Dodaj do ulubionych

witajcie w październiku

01.10.08, 08:15
Zagalopowałam sie i w październiku dopisałam sie do września,a
przecież mamy nowy miesiąc . Ponownie miłego dnia
Obserwuj wątek
    • dorka556 Re: witajcie w październiku 01.10.08, 08:20
      Witam, Przed nami ciężkie senne miesiące. Rano filiżanka dobrej kawy przywraca nas do życia. Jaka kawę pijecie i polecacie?
      ugotuj.to/przepisy_kulinarne/1,87978,5634718,Kawa_i_jesien.html
      • jaga_22 Re: witajcie w październiku 01.10.08, 09:35
        Tak ponuro za oknem,że zasłoniłam całkowicie okno żeby nie patrzeć.
        Czekam na ładniejszy dzień,bo w pażdzierniku zawsze jadę
        na cmentarz i wybieram piękną słoneczną pogodę.
        Tam i z powrotem zajmuje mi 5 godz.
        Kawę piję zwykle koło południa,ale Dorka wspomniała o kawie i korci mnie,aby
        teraz się napić.smile
        Moja kawcia to tchibo żółte,a czasem niebieskie z mlekiem bez cukru.
        dobrze jak jest coś słodkiego wink
        • hola_2 Re: witajcie w październiku 01.10.08, 10:39
          Najbardziej lubię te pierwsze łyki kawy zaparzonej bezpośrednio po wstaniu.Idę do kuchni ,parzę małą kawę zabieloną mlekiem, bez cukru i w fotelu lub przed laptopem budzę się do życia.Piję 3 małe czarno-białe w ciągu dnia,ale następne już nie smakują tak wspaniale.Jeżeli tak się zdarzy że wcześnie rano muszę coś poza domem załatwić,to wstaję nawet godzinę wczesniej aby pobyć "sam na sam" z filiżanką.
        • anerim Re: witajcie w październiku 01.10.08, 15:24
          Hola napisała"sam na sam z filizanka"smile, ja tez to praktykuję.
          Wypita z kimś bywa zagadana i tak nie smakuje. Wczoraj zamówiłam
          tygielek i będę piła prawdziwa kawę po turecku, bo ta zalewana to
          ponoć profanacja, pomsta do nieba i psu na budesmile
    • xy.5 Re: witajcie w październiku 01.10.08, 13:40
      Witajcie,miłego dnia.
      • barbak Re: witajcie w październiku 01.10.08, 15:31
        witam ,od rana chodzi za mna piosenka ,pamietacie ,?
        " jesienne chmury znow pedzi wiatr,
        w dalekie strony ,w daleki swiat,
        zielone drzewa,ktore chronily nas,
        w zolte kolory zamienil czas "
        No a kawka rano obowiazkowa ,uwielbiam slodka.
        • jaga_22 Re: witajcie w październiku 01.10.08, 15:56
          No to sobie ponuć big_grin

Barwy Jesieni
          Słowa: M. Gaszyński, Muzyka: S. Krajewski

Jesienne chmury znów pędzi wiatr
          W dalekie strony, w daleki świat
          Zielone drzewa, które chroniły nas
          W żółte kolory zamienił czas

Dalekie ścieżki, po których ja
          Błądziłem kiedyś w pogoni dnia
          I kwiaty, które witały nas
          W żółte kolory zamienił czas

Szeroką plażę i morza brzeg
          Zakryje wkrótce głęboki śnieg
          Dziś tylko liście zdobią pusty las
          Na żółto drzewa maluje czas
          • prazanka44 Re: witajcie w październiku 01.10.08, 16:13
            Witajciesmile
            Lubię kawę, ale boję się ją pić, bo gdzieś przeczytałam, że dodaje
            sklerozy.
            • super222 Re: witajcie w październiku 01.10.08, 16:21
              Prażanko ! takiej bzdury dawno nie czytałam.
              Ktoś sobie z ciebie zakpił, a ty dalej to *posuwasz*.
              Pozbawiasz się jednej z najprzedniejszych przyjemności.
              Ja bez kawy rano nie wiem gdzie się znajduję.
              Polecam czibo żółtą w małym opakowaniu. Jest łagodna,
              aromatyczna. Spróbuj.
            • 52ania Re: witajcie w październiku 01.10.08, 17:49
              Ja mam znowu dyżur,Madzia ma katar i nie chodzi do przedszkola.Moja ulubiona
              kawa to Pedros,2 łyżeczki zalane wrzątkiem w kubku z duraleksu, taka czarna bez
              cukru.U koleżanki piłam taką z MK Kaffe o łagodnym smaku,ale nigdzie jej nie
              spotkałam.Miłego wieczoru.
              • gklej Re: witajcie w październiku 01.10.08, 17:57
                a ja pilnuję wnuka jest chory, do końca tygodnia mam zajęcie, gotuje
                wszystkim obiadki.
    • babas.ka Re: witajcie w październiku 01.10.08, 18:13
      Nie wyobrażam sobie dnia bez kawy.Piję każdą jaką kupię,ostatnio piję
      rozpuszczalną.Pierwszą czynnością,jaką wykonuję po wstaniu z łóżka jest
      stawianie wody na kawę.Nawet jak byłam w szpitalu ,wzięłam ze sobą kubek
      elektryczny ,aby rano wypić kawkę.W południe druga a po południu słabsza
      trzecia.Piję także herbaty,czarną i zieloną,czasem owocową.W taki dzień jak
      dzisiaj,wieje jakby się ktoś powiesił,co chwilkę pokrapuje to co innego
      robić,książka i kubek z kawką.Pozdrawiam.
      • hola_2 Re: witajcie w październiku 02.10.08, 08:04
        Witam słonecznie-widać złota polska jesień przeplatać się będzie z tą dżdżystą,pochmurną.Ale dobre i to -każdy promyk słońca na wagę...dobrego somopoczucia.
        • dorka556 Re: witajcie w październiku 02.10.08, 08:20
          Przywitałam się już na 60-tkach, a teraz tu, mówię wszystkim dzień dobry.
          • dede43 Re: witajcie w październiku 02.10.08, 10:06
            dzień dobry słonecznie. Tak mi świeci przez okno, że aż sie
            zgrzałam, choc kaloryfer wyłączony. Lubie ciepełko.
            • jaga_22 Re: witajcie w październiku 02.10.08, 11:15
              U mnie też zrobiło się słonecznie,choć z rana nie wyglądało pięknie.
              Obudziłam się o piatej wzięłam się za książkę.Teraz już zawsze tak będę
              robiła.Wieczorami nie potrafię czytać,a w dzień nie mam kiedy.
              Czytałam od 5 do 9,było cichutko i nikt mi nie przeszkadzał.big_grin
              • anerim Re: witajcie w październiku 02.10.08, 13:30
                U mnie też wieje, ale ja lubię wiatr. wróciłam z kileżanko-sąsiadką
                ze spaceru i teraz dogotowuję rosół, pachniesmileMiłego dnia wszystkim
                i słońca na zewnątrz i w sobie.
              • kumpelka15 Re: witajcie w październiku 02.10.08, 13:32
                Witam wszystkich- u mnie jest teraz pochmurno, ale bardzo
                ciepło.Wieje bardzo.Byłam na targu a później w bibliotece i
                myślałam ,że mi łeb urwie, patrzę jednak i jest na swoim
                miejscu.Pozdrawiam !
                • 52ania Re: witajcie w październiku 02.10.08, 17:36
                  Ja nie lubię takiej wietrznej pogody.Pomimo,że jest ciepło odczuwam wtedy
                  chłód.Dzisiaj było znośnie.Madzie nadal ma katar,a babcia zajęciesmile.Życzę
                  Wszystkim miłego popołudnia.
                  • gklej Re: witajcie w październiku 02.10.08, 17:57
                    też uwielbiam kawkę z rana, piję rozpuszczalną z mlekiem a w
                    południe czpuccino, nadal pilnuję wnuka bo chory, coś mi też zaczyna
                    gardło boleć.
                    Ciężko mi się siedzi z wnukiem bo jest uzależniony od kumputera,
                    ciągle by siedział, a rodzice nie pozwalają, dziecko mi się nudzi.
                    • prazanka44 Re: witajcie w październiku 02.10.08, 21:59
                      Odniosłam wrażenie, że Jaga jest wyrobiona medycznie. Co myślisz, Jagusiu na
                      temat "kawa a skleroza"?
                      • jaga_22 Re: witajcie w październiku 03.10.08, 07:49
                        Hehehe big_grin ,lubię o zdrowiu czytać,bo mi szwankuje i sporo kasy wydaję,
                        bo 200 zł m-nie na leki.
                        Kiedyś czytałam o kawie, ,że ma dobre działanie przeciwskloretyczne.
                        Wywołałaś mnie do tablicy to poszukam smile
                        No i mam!

Picie kawy zmniejsza ryzyko zachorowania na Alhejmera i opóżnia jej rozwój.Są
                        jeszcze inne dobroci płynące z kawusi,ale to już przeczytajcie sami.Poczekajcie
                        chwilę,aż się otworzy Adobe kwiat

www2.wum.edu.pl/rzecznik/files/rzecznik/napisali_o_nas/2008/marzec/09_2008-03-09_WPROST_18263989_0.pdf
                        • dorka556 Re: witajcie w październiku 03.10.08, 08:45
                          Bez względu na skutki i tak będę piła kawę. Zauważyłyście, że doniesienia
                          medyczne, co jakiś czas, zmieniają się o 180 stopni? Nie dajmy się zwariować.
                          Po kilku pięknych, słonecznych, kolorowych dniach, dzisiaj mgliście, szaro i
                          deszczowo. Od dłuższego czasu, tak jest, gdy zbliża się weekend.
                          • anerim Re: witajcie w październiku 03.10.08, 09:12
                            Jak zacząć dzień bez kawy? Zabrac sobie tyle przyjemności, nigdy w
                            zyciu. Czibo, żółta mała od lat. Miłego dnia i słońca.
                            • dede43 Re: witajcie w październiku 03.10.08, 09:24
                              Dzień dobry. Ja tez juz po kawie - MK Cafe czerwona na zmiane z
                              Tchibo granatową ub niebieska.
                              • polnaro Re: witajcie w październiku 03.10.08, 10:29
                                Witajcie w październiku. Wróciłam po kilkudniowym przyjaciółkowo-
                                zakupowym wojażowaniu. Zaczęłam od kawy, spróbujcie dodać do
                                parzenia szczyptę imbiru, kardamonu, goździków i cynamonu,
                                szczególnie w takie bure dni zimowo-jesienne, jeśli nie smakowo, to
                                dla zdrowia polecam. Przysiadłam i patrząc na to co faceci potrafią
                                zrobić z normalnego domu w 4 dni, nie wiem, czy zostać, czy uciec
                                gdzie pieprz rośnie.
                                • 52ania Re: witajcie w październiku 03.10.08, 11:31
                                  U mnie też szaro-buro i na dodatek pada deszcz.Madzia u
                                  lekarza.Dobrze,że ja nie muszę z nią chodzić.Polnaro,pochwal się co
                                  fajnego udało Ci się kupić.
                                • dede43 Re: witajcie w październiku 03.10.08, 15:11
                                  polnaro napisała:
                                  Przysiadłam i patrząc na to co faceci potrafią
                                  > zrobić z normalnego domu w 4 dni, nie wiem, czy zostać, czy uciec
                                  > gdzie pieprz rośnie.

To musze sie pochwalić. Mój małżonek zetrze stół przy którym jadł,
                                  pozmywa i jeszcze odkurzy mieszkanie (oczywiście bez wycierania
                                  ściereczką - tylko odkurzacz). Rzeczy do prrania też wrzuca
                                  odpowiednio. Czyli kilkudniowej mojej nieobecności nie widać gołym
                                  okiem.
                                  • prazanka44 Re: witajcie w październiku 03.10.08, 21:05
                                    Jaga, dziękuję i chyba się odważę napić. Mogę spokojnie żyć bez kawy,
                                    ona mnie pociąga tylko smakowo.
                                    Przy okazji powiem Wam, że mnie się podoba właściwie każda pogoda, tym
                                    bardziej że nie ma ona wpływu na moje zdrowie. Plucha i zawieja są takie
                                    młodopolskiesmile
                                    • aga-kosa Re: witajcie w październiku 03.10.08, 21:31
                                      byłam na D.Śląsku złożyć pozew o wydzielenie mojej części ze wspólnego majątku./
                                      Ojciec w testamencie swoja część dał "nierodzinie"/Płacę podatki i od 35 lat nie
                                      upominałam się o swoje . Powiedziałam dość.
                                      Byłam u swojej młodszej siostry/55lat/ ma guz na piersi, który szybko rośnie / w
                                      maju był 1,5 x 2,0 teraz jest 4,5x 6,0/Jest cały czas pod "opieką" onkologów
                                      najpierw czekała 3 mies na dokładne badania a teraz do grudnia na tomograf. Dla
                                      mnie to niezrozumiałe i przerażające.Na prywatne leczenie jej nie stać .Może jak
                                      mi się uda wydostać moją część to sprzedam i będę mogła jej pomóc. Nie podłamało
                                      mnie toto ale wpieniło i zmusiło do działań .aga
                                      • hola_2 Re: witajcie w październiku 03.10.08, 23:28
                                        To pora ,żeby powiedzieć powoli dobranoc,spokojnych snów.
                                        • dede43 Re: witajcie w październiku 04.10.08, 08:14
                                          Witajcie na początku weekendu. Wczoraj "ogarniałam" mieszkanko i
                                          dziś mam święty spokój, chyba, że mnie natchnie na zmianę garderoby
                                          w szafie - letnia do kartonów - zimowa na wieszaki. Ale przeciez
                                          moge to zrobic w przyszłym tygodniu.
                                          • aga-kosa Re: witajcie w październiku 04.10.08, 08:43
                                            Dede, co masz zrobić dziś -zrób pojutrze.Będziesz miała dwa dni wolnego.
                                            W Pyrlandii chłodno ale rześko .W lasach rosną czarne łebki. Widziałam
                                            grzybiarzy wiozących z Miał potężne pojemniki z grzybami .
                                            Oj, nie posiedzę w domu , nie posiedzę . aga
                                            • kumpelka15 Re: witajcie w październiku- ale u mnie leje ! 04.10.08, 11:30
                                              Witam tych, co już od rana klikają w klawiaturę.U mnie leje jak
                                              cholera, bez przerwy i bardzo.Zrobiłam rano zakupy na targu i teraz
                                              witam serdecznie moje znajowe z forum.W taka pogodę jaka jest teraz
                                              u mnie, to miło się siedzi przy komputerze.Pozdrawiam i życzę miłego
                                              dnia!
                                              • gklej Re: witajcie w październiku- ale u mnie leje ! 04.10.08, 12:17
                                                czuje się dziś lepiej, idę na urodziny do synowej, kupiłam kwiaty
                                                nie wiem jak sie nazywają są białe, podobne trochę do róż.
                                                • jaga_22 Re: witajcie w październiku. 04.10.08, 12:34
                                                  Witajcie dziewczynki.Smutno bez słoneczka,ale chociaż nie pada,a drzewa coraz
                                                  piękniejsze.smile
                                                  Aguś,życzę Ci powodzenia w sprawie.
                                                  Ja nie mam grzybków,ale mam pieczarki,też grzyby co nie?uncertain
                                                  No i właśnie na żeberku gotuję pieczarkową.kiss

stouchpeonies.com/images/uploads/peonie03%20041.jpg
                                                  • 52ania Re: witajcie w październiku. 04.10.08, 13:09
                                                    U mnie pada deszcz.Mam już dosyć tej wilgoci.Życzę lepszej pogody.
                                                  • dorka556 Re: witajcie w październiku. 04.10.08, 13:14
                                                    52ania napisała:

> U mnie pada deszcz.Mam już dosyć tej wilgoci.Życzę lepszej pogody.

A co ja mam powiedzieć? U mnie lecą wielkie płaty śniegu. Na szczęście jest +4 i
                                                    szybko topią się.
                                                  • hola_2 Re: witajcie w październiku. 04.10.08, 15:16
                                                    Przed chwilą przysłuchiwałam się dyskusji nt.wybaczania w programieTV4 "Mała czarna".Program emitowany jest od poniedz.do piątku ok.18.Polecam-porusza uniwersalne problemy z takim kobiecym podejsciem do sprawy. Tyle ,zamiast o pogodzie,bo o tym szkoda gadać-leje.Miłej soboty.(0glądałam powtórkę programu)
                                                  • dorka556 Re: witajcie w październiku. 05.10.08, 08:02
                                                    A u mnie nic nowego. Melduję się dla zasady. Jeszcze trochę a napiszę, że nie
                                                    lubię niedziel. W tak brzydką pogodę nie wiem, co ze sobą robić. Książka,
                                                    komputer, TV, wszystko było w tygodniu. Teraz chciałoby się do ludzi, ale leje
                                                    nikt nie przyjdzie, ja też nie wychodzę. Beznadzieja.
                                                  • dede43 Re: witajcie w październiku.- dorka 05.10.08, 10:40
                                                    A we Wrocławiu słońce jak latem. Co prawda chłodno, tylko 9 stopni,
                                                    ale przez zamkniete okna nagrzało sie w mieszkaniu od strony
                                                    wschodniej do 24 stopni. Chodze z krótkimi rękawami, a kaloryfery
                                                    zakręcone.
                                                  • polnaro Re: witajcie w październiku.- dorka 05.10.08, 11:28
                                                    Hura! Słonko! U Dorki też już się pewnie poprawia, na spacer czas i może jakiś
                                                    kolorowe zdjęcia?
                                                  • jaga_22 Re: witajcie w październiku. 05.10.08, 11:30
                                                    Zrobiło się pięknie na dworze.Nawet trochę słoneczka,a tak milusio.
                                                    We wtorek ma być 18 st.Miłego dnia kiss kiss

www.swiatkwiatow.pl/thumb.php?img=foto_art/1193077932.JPG&w=320
                                                  • kumpelka15 Re: witajcie w październiku. 05.10.08, 14:50
                                                    A u mnie tym razem od rana świeci słoneczko.Pomyłam gary po obiedzie
                                                    i teraz pora relaksu, później spacer a potem książka i
                                                    komputer.Wyobraźcie sobie że tak klikałam i klikałam aż wyklikałam
                                                    na zdjęciu moją koleżankę ze szkoły średniej, której nie widziałam
                                                    wieki.Jest w Chicago i nie przyjechała jeszcze od chwili
                                                    wyjazdu.Postanowiła,że zostaje na stałe.Ma tam też męża i córkę oraz
                                                    teraz już wnuczki.To jest numer, co?
                                                  • 52ania Re: witajcie w październiku. 05.10.08, 16:37
                                                    Kumpelko15,to jest właśnie ta przygoda z internetem.Wyobrażam sobie
                                                    Twoje zdziwienie i radość.Teraz możecie sobie porozmawiać.Spotkać
                                                    się w sieci po wielu latach,to bardzo ekscytujące
                                                    przeżycia.Napisz,czy to dzięki portalowi "nasza-klasa".
                                                    U mnie świeci słoneczko.Po obiedzie już pozmywane.Wybieram się na
                                                    spacer.
                                                  • kumpelka15 Re: witajcie w październiku.- ANIU 05.10.08, 22:56
                                                    Aniu, nie mogę nadal skontaktować się z tą moją koleżanką w
                                                    Chicago,ponieważ ją znalazłam przez google.Wiedziałam od paru dni,że
                                                    Ona tam się bardzo udziela w Radio Maryja i dlatego przeglądałam
                                                    wszystkie możliwe galerie odnośnie różnych spotkań i wydarzeń
                                                    świątecznych.Przeglądałam też wszystkie parafie w tym
                                                    mieście.Znalazłam Ją na trzech zdjęciach.Zmieniła się na
                                                    korzyść.Ładnie wygląda- ale z kontaktów nici, chyba że wpadnę
                                                    jeszcze na jakiś ślad.Pozdrawiam Aniu.///
                                                  • jaga_22 Re: witajcie w październiku 06.10.08, 09:04
                                                    Był wschód słońca,nawet zrobiłam parę fotek,ale długo nie trwało
                                                    szczęście.smile) smile)
                                                  • kumpelka15 Re: witajcie w październiku 06.10.08, 09:19
                                                    Witam wszystkich którzy już są i tych których jeszcze nie ma na
                                                    stanowisku komputerowym.Słońce świeci, w oddali widać góry jeszcze
                                                    we mgle,biorę się zapranie i odmrożenie "cudnej" lodówki.Życzę
                                                    miłego poniedziałku!.///
                                                  • dorka556 Re: witajcie w październiku 06.10.08, 09:32
                                                    Jaga, podeślij zdjęcia wschodu słońca. Dawno już go nie widziałam.
                                                    Pozdrawiam wszystkich.
                                                  • 52ania Re: witajcie w październiku 06.10.08, 10:21
                                                    U mnie od rana świeci słoneczko.Wnusia poszła do przedszkola.Ja
                                                    zaplanowałam prace na działce i zaraz wychodzę.Wszystkim życzę
                                                    miłego dnia.
                                                  • jaga_22 Re: witajcie w październiku 06.10.08, 10:42
                                                    Doruś...wczesne to było słoneczko i bardzo nietrwałe wink)

picasaweb.google.pl/rudapeja/Poranek2#slideshow
                                                  • dede43 Re: witajcie w październiku 06.10.08, 22:40
                                                    Dobry wieczór. Dopiero teraz bo cały dzień byłam zajeta.Zmieniałam
                                                    garderobe z letniej na jesienno zimowa w szafie. Niestety jesli
                                                    chodzi o letnie rzeczy, to co ciuch to decyzja - chować czy wynieść
                                                    do pojemnika. Dużo rzeczy zrobiło sie za ciasnych w biodrach. Część
                                                    faktycznie wyniosłam, lepsze gatunkowo zostawiłam bo może schudnę.
                                                    Zostały mi jeszcze do schowania sandałki i tenisówki, ale to już
                                                    jutro lub w środę.
                                                    Musze tez poprzymierzać jesienno zimowe ciuszki, szczególnie
                                                    spódniczki, bo może sie okazać, że wszystko do pojemnika i trzeba
                                                    lecieć po szmateksach.
                                                  • kumpelka15 Re: witajcie w październiku 07.10.08, 08:29
                                                    Witam wszystkich- u mnie pada, jest mgła, szaro, ciemno i tyle.
                                                    Pozdrawiam serdecznie!
                                                  • jaga_22 Re: witajcie w październiku 07.10.08, 09:47
                                                    U mnie już nie pada,ale buro i ponuro sad(
                                                  • 52ania Re: witajcie w październiku 07.10.08, 10:10
                                                    Wczoraj robiłam porządki w ogrodzie.Nie mogę się wyrobić.Trzeba
                                                    wykopać warzywa,powyrywać i poprzycinać to co już przekwitło.Dzisiaj
                                                    dc,ale za oknem mglisto i wilgotno,taka pogoda nie zachęca do pracy
                                                    w ogrodzie.Dede43 przypomniała,że jeszcze trzeba zrobic porządki z
                                                    letnią odzieża.Bardzo tego nie lubięwink.
                                                  • dede43 Re: witajcie w październiku 07.10.08, 16:47
                                                    Miało byc ciepło i słonecznie, a sie jakos oziebilo i strasznie
                                                    szaro. Ale nie pada, choć mżawka wisi w powietrzu.
                                                  • aga-kosa Re: witajcie w październiku 07.10.08, 18:12
                                                    miało być słonecznie i było - w Pyrlandii. Było tak ładnie, że nie chciało mi
                                                    się w domowych sprawach grzebać -pojechałam do lasu.Pranie wyschło na
                                                    sznurach.Jutro wezmę się za wykopywanie buraczków i marchewki, pietruszkę
                                                    zostawię na zaś .
                                                    Przyniosłam kanie i były flaczki na kolację. aga
                                                  • anerim Re: witajcie w październiku 07.10.08, 19:00
                                                    Jedno z moich niespełnionych marzeń: możliwość rozwieszenia prania
                                                    na dworze, za blokowym oknem się nie liczysmile
                                                  • dorka556 Re: witajcie w październiku 08.10.08, 08:01
                                                    anerim napisała:

> Jedno z moich niespełnionych marzeń: możliwość rozwieszenia prania
                                                    > na dworze,

Właśnie z pełną michą prania, będę spełniać Twoje marzenie. Niestety moje marzenie jest inne: więcej słonecznych dni w roku. Działam na baterie słoneczne, kiedy są nienaładowane, nawet kawa nie pomaga. Miłego dnia wszystkim.
                                                  • aga-kosa Re: witajcie w październiku 08.10.08, 08:45
                                                    dzień dobry. Zanosi się na to ,że dziś będę pracowitą istotą .
                                                    Jutro mamy imprezę w klubie , a chcę dziś posprzątać pozostałe warzywa z
                                                    ogrodu. Zostaną tylko maliny- a one owocują do mrozów.
                                                    Z malinowo-buraczkowo-pietruszkowym uśmiechem -aga
                                                  • 52ania Re: witajcie w październiku 08.10.08, 09:59
                                                    Wczoraj nie dało się pracować na działce,bo padał deszcz.Dzisiaj za
                                                    oknem mgła i jest mokro,a ja przy komputerze zastanawiam się,wyjsć
                                                    nie wyjść...Chyba sobie odpuszczę.Życzę Wszystkim słoneczka,bo ja
                                                    podobnie jak dorka556 działam po naładowaniu baterii.
                                                  • hola_2 Re: witajcie w październiku 08.10.08, 10:59
                                                    Witam,wprawdzie za oknem pochmurnie ale na dworze ciepło. Wiem,bo odprowadzałam
                                                    młodszą wnuczkę do przedszkola.
                                                  • kumpelka15 Re: witajcie w październiku 08.10.08, 15:53
                                                    Witam wszystkich ze słonecznego Oświęcimia-miłego dnia!
                                                  • jaga_22 Re: witajcie w październiku 08.10.08, 16:05
                                                    Miało być cieplej i świecić słoneczko sadsad
                                                  • polnaro Re: witajcie w październiku 08.10.08, 16:16
                                                    Przecież jest ciepło i świeci jak należy, nawet teraz jeszcze!
                                                    W taki cudny dzień strasznie głupie mam pomysły, humor mnie nie opuszcza i
                                                    wydaje mi się, że naprawdę "jest cudnie".
                                                  • alfredka1 Re: witajcie w październiku 08.10.08, 20:11
                                                    U nas w Szczecinie też był piekny dzień, słonecznie i babioletnio,
                                                    złoto i czerwono. Nawet nad wodami naszymi mgły opadly. Jeszcze parę
                                                    dni ma być ładnie, jeszcze należałoby nad morze wyskoczyć, jodem
                                                    odetchnąc i wrócić do szarej rzeczywistości.Pozdrawiam.
                                                  • dede43 Re: witajcie w październiku 09.10.08, 01:06
                                                    Wczoraj nie zdążyłam sie przywitać, a teraz z uwagi na porę poninnam
                                                    powiedziec dobranoc.
                                                  • kumpelka15 Re: witajcie w październiku 09.10.08, 08:19
                                                    Witam wszystkich - u mnie ma być dzisiaj piękna słoneczna
                                                    pogoda,ciekawe- bo ale teraz jest mgła jak mleko. Czy to się
                                                    rozejdzie.Pozdrawiam!
                                                  • jaga_22 Re: witajcie w październiku 09.10.08, 09:11
                                                    U mnie mleko tylko w lodówce wink
                                                    Na dworze od rana piękne słoneczko big_grin Ach jak cudownie...
                                                  • 52ania Re: witajcie w październiku 09.10.08, 09:13
                                                    Za oknem mglisto i zimno,a miało być słonecznie.Życzę słoneczka.
                                                  • anerim Re: witajcie w październiku 09.10.08, 11:16
                                                    U mnie pełne słońce i cały nowy dzień do przeżycia, mam nadziejęsmile)
                                                    Łapcie dziewczyny każdą chwilę, bo mija bezpowrotnie.
                                                  • iryska2604 Re: witajcie w październiku 09.10.08, 12:44
                                                    Za oknem piękne słońce-czasem łapię się na tym że stoje tak jakby z boku,że
                                                    nie mnie to sie wydarzylo albo w innym wymiarze.Mimo że czas leczy rany to
                                                    takiej nic nie zaleczy.Dziwnie sie czuję.Muszę chyba zacząć wracac "do
                                                    ludzi".Pozdrawiam was mocno,moze mi się uda częsciej wpasć,przelamac barierę...
                                                  • dorka556 Re: witajcie w październiku 09.10.08, 13:01
                                                    Witam Cię Irysko.
                                                  • jaga_22 Re: witajcie w październiku 09.10.08, 13:31
                                                    Witaj Irenko smile)kiss
                                                    Tego co się stało nie da się zapomnieć,trzeba pamiętać i przypominać sobie te
                                                    dobre chwile ,których było bardzo dużo.
                                                    Nie jesteś sama,masz jeszcze dużo serduszek do kochania.
                                                    Wracaj do nas.
                                                  • anerim Re: witajcie w październiku 09.10.08, 21:41
                                                    Irysko, Krystyna Janda gdy straciła ukochanego męża, nie przerwała
                                                    pracy, wychodziła na scenę i grała przy pełnej sali, to między
                                                    innymi pozwalało jej i pozwala nadal przetrwać. Ty też wychodź do
                                                    ludzi, jak na scenę i nie zamykaj się w sobie, bo trzeba żyć.
                                                    Pozdrawiam Cię gorąco.
    • dede43 Re: witajcie w październiku 10.10.08, 01:01
      Zbnowu dziś na przywitanie mówie dobranoc. Śpijcie dobrze.
      • jaga_22 Re: witajcie w październiku 10.10.08, 08:30
        Znów pięknie świeci słoneczko.Szkoda,że nie może być tak zawsze smile

vege.pl/plik_zdj/363.jpg
        • 52ania Re: witajcie w październiku 10.10.08, 21:58
          Życzę Wszystkim spokojnych snów.
          • hola_2 Re: witajcie w październiku -mimo braku słońca 11.10.08, 00:04
            Jaga ,napiszę teraz oczywisty truizm ale gdyby nie było kontrastów
            (słońce-pochmurno itp.)nie docenialibyśmy,nie cieszylibyśmy się wreszcie -nie
            czekalibyśmy na...Przypominam sobie ciąg bardzo słonecznych i gorących dni
            minionego lata,kiedy z utęsknieniem wypatrywałam pochmurnego nieba.A dzień
            dzisiaj z mglistego i pochmurnego przeobraził się w nieśmiało słoneczny.I tak
            pożegnałam jeden a powitałam następny dzień pażdziernika.
            • jaga_22 Re: witajcie w październiku -mimo braku słońca 11.10.08, 09:45
              Witam Wszystkich big_grin
              Wpadłam tylko na chwilkę,aby się przywitać. Oba komputery są zajęte przez
              dzieci.smile)
              Hola... masz rację kiss
              • iryska2604 Re: witajcie w październiku -mimo braku słońca 11.10.08, 10:54
                U mnie słońce piekne ale teraz kiedy nie muszę juz sie spręzac to zlapałam
                angine,psiakosc.Nie cierpię lezec.
                • jaga_22 Re: witajcie w październiku -mimo braku słońca 11.10.08, 13:35
                  Witaj Irenko smile)
                  Z rana nie było tak ładnie .Teraz niebo czyste i słoneczko.
                  Kiedy człowiek ma zmartwienia,odporność spada.
                  Ważne żebyś wyleżała,musisz sobie znależć odpowiednią lekturę.
                  • dede43 Re: witajcie w październiku -mimo braku słońca 11.10.08, 16:02
                    Witajcie moje miłe, szczególnie Irenko. Dziś nie w nocy, bo mąż z
                    córcią i zięciem wyjechali na 3 dni, a wnuki posadziłam po obiedzie
                    na chwile przed telewizorem i komputer wolny. Całe przedpołudnie
                    spędziliśmy w parku, zaraz znowu wyjdziemy, bo pogoda "przecudnej
                    urody".
                    • 52ania Re: witajcie w październiku -mimo braku słońca 11.10.08, 22:49
                      Ja juz drugi dzień życze dobrej nocy.
                      • aga-kosa Re: witajcie w październiku -mimo braku słońca 12.10.08, 09:46
                        nasz dysponujący czegoś nie dopatrzył i dopiero dziś mamy dostęp do świata.
                        Witaj Irysko. Nasi bliscy potrzebują od nas miłych, serdecznych, pogodnych
                        wspomnień .Miej tylko takie czego Ci bardzo życzę aga
                        • jaga_22 Re: witajcie w październiku 12.10.08, 11:57
                          Dzisiaj jest piękne słoneczko,a na niebie baranki wink)
                          Aniu,a co Ty taka zapracowana,poluzuj trochę smile)
                          Aga...a ja już się zastanawiałam,gdzie tym razem wybyłaś,a ja przeoczyłam.smile)
                          • 52ania Re: witajcie w październiku 12.10.08, 12:36
                            Jaguś,ja mam działkę do uporządkowania.Wczoraj wykopałam
                            mieczyki,które juz dawno powinny być wykopane.Kilka jeszcze
                            zostawiłam,bo mają pąki.Musiałam powyrywać chwasty, bo po tych
                            deszczach pięknie porosły.Poza tym w sobotę do południa
                            pracuję.Trzeba przyznać,ze pogoda dopisała i wczoraj i
                            dzisiaj.Oglądałam Twoje zdjęcia z parku.Macie tam kolorową
                            jesień.Dzisiaj wybieram się z mężem do naszego parku na
                            spacer.Pokazałam Twoje zdjecia i nabrał ochoty.Życzę Wszystkim miłej
                            niedzieli.
                            • iryska2604 Re: witajcie w październiku 12.10.08, 20:50
                              Mnie to wszystkie członki opadają! W całym domu trzeba robić porzadki,okna
                              brudne-prawie cały wrzesień bylam w Poznaniu.Ogrod to jedna wielka kupa
                              chaszczy.Nie mam pojęcia jak to wszystko ogarnąc.Nie byłoby takiego problemu
                              gdybym sie lepiej czuła.Jakos pomału muszę po kawałku ten bajzel ogarnąc.
                              • anerim Re: witajcie w październiku 12.10.08, 22:26
                                Irysko, może zmobilizuj kogoś do pomocy, na pewno znajdzie sie ktoś
                                taki w pobliżu.
                                • dede43 Re: witajcie w październiku 12.10.08, 22:54
                                  Dzis znowu witajcie i dobranoc za jednym zamachem
                                  • anerim Re: witajcie w październiku 13.10.08, 08:09
                                    Po kilkakrotnym budzeniu się i usiłowaniu powtórnie zasnąć, zmaganiu
                                    się z myślami wstał nowy dzień. Niech będzie łaskawy dla wszystkich.
                                    • dorka556 Re: witajcie w październiku 13.10.08, 08:41
                                      Witajcie, w ten piękny kolorowy dzień. Oby takich było więcej, tej jesieni.
                                      • kumpelka15 Re: witajcie w październiku 13.10.08, 10:41
                                        Witam wszystkich- u mnie mgła jak mleko.Ma być piękna
                                        pogoda.Pozdrawiam i życzę miłego i słonecznego dnia!
                                        • 52ania Re: witajcie w październiku 13.10.08, 11:23
                                          Pogoda piękna.Pracowałam juz na działce.Teraz wstawiłam obiad.Życzę
                                          przyjemnego dnia.Irysko,praca nie zając.Odpoczywaj i nie przemęczaj
                                          się.
                                        • jaga_22 Re: witajcie w październiku 13.10.08, 11:31
                                          Słonko chwilami przymglone,ale cieplutko i przyjemnie na dworze.smile)

Jednak 13-ka jest mi przychylna.Miesiąc temu zapisałam się do okulisty
                                          na 13 pażdż. na 9.30 i zapomniałam.Rano przy śniadaniu o 9
                                          nagle sobie przypomniałam.Wiecie jakiego dostałam kopa.
                                          Najważniejsze,że jaskra mi na razie nie grozi i zrobiłam sobie okulary,jutro
                                          odbiór.big_grin
                                          • dede43 Re: witajcie w październiku 13.10.08, 15:28
                                            Dzień dobry moje miłe. Dzis witam sie o normalniejszej porze, ale
                                            wnuki po weekendowym pobycie powędrowały do rodziców. Byłam z nimi
                                            sama, a przy tak pięknej pogodzie każda minuta w pomieszczeniach to
                                            czas stracony. Spędzaliśmy więc cały dzień poza domem. Dzis tez
                                            pięknie i słonecznie. Chyba "machne" okno w kuchni, bo od jutra ma
                                            sie chmurzyć. Tylko czy we Wrocławiu też?
                                            • jaga_22 Re: witajcie w październiku 14.10.08, 07:37
                                              Na mapie pogody widziałam opady,ale póki co,to słonko piękne
                                              wyszło smile) i jest ciepło.smile
                                              • 52ania Re: witajcie w październiku 14.10.08, 10:04
                                                U mnie pochmurno.Chyba będzie padał deszcz.Dede43 bedzie zła,bo
                                                wczoraj umyła okno.Ja mam zawsze takie szczęście,jak umyję okno, to
                                                zaraz na drugi dzień pada deszczyk i okno wygląda tak jak przed
                                                myciemsad.Życzę Wszystkim słoneczka,ładujcie baterie na pochmurne,
                                                deszczowe dni.
                                                • dede43 Re: aniu. 14.10.08, 16:05
                                                  Juz 16-ta i dalej nie pada, a okno czyste. Dzień dobry wszystkim.
                                                  Dziś układałam jesienne bukiety. Miałam troche nasuszonych traw,
                                                  kwiatów, ostów. Bukiety żółto-pomańczowo-brązowe czyli w kolorach
                                                  jesieni wyszły prześlicznie. Różowo-zielonkawe hortensje w
                                                  połączeniu z szarłatem jakoś są mniej urodziwe. Chyba dodam tam cos
                                                  jeszcze.
                                                  • kumpelka15 Re: Witam ! 14.10.08, 18:04
                                                    Zobaczcie która jest godzina, a ja teraz dopiero mogę się przywitać!
                                                    Nie mogłam otworzyć żadnego posta na tym naszym forum.Klikam i
                                                    klikam i nic.Dopiero teraz raczyło się coś ruszyć ( matko jedyna ,to
                                                    tak jak ze wszystkim). Pozdrawiam i w tej sytuacji życzę miłego
                                                    wieczoru!
                                                  • 52ania Re: Witam ! 15.10.08, 09:36
                                                    Pobudka,wstawać śpiochy.Za oknem pochmurno,ale dzień zapowiada się
                                                    gorący, oczywiscie w Brukseliwink.Życzę słoneczka.
                                                  • jaga_22 Re: Witam ! 15.10.08, 11:02
                                                    Witajcie Dziewczyny.Oj tak,będzie gorąco,to okropne,że my wszyscy musimy to
                                                    przeżywać.
                                                    Na dworze 13 st.trochę było słoneczka,lecz przegrało z chmurami.
                                                    Ja nienajlepiej się czuję,bo rozbolało mnie gardło i głowa.angry
                                                    Siedzę teraz sobie i polizuję miodek,ratuję się również aspirynką.
                                                    To po co ja ten czosnek ciągle jem uncertain
                                                  • dede43 Re: Witam ! 15.10.08, 13:06
                                                    Dzieńdoberek moje miłe. W jakiś trans "roboty" chyba wpadłam. Aż sie
                                                    nie poznaje. I oknoo i bukiety, dziś poszerzyłam sobie dwie
                                                    spódnice. Kupuiłam kiedys w lumpeksie i jak zwykle zwężałam, bo
                                                    rozmiaru 36 nie spotykałam. Teraz "zapas" jak znalazł i będę miała w
                                                    co sie ubrać. A przy okazji ugotowałam cały obiad na 2-3 dni, bo nic
                                                    z wczoraj mi nie zostało.
                                                  • dede43 Re: Jadzie, Jagódki, Jagi 15.10.08, 13:08
                                                    Wszystkiego najlepszego dziewczynki. Przede wszystkim zdrowia, potem
                                                    kasy, a w dalszej kolejnosci pocuiech z życia. 100 lat!!!!
                                                  • kumpelka15 Re: Jadzie, Jagódki, Jagi 15.10.08, 14:33
                                                    Witam wszystkich-piękny słoneczny dzień,teraz dopiero mam czas, żeby
                                                    wyjść z domu.Pozdrawiam!
                                                  • polnaro Re::) 15.10.08, 17:00
                                                    Jago, może ten czosnek, który jesz jest chiński, jeśli tak, wyrzuć, bardziej
                                                    szkodzi niż leczy ! Potrafisz znaleźć odpowiednie ostrzeżenia sama, ja nie
                                                    wkleję, nie potrafię. Życzę zdrowia i radości.
                                                  • jaga_22 Re::)Polnaro... 15.10.08, 17:23
                                                    psia kość,może Ty masz rację,coś znalazłam niepochlebnego na ten temat.
                                                    Kupuję czosnek w sklepie,duży piekny,to pewnie nie nasz.wink
                                                    Pójdę w piątek na bazarek i kupię nasz.
                                                    Dzięki Polnaro,ja nigdzie nie zetknęłam się z taką opinią.kiss
                                                    .
                                                    www.pomorska.pl/apps/pbcs.dll/article?AID=/20081002/GOSPODARKA01/228567696
    • babas.ka Re: witajcie w październiku 15.10.08, 18:04
      witajcie.Oby ta piękna jesień trwała jak najdłużej, o deszczu i szarugach nie
      myślę.Posprzątałam po wczorajszych gościach,siedzę i dojadam resztki.Jutro idę
      do reumatologa, bo gdy przeszłam na emeryturę, zaczęły wyłazić mi jakieś
      choroby,bóle stawów.Chyba trzeba pracować jak długo się da a potem kupić
      trumnę.Jutro idę na działkę zgrabić liście i pozbierać orzechy,które cały czas
      lecą.Pięknie przebarwił się klon japoński i krzewy jagody amerykańskiej.Zrobiłam
      zdjęcia,lecz nie wiem jak je wklejać.Proszę o pomoc.Pozdrowienia dla Iryski.
      • iryska2604 Re: witajcie w październiku 15.10.08, 20:16
        Oj dziękuję za pozdrowienia-to miłe!Akurat dzis zdarzyło mi sie właczyc
        komputer.Rzadko teraz piszę bo nie mogę jeszcze sie pozbierac i mi troche
        trudno.Nie chce mi sie nawet oberwać winogron i cos z nimi zrobić.Tyle jest
        roboty!Teraz pogoda piekna a nie wiadomo jak długo.babas.ka ,a masz Picasę? Ten
        program do zdjec?Jeśli nie to sciagnij go z internetu,jest darmowy i najprostszy.
        • jaga_22 Re: witajcie w październiku 16.10.08, 09:27
          Witajcie.Pochmurno dziś.
          Babas.ka spróbuj ściągnąć ten program.Najpierw sobie poczytaj

picasa.google.com/
          • 52ania Re: witajcie w październiku 16.10.08, 10:17
            Witaj Jaguś.Przepraszam,że zapomniałam o Twoich imieninach.Życzę Ci
            zdrówka i dużo, dużo radosnych dni.Wczoraj byłam tutaj tylko
            rano.Zdenerwowałam się,bo przez ten internet musiałam wyrzucić
            spalone jarzynysad.Dzisiaj za oknem pochmurno.Na obiad będzie zupa
            fasolowa i zapiekanka z ryżu.Życzę miłego i słonecznego dnia.
            • jaga_22 Re: witajcie w październiku 16.10.08, 11:27
              Dzięki Aniu za życzenia. kiss Nie wiem czy pójdzie,chyba mam jakiś problem sad
              • dede43 Re: witajcie w październiku 16.10.08, 14:53
                Witajcie w deszczowy dzień. Raz pada, raz troche tylko mży i ....
                nawet przyświecilo sloneczko. Miłego dnia.
              • b_6_5 Re: witajcie w październiku 16.10.08, 19:50
                Gorąco przyłączam się do życzęń.Basia spod Jeleniej Góry - tzn ta od psa Maczusia.Nie pisałam dość długo bo miałam b.dużo problemów zdrowotnych z moim mężem.Ale już jest ok. włąśnie wróćiłam z Niemiec - tam mieszka siostra mojego męża - tam był leczony.Napiszę jak już trochę się zaaklimatyzuję w domu.Dodam że Maczuś był ze mną..Serdczenie pozdrawima wszystkich z zalanej deszczem mojej wioseczki.Buziaki
                • jaga_22 Re: witajcie w październiku 16.10.08, 20:06
                  O! myslałam,że przepadłaś na dobre smile)
                  Witaj Basiu i dziękuję za życzeniabig_grin
                  Nie ma nic gorszego jak niespodziewana choroba.
                  Życzę duuużo zdrowia dla Was kiss
                  • kumpelka15 Re: witajcie w październiku- Jaguś !!! 16.10.08, 22:01
                    www.samre.info/kartki/78/kartka78.html

Jaguś - Wszystkiego najlepszego, dużo zdrówka. -Marysia
                    • jaga_22 Re: witajcie w październiku- Jaguś !!! 16.10.08, 22:09
                      Dziękuję Marysiu za piękne życzenia kisskiss
                      • hola_2 Re: witajcie w październiku 17.10.08, 07:02
                        Mijają dni pażdziernika jak narazie raczej ciepłe i pogodne,no zdarzają się deszcze i wiatry ale przecież to już 1/3 jesieni.Witam rankiem,dzień przedziera się przez chmury,będzie dobrze.
                        • aga-kosa Re: witajcie w październiku 17.10.08, 09:06
                          za oknem deszcz, za oknem mgła- ale nic to jak mawiał pan Wołodyjowski.Mam dziś
                          pracowity dzień- przywiozą kominek a z tym się wiąże przemeblowanie całej chaty.
                          Przyjadą "chłopcy" do ciężkich zadań,tzn do rzeczy, ale wtedy w kuchni trzeba
                          będzie przygotować się niczym na wizytę jednostki wojskowej .Jak jest piątek to
                          mamusia powinna zrobić ruskie pierogi/ ok 150/Pozdrawiam i już się rwę do pracy.aga
                          • kendo Re: witajcie w październiku 17.10.08, 09:44
                            witam i zmykamsmile
                            zycze Wam udanego dnia na kazdej platformiewink
                            • jaga_22 Re: witajcie w październiku 17.10.08, 10:00
                              Witam,witam.Aga będzie się grzała przed kominkiem i wpatrywała
                              w języki ognia.To musi być bardzo fascynujące smile)
                              Już to widzę,śnieg wali,mróz na szybach,a koło kominka przytulisko.
                              U mnie ciężkie chmury na niebie i wiaterek.
                              Jednak w tym roku nie będę narzekała na jesień,bo było
                              dużo pięknych dni smile)
                              • dede43 Re: witajcie w październiku 17.10.08, 11:18
                                Witajcie w przeciętnym, jesiennym dniu dzieweczki.

jaga_22 napisała:

> > Już to widzę,śnieg wali,mróz na szybach,a koło kominka
                                przytulisko.

Jaguś, a skąd u ciebie taka fantazja? W Pyrlandii Agi śniegu pewnie
                                będzie jak na lekarstwo, tyle tylko, by narobić błota. U mnie
                                zreszta to samo.
                                • jaga_22 Re: witajcie w październiku 17.10.08, 11:35
                                  Ha,no właśnie smile)przecież można sobie wyobrazić.
                                  Poza tym Aga wie wszystko,to może przewidziała ostrą zimę wink)
                                  może wiewiórki jej to powiedziały smile)
                                  • dede43 Re: witajcie w październiku 17.10.08, 11:56
                                    jaga_22 napisała:

> Ha,no właśnie smile)przecież można sobie wyobrazić.
                                    > Poza tym Aga wie wszystko,to może przewidziała ostrą zimę wink)
                                    > może wiewiórki jej to powiedziały smile)
                                    >
                                    >
                                    No fakt, nie wzięłam pod uwage, że to AGA!!!!
                                    • kumpelka15 Re: witajcie w październiku 17.10.08, 16:26
                                      Witam wszystkich ze słonecznego Oświęcimia.W tej chwili ładne słońce
                                      a niedawno lało.Taka dzisiaj u nas dziwna pogoda.I zimno, bo wieje.//
                                      • 52ania Re: witajcie w październiku 17.10.08, 17:36
                                        U mnie za oknem deszcz,a ja w pracy.Aga przepowiada byle jaką zimę,a sama
                                        montuje kominek.Czy aby nas tylko tak nie uspokaja.No to teraz Agusiu do lasu po
                                        drzewowink.Dostałam pismo z NFZ (dotyczy sanatorium) żeby uaktualnić badania
                                        lekarskie.W poniedziałek idę do p.dr.Na skierowanie czekam już ponad rok.Życzę
                                        miłego wieczoru.
                                        • aga-kosa Re: witajcie w październiku 17.10.08, 18:04
                                          nie przeceniajcie mnie miłe Panie. Z pogodą to jest tak jak z babką , co na
                                          dwoje wróżyła ./Jak nie było kiedyś USG to babka mówiła ciężarnej : urodzisz
                                          chłopca albo dziewczynkę/Na św, Nikodyma jest pogoda lub jej nima. W każdym bądź
                                          razie listopad /przynajmniej w Wielkopolsce może być zimny, mokry,zgniłe
                                          powietrze, około Marcina nawet na chwilę śnieg może posypać.A kominek z
                                          powodu,że piec co przecieka, opał drożeje, do piwnicy mąż musiałby schodzić ,a
                                          to co i rusz to mniej bezpieczne. Jak juz będzie grzało to Wam opowiem jak miło
                                          ,gdy ciepło .aga
                                          • dede43 Re: witajcie w październiku 18.10.08, 08:31
                                            Witajcie moje miłe. Słoneczko probuje sie przebic przez chmurki.
                                            Ale najważniejsze, że nie wieje.
                                            • kumpelka15 Re: witajcie w październiku 18.10.08, 08:47
                                              Witam wszystkie dziewczęta w pochmurny i zimny dzień.Jest szaro,
                                              zimno i wieje.Jesień.Mimo wszystko trzeba wyjść, zrobić zakupy i
                                              zaliczyć długi spacer.Pozdrawiam i życzę miłego dnia!
                                            • jaga_22 Re: witajcie w październiku 18.10.08, 08:56

Witajcie kochani.U mnie słoneczka nie widzę i nie zobaczę,chyba,że sobie
                                              narysuję wink)

http://i38.tinypic.com/f0nrk8.gif
                                              • iryska2604 Re: witajcie w październiku 18.10.08, 10:29
                                                img116.imageshack.us/my.php?image=sole055nq1.gif
                                                u mnie akurat świeci wiec się z tobą podzielę.Tylko mnie sie chce wyc bo mam
                                                antybiotyk i muszę siedziec w domu (raczej lezec w łóżku)
                                                • iryska2604 Re: witajcie w październiku 18.10.08, 10:34
                                                  Widać od razu ze nie calkiem zdrowa jestem-schrzaniłam słonko....
                                                  • jaga_22 Re: witajcie w październiku 18.10.08, 11:02

http://i38.tinypic.com/x4n9c9.gif

Słonko da sobie radę Iruś.Kuruj sie dobrze i skutecznie.Ja po dwóch dniach
                                                    wróciłam do zdrowia,chyba jednak czosneczek i miodek nie pozwolił długo
                                                    chorować. kisskiss
                                                  • 52ania Re: witajcie w październiku 18.10.08, 19:57
                                                    A ja życzę miłego wieczoru.Do południa byłam w pracy,a po południu
                                                    robiłam gołąbki.Nawet nie wiem dokładnie,jaka była pogoda.Wiem,że
                                                    deszcz nie padał.
                                                  • aga-kosa Re: witajcie w październiku 18.10.08, 22:41
                                                    dobry wieczór,chłopcy ustawili kominek , przestawili meble do innych pokoi,
                                                    zebrał mi się całkiem pokaźny stosik "przydasi", które muszę z bólem serca
                                                    wywalić . Jutro maja wpaść znajomi , bałagan usprawiedliwię przemeblowaniem- a w
                                                    niedziele to ja sobie chcę odpocząć przy dobrej nalewce w dobrym towarzystwie.
                                                    Kominek fachowiec podłączy w przyszłym tygodniu / potrzebny hydraulik/ aga
                                                  • dede43 Re: witajcie w październiku 19.10.08, 09:31
                                                    Witajcie dziewczątka. Życzę miłej niedzieli. Aguś, jak widzę jesteś
                                                    juz troche "do przodu" z kominkiem. Gratulacje!!!
                                                  • kendo Re: witajcie w październiku 19.10.08, 09:39
                                                    o!! przy kominkowym cieple bedzie super sie spedzac jesienne
                                                    wieczory,
                                                    dobra lektura/kawcia/ciecho/naleweczka/towarzystwo.....beda same
                                                    przyjemnosci.
                                                    zycze udanej niedzieli.
                                                  • kumpelka15 Re: witajcie w październiku 19.10.08, 10:42
                                                    Witam! Słoneczko świeci ale jest zimno.W tej chwili jest 7
                                                    stopni.Najgorsze, że wieje. Miłego dnia!
                                                  • pontuska Re: witajcie w październiku 19.10.08, 11:21
                                                    U mnie szaro , wilgotno ,mgla i dosc chlodno . Dobrze ,ze jestescie !
                                                  • 52ania Re: witajcie w październiku 19.10.08, 17:53
                                                    U mnie za oknem szaro,ale nie ma co się dziwć,bo to już prawie
                                                    wieczór.Aga,to Ty będziesz miała kominek z płaszczem
                                                    wodnym.Kominkiem ogrzejesz cały dom,czy tak?My mamy taki zwykły, po
                                                    prostu dogrzewamy.Napisz, jak się sprawdza.Życzę Wszystkim miłego
                                                    wieczoru i uśmiechysmile dla p. nauczycielki-jagi_22.
                                                  • jaga_22 Re: witajcie w październiku 19.10.08, 19:01
                                                    http://i34.tinypic.com/1ttsld.jpg
                                                    O matko kochana Aniu,ale mnie dowartościowałaś big_grin
                                                    No..nareszcie syn wybrał się do dziewczyny i mogę być z Wami.
                                                    Rano nawet słonko świeciło,więc nie było tak żle.Trochę chłodno.
                                                  • aga-kosa Re: witajcie w październiku 19.10.08, 21:07
                                                    Aniu, w sprawach technicznych ,to jestem blondynka. Kominek ma moc 18 kw/?/ może
                                                    ogrzać cztery kaloryfery tj.ok 100m 2.Z płaszcz wychodzą rurki, które hydraulik
                                                    podłączy do istniejącej już instalacji.Wszystko to co dochodziło do normalnego
                                                    co/ pompka,ciśnieniomierze itp/W kominku będziemy palić dębiną a 120zł za m.p.Są
                                                    też ekologiczne brykiety po 390za tonę i spotkaliśmy brykiety ze świerka po11zł
                                                    za 25kg worek.Ludzie mówią,ze świerk bardzo smoli..
                                                    Jak już będzie grzało to sie pochwalę jak to działa i się sprawdza, bo przy
                                                    cenach opału warto wiedzieć więcej.Aga
                                                    Znajomym nalewki smakowały ale byłam wredna pani domu i każdej dałam tylko do
                                                    próbowaniu po kieliszeczku.Nie pochwalę się ile jest już w miarę dobrych.
                                                  • jaga_22 Re: witajcie w październiku 20.10.08, 08:50
                                                    http://i35.tinypic.com/29lzk0n.jpg
                                                    Znów rano pokazało się słoneczko,ale na razie nieciekawie.
                                                    Pogodynka mówiła,że 1 i 2 listopada ma być ładnie,nawet do około 20 st
                                                  • 52ania Re: witajcie w październiku 20.10.08, 12:52
                                                    http://i36.tinypic.com/4re05k.jpg
                                                    W moim ogrodzie.Jaga_22 jesteś wspaniałą nauczycielką.Wychodzę zaraz
                                                    do lekarza.Życze Wszystkim miłego dnia.
                                                  • kumpelka15 Re: witajcie w październiku 20.10.08, 16:21
                                                    Pozdrawiam i życzę tak pięknej pogody, jaka jest dzisiaj u mnie.
                                                  • dede43 Re: spokoju i zdrowia dla Irenki 20.10.08, 18:06
                                                    Najlepsze życznie dla Irenki. Zyj w spokoju, niech Cie omijaja
                                                    choroby, stresy i burze, bo miałaś ich ostatnio w nadmiarze.
                                                  • dede43 Re: witajcie w październiku 20.10.08, 18:07
                                                    Dobry wiefczór dziewczęta. Prawda, że dzień był piękny?
                                                  • aga-kosa Re: witajcie w październiku 20.10.08, 19:20
                                                    Dziewczyny, kończę malować pokój .Kalendarza na lekarstwo nie znajdę .Ireny to
                                                    dziś.Ktoś mi ukradł wrzesień i teraz kalendarz to straszne . Jeśli dziś Ireny to:
                                                    Irenko , dużo zdrowia, spokoju, serdecznych przyjaciół, pogody na co dzień -aga
                                                  • iryska2604 Re: witajcie w październiku 20.10.08, 20:42
                                                    Dzięki wam-kochane dziewczyny.To takie miłe ,szczegolnie dwa razy do roku.Ja
                                                    jestem majowa Irenka.Troche sie uspokoiłam bo choćbym tłukła łbem o scianę to
                                                    nic nie zmienię co najwyzej guzów sobie narobię.Popatrzcie jak to jest-w
                                                    listopadzie sie urodzi mała Iza...Koło zycia sie kręci!A my? Nam sie wydaje ze
                                                    coś mozemy,znaczymy...
                                                  • dorka556 Re: witajcie w październiku 21.10.08, 08:11
                                                    Witajcie, przeglądam ostatnie posty. Instrukcję Jagi już wydrukowałam, będę
                                                    próbowała. Może i mnie uda się też umieścić takie piękne zdjęcia jak Wasze.
                                                    Na Podhalu cudna jesień. Dzień w dzień piękne słońce i bajecznie kolorowo.
                                                  • jaga_22 Re: witajcie w październiku 21.10.08, 09:19
                                                    http://i36.tinypic.com/2n6goao.jpg
                                                    Patrzcie jakie mam dziś piękne słonkosmile
                                                    Doruś liczę na Ciebie,bo Ty masz takie piękne widokibig_grin
                                                    Ja postaram się napisać jeszcze jaśniej,a teraz idę na spacer połączony z
                                                    zakupami wink)
    • dede43 Re: witajcie w październiku 21.10.08, 09:30
      Dzień dobry moje miłe. Znowu zapowiada sie piękny dzień.
      http://i36.tinypic.com/34srm20.jpg
      • kumpelka15 Re: witajcie w październiku 21.10.08, 12:40
        Witam w ten piękny i słoneczny dzień-jest pięknie na plantach w
        Oświęcimiu.Piekna jesień.Pozdrawiam!
        • 52ania Re: witajcie w październiku 21.10.08, 17:50
          U mnie też było słonecznie.Teraz siedzę w pracy i tak cichaczem witam się z
          Wami.Zdjęcia bardzo ładne.Aga,poczytaj sobie o drewnie dębowym.Jest
          kaloryczne,ale do kominka nie bardzo się nadaje.Wydziela szkodliwe związki.My
          palimy brzozą.Życzę Wszystkim miłego wieczoru.
          • kumpelka15 Re: witajcie w październiku 22.10.08, 08:38
            Dzisiaj będzie znowu pięknie-witam wszystkich serdecznie.Od rana
            świeci słoneczko-trzeba tyłek ruszyć, bo to może już być końcówka.//
          • jaga_22 Re: witajcie w październiku 22.10.08, 08:57
            http://i37.tinypic.com/28t87px.jpg

Na razie nic nie wskazuje,że będzie tak ładnie jak wczoraj,może jednak słonko
            się przebijesmile)
            • 52ania Re: witajcie w październiku 22.10.08, 09:56
              U mnie słoneczko świeci.Mam nadzieję,że będzie tak cały dzień,tego
              sobie i Wam życzę.
              • dede43 Re: witajcie w październiku 22.10.08, 12:34
                U mnie pochmurno, ale cieplutko. Nawet troche mżyło. Ale pewnie za
                to grzyby będą rosły. Chyba już czas na gąski?
                • dede43 Re: witajcie w październiku 23.10.08, 07:52
                  Dzień dobry kochani. Pada i ponuro, ale jutro na weekend przychodzą
                  wnuki, więc byle do jutra.
                  • jaga_22 Re: witajcie w październiku 23.10.08, 11:37
                    http://i33.tinypic.com/5kozh2.gif

Niestety,ale u mnie też pada ipochmurno sad
                    • 52ania Re: witajcie w październiku 23.10.08, 12:10
                      U mnie też pochmurno i pada deszcz.Wczoraj byłam na wykładzie o
                      F.Szopenie(Chopin,gdyby ktoś się czepiałwink.Bardzo ciekawy wykład
                      połączony z koncertem fortepianowym.C.K. Norwid miał rację pisząc o
                      nim :"Rodem warszawianin,sercem Polak, a talentem świata
                      obywatel...".Słuchając jego utworów człowiek ulatuje w przestrzeń,
                      na sercu robi się tak ciepło, wszystkie troski znikają, a świat
                      staje się kolorowy.Jednym słowem pełna beztroska.Życzę miłego dnia.
                      • aga-kosa Re: witajcie w październiku 23.10.08, 18:14
                        a ja miałam ładnie.I jutro też tak będzie bo wyż idzie z zachodu. Będę mogła
                        wykopać marchewkę i resztę renet trzeba będzie oberwać .
                        Wszystkim wszystkiego dobrego.aga
                        • kumpelka15 Re: witajcie w październiku 24.10.08, 09:57
                          Witam w pochmurny i zimny dzień.
                          • iryska2604 Re: witajcie w październiku 24.10.08, 11:49
                            Słońce co prawda swieci ale jest tylko 7 st.Ja i tak nie moge wychodzić ,nie
                            moge wyjsc z tej choroby,niestety...
                            http://i37.tinypic.com/jfw3o6.jpg
                            • jaga_22 Re: witajcie w październiku 24.10.08, 12:30
                              http://i35.tinypic.com/2z99tt0.gif

Irenko masz miksturę uzdrawiajacą.big_grin
                              Rozpogodziło się,nawet słoneczko przyświeca,ale tylko jest 9st.C

Nie wystarczy zdobywać mądrości,trzeba jeszcze z nich korzystać.
                              Cycero (106-43 p.n.e.)
                              • 52ania Re: witajcie w październiku 24.10.08, 13:03
                                U mnie trochę zimno,ale świeci słoneczko.Wyszłam do ogrodu pozbierać
                                resztki chwastów żeby zapełnić pojemnik(dzisiaj wywożą smieci) i
                                przy okazji wykopałam dalie(2 zostawilam,bo ładnie jeszcze
                                kwitną),powyrywałam astry,tytonie,przekwitnięte aksamitki
                                itd.Pracowałam 2,5 godz.,a wyszłam tyko na chwilęsmile.Obiad mam od
                                wczoraj to nie muszę się spieszyć.Irysko,kuruj się,a Ty jaga_22 nie
                                czarujwink.Wiesz,że te mikstury słabo działają.Trzeba
                                antybiotyku.Życzę miłego popołudnia.
                                • aga-kosa Re: witajcie w październiku 24.10.08, 18:15
                                  znowu miałam słońce. Byłam na grzybach, zebrałam czarne łebki, był gulasz na
                                  kolację.Nazbierałam też tarniny/ doskonała na trawienie/ damski przepis to 50dkg
                                  zmrożonej tarniny zasypać 1 szkl cukru ,zaczekać aż się rozpuści, wlać 1/2 l
                                  wódki ,zostawić na 6 tygodni.
                                  Przecedzic , zostawić na 6 miesięcy.
                                  Pić w dobrym damskim towarzystwie.
                                  Mam tez przepis na męską tarninówkę ale jej z 50 dkg wychodzi ponad
                                  • aga-kosa Re: witajcie w październiku 25.10.08, 08:47
                                    nie chciał mi komputer dopisać końcówki- ostatnio wiele mu się nie chce-trzeba
                                    będzie zięcia poprosić o pomoc.
                                    Tej męskiej tarninówki wychodzi ponad 4 litry, ale tam dodajemy spirytus i
                                    suszone sliwki i rodzynki i....
                                    A za oknem słońce ,na termometrze na razie ale chęci do pracy to powyżej 100.aga
                                    • jaga_22 Re: witajcie w październiku 25.10.08, 13:27
                                      http://i36.tinypic.com/rsvdxg.gif

Aga ..Ty pracusiusmile) odpocznij trochę smile)
                                      Pogoda taka,że lepiej nie patrzeć przez oknosadpozdrawiam Wszystkichsmile
                                      • iryska2604 Re: witajcie w październiku 25.10.08, 14:00
                                        Dzięki za miksturę-chyba mi tylko to zostało
                                        http://i37.tinypic.com/21j3hht.jpg
                                        • 52ania Re: witajcie w październiku 25.10.08, 17:21
                                          U mnie było nawet słonecznie.Zajbel,dziękuję za zmobilizowanie mnie
                                          do zrobienia samodzielnie dekoracji.Te rózyczki dla Ciebie.

http://i36.tinypic.com/21k9z0k.jpg
                                          Serwetka zrobiona w starych dawnych czasach,kiedy nie było jeszcze
                                          tej taniej chińszczyzny.
                                          • 52ania Re: Jagusu.. 25.10.08, 17:32
                                            Tobie też dedykuję samodzielnie zrobione różyczki, za wytrwałość w
                                            tłumaczeniu różnych zawiłości komputerowych.

http://i36.tinypic.com/qx3wol.jpg
                                            • jaga_22 Re: Aniu.... 25.10.08, 18:47
                                              http://i34.tinypic.com/289y4id.gif

Dzieki za śliczne różyczki kisskiss
                                              • kumpelka15 Re: witajcie w październiku.- 26.10.08, 10:53
                                                Witam wszystkich w piękny słoneczny dzień.Zimno !
                                                • 52ania Re: witajcie w październiku.- 26.10.08, 16:32
                                                  U mnie też zimno,ale słoneczko świeci.Rano byłam na
                                                  spacerze.Wieczorem będzie powtórka ze spacerku.Wszystkim życzę
                                                  miłego popołudnia.
                                                  • dede43 Re: witajcie w październiku.- 26.10.08, 18:26
                                                    Wnuki juz wróciły do siebie. Wczorajszy dzień spędziliśmy w parku
                                                    szczytnickim, dzisiejszy poza miastem na pieczeniu kiełbasek. Pogoda
                                                    dopisała jak rzadko. Szkoda tylko, że w myśl prognozyy na Wszystkich
                                                    Świetych ma padać śnieg.
                                                  • iryska2604 Re: witajcie w październiku.- 26.10.08, 18:59
                                                    Jaga-twoja mikstura chyba mi pomogła bo drugi dzień juz nie mam temperatury!
                                                    Chyba ma sie ku lepszemu.Wreszcie....
                                                  • jaga_22 Re: witajcie w październiku.- 27.10.08, 09:30
                                                    http://i37.tinypic.com/33nvlf4.gif

Cieszę się Irysko,że jest Ci lepiejkiss
                                                    Pogoda jak na koniec pażdziernika,to może być.
                                                    Wczoraj z braku dostępu do komputera cały dzień czytałam książkę
                                                    i też dobrzesmile)
                                                  • 52ania Re: witajcie w październiku.- 27.10.08, 10:04
                                                    U mnie dzisiaj zimno i wieje wiatr.Teraz jaga_22,bedzie musiała
                                                    robić nam mikstury,bo przecież Irence pomogłowink.Bardzo się z tego
                                                    cieszę.Życzę miłego dnia.
                                                  • kumpelka15 Re: witajcie w październiku.- 27.10.08, 12:33
                                                    http://i38.tinypic.com/23rny1s.jpg

Zapraszam na spacerek po moich plantach nad Sołą.Jest dzisiaj bardzo
                                                    ładna pogoda.Pozdrawiam wszystkie dziewczęta i nasze "rodzynki".-
                                                  • iryska2604 Re: witajcie w październiku.- 27.10.08, 21:56
                                                    U nas dzis było paskudnie.Typowa buro-szara jesień,na dodatek z mzawką.Ostatnio
                                                    nawet komputera nie chce mi sie włączać,nie mogę się tak pozbierać do kupy...
                                                  • dede43 Re: witajcie w październiku.- 28.10.08, 07:36
                                                    Witajcie ciepło w pochmurny dzień.
                                                  • aga-kosa Re: witajcie w październiku.- 28.10.08, 08:18
                                                    przestało padać.Pies jest suchy, zrobię mu frajdę zamiast ostatniej jesiennej
                                                    kąpieli w jeziorze, będę go przez pół dnia czesała. /Nie bez nutki egoizmu - bo
                                                    później jego kudły piorę i odkładam na zimową kołdrę/Jest lekka i bardzo ciepła
                                                    .aga
                                                  • jaga_22 Re: witajcie w październiku.- 28.10.08, 09:41
                                                    http://i38.tinypic.com/sff48n.gif

Bardzo smutna pogoda,ani promyczka słoneczka,a jeszcze ma padaćsad(
                                                  • kumpelka15 Re: witajcie w październiku.- 28.10.08, 10:22
                                                    http://i37.tinypic.com/mmzfus.gif

Szaro, buro - i dlatego życzę wszystkim miłego dnia i spędzenia
                                                    czasu na pełnym luzie !
                                                  • iryska2604 Re: witajcie w październiku.- 28.10.08, 10:51
                                                    http://i37.tinypic.com/2l8fatx.gif
                                                    a mnie juz brakuje cierpliwosci bo jest mokro a moje towarzystwo nie usiedzi
                                                    długo na jednym miejscu i wycieraj człowieku te łapy...
                                                  • iryska2604 Re: witajcie w październiku.- 28.10.08, 10:58
                                                    Kumpelko-autentyk.To było ulubione miejsce tego kota
                                                    http://i37.tinypic.com/ioow41.jpg
                                                  • kumpelka15 Re: witajcie w październiku.- 28.10.08, 11:07
                                                    Irysko! te Twoje zwierzaczki są bardzo rozpieszczone.To mają życie!
                                                    Jak biorę od syna goldenkę na "dyżur" to też jak jest mokro mam
                                                    problem z tym myciem tego psa.Ona jest duża i ciężka i czasem po
                                                    takim długim spacerze wygląda tragicznie.Trzeba myć i to w wannie.A
                                                    mówiłam kupcie sobie małego pieska.Ale teraz po "ptokach" -i co
                                                    robić trzeba myć i tyle.Widzę że trochę Ci lepiej już po tej
                                                    chorobie i życzę Ci Irysko żebyś już całkiem wydobrzała bo TY się
                                                    nie nadajesz do takiego wolnego bytowania.Ty masz energiczny
                                                    charakter.
                                                  • 52ania Re: witajcie w październiku.- 28.10.08, 12:35
                                                    Dzisiaj chłodno i wilgotno.
                                                  • iryska2604 Re: witajcie w październiku.- 28.10.08, 23:13
                                                    To mało powiedziane! PASKUDNIE ! Pokutuję jeszcze przed komputerem a spiąca
                                                    jestem dzis okropnie.Co 12 godzin biore jeszcze antybiotyk i takie głupie
                                                    godziny mam ze wypada mi to około północy.Ale juz sie czuję duuuuzo lepiej!
                                                  • dede43 Re: witajcie w październiku.- 29.10.08, 07:46
                                                    Dziś nadal ma byc ponuro, ale my uśmiechniete, prawda?
                                                  • aga-kosa Re: witajcie w październiku.- 29.10.08, 09:20
                                                    Rano /rano to jest po ósmej/stanęłam przed lustrem i strzeliłam sobie tyle
                                                    komplementów, że już jestem uśmiechnięta.W taki deszcz wyszłam do pani gospodyni
                                                    po mleko ,dałam jej wiązankę róż/ z liści klonu/aby też miała powód do uśmiechu.
                                                    -Autostradą jedzie młode małżeństwo i widzą tirówki.
                                                    -Kochany,co robią te panie?
                                                    -pracują za duże pieniądze.
                                                    -a mogłabym też.Mamy tyle rat do spłacenia
                                                    -A chcesz?
                                                    -Tak, tylko powiedz co mam robić
                                                    -Jak się facet zatrzyma to powiedz stówa, a jak będziesz miała wątpliwości ,to
                                                    ja będę za rogiem i przyjdź zapytać
                                                    Zatrzymuje się tir-za ile?-stówa.-Mam 70.-To ja się skonsultuję z moim menagerem
                                                    -Kochany on ma tylko 70
                                                    _Nie możemy schodzić z ceny, za 70 to tylko w rękę
                                                    Kierowca się zgodził.Rozpina spodnie, wyjmuje "aparaturę",kobieta biegnie do
                                                    męża i prosi:Józuś nie bądź świnia, pożycz mu 30 złotych.
                                                    aga
                                                  • jaga_22 Re: witajcie w październiku.- 29.10.08, 09:33
                                                    http://i33.tinypic.com/254zgc9.gif

Cześć Wszystkimbig_grin
                                                    Słonko obwarowane chmurkami,ale narazie świeci,co mnie bardzo cieszysmile)
                                                  • 52ania Re: witajcie w październiku.- 29.10.08, 10:41
                                                    Aga,dziękuję za kawał,uśmiałam się do łez.U mnie ponuro,ale ciepło.
                                                  • kumpelka15 Re: witajcie w październiku.- 29.10.08, 12:00
                                                    Witam wszystkich z pochmurnego Oświęcimia.Zaraz wychodzę, zobaczę w
                                                    jakiej cenie są kwiaty na cmentarz.
                                                  • iryska2604 Re: witajcie w październiku.- 29.10.08, 21:35
                                                    Aga,ale sie "obśmiałam jak norka" (tak mawiał Michnikowski w jakims
                                                    monologu)-co przy dzisiejszej aurze bylo mocno wskazane.
    • dede43 Re: witajcie w październiku 30.10.08, 07:43
      Witajcie i do zobaczenia za kilka dni, bo mam w planie już dzisiaj
      wyjechać.
      • jaga_22 Re: witajcie w październiku 30.10.08, 09:15
        http://i37.tinypic.com/2ngsi06.gif

Miałam iść po zakupy,ale to co się wyrabia na dworze,to wolę zostać przy kawce.
        Jak u mnie taki wiatr,to co z Dorką,prawie fruwa wink)
        • kumpelka15 Re: witajcie w październiku- ale wiatrzysko !!! 30.10.08, 13:55
          Pogoda szaleje.Wiatr straszny i niebezpieczne podmuchy.Wyszłam po
          zakupy i nagle jak pizdło z za bloku -pomyślałam, że już jestem
          łysa, tak dmuchnęło, dobrze że mnie całkiem nie zmiotło.Bardzo nie
          lubię wiatrów! Pozdrawiam wszystkich, którzy utrzymali się jeszcze
          na powierzchni.Mam nadzieję,że do jutra się zmieni.
          • kumpelka15 Re: witajcie w październiku- ale wiatrzysko !!! 30.10.08, 20:12
            http://i35.tinypic.com/2mozb00.gif

Dorka- a jak u Ciebie? Dalej tak wieje?
            • aga-kosa Re: witajcie w październiku- ale wiatrzysko !!! 31.10.08, 08:56
              w Pyrlandii zanosi się na Lato. Dziś sucho, bez wiatru, jest jasno
              ,poodsłaniałam firanki.Szukam światła. Wczorajszy dzień był ponury i
              przygnębiający. Nie dam się więcej wrobić w taką pogodę będę naświetlać czubek
              głowy-podobno można w ten sposób zastąpić światło słoneczne - ale to chyba musi
              być inna lampa.aga
              • jaga_22 Re: witajcie w październiku- ale wiatrzysko !!! 31.10.08, 09:09
                http://i33.tinypic.com/27wwpe0.gif

Pochmurniasto,czekam na zapowiedzianą ładną pogodęwink
                Ja też chcę więcej światła shock
                • iryska2604 Re: witajcie w październiku- ale wiatrzysko !!! 31.10.08, 21:59
                  Unas jakos spokojnie-bez wiatru.Cały dzień był pogodny,ze słońcem.Zeby tak
                  jutro było...Boję sie jutrzejszego dnia.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka