52ania Re: Od jutra 29.02.08, 21:48 Wszystko zależy od tego czy bedzie świeciło słonce)))) Odpowiedz Link
zajbel Re: Od jutra 29.02.08, 21:52 A czemu to dopiero od jutra? Czy chodzi ci o podwyżki emerytur? Ja swoją zobaczę dopiero 25 ale już dziś jestem szcvzęśliwa bo wyzdrowiałam, katar gdzieś przepadł, przyniosłam do domu bukiet bazi i słyszałam śpiew skowronka. Odpowiedz Link
sauber1 Re: Od jutra 01.03.08, 01:41 Czasem warto dla samego być może? )), byłem (w bankomacie), zobaczyłem, jestem, liczyłem na więcej, ale dobre i tyle(darowanemu koniowi w zęby ...), tak krawiec kraje, jak materii staje, a doskonale mógł być zastępczy temat, np. susza, silne wiatry, unikanie płacenia podatków ... emerytury.wp.pl/POD,2,a,2,b,3,wid,9710298,wiadomosc.html?rfbawp=1204331537.135 Odpowiedz Link
jaga_22 Re: Od jutra 01.03.08, 10:40 Narazie nie ma co liczyć na znisienie opłaty radiowo-telew. Być może w przyszłym roku,ale widzę,że raczej nie. Odpowiedz Link
jaga_22 Re: Od jutra 01.03.08, 12:26 Trwa Rada Krajowa PO, premier Tusk obiecuje Trwa posiedzenie Rady Krajowej PO. Donald Tusk w swoim przemówieniu zapowiedział, że w przyszłym tygodniu klub Platformy złoży do marszałka Sejmu projekt ustawy, który przewiduje zniesienie abonamentu rtv dla emerytów. Premier obiecał również, że w pierwszej połowie kadencji jego rządu zostanie zlikwidowany podatek Belki w części opodatkowującej oszczędności. ---------------------- Oby tylko nie skończyło się na obietnicach,chcę wierzyć. wiadomosci.wp.pl/wiadomosc.html?kat=1342&wid=9712447&rfbawp=1204370307.393 Odpowiedz Link
ditai-lutek Re: Od jutra 01.03.08, 15:19 Nie popieram Twoich słów >darmowemu koniowi...< Na pewno zapracowałeś na Twoją emeryturę i zasłużenie ją odbierasz prawda? Nie stawiaj nas wszystkich emerytów przed młodymi ludźmi w świetle, jako, ze dostajemy nasze przez lata wypracowane emerytury a nie darmowe. I co, według Ciebie powinniśmy być szczęśliwi, że w ogóle dostajemy jakieś pieniądze? Znam dwoje młodych ludzi (+ - 50lat) którzy przed pocztą czekają na ten zbawienny grosz, bo się bardzo źle czują. Rentę otrzymali z racji nabytej epilepsji po alkoholowej. To oni mogą powiedzieć darmowemu koniowi... Rąk sobie nigdy pracą nie skalali. Odpowiedz Link
52ania Re: Od jutra 01.03.08, 17:26 Masz rację ditai-lutek,dla mnie waloryzacja to nie"darowany kon...".Nikt mi łaski nie robi,uczciwie zapracowałam na swoją emeryturę.Co więcej,zarabiałam mało i powinnam miec udział w prywatyzacji,a tu nie dosc,że dzielą między siebie zyski, to jeszcze emerytów uwaza się za darmozjadów.Czy to nie przesada?Ktoś na tym forum z kim nie ze wszystkim się zgadzam napisał,że przecież nasze władze sprzedają to na co my latami pracowalismy i to jest prawda.Gdybym np teraz nie musiała czekac w kolejce do specjalisty,czy na badania to powiedzialabym:ciężko pracowałam,ale na stare lata mam przynajmniej dobrą opiekę lekarską.Niestety tak nie jest i to jest przykre. Odpowiedz Link