie pamietam Bonka w uliczce w wykonaniu Lazuki. A jestem miedzy "oj to ty mloda jestes" a Alzheimerem. Odpowiedz Link Zgłoś
ardjuna Re: Znak drogowy 09.07.04, 11:32 efedra napisała: > A jestem miedzy "oj to ty mloda jestes" a Alzheimerem. To tak jak ja :) Przyłóż pięć! Byle nie do mojej twarzy... Pax nobiscum :) Odpowiedz Link Zgłoś
karmelowa.dziewczyna Re: Znak drogowy 08.07.04, 18:24 mysle, ze jezeli roboty drogowe byly przeprowadzone b.gleboko, pod nawierzchnia, to sprawdzilby sie spojnik 'w'. jezeli malowane bylyby np. pasy wtedy roboty odbywalyby sie 'na' ulicy. takie to moje osobiste zdanie;) Odpowiedz Link Zgłoś
hubar Re: Znak drogowy 09.07.04, 08:39 Niby prace są prowadzone pod powierzchnią (widziałaś kiedyś taki znak informujący o malowaniu pasów?), ale i tak jestem niemal pewien, że prace są na ulicy takiej i takiej... Odpowiedz Link Zgłoś
driadea Re: Znak drogowy 25.07.04, 22:44 W ulicę to można skręcić (wejśćm wtargnąć etc.), ale "wsadzić" robota? :P Odpowiedz Link Zgłoś
teresa.kruszona Re: Znak drogowy 28.07.04, 23:58 Przyimek „w” tworzy wyrażenia określające miejsce dziania się czegoś, a także położenie, zwłaszcza wewnątrz, w głębi tego, co nazywa rzeczownik. Roboty prowadzi są raczej na drodze, na ulicy lub pod powierzchnią drogi, ulicy. Odpowiedz Link Zgłoś