08.10.06, 13:48
jestem w trakcie ogladania Bozej podszewki. Pieknie to Cywinska nakrecila,
po Stence, ktora znam jedynie z "Nigdy wiecej" nie spodziewalabym sie, ze tak
swietnie ta role zagra. Obejrzalam juz 7 odcinkow i zaraz bede dalej
ogladacsmile)) Ale dlaczego pisze: wczoraj byla scena, ktora dla mnie az
tryskala erotyzmem i ciekawa jestem jak Wy ta scene odebralyscie oraz co
uwazacie za erotyczne w sensie pozytywnym. Byla to scena, gdy Maryska
(Stenka) wpada do sadu z wielka awantura, bo maz sie znowu gdzies lajdaczyl.
Rzuca sie na niego z piesciami, krzykiem. Poniewaz nie sa calkiem sami, jest
krewny ktory stoi obok, wiec jakos sie uspokaja. Najwyrazniej taka zapieniona
dziala dobrze na mezasmile)) przyglada jej sie takim specjalnym wzrokiem, ona
zaczyna jesc gruszke soczysta, sok leje jej sie po buzi, po rece, maz zaczyna
scalowywac ten sok..... o rany, jak cudownie oddana scena! Jestem naprawde
pod wrazeniem....
Obserwuj wątek
    • grenka1 Coś Ci się pomyliło 08.10.06, 15:37
      W pierwszej części "Bożej podszewki" Danuta Stenka grała rolę MATKI(jej imienia
      autorka nie podaje) MARYSI (czyli prywatnie Agnieszki Krukównej), a nie rolę
      Marysi.
      www.filmweb.pl/Bo%c5%bca+podszewka+1997+o+filmie,Film,id=36088
      Natomiast w drugiej części rolę MARYSI przejmuje Kinga Preis
      pl.wikipedia.org/wiki/Bo%C5%BCa_podszewka_II
      • ewa553 nic mi sie nie pomylilo 08.10.06, 17:31
        wiesz, pamiec mam slaba, przyznaje, ale w tej chwili ogladam jeden odcinek za
        drugim i jestem na biezaco. Otoz rodzice Marysi to Maryska i Andrzej, Maryska
        grana przez ta wspaniala Stenke. Natomiast jak sie Marysia-corka urodzila i
        doszlo do chrzcin, powiedzieli ksiedzu, ze ma byc Maria. Na to ksiadz surowo,
        ze Maria jest jedna, Krolowa Polski i ze moze dac Marianna. Tak tez sie stalo,
        ochrzcznona jako Marianna, ale wszyscy mowia do niej tak jak do matki, Maryska.
        • grenka1 Re: nic mi sie nie pomylilo 08.10.06, 17:52
          kliknij na zamieszczone w moim poście linki.
          Tam jest podana obsada filmu wraz z uzupełnieniem kto kogo gra.
      • ewa553 Re: Coś Ci się pomyliło 08.10.06, 18:15
        nie bedziemy sie przeciez sprzeczac? w Twojej obsadzie nie ma imion rodzicow,
        ale w filmie - zapewniam Cie - nie wolaja na siebie "matka!!" i "ociec!!"
        tylko "Maryska!" i "Andrzej!" . Zapewniam Cie o tym obejrzawszy 10 z 15
        odcinkow. "Ociec" zmarl w miedzyczasie.
        W Twojej obsadzie pisze tez tylko "Maryska" o bohaterce, podczas gdy w
        rzeczywistosci ma na imie Marianna, co zreszta podkreska w chwili slubu z
        Kaziczkiem, kiedy to ksiadz zwraca sie do niej per Mario, a ona poprawia go na
        Marianne. To tyle, nie ma sensu wiecej na ten temat mowic.
        Szkoda tylko ze piekny temat ktory zamierzalam rozwinac, tak sie zaplatal w
        tych niepotrzebnych dociekaniach kto jak mial na imie.
        • 52ania Re: Ewa nie podniecaj się 08.10.06, 22:11
          Czytajac Twój post akurat jadlam gruszkę. Sok poleciał po brodzie, ale nie bylo
          w poblizu meza crying(((((.Moim zdaniem ksiązka jest lepsza.
          • ira.mak Re: Ewa nie podniecaj się 08.10.06, 22:24
            Ewcia-masz rację matce też było Maria.Mam ksiązkę.Ta książka jest dla mnie
            święta-przybliża mi miejsca i klimat gdie sie urodził i wychował mój ojciec.I ja
            niedługo ją będę znała na pamięć,bo często do niej wracam.Muszę cię
            ostrzec-druga część nie ma nic wspólnego z powieścią.A co do tematu jaki
            poruszyłaś-masz rację,to naprawdę sztuka w ten sposób oddać emocje-bez
            wykladania kawy na ławę.Niby wszystko jest w sferze domysłów,zawoalowane a jak
            dosłowne i prawie namacalne.
            • ewa553 ira, 09.10.06, 08:47
              myslalam o Tobie ogladajac ten film.... o Waszych pieknych Kresacvh, o tej
              niepowtarzalnej atmosferze, ktora juz nie wroci.
              Nie jestem zdania, ze ksiazka lepsza. Jednak autorka poza tym, ze pieknie
              piekny temat opowiedziala, nie jest pisarka, a wiec pewne braki literackie da
              sie zauwazyc. Natomiast przy pomocy Cywinskiej i znakomitych zdjec film zostal
              jakby artystycznie wygladzony.
              Z drugiej czesci widzialam bedac w Polsce (styczen) tylko dwa odcinki i tez
              uwazam, ze odbiega nieco od ksiazki. Tak wiec to co dla mnie najwazniejsze mam:
              15 odcinkow do 1945 roku..... I ciesze sie, ze mam to na wlasnosc: bede mogla
              do filmu wracac...
              • krysta_w-wa Re:Obsada 09.10.06, 12:05
                Pani Cywińska zadbała o dobra obsadę. Mnie podoba sie Stenka, Grabowski,
                Krukówna,Prais oraz Śleszyńska....
                • ira.mak Re:Obsada 09.10.06, 17:21
                  Obsada jest naprawdę wspaniała,nie podoba mi sie tylko ze w drugiej części tak
                  bardzo film odbiega od oryginału.Poza tym przez pierwsze odcinki Maryska tylko
                  chodzi i chodzi po polach a w sumie tyle się tam działo.....
    • lata_morgana Pamiętam jak w trakcie emisji pierwszej części, 10.10.06, 20:01
      w prasie zabierali głos ludzie z kresów i byli oburzeni takim przedstawieniem
      rodzin ziemiańskich. Film wzbudził skrajne komentarze. ale oglądałam odcinki
      z dużym zainteresowaniem, dla mnie był kroniką niejako a powieśc przeczytana po
      filmie uzupełniła moją wiedzę.. Ewo to niewątpliwie obraz kresów, obraz
      zapewnie subiektywny jak wszystko co postrzegamy i co pamiętamy z przeszłości
      ale jak barwny i wciągający.
      • ewa553 Re: Pamiętam jak w trakcie emisji pierwszej częśc 11.10.06, 08:55
        Ira moze moglaby nam wiecej o tym powiedziec. Ludzie sie oburzali, ale przeciez
        Kresy to nie tylko slynne uniwersytety, wspaniale miasta, madrzy ludzie, ale i
        ta troche schlopiala szlachta. Zachwycona i filmem i ksiazka nie widze tego
        jako jeden, jedyny obraz Kresow. Przeciez o kazdej czesci Polski mozna by
        napisac rozne ksiazki, bo kazdy "krajobraz" jest zlozony. Obejrzalam wczoraj
        ostatni odcinek, zalewajac sie lzami choc przeciez znam juz ksiazke.
        Film ma nie tylko piekne zdjecia, ale i wspaniala muzyke Satanowskiego, ktora
        podkresla i atmosfere i pejzaze. Zastanawiam sie, co stalo sie z ludzmi ktorzy
        tam zostali i nie mieli dosc silnej woli (jak Bronis), aby upierac sie przy
        swojej polskosci. Co z nimi? Lepiej pewnie nie pytac.....
        Ciesze sie na przyjazd grudniowy mojej siostry (Hurra, zostaje tu na
        Swieta!!!), bo wtedy obejrzymy to sobie jeszcze raz wspolnie.
        • ira.mak Re: Pamiętam jak w trakcie emisji pierwszej częśc 11.10.06, 18:23
          Radio Wrocław -grupa dziennikarzy realizuja taki program o Kresach,jeżdza tam
          ,organizują pomoc dla szkół polskich i domów dziecka.No i pokazują te
          strony,ludzi,rozmowy z nimi...A ja pamiętam jak w 56 roku przyjechali
          repatrianci wlasnie z tej miejscowosci z ktorej pochodził ojciec.Mówili że w
          ojca domu jest przedszkole,że jeszcze jest młyn-tylko
          unowoczesniony......Dziwnie sie plotą ludzkie losy...
        • andre57 Re: Pamiętam jak w trakcie emisji pierwszej częśc 02.11.06, 13:06
          Jeste sędziwym człowiekiem. pochodzę z tych terenów gdzie działa sie akcja
          filmu. Cywińska nic nie podkoloryzowała. Blismy drobna siermięzna szlachtą,
          bogatymi w gruncie rzeczy rolnikami, mówiacymi poprawna polszczyzna, o kulturze
          salonowej na pokaz ale....prostymi (choc nie prymitywnymi jak tamtejszu chłop)
          ludźmi. i bardzo seksualnymi. Tak było. Ci co sie oburzaja, potrzebuja
          dowartosciowac sie sztucznie. W maszym dworku była taka scena: podczas zabawy w
          chowanego kuzynka schowała sie pod łóżkiem miała z 16 lat. Jej róeieśnik Kazik
          też tam wlazł. w tym samym pokoju stara babcia robiła na drutach nie awracając
          uwagi co młodziez wyprawia. W pewnym momencie "szukający" 12 latek zagląda pod
          łóżku i woła : Babciu, a Kazij jebi Hankę!!! A na to nasza babcia nie
          prawrywając robótki: Kazik! Nu,nu... Czyz to odbiega od klimatu przedstawionego
          przez Cywińską. Ja w tm filmie znalazłem swoja rodzinę.
          • grenka1 Re: Pamiętam jak w trakcie emisji pierwszej częśc 02.11.06, 13:11
            andre57 napisał:
            W maszym dworku była taka scena: podczas zabawy w
            >
            > chowanego kuzynka schowała sie pod łóżkiem miała z 16 lat. Jej róeieśnik
            Kazik też tam wlazł. w tym samym pokoju stara babcia robiła na drutach nie
            awracając uwagi co młodziez wyprawia. W pewnym momencie "szukający" 12 latek
            zagląda pod łóżku i woła : Babciu, a Kazij jebi Hankę!!! A na to nasza babcia
            nie prawrywając robótki: Kazik! Nu,nu.."

I wszystko zostało w rodzinie.
            • ewa553 Re: Pamiętam jak w trakcie emisji pierwszej częśc 02.11.06, 19:25
              Mile wspomnienia masz Andresmile)))) Ladnie to napisales. Przeciez ten
              film/ksiazka pokazuje szlachte zubozala, ale jakze patriotycznie nastawiona,
              jak ciekawie zyjaca na styku dwoch kultur. Mnie sie szalenie spodobal i az
              zatesknilam, zeby miec taka rodzine....
    • dr.wal2 Re: erotyzm 24.10.06, 09:23
      Autor: ewa553
      Data: 08.10.06, 13:48

Drodie Kolezaniki i Drodzy Koledzy
      W Naszym wieku ? erotyzm ????
      ryby i grzybobranie niewystarcza ????
      • ira.mak Re: erotyzm 24.10.06, 15:58
        Chyba że jesteś zgrzybiały,to niech ci wystarczą te ryby!My wyglądamy młodo i
        tak się czujemy i nie damy sobie bez potrzeby zaglądać w metrykę i dmuchać w
        kaszę-zrozumiano???
        • ewa553 Re: erotyzm 24.10.06, 16:29
          a poza tym mialabym jedno pytanie, drwalu: ty wiesz jaka jest roznica miedzy
          erotyzmem a sexem? Jak nie, to my Ci chetnie wytlumaczymy, jestesmy bardzo
          cierpliwesmile)))
          • dr.wal2 Re: erotyzm 25.10.06, 06:59
            ira.mak 24.10.06, 15:58
            Chyba że jesteś zgrzybiały,to niech ci wystarczą te ryby!My wyglądamy młodo i
            tak się czujemy i nie damy sobie bez potrzeby zaglądać w metrykę i dmuchać w
            kaszę-zrozumiano???

.. dobrze by bylo,ale w tym tez mam pecha,w jeziorze same stare wasate sumy-
            a ja lubie plotki,z grzybami tez nielepiej-same stare purchawki w moim lesie
            ...z mocno pozolklymi metrykami ..,eech chyba sie zapisze do kolka rozancowego.
            ===============================================================================

ewa553 24.10.06, 16:29

a poza tym mialabym jedno pytanie, drwalu: ty wiesz jaka jest roznica miedzy
            erotyzmem a sexem? Jak nie, to my Ci chetnie wytlumaczymy, jestesmy bardzo
            cierpliwesmile)))

jakto jaka roznica ?-to samo,tu rabanie i tam rabanie,ja Ci to mowie,ja drwal.
            • ewa553 Re: erotyzm 25.10.06, 10:02
              Drwalu, widze zes czlowiekiem prostym, do siekiery nawyklym, ale nie do
              karesow. Jak tylko znajde czas, wpadne do Ciebie do lasu i wszystko Ci
              wytlumacze. Moze jeszcze nie jest za pozno abys poznal piekne strony zycia?
              • dr.wal2 Re: erotyzm 25.10.06, 12:27
                ewa553 napisała:

Drwalu, widze zes czlowiekiem prostym, do siekiery nawyklym, ale nie do
                karesow. Jak tylko znajde czas, wpadne do Ciebie do lasu i wszystko Ci
                wytlumacze. Moze jeszcze nie jest za pozno abys poznal piekne strony zycia?

.. samiockom prawde powiedzialas,dyc prawdom je zem prosty,nawet wujt z
                plebanem mi zazdroszczom -wujt ma lewe zwichrowanie a pleban po Bozemu prawe,
                aa "karasie" to ja lubiem jeno ich nie ma w naszym jeziorze

.. wpadniesz do lasa ? ciesze sie ta chwilom co przyjdzie,-obiecuje ze
                niebendem rombal,jeno Ty i ja ...i Ptakow swiergolenie.
                Lubisz Nature ???
                Pzdr.
                drwal
                • ewa553 Re: erotyzm 25.10.06, 13:51
                  oj tak, Drwalu, lubie nature, ale jak to jest u Ciebie? Tak bardzo zyjesz swoja
                  praca, ze juz Ci sie nawet Twoj organ pomylil z siekiera i nic jeno o rabaniu
                  nawijasz....
                  • grenka1 Drwalu 25.10.06, 18:13
                    Przejmujesz się? Przecież rąbanie i rżnięcie, (oczywiście mam na myśli drzewo)
                    to przecież Twój zawód.
                    • ira.mak Re: Drwalu no i widzisz..... 25.10.06, 22:32
                      Nie umiesz się zabrac do rzeczy-nie wiesz że dobry bajer to połowa
                      sukcesu?Zamiast wykorzystać sytuację i z Ewcią pogruchać w tym lesie to swoim
                      prostactwem schrzaniłeś wszystko.Oj widac że nie miałeś dobrej
                      nauczycielki,widać....
                      • dr.wal2 Re: Drwalu no i widzisz..... 26.10.06, 08:33
                        Drwalu
                        grenka1 25.10.06, 18:13 + odpowiedz

Przejmujesz się? Przecież rąbanie i rżnięcie, (oczywiście mam na myśli drzewo)
                        to przecież Twój zawód.

.. ja siem juz niczem nie przejmujem,a jezeli o rombanie i rzniencie chodzi to
                        jestem najlepszy w naszej gminie-zona wujta i gosposia plebana mogom poswiadczyc

=============================================================================

• Re: Drwalu no i widzisz.....
                        ira.mak 25.10.06, 22:32 + odpowiedz

Nie umiesz się zabrac do rzeczy-nie wiesz że dobry bajer to połowa
                        sukcesu?Zamiast wykorzystać sytuację i z Ewcią pogruchać w tym lesie to swoim
                        prostactwem schrzaniłeś wszystko.Oj widac że nie miałeś dobrej
                        nauczycielki,widać....

.. gruchalem ci ja ,gruchalem -tyz Ewa na imie miala ...i poczenstowala mnie
                        japkiem,juz wolem prostactwo moje,-asekurant jestem.

Milego Dzionka Zyczem
                        drwal
                        • ira.mak Re: Drwalu no i widzisz..... 26.10.06, 21:06
                          że krowa co dużo ryczy-mało mleka daje?
                          • 52ania Re: Drwalu no i widzisz..... 26.10.06, 21:42
                            Erotycznie się zrobiło wink)))))))
                            • dr.wal2 Re: Drwalu no i widzisz..... 27.10.06, 09:36
                              52ania napisała:

Erotycznie się zrobiło wink)))))))

glodnym sznaps na mysli ???,a ja tylko o fachu lesnym ,,,eeech .
                              • jaga_22 Re: Drwalu no i widzisz..... 27.10.06, 09:48
                                A coś Ty taki skromny Drwalu?.Cicha woda brzegi rwie.
                                • dr.wal2 Re: Drwalu no i widzisz..... 28.10.06, 08:19
                                  jaga_22 napisała:

A coś Ty taki skromny Drwalu?.

Taki juz jestem,wstydliwy nieco,skromny i nigdy nie narzekam,-zwlaszcza przed
                                  kolegami,,,ze sie narabalem.
                                  • jaga_22 Re: Drwalu no i widzisz..... 28.10.06, 12:44
                                    Nie narzekasz drwalu,bo masz potem lepsze samopoczucie.(po tym rąbaniu.)
                          • dr.wal2 Re: Drwalu no i widzisz..... 27.10.06, 09:35
                            ira.mak napisała:

że krowa co dużo ryczy-mało mleka daje?

..zaden expert ze mnie,wiec wierze Ci na slowo - musze.
                            Pzdr.
    • ewa553 Drwalu.2 02.11.06, 19:26
      dopiero dzis zauwazylam, ze piszesz tez na Polonii zachwalajac szwedzkie
      dzieweczki. Gdzie w Szwecji mieszkasz? Na P2 mamy kilka Szwedek.
      • dr.wal2 Re: Drwalu.2 04.11.06, 07:42
        ewa553 02.11.06, 19:26

Hej Ewa

stukam z Kalmar,gdybe nie E22 to nawet Diabel by o tym miescie zapomnial
        ale do lasu blisko-jest gdzie rabac.
        tez z vikingowa piszesz ?
        Hälsar
        dr.wal
        • ewa553 Re: Drwalu.2 04.11.06, 08:27
          costy, z Niemiecsmile))))
          • dr.wal2 Re: Drwalu.2 04.11.06, 10:27
            ewa553 napisała:

costy, z Niemiecsmile))))

.. nie,nie z Niemiec

maps.eniro.com/servlets/TilesDataServlet?id=SE_sv_standard_3_500000.0_58.0_256_128_-3_-

kartor.eniro.se/query?what=map&mapstate=3%3B1534063.0%3B6281747.0%3B0%3B1509606.0%3B6302500.0%3B1558761.0%3B6261136.0%3B&mapcomp=%3B%3B%3BKalmar%3B%
            3B%3B39233%3BKALMAR%3B%3B%3B%3B%3B1534063.0%3B6281747.0%3B%3B%3B%3B%
            3Bmaps_place.93657.21&streetname=kalmar&streetnumber=&city=&heading_exact=&headi
            ng=&company_name=&ns=&as=t&ax=&imgmode=&ms=0
            • dr.wal2 Re: Drwalu.2 04.11.06, 10:31
              dr.wal2 napisał:

> ewa553 napisała:
              >
              > costy, z Niemiecsmile))))
              >
              >
              > .. nie,nie z Niemiec
              >
              > maps.eniro.com/servlets/TilesDataServlet?id=SE_sv_standard_3_500000.0_58.0_256_128_-3_-
              >
              >
              >
              >
              > kartor.eniro.se/query?what=map&mapstate=3%3B1534063.0%3B6281747.0%3B0%3B1509606.0%3B6302500.0%3B1558761.0%3B6261136.0%3B&mapcomp=%3B%3B%3BKalmar%3B%
              > 3B%3B39233%3BKALMAR%3B%3B%3B%3B%3B1534063.0%3B6281747.0%3B%3B%3B%3B%
              >
              3Bmaps_place.93657.21&streetname=kalmar&streetnumber=&city=&heading_exact=&head
              > i
              > ng=&company_name=&ns=&as=t&ax=&imgmode=&ms=0

kartor.eniro.se/
              • ewa553 Re: Drwalu.2 04.11.06, 12:09
                Zle zrozumiales. To ja pisze z Niemiec. Odpisalam Ci zreszta.
                • pia.ed Re: do Ewy 05.11.06, 21:53
                  To moze pokaz mapke na ktorej mozna zobaczyc miasto w ktorym mieszkasz?
                  Tak jak to zrobil dr.Wall.
                  Piszesz ze u Ciebie sa lagodne zimy, musisz mieszkac daleko na poludnie.
                  • ewa553 Re: do Ewy 05.11.06, 22:01
                    chetnie bym to pokazala, ale nie wiem jaksad(((( Miasto nazywa sie Mannheim,
                    kod pocztowy 68307. Moze ktos za mnie sprobuje i tu zamiesci? Bylabym wdzieczna.

Co do ciepla w mojej okolicy to dojrzewaja tu winogrona, moje miasto otoczone
                    jest miejscowosciami slynacymi z winiarstwa. W niektorych miejscowosciach
                    dojrzewaja tez figi.
                    • dr.wal2 Re: do Ewy 07.11.06, 17:06
                      Droga Ewo,wybacz mi moja chlopska ciekawosc,chodzi o zodiak,czy :

??-05-53

to jeszcze Taurus ? ,czy tez juz Gemini ?

Pzdr.
                      blizniak bez blizniaka
                      • ogon_trolla Re: do Ewy 07.11.06, 17:45
                        co chcesz evi zamieszczac przyznaj sie grzeszna kobieto
                        www.naherholung.mannheimer-infoseiten.de/park_pictures/mannheim_impressionen_015.jpg
                        • ewa553 Re: do Ewy 07.11.06, 21:07
                          gdyby nie pytanie Jagi, to bym nawet nie zauwazyla ze cos wkleilessmile)))
                      • ewa553 Re: do Ewy 07.11.06, 17:45
                        chodzi Ci o moj nik z 553? Zaczelam "dzialalnosc" na forum chyba trzy lata temu
                        i wymyslilam sobie nick Basia. Ale forum juz mialo jakas Basie. wiec stuknelam
                        5. tez juz bylo. stuknelam kolejne 5 i tez juz bylo. wsciekla chcialam stuknac
                        trzecie 5 ale sie pomylilam i wyszlo 3smile))) Jak w styczniu musialam zmienic
                        nick na Ewa (co jest tez moim prawdziwym imieniem), to zostawilam juz to 553,
                        bo sie przywiazalam. Nota bene choc od 11 miesiecy jestem Ewa, na roznych
                        forach zwracaja sie do mnie ludzie per Baska. I to nawet tacy, ktorych znam
                        osobiscie i wiedza ze jestem Ewa. Co to znaczy sila przyzwyczajeniasmile)))
                      • ewa553 Re: do Ewy 07.11.06, 17:46
                        a swoja droga Drwalu wyszukaj mnie na mapce i wklej tu, bo widzisz ze nie umiem.
                        • ira.mak Re:Ogon_trolla..... 07.11.06, 19:06
                          Ogonku ale te owieczki bomba.Czy to są naturalne kosiarki?bo to raczej nie jest
                          jakies pastwisko.
                          • jaga_22 Re:Do Ewy 07.11.06, 19:40
                            To są zdjęcia ze strony którą ogonek zamieścił.Czy o to miasto Ci chodziło?
                            Trszkę poszperałam.

www.naherholung.mannheimer-infoseiten.de/bildergalerie_mannheim_Herzogenriedpark.php
                            • ewa553 Re:Do Ewy 07.11.06, 21:06
                              Tak, to jest moje miasto. Ale ja zrozumialam ze chcieliscie zobaczyc na mapie
                              gdzie moje miasto lezy i tego wlasnie nie potrafie tu wkleic.
                          • ewa553 Re:Ogon_trolla..... 07.11.06, 21:09
                            Z tymi owieczkami to wyglada tak: Mannheim lezy w miejscu, gdzie Neckar wpada
                            do Renu. Nad Neckarem ciagna sie kilometrami wielometrowe laki. Sa piekne,
                            zielone, bo od czasu do czasu jak wzrasta poziom wody w Neckarze, to sa zalane.
                            No i na tych lakach bywaja calymi tygodniami barany/owce z takim malowniczym
                            pasterzem jak z filmu. I to wszystko w sercu przemyslowego miasta!
                            • marinka52 Re wywiem... 08.11.06, 07:55
                              jak ja tu sobie kiedys poczytam, juz wiem ze dobra ;lekturka
                              "wszystko co ludzkie. nie jest nam obce"
                            • marinka52 Re:cdn.. 08.11.06, 07:58
                              ilez to razy , powiada sie .
                              ."miedzy nami nic absolutnie nic nie bylo, nawet i kaleson,"
                              albo kolega do kolegi mowi..
                              jak tak mogles??? jak mogles tak postapic?
                              a co?
                              przeciez ty spales z moja zona,
                              ja??????spalem z Twoja zona tamtej co wiesz nocy?
                              "cos ty ani na sekundke oka nie zmruzylam calutka noc!"nic a nic nie spalem

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka