06.11.13, 08:07
Wczoraj - 5 listopada - urodziny miał aktor Jan Nowicki.
Wszystko o Nim można przeczytać w googlu, dlatego
nie będę ściągać, ale powiem od siebie: kocham tego dużego chłopca.
To jeden z nielicznych polskich aktorów, którego mogę podziwiać.
Obserwuj wątek
    • sagittarius954 Re: Jubilaci 06.11.13, 08:19
      nie dziwię się, gdybym był kobietą , ba kiedy nie jestem , też bym pisał epistoły na jego cześć . Co najważniejsze wcale siebie nie nadyma do swojej twórczości , odwrotnie od Olbrychskiego , który chce być i młody jeszcze i patriotyczny i trendy a tak się nie da . I już.
      • super.222 Re: Jubilaci 06.11.13, 08:27
        Supercia z zadowoleniem przyjęła zgodność poglądów,
        co - niestety - nie często na tym forum się zdarza...

Specjalnie dla Ciebie piosenka duetu, w którym pierwsza
        połowa jest kobietą big_grin big_grin

• sagittarius954 Re: Jubilaci 06.11.13, 08:52
          No dziękuję dziękuję ...ale niech się pan Nowicki nie wygłupia i nie śpiewa a raczej po asystuje pani Hani śpiewającej " sambę przed rozstaniem " wypadłby znacznie lepiej kiedy w swej mimice przedstawiłby to rozstanie obok śpiewającej divy big_grin
          Gdyby stworzyć ranking piosenek w którym interpretacja tekstu , muzyki i głos wykonawcy są punktowane , jak dla mnie Pani Banaszak zajęłaby czołową lokatę . I znajdź sobie tą piosenkę na yuotubku , co mam nadzieje nie utrudni ci percepcji komputerowej big_grin
          • super.222 Re: Jubilaci 06.11.13, 09:39
            Pozwolę sobie zwrócić Ci uwagę, że wątek jest poświęcony
            panu Nowickiemu, a nie pani Banaszak. big_grin

Ty chwalisz swoje, a ja swoje. Wyjątkowa sytuacja, kiedy
            dwoje mistrzów spotkało się w duecie piosenkarskim.
            Ale gdybyś chciał dalej o Hannie Banaszak ... to może jakiś
            wąteczek osobny ... co ???

• baska123 Re: Jubilaci 06.11.13, 10:17
              Supercia! gdybyś zatytułowała wątek:Jubilat, to bym nic do gadania nie miała.
              Skoro Jubilaci, to dałaś przyzwolenie na wstawianie innym innych.
              Ps. Łukasz Nowicki jest bardziej.
              • super.222 Re: Jubilaci 06.11.13, 11:45
                Basiu !

Tytuł wątku wybrałam dla również innych jubilatów,
                którzy nam się tutaj pojawią - mam nadzieję ciekawie i często.
                Nie ... cały wątek dla jednego jubilata? - przesada.

Przeglądając dzisiejsze doniesienia prasowe, zauważyłam, że
                Leon Pietraszak dzisiaj kończy 77 lat. Zatrzymałam się przy
                nim chwilkę i ... odpuściłam *percepcję* big_grin, w nadziei, że ktoś
                to zauważy i przekaże dalej w formie postu.

Czy my musimy wspominać wybitnych aktorów, piosenkarzy,
                muzyków, pisarzy - dopiero w dniu ich śmierci?

PS. Łukasz Nowicki nie może być moim idolem - niestety. big_grin

• baska123 Re: Jubilaci 06.11.13, 13:02
                  Superko. Ja natomiast wiem, że wczoraj Kayah zrobiła sobie i nam urodzinowy prezent.
                  Wydała cudowną płytę. Jak wrócę do wielkiego miasteczka (do Łodzi), dokonam zakupu i utonę
                  w muzyce i śpiewie Kayi. Nie musi być mężczyzną "ktoś" kogo cenię, lubię, podziwiam.
                  • super.222 Re: Jubilaci 06.11.13, 15:12
                    (...) Nie musi być mężczyzną "ktoś" kogo cenię, lubię, podziwiam. (...)
                    - napisała Basia -

Ależ oczywiście masz rację. Najważniejsze żeby w ogóle mieć tego "kogoś".
                    Bo smutne jest życie ludzi, którzy nie mają jakiegoś *ptoka* ... nie?

Pewnego razu mieszkałam w jednym pokoju sanatoryjny ze śliczną 30-latką
                    (nb. z W-wy), która przeżywała jakiś zawód miłosny i przyjechała wyłącznie
                    *na odwyk*. Czyli - nie latała na zabiegi lecz całymi dniami siedziała na
                    łóżku, kręciła coś na drutach i słuchała nagrań Edyty Geppert.
                    Wracałam po zabiegach i chciałam odpocząć - Edyta śpiewa. Wracałam ze
                    spaceru - Edyta śpiewa. No nie mogę powiedzieć, że nie była to osoba
                    niegrzeczna, zawsze pytała: wyłączyć? albo przeszkadza ci może?
                    Ależ nie - odpowiadałam - słuchaj sobie ...
                    - Bo wiesz - mówiła mi - ja tak ją kocham słuchać ...

Od tamtego czasu nie znoszę słuchać Edyty Geppert. Mam dreszcze - i nie
                    są to dreszcze zachwytu.
                    • baska123 Re: Jubilaci 06.11.13, 15:50
                      Superko. Edyta Geppert (znów Kobieta) nic nie straciła przez Twoje "nie znoszenie".
                      A Ty nic nie zyskałaś. Ja mam słabość do kręcących na drutach, szkoda, że nie znoszę jeździć po sanatoriach ...uffff.
                      • super.222 Re: Jubilaci 07.11.13, 11:40
                        (...) szkoda, że nie znoszę jeździć po sanatoriach ... iffff (...)

Basiu ...
                        ale Ty masz męża w domu ... big_grin
                        Ja sobie tam chociaż popatrzę ... big_grin big_grin

Nie ... nie musisz mi współczuć, całkiem nieźle mi jest.
                        Ale wiesz ... czasami taka tęsknica ogarnia, to się pakuję i jadę.
                        • baska123 Re: Jubilaci 07.11.13, 13:49
                          Superko. piszesz:
                          "Basiu ...
                          ale Ty masz męża w domu ... big_grin
                          Ja sobie tam chociaż popatrzę ... big_grin big_grin
                          "

Dostałam talon na jednego. Gdybym miała dwóch, tobym się z Tobą podzieliła.
                          Dobrze, że sobie radzisz.
                          Pozdrawiam-JaBaśka.
                          • super.222 Re: Jubilaci 07.11.13, 14:08
                            Basiu !
                            ... rozdawanie talonów wszelakich zawsze nie było sprawiedliwe
                            z powodu ilości mniejszejj niż zapotrzebowanie ... big_grin big_grin.

Dzięki za dobre intencje ... one też się liczą.

PS. A może byś na trochę pożyczyła? Co? ..
                            • sagittarius954 Re: Jubilaci 07.11.13, 14:54
                              To te męże męskie i barczyste do wód przyjeżdżają z małżonkami ??? Że można tak się napatrzeć jak ten Waluś w samych swoich na Kargulową przy młócce ??

O to widzę że tu ostrożnie trzeba stąpać bo co krok to jubilat big_grin
            • sagittarius954 Re: Jubilaci 06.11.13, 10:40
              Nowicki nie jest piosenkarzem i nigdy nim nie będzie , ja wiem ekscytuje cię jego głos taki metaliczny i męski, ale wybacz jest daleki od profesji pieśniarza .
              Ależ nie muszę dyskutować i o Hannie Banaszak . To nie ja wstawiłem przecież piosenki w jej wykonaniu .
              Z drugiej strony dziwie się ci . Bo i jak miałyby wyglądać dyskusje przy stole ? Wyobrażasz sobie siebie przecinająca rozmowy o milimetr zbaczające z kursu jubilata ? Tym bardziej tu przecież, ciekawość ludzka bierze się stąd, że może cos powiedzieć nieraz coś obok a nie merytorycznie , nie jest to żaden wykład , na którym profesorowie żeby go uatrakcyjnić i tak odwołują się do różnych zjawisk w świecie nie tylko do swojej dziedziny . Dlatego są popularni i lubiani . Inaczej są , tylko są i nic więcej .big_grin
              • super.222 Re: Jubilaci - Bajm 06.11.13, 20:14
                35 lat istnienia zespołu.

Okazja do trasy koncertowej promującej nowy album.
                Dzisiejszy odcinek programu "Świat się kręci" Agaty Młynarskiej
                gościł cały zespół. Wszyscy świetnie się bawili, a ja dowiedziałam
                się o tym jubileuszu.
                • super.222 Re: Jubilaci - Bolek i Lolek 07.11.13, 13:13
                  https://img.interia.pl/rozrywka/nimg/r/q/roz4934702.jpg

Bohaterowie maja już 50 lat! A więc urodzinowo - jeszcze raz tyle!

Mają swój pomnik w Bielsku Białej.
                  Urodzinowa feta rozpocznie się dzisiaj barwnym korowodem.
                  • super.222 Re: Jubilaci - Stanisław Janicki 09.11.13, 09:02
                    https://somelikeitclassic.files.wordpress.com/2011/11/1.jpg

80 lat w poniedziałek 11 listopada (11.11)

Bardzo rozpoznawalny głos dla lubiących kino i gwiazdy.
                    Moja ulubiona stacja radiowa RMF Classic nie pozwala mi
                    zapomnieć, że w historii kina działo się tak wiele.
                    Ten pan bardzo interesująco nam to przedstawia.
                    • sagittarius954 Re: Jubilaci - Stanisław Janicki 09.11.13, 09:32
                      Jak sięgam pamięcią kiedy w starym kinie było smaczkiem w szarości telewizyjnej ,czyli od zawsze , stoi przed mymi oczyma dojrzały facet jakby młodości nie miał ...a w który dzień tygodnia jest ten program ?
                      • baska123 Re: Jubilaci - Stanisław Janicki 09.11.13, 10:51
                        Jest autorem audycji pt. "Odeon Stanisława Janickiego" nadawanych w radiu RMF Classic oraz współpracownikiem Kino Polska, gdzie prowadzi program "Seans w Iluzjonie", w którym tworzy obszerne wprowadzenia do filmów z lat 20., 30. i 40. XX wieku emitowanych na antenie stacji.
                        • sagittarius954 Re: Jubilaci - Stanisław Janicki 09.11.13, 12:00
                          No dobrze , ale dlaczego w sobotę meldujecie że program był w piątek?? dobrze że jest powtórka i ileż tu słuchania powtórek oho ho big_grin Łapie się , ale muzyka bardziej poważna bym powiedział co może wpłynąć na rozwój akcji która staram się rozwinąć , Montecchi Capuletchi czy jak tam się pisze romcio i julcia no dobra wsłucham siem big_grin
                          • super.222 Re: Jubilaci - Stanisław Janicki 09.11.13, 12:23
                            Pośród tych Romełów i Julii zdarzają się (bardzo często) takie utwory
                            muzyki popularnej, że ciary po plecach ... Moje radio ustawione jest
                            wyłącznie na tę stację, o czym niegdyś już się tutaj *chwaliłam* big_grin

Odnośnie ... dlaczego w sobotę, skoro audycja w piątek (w każdy) big_grin,
                            no bo daleko było do urodzin jubilata big_grin
                            A Ty znany jesteś z tego, że uwielbiasz *trójkę* i jej słuchaczki./kę
                      • super.222 Re: Jubilaci - Stanisław Janicki 09.11.13, 11:29
                        www.rmfclassic.pl/program/Odeon-Stanislawa-Janickiego,71.html

... i stań się słuchaczem tej stacji. Z powodu muzyki także ... big_grin
                        • super.222 Re: Jubilaci - 11.11.13, 20:46
                          https://www.mateuszmatysiak.pl/usr/Image/gallery/462a3d916fAgaMazowsze020906b.jpg

65 lat - trwa koncert urodzinowy, transmitowany na kanałach
                          telewizji regionalnych. Jaka ulga dla zmęczonych nerwów po obrazkach
                          z W-wy. Dobranoc. big_grin
                          • super.222 Re: Jubilaci - MAZOWSZE 11.11.13, 20:49
                            big_grin - oczywiście "Mazowsze".

Dekretem z dnia 8 listopada 1948 roku powołano ten Zespół.
                            • super.222 Re: Jubilaci - FAKT 12.11.13, 08:41
                              10 - lecie !

Wielką galę transmitować dzisiaj będzie POLSAT... po 20-tej i na żywo!
                              Poniżej - gwiazda ...

www.fakt.pl/justyna-steczkowska-na-gali-faktu-wystapi-w-kreacji-za-25-tys-zlotych-,artykuly,428325,1.html

• skuter44 Re: Jubilaci - MAZOWSZE 12.11.13, 08:52
                              Latem byłem na pięknym koncercie Mazowsza . Zespól jest chyba w szczytowej formie. Ma opracowane tańce, pieśni i stroje z kolejnych regionów. Wykonanie całości to majstersztyk. Dochodzi świetna choreografię. Koncert Mazowsza i obecnie to wspaniałe przeżycie. Na tle Mazowsza zespoły regionalne i lokalne prezentują się słabo, o kilka klas niżej.
                                • super.222 Re: Jubilaci - SENIORZY 14.11.13, 07:46
                                  www.youtube.com/watch?v=hXIn5yrX8hw
                                  .
                                  Miłego Dnia - kiss
                                  • super.222 Re: Jubilaci - NINA ANDRYCZ 14.11.13, 19:05
                                    101 lat !

Urodziła się 11 listopada 1912 roku.
                                    Pierwsza wielka dama w państwie i w teatrze.

https://polki.pl/work/privateimages/formats/V5_MT_LIFE/96611.jpg
                                    • super.222 Re: Jubilaci - KRZYSZTOF PENDERECKI 25.11.13, 09:41
                                      80 lat życia, 48 lat w związku małżeńskim

https://bi.gazeta.pl/im/1/8848/z8848461Q,Krzysztof-Penderecki.jpg

Odbył się wielki koncert w Teatrze Wielkim - Operze Narodowej, na
                                      zakończenie Festiwalu im. K. Pendereckiego, który zorganizowała żona
                                      kompozytora - Elżbieta Penderecka. Zakończenie Festiwalu wypadło
                                      dokładnie w dniu urodzin Pendereckiego, o czym poinformowała na
                                      wstępie Grażyna Torbicka.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka