super.222 06.11.13, 08:07 Wczoraj - 5 listopada - urodziny miał aktor Jan Nowicki. Wszystko o Nim można przeczytać w googlu, dlatego nie będę ściągać, ale powiem od siebie: kocham tego dużego chłopca. To jeden z nielicznych polskich aktorów, którego mogę podziwiać. Mariusz Domaszewicz "Nadziei czas" Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
sagittarius954 Re: Jubilaci 06.11.13, 08:19 nie dziwię się, gdybym był kobietą , ba kiedy nie jestem , też bym pisał epistoły na jego cześć . Co najważniejsze wcale siebie nie nadyma do swojej twórczości , odwrotnie od Olbrychskiego , który chce być i młody jeszcze i patriotyczny i trendy a tak się nie da . I już. Odpowiedz Link
super.222 Re: Jubilaci 06.11.13, 08:27 Supercia z zadowoleniem przyjęła zgodność poglądów, co - niestety - nie często na tym forum się zdarza... Specjalnie dla Ciebie piosenka duetu, w którym pierwsza połowa jest kobietą Zatańczmy jeszcze ten raz... Banaszak Nowicki Odpowiedz Link
sagittarius954 Re: Jubilaci 06.11.13, 08:52 No dziękuję dziękuję ...ale niech się pan Nowicki nie wygłupia i nie śpiewa a raczej po asystuje pani Hani śpiewającej " sambę przed rozstaniem " wypadłby znacznie lepiej kiedy w swej mimice przedstawiłby to rozstanie obok śpiewającej divy Gdyby stworzyć ranking piosenek w którym interpretacja tekstu , muzyki i głos wykonawcy są punktowane , jak dla mnie Pani Banaszak zajęłaby czołową lokatę . I znajdź sobie tą piosenkę na yuotubku , co mam nadzieje nie utrudni ci percepcji komputerowej Odpowiedz Link
super.222 Re: Jubilaci 06.11.13, 09:39 Pozwolę sobie zwrócić Ci uwagę, że wątek jest poświęcony panu Nowickiemu, a nie pani Banaszak. Ty chwalisz swoje, a ja swoje. Wyjątkowa sytuacja, kiedy dwoje mistrzów spotkało się w duecie piosenkarskim. Ale gdybyś chciał dalej o Hannie Banaszak ... to może jakiś wąteczek osobny ... co ??? Odpowiedz Link
baska123 Re: Jubilaci 06.11.13, 10:17 Supercia! gdybyś zatytułowała wątek:Jubilat, to bym nic do gadania nie miała. Skoro Jubilaci, to dałaś przyzwolenie na wstawianie innym innych. Ps. Łukasz Nowicki jest bardziej. Odpowiedz Link
super.222 Re: Jubilaci 06.11.13, 11:45 Basiu ! Tytuł wątku wybrałam dla również innych jubilatów, którzy nam się tutaj pojawią - mam nadzieję ciekawie i często. Nie ... cały wątek dla jednego jubilata? - przesada. Przeglądając dzisiejsze doniesienia prasowe, zauważyłam, że Leon Pietraszak dzisiaj kończy 77 lat. Zatrzymałam się przy nim chwilkę i ... odpuściłam *percepcję* , w nadziei, że ktoś to zauważy i przekaże dalej w formie postu. Czy my musimy wspominać wybitnych aktorów, piosenkarzy, muzyków, pisarzy - dopiero w dniu ich śmierci? PS. Łukasz Nowicki nie może być moim idolem - niestety. Odpowiedz Link
baska123 Re: Jubilaci 06.11.13, 13:02 Superko. Ja natomiast wiem, że wczoraj Kayah zrobiła sobie i nam urodzinowy prezent. Wydała cudowną płytę. Jak wrócę do wielkiego miasteczka (do Łodzi), dokonam zakupu i utonę w muzyce i śpiewie Kayi. Nie musi być mężczyzną "ktoś" kogo cenię, lubię, podziwiam. Odpowiedz Link
super.222 Re: Jubilaci 06.11.13, 15:12 (...) Nie musi być mężczyzną "ktoś" kogo cenię, lubię, podziwiam. (...) - napisała Basia - Ależ oczywiście masz rację. Najważniejsze żeby w ogóle mieć tego "kogoś". Bo smutne jest życie ludzi, którzy nie mają jakiegoś *ptoka* ... nie? Pewnego razu mieszkałam w jednym pokoju sanatoryjny ze śliczną 30-latką (nb. z W-wy), która przeżywała jakiś zawód miłosny i przyjechała wyłącznie *na odwyk*. Czyli - nie latała na zabiegi lecz całymi dniami siedziała na łóżku, kręciła coś na drutach i słuchała nagrań Edyty Geppert. Wracałam po zabiegach i chciałam odpocząć - Edyta śpiewa. Wracałam ze spaceru - Edyta śpiewa. No nie mogę powiedzieć, że nie była to osoba niegrzeczna, zawsze pytała: wyłączyć? albo przeszkadza ci może? Ależ nie - odpowiadałam - słuchaj sobie ... - Bo wiesz - mówiła mi - ja tak ją kocham słuchać ... Od tamtego czasu nie znoszę słuchać Edyty Geppert. Mam dreszcze - i nie są to dreszcze zachwytu. Odpowiedz Link
baska123 Re: Jubilaci 06.11.13, 15:50 Superko. Edyta Geppert (znów Kobieta) nic nie straciła przez Twoje "nie znoszenie". A Ty nic nie zyskałaś. Ja mam słabość do kręcących na drutach, szkoda, że nie znoszę jeździć po sanatoriach ...uffff. Odpowiedz Link
super.222 Re: Jubilaci 07.11.13, 11:40 (...) szkoda, że nie znoszę jeździć po sanatoriach ... iffff (...) Basiu ... ale Ty masz męża w domu ... Ja sobie tam chociaż popatrzę ... Nie ... nie musisz mi współczuć, całkiem nieźle mi jest. Ale wiesz ... czasami taka tęsknica ogarnia, to się pakuję i jadę. Odpowiedz Link
baska123 Re: Jubilaci 07.11.13, 13:49 Superko. piszesz: "Basiu ... ale Ty masz męża w domu ... Ja sobie tam chociaż popatrzę ... " Dostałam talon na jednego. Gdybym miała dwóch, tobym się z Tobą podzieliła. Dobrze, że sobie radzisz. Pozdrawiam-JaBaśka. Odpowiedz Link
super.222 Re: Jubilaci 07.11.13, 14:08 Basiu ! ... rozdawanie talonów wszelakich zawsze nie było sprawiedliwe z powodu ilości mniejszejj niż zapotrzebowanie ... . Dzięki za dobre intencje ... one też się liczą. PS. A może byś na trochę pożyczyła? Co? .. Odpowiedz Link
sagittarius954 Re: Jubilaci 07.11.13, 14:54 To te męże męskie i barczyste do wód przyjeżdżają z małżonkami ??? Że można tak się napatrzeć jak ten Waluś w samych swoich na Kargulową przy młócce ?? O to widzę że tu ostrożnie trzeba stąpać bo co krok to jubilat Odpowiedz Link
sagittarius954 Re: Jubilaci 06.11.13, 10:40 Nowicki nie jest piosenkarzem i nigdy nim nie będzie , ja wiem ekscytuje cię jego głos taki metaliczny i męski, ale wybacz jest daleki od profesji pieśniarza . Ależ nie muszę dyskutować i o Hannie Banaszak . To nie ja wstawiłem przecież piosenki w jej wykonaniu . Z drugiej strony dziwie się ci . Bo i jak miałyby wyglądać dyskusje przy stole ? Wyobrażasz sobie siebie przecinająca rozmowy o milimetr zbaczające z kursu jubilata ? Tym bardziej tu przecież, ciekawość ludzka bierze się stąd, że może cos powiedzieć nieraz coś obok a nie merytorycznie , nie jest to żaden wykład , na którym profesorowie żeby go uatrakcyjnić i tak odwołują się do różnych zjawisk w świecie nie tylko do swojej dziedziny . Dlatego są popularni i lubiani . Inaczej są , tylko są i nic więcej . Odpowiedz Link
super.222 Re: Jubilaci - Bajm 06.11.13, 20:14 35 lat istnienia zespołu. Okazja do trasy koncertowej promującej nowy album. Dzisiejszy odcinek programu "Świat się kręci" Agaty Młynarskiej gościł cały zespół. Wszyscy świetnie się bawili, a ja dowiedziałam się o tym jubileuszu. Beata Kozidrak BAJM - Siedzę i myślę Odpowiedz Link
super.222 Re: Jubilaci - Bolek i Lolek 07.11.13, 13:13 Bohaterowie maja już 50 lat! A więc urodzinowo - jeszcze raz tyle! Mają swój pomnik w Bielsku Białej. Urodzinowa feta rozpocznie się dzisiaj barwnym korowodem. Odpowiedz Link
super.222 Re: Jubilaci - Stanisław Janicki 09.11.13, 09:02 80 lat w poniedziałek 11 listopada (11.11) Bardzo rozpoznawalny głos dla lubiących kino i gwiazdy. Moja ulubiona stacja radiowa RMF Classic nie pozwala mi zapomnieć, że w historii kina działo się tak wiele. Ten pan bardzo interesująco nam to przedstawia. Odpowiedz Link
sagittarius954 Re: Jubilaci - Stanisław Janicki 09.11.13, 09:32 Jak sięgam pamięcią kiedy w starym kinie było smaczkiem w szarości telewizyjnej ,czyli od zawsze , stoi przed mymi oczyma dojrzały facet jakby młodości nie miał ...a w który dzień tygodnia jest ten program ? Odpowiedz Link
baska123 Re: Jubilaci - Stanisław Janicki 09.11.13, 10:51 Jest autorem audycji pt. "Odeon Stanisława Janickiego" nadawanych w radiu RMF Classic oraz współpracownikiem Kino Polska, gdzie prowadzi program "Seans w Iluzjonie", w którym tworzy obszerne wprowadzenia do filmów z lat 20., 30. i 40. XX wieku emitowanych na antenie stacji. Odpowiedz Link
sagittarius954 Re: Jubilaci - Stanisław Janicki 09.11.13, 12:00 No dobrze , ale dlaczego w sobotę meldujecie że program był w piątek?? dobrze że jest powtórka i ileż tu słuchania powtórek oho ho Łapie się , ale muzyka bardziej poważna bym powiedział co może wpłynąć na rozwój akcji która staram się rozwinąć , Montecchi Capuletchi czy jak tam się pisze romcio i julcia no dobra wsłucham siem Odpowiedz Link
super.222 Re: Jubilaci - Stanisław Janicki 09.11.13, 12:23 Pośród tych Romełów i Julii zdarzają się (bardzo często) takie utwory muzyki popularnej, że ciary po plecach ... Moje radio ustawione jest wyłącznie na tę stację, o czym niegdyś już się tutaj *chwaliłam* Odnośnie ... dlaczego w sobotę, skoro audycja w piątek (w każdy) , no bo daleko było do urodzin jubilata A Ty znany jesteś z tego, że uwielbiasz *trójkę* i jej słuchaczki./kę Odpowiedz Link
super.222 Re: Jubilaci - Stanisław Janicki 09.11.13, 11:29 www.rmfclassic.pl/program/Odeon-Stanislawa-Janickiego,71.html ... i stań się słuchaczem tej stacji. Z powodu muzyki także ... Odpowiedz Link
super.222 Re: Jubilaci - 11.11.13, 20:46 65 lat - trwa koncert urodzinowy, transmitowany na kanałach telewizji regionalnych. Jaka ulga dla zmęczonych nerwów po obrazkach z W-wy. Dobranoc. Odpowiedz Link
super.222 Re: Jubilaci - MAZOWSZE 11.11.13, 20:49 - oczywiście "Mazowsze". Dekretem z dnia 8 listopada 1948 roku powołano ten Zespół. Odpowiedz Link
super.222 Re: Jubilaci - FAKT 12.11.13, 08:41 10 - lecie ! Wielką galę transmitować dzisiaj będzie POLSAT... po 20-tej i na żywo! Poniżej - gwiazda ... www.fakt.pl/justyna-steczkowska-na-gali-faktu-wystapi-w-kreacji-za-25-tys-zlotych-,artykuly,428325,1.html Odpowiedz Link
skuter44 Re: Jubilaci - MAZOWSZE 12.11.13, 08:52 Latem byłem na pięknym koncercie Mazowsza . Zespól jest chyba w szczytowej formie. Ma opracowane tańce, pieśni i stroje z kolejnych regionów. Wykonanie całości to majstersztyk. Dochodzi świetna choreografię. Koncert Mazowsza i obecnie to wspaniałe przeżycie. Na tle Mazowsza zespoły regionalne i lokalne prezentują się słabo, o kilka klas niżej. Odpowiedz Link
super.222 Re: Jubilaci - SENIORZY 14.11.13, 07:29 14. XI. Dzień Seniora ... pewnie tylko Aga-Kosa przetańczyła całą noc Sens, życie : Podeptane kwiaty Michał Bajor Odpowiedz Link
super.222 Re: Jubilaci - SENIORZY 14.11.13, 07:46 www.youtube.com/watch?v=hXIn5yrX8hw . Miłego Dnia - Odpowiedz Link
super.222 Re: Jubilaci - NINA ANDRYCZ 14.11.13, 19:05 101 lat ! Urodziła się 11 listopada 1912 roku. Pierwsza wielka dama w państwie i w teatrze. Odpowiedz Link
super.222 Re: Jubilaci - KRZYSZTOF PENDERECKI 25.11.13, 09:41 80 lat życia, 48 lat w związku małżeńskim Odbył się wielki koncert w Teatrze Wielkim - Operze Narodowej, na zakończenie Festiwalu im. K. Pendereckiego, który zorganizowała żona kompozytora - Elżbieta Penderecka. Zakończenie Festiwalu wypadło dokładnie w dniu urodzin Pendereckiego, o czym poinformowała na wstępie Grażyna Torbicka. Odpowiedz Link