grenka1 03.09.07, 19:35 wiadomosci.o2.pl/?s=257&t=402009 Tylko kto zwróci ludziom kwoty jakie popłacili za opóźnione opłaty? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
52ania Re: Wesoły listonosz 03.09.07, 22:01 Ja dostawałam rachunki z opóźnieniem.Zapłaciłam nawet odsetki ale tylko w telekomunikacji, bo za gaz płacę w gazowni, za prąd w zakładzie energetycznym, za śmieci w firmie wywożącej smieci,za wodę w wodociagach, a tam powiedziałam, że odsetek nie bedę płacic, bo przesyłka dotarła z opóźnieniem.Teraz w swojej skrzynce trzeci raz z kolei znalazłam list do sąsiada, który na bydynku ma napisany nr i ma duża skrzynkę zamocowaną przy furtce.Widac znowu mamy jakiegoś nieudacznika.Byc może mój listonosz robił sobie kurs co kilka dni, bo jednak dostawalam korespondencję, ale z opóźnieniem.Ja myślałam, że znowu strajkują. Odpowiedz Link
grenka1 Re: Wesoły listonosz 03.09.07, 22:59 52ania napisała: >Teraz w swojej skrzynce trzeci raz z kolei znalazłam list do >sąsiada, który na bydynku ma napisany nr i ma duża skrzynkę >zamocowaną przy furtce.Widac znowu mamy jakiegoś nieudacznika.Byc >może mój listonosz robił sobie kurs co kilka dni, bo jednak >dostawalam korespondencję, ale z opóźnieniem.Ja myślałam, że znowu >strajkują. A nie idzie tego listonosza ustawić do pionu? No, ale to ryzyko, bo w zamian może zostawiać same aviza. Wg. dotychczasowego grafiku poczta strajkuje co 6 m-cy, to następny przewiduję koniec listopada - początek grudnia. A wiesz, że ja też zauważyłam, że w poniedziałki nie otrzymuję żadnej poczty. A w sobotę to już tradycyjnie dzień wolny od pracy. Czyżby dodatkowy dzień wolny od pracy? Odpowiedz Link
52ania Re: Wesoły listonosz 04.09.07, 19:45 Dzisiaj rachunki rozwoziły wodociągi.Widocznie wkurzyli sie na pocztę.Oni wiedzą dobrze, że opieszałośc poczty może spowodowac zaległosci w opłatach.Inaczej jest jak sie płaci na bieżąco, a inaczej jak trzeba dwa, albo trzy rachunki zapłacic w jednym czasie. Odpowiedz Link
ira.mak Re: Wesoły listonosz 04.09.07, 21:22 To macie dziwnie-bo u nas pocztą dostaję tylko rachunek za telefon i internet,ale to i tak mnie nie obchodzi bo od razu sobie dałam na polecenie zapłaty w banku i tak jest najprosciej.A wszelkie inne rachunki to chodzą inkasenci .Na wywóz smieci mamy ksiażeczki.Zresztą wszelkie płatnosci robię przez internet bo zdarzyło sie u nas że ajentka prysnęła w Polskę z pieniędzmi i ludzie mieli przerąbane.A tak sama pilnuję terminów i przelewów. Odpowiedz Link
grenka1 Re: Wesoły listonosz 04.09.07, 21:57 ira.mak napisała: > To macie dziwnie-bo u nas pocztą dostaję tylko rachunek za >telefon i internet,ale to i tak mnie nie obchodzi bo od razu sobie >dałam na polecenie zapłaty w banku i tak jest najprosciej.A >wszelkie inne rachunki to chodzą inkasenci .Na wywóz smieci mamy >ksiażeczki.Zresztą wszelkie płatnosci robię przez internet bo >zdarzyło sie u nas że ajentka prysnęła w Polskę z pieniędzmi > i ludzie mieli przerąbane.A tak sama pilnuję terminów i przelewów. A prywatne listy, przesyłki itp. rzeczy jak załatwiasz? Ile płacisz w banku za 1 przelew ? Odpowiedz Link
bozenamroczek1 Re: Wesoły listonosz 05.09.07, 11:25 Ja również nie płacę rachunków tylko złożyłam zlecenie stałe i bank to załatwia bezpośrednio z konta. Usługa jest bezpłatna tylko za prowadzenie konta płacę 11,50 w PKO SA. Odpowiedz Link
ira.mak Re: Wesoły listonosz 05.09.07, 14:52 Za jeden przelew -o,50 gr.A mam podgląd do konta i rachunków w kazdej chwili.Każda operacja jest od razu widoczna.Wygoda jak nie wiem co.No a przesyłki-na szczęście tak wesołego listonosza to nie mamy.Mieliśmy takiego co mi śmietanę dodatkowo przywoził,ale gdzies go przerzucili a teraz jest taka sympatyczna pani. Odpowiedz Link
grenka1 Re: Wesoły listonosz 05.09.07, 15:27 Ja mam 3 konta i też w każdej chwili podglądam sobie stan kasy. Jeden przelew to koszt 0,50 - 1,- zł. Niestety w jednym banku za "obsługę" konta ściągają ze mnie 104 zł rocznie, pozostałe są darmowe. Poczekam do końca roku i zlikwiduję to konto. Odpowiedz Link