edgar92 27.03.03, 11:57 Które formy są poprawne: - play off - play-off - online - on line - on-line Uprzejmie proszę Panią Kruszonę o krótkie uzasadnienie. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
wind-eye Re: Play off, online 14.04.03, 11:17 edgar92 napisał: > Które formy są poprawne: > - play off > - play-off > - online > - on line > - on-line > > Uprzejmie proszę Panią Kruszonę o krótkie uzasadnienie. ja nie jestem Pani K. ale play off to czasownik a play-off to rzeczownik wiec both are correct ;) online i on-line - obie sa poprawne a on line to chyba nie bardzo bo powinien być jakis rodzajnik przed line, ale i tak tu się to nie tyczy Internetu pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
edgar92 Re: Play off, online 14.04.03, 12:59 wind-eye napisała: > ja nie jestem Pani K. > ale play off to czasownik a play-off to rzeczownik wiec both are correct ;) > online i on-line - obie sa poprawne > a on line to chyba nie bardzo bo powinien być jakis rodzajnik przed line, ale i > > tak tu się to nie tyczy Internetu > > pzdr Dziękuję, wind-eye. Jestem ciekaw, dlaczego "GW" upiera się przy pisowni play off (bez łącznika). Odpowiedz Link Zgłoś