Dodaj do ulubionych

Co mnie otacza-zobaczcie

06.06.08, 21:53
picasaweb.google.pl/Irena.Kaminska/MojeZarosla
I niedługo zrobi mi sie tajemniczy ogród-nie ma komu pracowac przy tym,
Obserwuj wątek
    • gazela755 Re: Co mnie otacza-zobaczcie 06.06.08, 22:39
      Jestem pod wrazeniem...a ja mam pod oknem sznur pedzacych
      samochodow,tramwaje,autobusy i co chwile pedzace na sygnale
      karetki,a po chodniku tlumy ludzi..Dobrze,ze po drugiej stronie jest
      ogrodzone boisko szkolne a na nim rosna ogromne,rozlozyste
      drzewa..Koniec atrakcji...Bardzo Ci zazdroszcze
    • ditai-lutek Re: Co mnie otacza-zobaczcie 07.06.08, 00:45
      Pięknie jak w raju a słowiki też śpiewają? Ja mam maleńki ogród przed Balkonem,
      ale też mnie cieszy. Po lewej stronie widać zatokę i port wojenny i ten przesmyk
      tworzy silny wiatr gdy na zatoce jest sztorm który niszczy nam liście na
      krzewach jak po gradobiciu.picasaweb.google.pl/ditailutek/MojePodwRkoOgrDek
      • ditai-lutek Re: Co mnie otacza-zobaczcie 07.06.08, 00:47
        Nie wyszło mi to wklejenie, ale poćwiczę jeszcze.
        • jaga_22 Re: Co mnie otacza-zobaczcie 07.06.08, 06:50
          Edytko,dlaczego mówisz,że nie wyszło,jak wyszło,tylko mało.
          Przy okazji obejrzałam Twoją całą galerię publiczną.No i te
          zdjęcia ,które już znam z Twojej książki.
          Ja widzę,że masz tam spokojny żywot,fajne otoczenie i ogródek zadbany.
          A Irenka ma wspaniały ogród,w którym kwiaty i krzewy rozpychają się na łokcie.
          I to jest piękne,a jaki to wszystko musi roztaczać zapach w około.
          Ja tylko mogę pokazać wczorajszy mój spacer,dobrze,że tych miejsc jest dużo,bo
          to wymaga ode mnie trochę wysiłku.

picasaweb.google.com/rudapeja/KrLikarnia.
          • jaga_22 Re: Co mnie otacza-zobaczcie 07.06.08, 06:54
            Jeszcze raz,bo coś nie tak.

picasaweb.google.com/rudapeja/KrLikarnia
            • iryska2604 Re: Co mnie otacza-zobaczcie 07.06.08, 12:46
              Edytko,masz śliczny ogródek!A co do słowików to drą się jak oszalałe.Nie tylko
              one zresztą,ptaków tu całe mnóstwo.Przy porannej kawie mam koncert na wiele
              gardziołek-siedzę na tarasie,on jest zadaszony i one mi prawie nad głową rozrabiają.
              • ditai-lutek Re: Co mnie otacza-zobaczcie 07.06.08, 13:59
                U nas ptaków śpiewających nie ma z powodu braku otwartej słodkiej wody ale mew
                jest dużo. Pewnego razu mąż zaparkował koło płotu samochód, włączył się alarm, w
                pobliżu stało dwóch sąsiadów zaczęli się głośno śmiać, wyszłam na balkon i jeden
                mówi do mnie "ale walnęło" a drugi "i to tak nagle" (reklama gdzie na progu
                chaty siedzą dwaj górale i pijąc piwo obserwują spadający liść). Okazało się że
                przelatująca mewa zrobiła na dach samochodu kupę i łączył się alarm co tak
                rozśmieszyło panów i oczywiście nas też. To są nasze rodzime i nigdy nie
                odlatujące głośno krzyczące "słowiki", ale tez swój urok mają.
                • anerim Re: Co mnie otacza-zobaczcie 08.06.08, 09:22
                  Dziewczyny, macie rajsko, takie ogrody, ogródeczki dusza się raduje.
                  Irysko, jaka to powierzchnia?
                  Ditai, do mnie też przylatują mewy (26km. od morza) i tak krzyczą!
                  Zawsze jakoś kojarzą mi się z "Ptakami" Hitchcocka.
                  • dede43 Re: Edytko 08.06.08, 11:13
                    całe lato będę ci zazdrościc miejsce zamieszkania, bo uwielbiam
                    morze, ale na zimę bym sie z Toba nie zamieniła. Pewnioe plaża zima
                    też ma swój urok, ale nie znosze długotrwałych wiatrów.
                    • iryska2604 Re: nie mierzyłam 08.06.08, 11:29
                      te róze rosną na takim sporym klombie przed domem,a te bardziej dzikie to sa
                      wszędzieW sumie mam "step szeroki" bo działka ma 1,60 ha a kwiaty to oczywiscie
                      koło domu.Zrobie fotki tego stepu i moje prywatne drzewa to wam pokażę.
                    • dede43 Re: Edytko 08.06.08, 11:31
                      O kurczę Irenko, powierzchniowo toż to naprawdę step nie ogród.
                      • dede43 Re: Irysko 08.06.08, 11:33
                        Przez pomyłke "zadekretowałam" wiadomość do Edytki. To o "stepie" to
                        oczywiście dla ciebie.
                    • ditai-lutek Re: Edytko 08.06.08, 12:43
                      Dedusiu u nas jest zima cudowna a wiatry wieją wszędzie. Najczęściej sztormy są
                      jesienią a potem już rzadziej, ale bywają i też mają swój urok. Całe lato mam
                      tłok przyjeżdżają dorosłe już wnuki, a cały sierpień małżeństwo muzyków (też
                      krewni) z rowerami, plaża, obiado-kolacja i na rowery Hel - Kuźnica czasem dalej
                      aż do połowy września obojętnie jaka pogoda. Tylko pozazdrościć wypracowanej
                      kondycji. Miałam propozycję Przeprowadzki do miejsca mojego dzieciństwa, ale tu
                      przeżytych 50 lat to jak dom. Jest jeszcze kilku żyjących przyjaciół na których
                      mogę liczyć w razie potrzeby. Prawdopodobnie bardzo byśmy tęsknili, a to w
                      starszym wieku jest niebezpieczne. Mam oczywiście na myśli przysłowie o starych
                      drzewach. Pozdrawiam Cię Edyta
            • ditai-lutek Re: Co mnie otacza-zobaczcie 11.06.08, 17:05
              Jaguś, pozwoliłam sobie bez pytania o zgodę pobrać zdjęcia Borysa (w budce),
              Pieszczocha i ich obu w drzwiach balkonu w czasie chyba nie przyjemnej wymianie
              zdań. Piękne te Twoje koty zadbane o zdrowej połyskliwej sierści.
              • iryska2604 Re: Co mnie otacza-zobaczcie 11.06.08, 17:24
                Co na tym stepie??? Ano nic,moznaby było po kawałku sprzedać,juz nawet byli
                chetni ale póki co to niech tam.Mąż nie lubi tłoku.A tu adres mojej galerii
                zdjęc dla nowych dziewczyn ktoreby miały ochotę je obejrzeć-mnóstwo
                zwierzaków,pejaży ,roslin...
                picasaweb.google.pl/Irena.Kaminska
                • jaga_22 Re: Edytko.. 11.06.08, 17:57
                  miło mi,że oglądałaś moje kotki,a bierz sobie wszystkie smile
                  Edytko jest taka opcja,że możesz sobie dołączyć moje albumy,Irenki,
                  ale ja zapomniałam jak to zrobiłam.Wiem że miałam otwarty swój album i ten który
                  chciałam sobie dołączyć i gdzieś klikałam,a teraz nie wiem gdzie.
                  Może Irenka podpowie,ona ma do tego głowę.
                  Zdjęcia Irenko przejrzę wieczorkiem,albo z rana,bo zaraz z pracy poprzychodzą.
    • anerim Re: Co mnie otacza-zobaczcie 08.06.08, 11:54
      " W stepie szerokim, którego okiem
      nawet sokolim nie zmierzyć..."
      I co tam, na tym stepie jest, będzie?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka