Dodaj do ulubionych

"Dom nad rozlewiskiem"..

06.10.09, 11:47
Na tym forum cisza.Nie wiem,czy ktoś z Was ogladał pierwszy odcinek
serialu i jakie wrażenia?Ja czekałam z niecierpliwością na ten
serial,bo czytałam książkę.Pierwszy odcinek, to dla mnie
wielka "klapa".
film.onet.pl/19129,86934,1,recenzje.html
Podzielam opinię,że brakuje dialogów.Małgorzata w tym odcinku jest
taka trochę infantylna.Czytając książkę inaczej sobie ją wyobrażałam.
Obserwuj wątek
    • tamaryszek44 Re: "Dom nad rozlewiskiem".. 06.10.09, 11:52
      Pamiętaj, że nie czyta się książki przed filmem na jej podstawie, bo zawsze będziesz zawiedziona. Książka to złoto, a film to brąz. Czytałam " S@motność w sieci", byłam zauroczona, latałam za filmem jak wariatka i co? aktorzy których wybitnie nie lubię i ich gra. klapa totalna. jak można z tak pięknej książki zrobić taką kichę nie rozumiem. Po co się w to bawić, tak mało się przykładając.
      • iryska2604 Re: "Dom nad rozlewiskiem".. 06.10.09, 11:57
        Muszę nabrać dystansu.Jak na razie nie mam zdania.Małgorzata moze sie
        rozkręci,nie moge się nijak przekonac do Braunek-fizycznie nie pasuje mi do
        obrazu matki.
        • jagodajna Re: "Dom nad rozlewiskiem".. 06.10.09, 16:47
          Oglądałam też, na razie nie mam zdania, może coś się rozwinie chociaż mnie Brodzik jakoś nie "teges'. Chyba Grocholę lepiej sfilmowali.
        • dede43 Re: "Dom nad rozlewiskiem".. 06.10.09, 18:28
          A kogo gra Kucówna?
          • irena0503 Re: "Dom nad rozlewiskiem".. 06.10.09, 18:35
            Zosię, teściową Małgosi.
            • aga-kosa Re: "Dom nad rozlewiskiem".. 06.10.09, 19:38
              Kocham książki Williama Whartona .Przeczytałam wszystkie po kolei
              jak wychodziły. Czytając "W księżycową jasną noc " widziałam kolor
              śniegu w poświacie księżycowej.
              Opierałam sie przed przeczytaniem "Ptaśka" - powód był
              prosty ;oglądałam film .Byłam przekonana ,że na taką durnotę to
              szkoda czasu. Kiedy nie miałam już nic do przeczytania a do łóżka
              trzeba się było położyć ,wzięłam "Ptaśka" .Czego bym się pozbawiła
              przez źle zrobiony film .Jestem zauroczona .Wydaje mi się ,że
              poczekam aż przyjdzie moja kolejka w bibliotece na "Rozlewiska " a
              nie będę sobie pozawlała na oglądanie tego co się nieciekawie
              zapowiada.aga
              • iryska2604 Re: "Dom nad rozlewiskiem".. 06.10.09, 21:59
                Czasem nie mamy wpływu na kolejnosc.Jak to czytałam to nie mówiło sie o tym
                ze będzie z tego serial.Co by nie mówic -zawsze ksiazka jest lepsza.Ja np. nie
                mogę i nie obejrzałam (poza pierwszym)DRUGIEJ CZĘŚCI "Bozej podszewki".Co oni z
                tego zrobili!
                • anka125 Re: "Dom nad rozlewiskiem".. 09.10.09, 09:42
                  Jestem rozczarowana pierwszym odcinkiem.
                  A wiedząc,że Braunek ma grać matkę Małgorzaty - jestem zniesmaczona wyborem
                  reżysera.
                  Pomimo wszystkiego,nawet jeśli jest to adaptacja "na podstawie" to jednak
                  autorka książki w "Domu nad rozlewiskiem" wielokrotnie podkreślała,że mama była
                  "malutka,okrąglutka,po prostu gnom taki".I ja osobiście nie widzę pani Braunek w
                  tej roli.
                  Obejrzę w niedzielę kolejny odcinek i stwierdzę czy warto czekać na następne czy
                  zająć się w tym czasie czymś innym.
                  • 52ania Re: "Dom nad rozlewiskiem".. 09.10.09, 11:20
                    Zobaczymy co będzie w drugim odcinku.To już będzie spotkanie
                    Małgorzaty z Basią(mama).Książkę przeczytałam dawno, wtedy jeszcze
                    nikt nie wspominał o film.
                    • 52ania Re: "Dom nad rozlewiskiem".. 14.10.09, 18:02
                      No i nie było spotkania Małgosi z Basią.Drugi odcinek był nieco
                      lepszy.Moim zdaniem powoli się rozkręca.Małgosia to takie
                      rozkapryszone dziecko."Wali się" więc najlepiej sięgnąć po
                      kieliszek.Wolałabym już tą lodówkęsad.
                      • baska123 Re: "Dom nad rozlewiskiem".. 30.11.09, 14:13
                        Uważam, że powinien być sfilmowany również pierwszy tom.
                        Brakuje mi pewnych wątków tak ładnie opisanych w "powrotach".
                        Serial oglądam z przyjemnością.
                        Pozdrawiam. Baśka
                        • aga-kosa Re: "Dom nad rozlewiskiem".. 30.11.09, 15:04
                          konsekwentnie nie oglądam serialu i mam radochę ,kiedy podporządkowuję swoją
                          wyobraźnię opisowi autorki.Jestem już w połowie trzeciego tomu.Pierwszy wzięła
                          córa .aga
                          • iryska2604 Re: "Dom nad rozlewiskiem".. 30.11.09, 16:38
                            A ja zaakceptowałam Braunek- z ta rozczochrana fryzurką nawet mi sie podoba.A
                            czy serial mi sie podoba?Nie wiem,nie za bardzo...Basiu,wydaje mi sie ze taka
                            była kolejnośc- "Powroty nad rozlewisko " to druga częsć(dla mnie lepsza).
                            • baska123 Re: "Dom nad rozlewiskiem".. 30.11.09, 17:33
                              "Powroty nad rozlewisko" mają na okładce podtytuł
                              "Poczatek historii Domu nad rozlewiskiem"
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka