dede43 01.10.08, 08:15 Zagalopowałam sie i w październiku dopisałam sie do września,a przecież mamy nowy miesiąc . Ponownie miłego dnia Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
dorka556 Re: witajcie w październiku 01.10.08, 08:20 Witam, Przed nami ciężkie senne miesiące. Rano filiżanka dobrej kawy przywraca nas do życia. Jaka kawę pijecie i polecacie? ugotuj.to/przepisy_kulinarne/1,87978,5634718,Kawa_i_jesien.html Odpowiedz Link
jaga_22 Re: witajcie w październiku 01.10.08, 09:35 Tak ponuro za oknem,że zasłoniłam całkowicie okno żeby nie patrzeć. Czekam na ładniejszy dzień,bo w pażdzierniku zawsze jadę na cmentarz i wybieram piękną słoneczną pogodę. Tam i z powrotem zajmuje mi 5 godz. Kawę piję zwykle koło południa,ale Dorka wspomniała o kawie i korci mnie,aby teraz się napić. Moja kawcia to tchibo żółte,a czasem niebieskie z mlekiem bez cukru. dobrze jak jest coś słodkiego Odpowiedz Link
hola_2 Re: witajcie w październiku 01.10.08, 10:39 Najbardziej lubię te pierwsze łyki kawy zaparzonej bezpośrednio po wstaniu.Idę do kuchni ,parzę małą kawę zabieloną mlekiem, bez cukru i w fotelu lub przed laptopem budzę się do życia.Piję 3 małe czarno-białe w ciągu dnia,ale następne już nie smakują tak wspaniale.Jeżeli tak się zdarzy że wcześnie rano muszę coś poza domem załatwić,to wstaję nawet godzinę wczesniej aby pobyć "sam na sam" z filiżanką. Odpowiedz Link
anerim Re: witajcie w październiku 01.10.08, 15:24 Hola napisała"sam na sam z filizanka", ja tez to praktykuję. Wypita z kimś bywa zagadana i tak nie smakuje. Wczoraj zamówiłam tygielek i będę piła prawdziwa kawę po turecku, bo ta zalewana to ponoć profanacja, pomsta do nieba i psu na bude Odpowiedz Link
barbak Re: witajcie w październiku 01.10.08, 15:31 witam ,od rana chodzi za mna piosenka ,pamietacie ,? " jesienne chmury znow pedzi wiatr, w dalekie strony ,w daleki swiat, zielone drzewa,ktore chronily nas, w zolte kolory zamienil czas " No a kawka rano obowiazkowa ,uwielbiam slodka. Odpowiedz Link
jaga_22 Re: witajcie w październiku 01.10.08, 15:56 No to sobie ponuć Barwy Jesieni Słowa: M. Gaszyński, Muzyka: S. Krajewski Jesienne chmury znów pędzi wiatr W dalekie strony, w daleki świat Zielone drzewa, które chroniły nas W żółte kolory zamienił czas Dalekie ścieżki, po których ja Błądziłem kiedyś w pogoni dnia I kwiaty, które witały nas W żółte kolory zamienił czas Szeroką plażę i morza brzeg Zakryje wkrótce głęboki śnieg Dziś tylko liście zdobią pusty las Na żółto drzewa maluje czas Odpowiedz Link
prazanka44 Re: witajcie w październiku 01.10.08, 16:13 Witajcie Lubię kawę, ale boję się ją pić, bo gdzieś przeczytałam, że dodaje sklerozy. Odpowiedz Link
super222 Re: witajcie w październiku 01.10.08, 16:21 Prażanko ! takiej bzdury dawno nie czytałam. Ktoś sobie z ciebie zakpił, a ty dalej to *posuwasz*. Pozbawiasz się jednej z najprzedniejszych przyjemności. Ja bez kawy rano nie wiem gdzie się znajduję. Polecam czibo żółtą w małym opakowaniu. Jest łagodna, aromatyczna. Spróbuj. Odpowiedz Link
52ania Re: witajcie w październiku 01.10.08, 17:49 Ja mam znowu dyżur,Madzia ma katar i nie chodzi do przedszkola.Moja ulubiona kawa to Pedros,2 łyżeczki zalane wrzątkiem w kubku z duraleksu, taka czarna bez cukru.U koleżanki piłam taką z MK Kaffe o łagodnym smaku,ale nigdzie jej nie spotkałam.Miłego wieczoru. Odpowiedz Link
gklej Re: witajcie w październiku 01.10.08, 17:57 a ja pilnuję wnuka jest chory, do końca tygodnia mam zajęcie, gotuje wszystkim obiadki. Odpowiedz Link
babas.ka Re: witajcie w październiku 01.10.08, 18:13 Nie wyobrażam sobie dnia bez kawy.Piję każdą jaką kupię,ostatnio piję rozpuszczalną.Pierwszą czynnością,jaką wykonuję po wstaniu z łóżka jest stawianie wody na kawę.Nawet jak byłam w szpitalu ,wzięłam ze sobą kubek elektryczny ,aby rano wypić kawkę.W południe druga a po południu słabsza trzecia.Piję także herbaty,czarną i zieloną,czasem owocową.W taki dzień jak dzisiaj,wieje jakby się ktoś powiesił,co chwilkę pokrapuje to co innego robić,książka i kubek z kawką.Pozdrawiam. Odpowiedz Link
hola_2 Re: witajcie w październiku 02.10.08, 08:04 Witam słonecznie-widać złota polska jesień przeplatać się będzie z tą dżdżystą,pochmurną.Ale dobre i to -każdy promyk słońca na wagę...dobrego somopoczucia. Odpowiedz Link
dorka556 Re: witajcie w październiku 02.10.08, 08:20 Przywitałam się już na 60-tkach, a teraz tu, mówię wszystkim dzień dobry. Odpowiedz Link
dede43 Re: witajcie w październiku 02.10.08, 10:06 dzień dobry słonecznie. Tak mi świeci przez okno, że aż sie zgrzałam, choc kaloryfer wyłączony. Lubie ciepełko. Odpowiedz Link
jaga_22 Re: witajcie w październiku 02.10.08, 11:15 U mnie też zrobiło się słonecznie,choć z rana nie wyglądało pięknie. Obudziłam się o piatej wzięłam się za książkę.Teraz już zawsze tak będę robiła.Wieczorami nie potrafię czytać,a w dzień nie mam kiedy. Czytałam od 5 do 9,było cichutko i nikt mi nie przeszkadzał. Odpowiedz Link
anerim Re: witajcie w październiku 02.10.08, 13:30 U mnie też wieje, ale ja lubię wiatr. wróciłam z kileżanko-sąsiadką ze spaceru i teraz dogotowuję rosół, pachnieMiłego dnia wszystkim i słońca na zewnątrz i w sobie. Odpowiedz Link
kumpelka15 Re: witajcie w październiku 02.10.08, 13:32 Witam wszystkich- u mnie jest teraz pochmurno, ale bardzo ciepło.Wieje bardzo.Byłam na targu a później w bibliotece i myślałam ,że mi łeb urwie, patrzę jednak i jest na swoim miejscu.Pozdrawiam ! Odpowiedz Link
52ania Re: witajcie w październiku 02.10.08, 17:36 Ja nie lubię takiej wietrznej pogody.Pomimo,że jest ciepło odczuwam wtedy chłód.Dzisiaj było znośnie.Madzie nadal ma katar,a babcia zajęcie.Życzę Wszystkim miłego popołudnia. Odpowiedz Link
gklej Re: witajcie w październiku 02.10.08, 17:57 też uwielbiam kawkę z rana, piję rozpuszczalną z mlekiem a w południe czpuccino, nadal pilnuję wnuka bo chory, coś mi też zaczyna gardło boleć. Ciężko mi się siedzi z wnukiem bo jest uzależniony od kumputera, ciągle by siedział, a rodzice nie pozwalają, dziecko mi się nudzi. Odpowiedz Link
prazanka44 Re: witajcie w październiku 02.10.08, 21:59 Odniosłam wrażenie, że Jaga jest wyrobiona medycznie. Co myślisz, Jagusiu na temat "kawa a skleroza"? Odpowiedz Link
jaga_22 Re: witajcie w październiku 03.10.08, 07:49 Hehehe ,lubię o zdrowiu czytać,bo mi szwankuje i sporo kasy wydaję, bo 200 zł m-nie na leki. Kiedyś czytałam o kawie, ,że ma dobre działanie przeciwskloretyczne. Wywołałaś mnie do tablicy to poszukam No i mam! Picie kawy zmniejsza ryzyko zachorowania na Alhejmera i opóżnia jej rozwój.Są jeszcze inne dobroci płynące z kawusi,ale to już przeczytajcie sami.Poczekajcie chwilę,aż się otworzy Adobe www2.wum.edu.pl/rzecznik/files/rzecznik/napisali_o_nas/2008/marzec/09_2008-03-09_WPROST_18263989_0.pdf Odpowiedz Link
dorka556 Re: witajcie w październiku 03.10.08, 08:45 Bez względu na skutki i tak będę piła kawę. Zauważyłyście, że doniesienia medyczne, co jakiś czas, zmieniają się o 180 stopni? Nie dajmy się zwariować. Po kilku pięknych, słonecznych, kolorowych dniach, dzisiaj mgliście, szaro i deszczowo. Od dłuższego czasu, tak jest, gdy zbliża się weekend. Odpowiedz Link
anerim Re: witajcie w październiku 03.10.08, 09:12 Jak zacząć dzień bez kawy? Zabrac sobie tyle przyjemności, nigdy w zyciu. Czibo, żółta mała od lat. Miłego dnia i słońca. Odpowiedz Link
dede43 Re: witajcie w październiku 03.10.08, 09:24 Dzień dobry. Ja tez juz po kawie - MK Cafe czerwona na zmiane z Tchibo granatową ub niebieska. Odpowiedz Link
polnaro Re: witajcie w październiku 03.10.08, 10:29 Witajcie w październiku. Wróciłam po kilkudniowym przyjaciółkowo- zakupowym wojażowaniu. Zaczęłam od kawy, spróbujcie dodać do parzenia szczyptę imbiru, kardamonu, goździków i cynamonu, szczególnie w takie bure dni zimowo-jesienne, jeśli nie smakowo, to dla zdrowia polecam. Przysiadłam i patrząc na to co faceci potrafią zrobić z normalnego domu w 4 dni, nie wiem, czy zostać, czy uciec gdzie pieprz rośnie. Odpowiedz Link
52ania Re: witajcie w październiku 03.10.08, 11:31 U mnie też szaro-buro i na dodatek pada deszcz.Madzia u lekarza.Dobrze,że ja nie muszę z nią chodzić.Polnaro,pochwal się co fajnego udało Ci się kupić. Odpowiedz Link
dede43 Re: witajcie w październiku 03.10.08, 15:11 polnaro napisała: Przysiadłam i patrząc na to co faceci potrafią > zrobić z normalnego domu w 4 dni, nie wiem, czy zostać, czy uciec > gdzie pieprz rośnie. To musze sie pochwalić. Mój małżonek zetrze stół przy którym jadł, pozmywa i jeszcze odkurzy mieszkanie (oczywiście bez wycierania ściereczką - tylko odkurzacz). Rzeczy do prrania też wrzuca odpowiednio. Czyli kilkudniowej mojej nieobecności nie widać gołym okiem. Odpowiedz Link
prazanka44 Re: witajcie w październiku 03.10.08, 21:05 Jaga, dziękuję i chyba się odważę napić. Mogę spokojnie żyć bez kawy, ona mnie pociąga tylko smakowo. Przy okazji powiem Wam, że mnie się podoba właściwie każda pogoda, tym bardziej że nie ma ona wpływu na moje zdrowie. Plucha i zawieja są takie młodopolskie Odpowiedz Link
aga-kosa Re: witajcie w październiku 03.10.08, 21:31 byłam na D.Śląsku złożyć pozew o wydzielenie mojej części ze wspólnego majątku./ Ojciec w testamencie swoja część dał "nierodzinie"/Płacę podatki i od 35 lat nie upominałam się o swoje . Powiedziałam dość. Byłam u swojej młodszej siostry/55lat/ ma guz na piersi, który szybko rośnie / w maju był 1,5 x 2,0 teraz jest 4,5x 6,0/Jest cały czas pod "opieką" onkologów najpierw czekała 3 mies na dokładne badania a teraz do grudnia na tomograf. Dla mnie to niezrozumiałe i przerażające.Na prywatne leczenie jej nie stać .Może jak mi się uda wydostać moją część to sprzedam i będę mogła jej pomóc. Nie podłamało mnie toto ale wpieniło i zmusiło do działań .aga Odpowiedz Link
hola_2 Re: witajcie w październiku 03.10.08, 23:28 To pora ,żeby powiedzieć powoli dobranoc,spokojnych snów. Odpowiedz Link
dede43 Re: witajcie w październiku 04.10.08, 08:14 Witajcie na początku weekendu. Wczoraj "ogarniałam" mieszkanko i dziś mam święty spokój, chyba, że mnie natchnie na zmianę garderoby w szafie - letnia do kartonów - zimowa na wieszaki. Ale przeciez moge to zrobic w przyszłym tygodniu. Odpowiedz Link
aga-kosa Re: witajcie w październiku 04.10.08, 08:43 Dede, co masz zrobić dziś -zrób pojutrze.Będziesz miała dwa dni wolnego. W Pyrlandii chłodno ale rześko .W lasach rosną czarne łebki. Widziałam grzybiarzy wiozących z Miał potężne pojemniki z grzybami . Oj, nie posiedzę w domu , nie posiedzę . aga Odpowiedz Link
kumpelka15 Re: witajcie w październiku- ale u mnie leje ! 04.10.08, 11:30 Witam tych, co już od rana klikają w klawiaturę.U mnie leje jak cholera, bez przerwy i bardzo.Zrobiłam rano zakupy na targu i teraz witam serdecznie moje znajowe z forum.W taka pogodę jaka jest teraz u mnie, to miło się siedzi przy komputerze.Pozdrawiam i życzę miłego dnia! Odpowiedz Link
gklej Re: witajcie w październiku- ale u mnie leje ! 04.10.08, 12:17 czuje się dziś lepiej, idę na urodziny do synowej, kupiłam kwiaty nie wiem jak sie nazywają są białe, podobne trochę do róż. Odpowiedz Link
jaga_22 Re: witajcie w październiku. 04.10.08, 12:34 Witajcie dziewczynki.Smutno bez słoneczka,ale chociaż nie pada,a drzewa coraz piękniejsze. Aguś,życzę Ci powodzenia w sprawie. Ja nie mam grzybków,ale mam pieczarki,też grzyby co nie? No i właśnie na żeberku gotuję pieczarkową. stouchpeonies.com/images/uploads/peonie03%20041.jpg Odpowiedz Link
52ania Re: witajcie w październiku. 04.10.08, 13:09 U mnie pada deszcz.Mam już dosyć tej wilgoci.Życzę lepszej pogody. Odpowiedz Link
dorka556 Re: witajcie w październiku. 04.10.08, 13:14 52ania napisała: > U mnie pada deszcz.Mam już dosyć tej wilgoci.Życzę lepszej pogody. A co ja mam powiedzieć? U mnie lecą wielkie płaty śniegu. Na szczęście jest +4 i szybko topią się. Odpowiedz Link
hola_2 Re: witajcie w październiku. 04.10.08, 15:16 Przed chwilą przysłuchiwałam się dyskusji nt.wybaczania w programieTV4 "Mała czarna".Program emitowany jest od poniedz.do piątku ok.18.Polecam-porusza uniwersalne problemy z takim kobiecym podejsciem do sprawy. Tyle ,zamiast o pogodzie,bo o tym szkoda gadać-leje.Miłej soboty.(0glądałam powtórkę programu) Odpowiedz Link
dorka556 Re: witajcie w październiku. 05.10.08, 08:02 A u mnie nic nowego. Melduję się dla zasady. Jeszcze trochę a napiszę, że nie lubię niedziel. W tak brzydką pogodę nie wiem, co ze sobą robić. Książka, komputer, TV, wszystko było w tygodniu. Teraz chciałoby się do ludzi, ale leje nikt nie przyjdzie, ja też nie wychodzę. Beznadzieja. Odpowiedz Link
dede43 Re: witajcie w październiku.- dorka 05.10.08, 10:40 A we Wrocławiu słońce jak latem. Co prawda chłodno, tylko 9 stopni, ale przez zamkniete okna nagrzało sie w mieszkaniu od strony wschodniej do 24 stopni. Chodze z krótkimi rękawami, a kaloryfery zakręcone. Odpowiedz Link
polnaro Re: witajcie w październiku.- dorka 05.10.08, 11:28 Hura! Słonko! U Dorki też już się pewnie poprawia, na spacer czas i może jakiś kolorowe zdjęcia? Odpowiedz Link
jaga_22 Re: witajcie w październiku. 05.10.08, 11:30 Zrobiło się pięknie na dworze.Nawet trochę słoneczka,a tak milusio. We wtorek ma być 18 st.Miłego dnia www.swiatkwiatow.pl/thumb.php?img=foto_art/1193077932.JPG&w=320 Odpowiedz Link
kumpelka15 Re: witajcie w październiku. 05.10.08, 14:50 A u mnie tym razem od rana świeci słoneczko.Pomyłam gary po obiedzie i teraz pora relaksu, później spacer a potem książka i komputer.Wyobraźcie sobie że tak klikałam i klikałam aż wyklikałam na zdjęciu moją koleżankę ze szkoły średniej, której nie widziałam wieki.Jest w Chicago i nie przyjechała jeszcze od chwili wyjazdu.Postanowiła,że zostaje na stałe.Ma tam też męża i córkę oraz teraz już wnuczki.To jest numer, co? Odpowiedz Link
52ania Re: witajcie w październiku. 05.10.08, 16:37 Kumpelko15,to jest właśnie ta przygoda z internetem.Wyobrażam sobie Twoje zdziwienie i radość.Teraz możecie sobie porozmawiać.Spotkać się w sieci po wielu latach,to bardzo ekscytujące przeżycia.Napisz,czy to dzięki portalowi "nasza-klasa". U mnie świeci słoneczko.Po obiedzie już pozmywane.Wybieram się na spacer. Odpowiedz Link
kumpelka15 Re: witajcie w październiku.- ANIU 05.10.08, 22:56 Aniu, nie mogę nadal skontaktować się z tą moją koleżanką w Chicago,ponieważ ją znalazłam przez google.Wiedziałam od paru dni,że Ona tam się bardzo udziela w Radio Maryja i dlatego przeglądałam wszystkie możliwe galerie odnośnie różnych spotkań i wydarzeń świątecznych.Przeglądałam też wszystkie parafie w tym mieście.Znalazłam Ją na trzech zdjęciach.Zmieniła się na korzyść.Ładnie wygląda- ale z kontaktów nici, chyba że wpadnę jeszcze na jakiś ślad.Pozdrawiam Aniu./// Odpowiedz Link
jaga_22 Re: witajcie w październiku 06.10.08, 09:04 Był wschód słońca,nawet zrobiłam parę fotek,ale długo nie trwało szczęście.) ) Odpowiedz Link
kumpelka15 Re: witajcie w październiku 06.10.08, 09:19 Witam wszystkich którzy już są i tych których jeszcze nie ma na stanowisku komputerowym.Słońce świeci, w oddali widać góry jeszcze we mgle,biorę się zapranie i odmrożenie "cudnej" lodówki.Życzę miłego poniedziałku!./// Odpowiedz Link
dorka556 Re: witajcie w październiku 06.10.08, 09:32 Jaga, podeślij zdjęcia wschodu słońca. Dawno już go nie widziałam. Pozdrawiam wszystkich. Odpowiedz Link
52ania Re: witajcie w październiku 06.10.08, 10:21 U mnie od rana świeci słoneczko.Wnusia poszła do przedszkola.Ja zaplanowałam prace na działce i zaraz wychodzę.Wszystkim życzę miłego dnia. Odpowiedz Link
jaga_22 Re: witajcie w październiku 06.10.08, 10:42 Doruś...wczesne to było słoneczko i bardzo nietrwałe ) picasaweb.google.pl/rudapeja/Poranek2#slideshow Odpowiedz Link
dede43 Re: witajcie w październiku 06.10.08, 22:40 Dobry wieczór. Dopiero teraz bo cały dzień byłam zajeta.Zmieniałam garderobe z letniej na jesienno zimowa w szafie. Niestety jesli chodzi o letnie rzeczy, to co ciuch to decyzja - chować czy wynieść do pojemnika. Dużo rzeczy zrobiło sie za ciasnych w biodrach. Część faktycznie wyniosłam, lepsze gatunkowo zostawiłam bo może schudnę. Zostały mi jeszcze do schowania sandałki i tenisówki, ale to już jutro lub w środę. Musze tez poprzymierzać jesienno zimowe ciuszki, szczególnie spódniczki, bo może sie okazać, że wszystko do pojemnika i trzeba lecieć po szmateksach. Odpowiedz Link
kumpelka15 Re: witajcie w październiku 07.10.08, 08:29 Witam wszystkich- u mnie pada, jest mgła, szaro, ciemno i tyle. Pozdrawiam serdecznie! Odpowiedz Link
jaga_22 Re: witajcie w październiku 07.10.08, 09:47 U mnie już nie pada,ale buro i ponuro ( Odpowiedz Link
52ania Re: witajcie w październiku 07.10.08, 10:10 Wczoraj robiłam porządki w ogrodzie.Nie mogę się wyrobić.Trzeba wykopać warzywa,powyrywać i poprzycinać to co już przekwitło.Dzisiaj dc,ale za oknem mglisto i wilgotno,taka pogoda nie zachęca do pracy w ogrodzie.Dede43 przypomniała,że jeszcze trzeba zrobic porządki z letnią odzieża.Bardzo tego nie lubię. Odpowiedz Link
dede43 Re: witajcie w październiku 07.10.08, 16:47 Miało byc ciepło i słonecznie, a sie jakos oziebilo i strasznie szaro. Ale nie pada, choć mżawka wisi w powietrzu. Odpowiedz Link
aga-kosa Re: witajcie w październiku 07.10.08, 18:12 miało być słonecznie i było - w Pyrlandii. Było tak ładnie, że nie chciało mi się w domowych sprawach grzebać -pojechałam do lasu.Pranie wyschło na sznurach.Jutro wezmę się za wykopywanie buraczków i marchewki, pietruszkę zostawię na zaś . Przyniosłam kanie i były flaczki na kolację. aga Odpowiedz Link
anerim Re: witajcie w październiku 07.10.08, 19:00 Jedno z moich niespełnionych marzeń: możliwość rozwieszenia prania na dworze, za blokowym oknem się nie liczy Odpowiedz Link
dorka556 Re: witajcie w październiku 08.10.08, 08:01 anerim napisała: > Jedno z moich niespełnionych marzeń: możliwość rozwieszenia prania > na dworze, Właśnie z pełną michą prania, będę spełniać Twoje marzenie. Niestety moje marzenie jest inne: więcej słonecznych dni w roku. Działam na baterie słoneczne, kiedy są nienaładowane, nawet kawa nie pomaga. Miłego dnia wszystkim. Odpowiedz Link
aga-kosa Re: witajcie w październiku 08.10.08, 08:45 dzień dobry. Zanosi się na to ,że dziś będę pracowitą istotą . Jutro mamy imprezę w klubie , a chcę dziś posprzątać pozostałe warzywa z ogrodu. Zostaną tylko maliny- a one owocują do mrozów. Z malinowo-buraczkowo-pietruszkowym uśmiechem -aga Odpowiedz Link
52ania Re: witajcie w październiku 08.10.08, 09:59 Wczoraj nie dało się pracować na działce,bo padał deszcz.Dzisiaj za oknem mgła i jest mokro,a ja przy komputerze zastanawiam się,wyjsć nie wyjść...Chyba sobie odpuszczę.Życzę Wszystkim słoneczka,bo ja podobnie jak dorka556 działam po naładowaniu baterii. Odpowiedz Link
hola_2 Re: witajcie w październiku 08.10.08, 10:59 Witam,wprawdzie za oknem pochmurnie ale na dworze ciepło. Wiem,bo odprowadzałam młodszą wnuczkę do przedszkola. Odpowiedz Link
kumpelka15 Re: witajcie w październiku 08.10.08, 15:53 Witam wszystkich ze słonecznego Oświęcimia-miłego dnia! Odpowiedz Link
jaga_22 Re: witajcie w październiku 08.10.08, 16:05 Miało być cieplej i świecić słoneczko Odpowiedz Link
polnaro Re: witajcie w październiku 08.10.08, 16:16 Przecież jest ciepło i świeci jak należy, nawet teraz jeszcze! W taki cudny dzień strasznie głupie mam pomysły, humor mnie nie opuszcza i wydaje mi się, że naprawdę "jest cudnie". Odpowiedz Link
alfredka1 Re: witajcie w październiku 08.10.08, 20:11 U nas w Szczecinie też był piekny dzień, słonecznie i babioletnio, złoto i czerwono. Nawet nad wodami naszymi mgły opadly. Jeszcze parę dni ma być ładnie, jeszcze należałoby nad morze wyskoczyć, jodem odetchnąc i wrócić do szarej rzeczywistości.Pozdrawiam. Odpowiedz Link
dede43 Re: witajcie w październiku 09.10.08, 01:06 Wczoraj nie zdążyłam sie przywitać, a teraz z uwagi na porę poninnam powiedziec dobranoc. Odpowiedz Link
kumpelka15 Re: witajcie w październiku 09.10.08, 08:19 Witam wszystkich - u mnie ma być dzisiaj piękna słoneczna pogoda,ciekawe- bo ale teraz jest mgła jak mleko. Czy to się rozejdzie.Pozdrawiam! Odpowiedz Link
jaga_22 Re: witajcie w październiku 09.10.08, 09:11 U mnie mleko tylko w lodówce Na dworze od rana piękne słoneczko Ach jak cudownie... Odpowiedz Link
52ania Re: witajcie w październiku 09.10.08, 09:13 Za oknem mglisto i zimno,a miało być słonecznie.Życzę słoneczka. Odpowiedz Link
anerim Re: witajcie w październiku 09.10.08, 11:16 U mnie pełne słońce i cały nowy dzień do przeżycia, mam nadzieję) Łapcie dziewczyny każdą chwilę, bo mija bezpowrotnie. Odpowiedz Link
iryska2604 Re: witajcie w październiku 09.10.08, 12:44 Za oknem piękne słońce-czasem łapię się na tym że stoje tak jakby z boku,że nie mnie to sie wydarzylo albo w innym wymiarze.Mimo że czas leczy rany to takiej nic nie zaleczy.Dziwnie sie czuję.Muszę chyba zacząć wracac "do ludzi".Pozdrawiam was mocno,moze mi się uda częsciej wpasć,przelamac barierę... Odpowiedz Link
jaga_22 Re: witajcie w październiku 09.10.08, 13:31 Witaj Irenko ) Tego co się stało nie da się zapomnieć,trzeba pamiętać i przypominać sobie te dobre chwile ,których było bardzo dużo. Nie jesteś sama,masz jeszcze dużo serduszek do kochania. Wracaj do nas. Odpowiedz Link
anerim Re: witajcie w październiku 09.10.08, 21:41 Irysko, Krystyna Janda gdy straciła ukochanego męża, nie przerwała pracy, wychodziła na scenę i grała przy pełnej sali, to między innymi pozwalało jej i pozwala nadal przetrwać. Ty też wychodź do ludzi, jak na scenę i nie zamykaj się w sobie, bo trzeba żyć. Pozdrawiam Cię gorąco. Odpowiedz Link
dede43 Re: witajcie w październiku 10.10.08, 01:01 Zbnowu dziś na przywitanie mówie dobranoc. Śpijcie dobrze. Odpowiedz Link
jaga_22 Re: witajcie w październiku 10.10.08, 08:30 Znów pięknie świeci słoneczko.Szkoda,że nie może być tak zawsze vege.pl/plik_zdj/363.jpg Odpowiedz Link
hola_2 Re: witajcie w październiku -mimo braku słońca 11.10.08, 00:04 Jaga ,napiszę teraz oczywisty truizm ale gdyby nie było kontrastów (słońce-pochmurno itp.)nie docenialibyśmy,nie cieszylibyśmy się wreszcie -nie czekalibyśmy na...Przypominam sobie ciąg bardzo słonecznych i gorących dni minionego lata,kiedy z utęsknieniem wypatrywałam pochmurnego nieba.A dzień dzisiaj z mglistego i pochmurnego przeobraził się w nieśmiało słoneczny.I tak pożegnałam jeden a powitałam następny dzień pażdziernika. Odpowiedz Link
jaga_22 Re: witajcie w październiku -mimo braku słońca 11.10.08, 09:45 Witam Wszystkich Wpadłam tylko na chwilkę,aby się przywitać. Oba komputery są zajęte przez dzieci.) Hola... masz rację Odpowiedz Link
iryska2604 Re: witajcie w październiku -mimo braku słońca 11.10.08, 10:54 U mnie słońce piekne ale teraz kiedy nie muszę juz sie spręzac to zlapałam angine,psiakosc.Nie cierpię lezec. Odpowiedz Link
jaga_22 Re: witajcie w październiku -mimo braku słońca 11.10.08, 13:35 Witaj Irenko ) Z rana nie było tak ładnie .Teraz niebo czyste i słoneczko. Kiedy człowiek ma zmartwienia,odporność spada. Ważne żebyś wyleżała,musisz sobie znależć odpowiednią lekturę. Odpowiedz Link
dede43 Re: witajcie w październiku -mimo braku słońca 11.10.08, 16:02 Witajcie moje miłe, szczególnie Irenko. Dziś nie w nocy, bo mąż z córcią i zięciem wyjechali na 3 dni, a wnuki posadziłam po obiedzie na chwile przed telewizorem i komputer wolny. Całe przedpołudnie spędziliśmy w parku, zaraz znowu wyjdziemy, bo pogoda "przecudnej urody". Odpowiedz Link
52ania Re: witajcie w październiku -mimo braku słońca 11.10.08, 22:49 Ja juz drugi dzień życze dobrej nocy. Odpowiedz Link
aga-kosa Re: witajcie w październiku -mimo braku słońca 12.10.08, 09:46 nasz dysponujący czegoś nie dopatrzył i dopiero dziś mamy dostęp do świata. Witaj Irysko. Nasi bliscy potrzebują od nas miłych, serdecznych, pogodnych wspomnień .Miej tylko takie czego Ci bardzo życzę aga Odpowiedz Link
jaga_22 Re: witajcie w październiku 12.10.08, 11:57 Dzisiaj jest piękne słoneczko,a na niebie baranki ) Aniu,a co Ty taka zapracowana,poluzuj trochę ) Aga...a ja już się zastanawiałam,gdzie tym razem wybyłaś,a ja przeoczyłam.) Odpowiedz Link
52ania Re: witajcie w październiku 12.10.08, 12:36 Jaguś,ja mam działkę do uporządkowania.Wczoraj wykopałam mieczyki,które juz dawno powinny być wykopane.Kilka jeszcze zostawiłam,bo mają pąki.Musiałam powyrywać chwasty, bo po tych deszczach pięknie porosły.Poza tym w sobotę do południa pracuję.Trzeba przyznać,ze pogoda dopisała i wczoraj i dzisiaj.Oglądałam Twoje zdjęcia z parku.Macie tam kolorową jesień.Dzisiaj wybieram się z mężem do naszego parku na spacer.Pokazałam Twoje zdjecia i nabrał ochoty.Życzę Wszystkim miłej niedzieli. Odpowiedz Link
iryska2604 Re: witajcie w październiku 12.10.08, 20:50 Mnie to wszystkie członki opadają! W całym domu trzeba robić porzadki,okna brudne-prawie cały wrzesień bylam w Poznaniu.Ogrod to jedna wielka kupa chaszczy.Nie mam pojęcia jak to wszystko ogarnąc.Nie byłoby takiego problemu gdybym sie lepiej czuła.Jakos pomału muszę po kawałku ten bajzel ogarnąc. Odpowiedz Link
anerim Re: witajcie w październiku 12.10.08, 22:26 Irysko, może zmobilizuj kogoś do pomocy, na pewno znajdzie sie ktoś taki w pobliżu. Odpowiedz Link
dede43 Re: witajcie w październiku 12.10.08, 22:54 Dzis znowu witajcie i dobranoc za jednym zamachem Odpowiedz Link
anerim Re: witajcie w październiku 13.10.08, 08:09 Po kilkakrotnym budzeniu się i usiłowaniu powtórnie zasnąć, zmaganiu się z myślami wstał nowy dzień. Niech będzie łaskawy dla wszystkich. Odpowiedz Link
dorka556 Re: witajcie w październiku 13.10.08, 08:41 Witajcie, w ten piękny kolorowy dzień. Oby takich było więcej, tej jesieni. Odpowiedz Link
kumpelka15 Re: witajcie w październiku 13.10.08, 10:41 Witam wszystkich- u mnie mgła jak mleko.Ma być piękna pogoda.Pozdrawiam i życzę miłego i słonecznego dnia! Odpowiedz Link
52ania Re: witajcie w październiku 13.10.08, 11:23 Pogoda piękna.Pracowałam juz na działce.Teraz wstawiłam obiad.Życzę przyjemnego dnia.Irysko,praca nie zając.Odpoczywaj i nie przemęczaj się. Odpowiedz Link
jaga_22 Re: witajcie w październiku 13.10.08, 11:31 Słonko chwilami przymglone,ale cieplutko i przyjemnie na dworze.) Jednak 13-ka jest mi przychylna.Miesiąc temu zapisałam się do okulisty na 13 pażdż. na 9.30 i zapomniałam.Rano przy śniadaniu o 9 nagle sobie przypomniałam.Wiecie jakiego dostałam kopa. Najważniejsze,że jaskra mi na razie nie grozi i zrobiłam sobie okulary,jutro odbiór. Odpowiedz Link
dede43 Re: witajcie w październiku 13.10.08, 15:28 Dzień dobry moje miłe. Dzis witam sie o normalniejszej porze, ale wnuki po weekendowym pobycie powędrowały do rodziców. Byłam z nimi sama, a przy tak pięknej pogodzie każda minuta w pomieszczeniach to czas stracony. Spędzaliśmy więc cały dzień poza domem. Dzis tez pięknie i słonecznie. Chyba "machne" okno w kuchni, bo od jutra ma sie chmurzyć. Tylko czy we Wrocławiu też? Odpowiedz Link
jaga_22 Re: witajcie w październiku 14.10.08, 07:37 Na mapie pogody widziałam opady,ale póki co,to słonko piękne wyszło ) i jest ciepło. Odpowiedz Link
52ania Re: witajcie w październiku 14.10.08, 10:04 U mnie pochmurno.Chyba będzie padał deszcz.Dede43 bedzie zła,bo wczoraj umyła okno.Ja mam zawsze takie szczęście,jak umyję okno, to zaraz na drugi dzień pada deszczyk i okno wygląda tak jak przed myciem.Życzę Wszystkim słoneczka,ładujcie baterie na pochmurne, deszczowe dni. Odpowiedz Link
dede43 Re: aniu. 14.10.08, 16:05 Juz 16-ta i dalej nie pada, a okno czyste. Dzień dobry wszystkim. Dziś układałam jesienne bukiety. Miałam troche nasuszonych traw, kwiatów, ostów. Bukiety żółto-pomańczowo-brązowe czyli w kolorach jesieni wyszły prześlicznie. Różowo-zielonkawe hortensje w połączeniu z szarłatem jakoś są mniej urodziwe. Chyba dodam tam cos jeszcze. Odpowiedz Link
kumpelka15 Re: Witam ! 14.10.08, 18:04 Zobaczcie która jest godzina, a ja teraz dopiero mogę się przywitać! Nie mogłam otworzyć żadnego posta na tym naszym forum.Klikam i klikam i nic.Dopiero teraz raczyło się coś ruszyć ( matko jedyna ,to tak jak ze wszystkim). Pozdrawiam i w tej sytuacji życzę miłego wieczoru! Odpowiedz Link
52ania Re: Witam ! 15.10.08, 09:36 Pobudka,wstawać śpiochy.Za oknem pochmurno,ale dzień zapowiada się gorący, oczywiscie w Brukseli.Życzę słoneczka. Odpowiedz Link
jaga_22 Re: Witam ! 15.10.08, 11:02 Witajcie Dziewczyny.Oj tak,będzie gorąco,to okropne,że my wszyscy musimy to przeżywać. Na dworze 13 st.trochę było słoneczka,lecz przegrało z chmurami. Ja nienajlepiej się czuję,bo rozbolało mnie gardło i głowa. Siedzę teraz sobie i polizuję miodek,ratuję się również aspirynką. To po co ja ten czosnek ciągle jem Odpowiedz Link
dede43 Re: Witam ! 15.10.08, 13:06 Dzieńdoberek moje miłe. W jakiś trans "roboty" chyba wpadłam. Aż sie nie poznaje. I oknoo i bukiety, dziś poszerzyłam sobie dwie spódnice. Kupuiłam kiedys w lumpeksie i jak zwykle zwężałam, bo rozmiaru 36 nie spotykałam. Teraz "zapas" jak znalazł i będę miała w co sie ubrać. A przy okazji ugotowałam cały obiad na 2-3 dni, bo nic z wczoraj mi nie zostało. Odpowiedz Link
dede43 Re: Jadzie, Jagódki, Jagi 15.10.08, 13:08 Wszystkiego najlepszego dziewczynki. Przede wszystkim zdrowia, potem kasy, a w dalszej kolejnosci pocuiech z życia. 100 lat!!!! Odpowiedz Link
kumpelka15 Re: Jadzie, Jagódki, Jagi 15.10.08, 14:33 Witam wszystkich-piękny słoneczny dzień,teraz dopiero mam czas, żeby wyjść z domu.Pozdrawiam! Odpowiedz Link
polnaro Re::) 15.10.08, 17:00 Jago, może ten czosnek, który jesz jest chiński, jeśli tak, wyrzuć, bardziej szkodzi niż leczy ! Potrafisz znaleźć odpowiednie ostrzeżenia sama, ja nie wkleję, nie potrafię. Życzę zdrowia i radości. Odpowiedz Link
jaga_22 Re::)Polnaro... 15.10.08, 17:23 psia kość,może Ty masz rację,coś znalazłam niepochlebnego na ten temat. Kupuję czosnek w sklepie,duży piekny,to pewnie nie nasz. Pójdę w piątek na bazarek i kupię nasz. Dzięki Polnaro,ja nigdzie nie zetknęłam się z taką opinią. . www.pomorska.pl/apps/pbcs.dll/article?AID=/20081002/GOSPODARKA01/228567696 Odpowiedz Link
babas.ka Re: witajcie w październiku 15.10.08, 18:04 witajcie.Oby ta piękna jesień trwała jak najdłużej, o deszczu i szarugach nie myślę.Posprzątałam po wczorajszych gościach,siedzę i dojadam resztki.Jutro idę do reumatologa, bo gdy przeszłam na emeryturę, zaczęły wyłazić mi jakieś choroby,bóle stawów.Chyba trzeba pracować jak długo się da a potem kupić trumnę.Jutro idę na działkę zgrabić liście i pozbierać orzechy,które cały czas lecą.Pięknie przebarwił się klon japoński i krzewy jagody amerykańskiej.Zrobiłam zdjęcia,lecz nie wiem jak je wklejać.Proszę o pomoc.Pozdrowienia dla Iryski. Odpowiedz Link
iryska2604 Re: witajcie w październiku 15.10.08, 20:16 Oj dziękuję za pozdrowienia-to miłe!Akurat dzis zdarzyło mi sie właczyc komputer.Rzadko teraz piszę bo nie mogę jeszcze sie pozbierac i mi troche trudno.Nie chce mi sie nawet oberwać winogron i cos z nimi zrobić.Tyle jest roboty!Teraz pogoda piekna a nie wiadomo jak długo.babas.ka ,a masz Picasę? Ten program do zdjec?Jeśli nie to sciagnij go z internetu,jest darmowy i najprostszy. Odpowiedz Link
jaga_22 Re: witajcie w październiku 16.10.08, 09:27 Witajcie.Pochmurno dziś. Babas.ka spróbuj ściągnąć ten program.Najpierw sobie poczytaj picasa.google.com/ Odpowiedz Link
52ania Re: witajcie w październiku 16.10.08, 10:17 Witaj Jaguś.Przepraszam,że zapomniałam o Twoich imieninach.Życzę Ci zdrówka i dużo, dużo radosnych dni.Wczoraj byłam tutaj tylko rano.Zdenerwowałam się,bo przez ten internet musiałam wyrzucić spalone jarzyny.Dzisiaj za oknem pochmurno.Na obiad będzie zupa fasolowa i zapiekanka z ryżu.Życzę miłego i słonecznego dnia. Odpowiedz Link
jaga_22 Re: witajcie w październiku 16.10.08, 11:27 Dzięki Aniu za życzenia. Nie wiem czy pójdzie,chyba mam jakiś problem Odpowiedz Link
dede43 Re: witajcie w październiku 16.10.08, 14:53 Witajcie w deszczowy dzień. Raz pada, raz troche tylko mży i .... nawet przyświecilo sloneczko. Miłego dnia. Odpowiedz Link
b_6_5 Re: witajcie w październiku 16.10.08, 19:50 Gorąco przyłączam się do życzęń.Basia spod Jeleniej Góry - tzn ta od psa Maczusia.Nie pisałam dość długo bo miałam b.dużo problemów zdrowotnych z moim mężem.Ale już jest ok. włąśnie wróćiłam z Niemiec - tam mieszka siostra mojego męża - tam był leczony.Napiszę jak już trochę się zaaklimatyzuję w domu.Dodam że Maczuś był ze mną..Serdczenie pozdrawima wszystkich z zalanej deszczem mojej wioseczki.Buziaki Odpowiedz Link
jaga_22 Re: witajcie w październiku 16.10.08, 20:06 O! myslałam,że przepadłaś na dobre ) Witaj Basiu i dziękuję za życzenia Nie ma nic gorszego jak niespodziewana choroba. Życzę duuużo zdrowia dla Was Odpowiedz Link
kumpelka15 Re: witajcie w październiku- Jaguś !!! 16.10.08, 22:01 www.samre.info/kartki/78/kartka78.html Jaguś - Wszystkiego najlepszego, dużo zdrówka. -Marysia Odpowiedz Link
jaga_22 Re: witajcie w październiku- Jaguś !!! 16.10.08, 22:09 Dziękuję Marysiu za piękne życzenia Odpowiedz Link
hola_2 Re: witajcie w październiku 17.10.08, 07:02 Mijają dni pażdziernika jak narazie raczej ciepłe i pogodne,no zdarzają się deszcze i wiatry ale przecież to już 1/3 jesieni.Witam rankiem,dzień przedziera się przez chmury,będzie dobrze. Odpowiedz Link
aga-kosa Re: witajcie w październiku 17.10.08, 09:06 za oknem deszcz, za oknem mgła- ale nic to jak mawiał pan Wołodyjowski.Mam dziś pracowity dzień- przywiozą kominek a z tym się wiąże przemeblowanie całej chaty. Przyjadą "chłopcy" do ciężkich zadań,tzn do rzeczy, ale wtedy w kuchni trzeba będzie przygotować się niczym na wizytę jednostki wojskowej .Jak jest piątek to mamusia powinna zrobić ruskie pierogi/ ok 150/Pozdrawiam i już się rwę do pracy.aga Odpowiedz Link
kendo Re: witajcie w październiku 17.10.08, 09:44 witam i zmykam zycze Wam udanego dnia na kazdej platformie Odpowiedz Link
jaga_22 Re: witajcie w październiku 17.10.08, 10:00 Witam,witam.Aga będzie się grzała przed kominkiem i wpatrywała w języki ognia.To musi być bardzo fascynujące ) Już to widzę,śnieg wali,mróz na szybach,a koło kominka przytulisko. U mnie ciężkie chmury na niebie i wiaterek. Jednak w tym roku nie będę narzekała na jesień,bo było dużo pięknych dni ) Odpowiedz Link
dede43 Re: witajcie w październiku 17.10.08, 11:18 Witajcie w przeciętnym, jesiennym dniu dzieweczki. jaga_22 napisała: > > Już to widzę,śnieg wali,mróz na szybach,a koło kominka przytulisko. Jaguś, a skąd u ciebie taka fantazja? W Pyrlandii Agi śniegu pewnie będzie jak na lekarstwo, tyle tylko, by narobić błota. U mnie zreszta to samo. Odpowiedz Link
jaga_22 Re: witajcie w październiku 17.10.08, 11:35 Ha,no właśnie )przecież można sobie wyobrazić. Poza tym Aga wie wszystko,to może przewidziała ostrą zimę ) może wiewiórki jej to powiedziały ) Odpowiedz Link
dede43 Re: witajcie w październiku 17.10.08, 11:56 jaga_22 napisała: > Ha,no właśnie )przecież można sobie wyobrazić. > Poza tym Aga wie wszystko,to może przewidziała ostrą zimę ) > może wiewiórki jej to powiedziały ) > > No fakt, nie wzięłam pod uwage, że to AGA!!!! Odpowiedz Link
kumpelka15 Re: witajcie w październiku 17.10.08, 16:26 Witam wszystkich ze słonecznego Oświęcimia.W tej chwili ładne słońce a niedawno lało.Taka dzisiaj u nas dziwna pogoda.I zimno, bo wieje.// Odpowiedz Link
52ania Re: witajcie w październiku 17.10.08, 17:36 U mnie za oknem deszcz,a ja w pracy.Aga przepowiada byle jaką zimę,a sama montuje kominek.Czy aby nas tylko tak nie uspokaja.No to teraz Agusiu do lasu po drzewo.Dostałam pismo z NFZ (dotyczy sanatorium) żeby uaktualnić badania lekarskie.W poniedziałek idę do p.dr.Na skierowanie czekam już ponad rok.Życzę miłego wieczoru. Odpowiedz Link
aga-kosa Re: witajcie w październiku 17.10.08, 18:04 nie przeceniajcie mnie miłe Panie. Z pogodą to jest tak jak z babką , co na dwoje wróżyła ./Jak nie było kiedyś USG to babka mówiła ciężarnej : urodzisz chłopca albo dziewczynkę/Na św, Nikodyma jest pogoda lub jej nima. W każdym bądź razie listopad /przynajmniej w Wielkopolsce może być zimny, mokry,zgniłe powietrze, około Marcina nawet na chwilę śnieg może posypać.A kominek z powodu,że piec co przecieka, opał drożeje, do piwnicy mąż musiałby schodzić ,a to co i rusz to mniej bezpieczne. Jak juz będzie grzało to Wam opowiem jak miło ,gdy ciepło .aga Odpowiedz Link
dede43 Re: witajcie w październiku 18.10.08, 08:31 Witajcie moje miłe. Słoneczko probuje sie przebic przez chmurki. Ale najważniejsze, że nie wieje. Odpowiedz Link
kumpelka15 Re: witajcie w październiku 18.10.08, 08:47 Witam wszystkie dziewczęta w pochmurny i zimny dzień.Jest szaro, zimno i wieje.Jesień.Mimo wszystko trzeba wyjść, zrobić zakupy i zaliczyć długi spacer.Pozdrawiam i życzę miłego dnia! Odpowiedz Link
jaga_22 Re: witajcie w październiku 18.10.08, 08:56 Witajcie kochani.U mnie słoneczka nie widzę i nie zobaczę,chyba,że sobie narysuję ) Odpowiedz Link
iryska2604 Re: witajcie w październiku 18.10.08, 10:29 img116.imageshack.us/my.php?image=sole055nq1.gif u mnie akurat świeci wiec się z tobą podzielę.Tylko mnie sie chce wyc bo mam antybiotyk i muszę siedziec w domu (raczej lezec w łóżku) Odpowiedz Link
iryska2604 Re: witajcie w październiku 18.10.08, 10:34 Widać od razu ze nie calkiem zdrowa jestem-schrzaniłam słonko.... Odpowiedz Link
jaga_22 Re: witajcie w październiku 18.10.08, 11:02 Słonko da sobie radę Iruś.Kuruj sie dobrze i skutecznie.Ja po dwóch dniach wróciłam do zdrowia,chyba jednak czosneczek i miodek nie pozwolił długo chorować. Odpowiedz Link
52ania Re: witajcie w październiku 18.10.08, 19:57 A ja życzę miłego wieczoru.Do południa byłam w pracy,a po południu robiłam gołąbki.Nawet nie wiem dokładnie,jaka była pogoda.Wiem,że deszcz nie padał. Odpowiedz Link
aga-kosa Re: witajcie w październiku 18.10.08, 22:41 dobry wieczór,chłopcy ustawili kominek , przestawili meble do innych pokoi, zebrał mi się całkiem pokaźny stosik "przydasi", które muszę z bólem serca wywalić . Jutro maja wpaść znajomi , bałagan usprawiedliwię przemeblowaniem- a w niedziele to ja sobie chcę odpocząć przy dobrej nalewce w dobrym towarzystwie. Kominek fachowiec podłączy w przyszłym tygodniu / potrzebny hydraulik/ aga Odpowiedz Link
dede43 Re: witajcie w październiku 19.10.08, 09:31 Witajcie dziewczątka. Życzę miłej niedzieli. Aguś, jak widzę jesteś juz troche "do przodu" z kominkiem. Gratulacje!!! Odpowiedz Link
kendo Re: witajcie w październiku 19.10.08, 09:39 o!! przy kominkowym cieple bedzie super sie spedzac jesienne wieczory, dobra lektura/kawcia/ciecho/naleweczka/towarzystwo.....beda same przyjemnosci. zycze udanej niedzieli. Odpowiedz Link
kumpelka15 Re: witajcie w październiku 19.10.08, 10:42 Witam! Słoneczko świeci ale jest zimno.W tej chwili jest 7 stopni.Najgorsze, że wieje. Miłego dnia! Odpowiedz Link
pontuska Re: witajcie w październiku 19.10.08, 11:21 U mnie szaro , wilgotno ,mgla i dosc chlodno . Dobrze ,ze jestescie ! Odpowiedz Link
52ania Re: witajcie w październiku 19.10.08, 17:53 U mnie za oknem szaro,ale nie ma co się dziwć,bo to już prawie wieczór.Aga,to Ty będziesz miała kominek z płaszczem wodnym.Kominkiem ogrzejesz cały dom,czy tak?My mamy taki zwykły, po prostu dogrzewamy.Napisz, jak się sprawdza.Życzę Wszystkim miłego wieczoru i uśmiechy dla p. nauczycielki-jagi_22. Odpowiedz Link
jaga_22 Re: witajcie w październiku 19.10.08, 19:01 O matko kochana Aniu,ale mnie dowartościowałaś No..nareszcie syn wybrał się do dziewczyny i mogę być z Wami. Rano nawet słonko świeciło,więc nie było tak żle.Trochę chłodno. Odpowiedz Link
aga-kosa Re: witajcie w październiku 19.10.08, 21:07 Aniu, w sprawach technicznych ,to jestem blondynka. Kominek ma moc 18 kw/?/ może ogrzać cztery kaloryfery tj.ok 100m 2.Z płaszcz wychodzą rurki, które hydraulik podłączy do istniejącej już instalacji.Wszystko to co dochodziło do normalnego co/ pompka,ciśnieniomierze itp/W kominku będziemy palić dębiną a 120zł za m.p.Są też ekologiczne brykiety po 390za tonę i spotkaliśmy brykiety ze świerka po11zł za 25kg worek.Ludzie mówią,ze świerk bardzo smoli.. Jak już będzie grzało to sie pochwalę jak to działa i się sprawdza, bo przy cenach opału warto wiedzieć więcej.Aga Znajomym nalewki smakowały ale byłam wredna pani domu i każdej dałam tylko do próbowaniu po kieliszeczku.Nie pochwalę się ile jest już w miarę dobrych. Odpowiedz Link
jaga_22 Re: witajcie w październiku 20.10.08, 08:50 Znów rano pokazało się słoneczko,ale na razie nieciekawie. Pogodynka mówiła,że 1 i 2 listopada ma być ładnie,nawet do około 20 st Odpowiedz Link
52ania Re: witajcie w październiku 20.10.08, 12:52 W moim ogrodzie.Jaga_22 jesteś wspaniałą nauczycielką.Wychodzę zaraz do lekarza.Życze Wszystkim miłego dnia. Odpowiedz Link
kumpelka15 Re: witajcie w październiku 20.10.08, 16:21 Pozdrawiam i życzę tak pięknej pogody, jaka jest dzisiaj u mnie. Odpowiedz Link
dede43 Re: spokoju i zdrowia dla Irenki 20.10.08, 18:06 Najlepsze życznie dla Irenki. Zyj w spokoju, niech Cie omijaja choroby, stresy i burze, bo miałaś ich ostatnio w nadmiarze. Odpowiedz Link
dede43 Re: witajcie w październiku 20.10.08, 18:07 Dobry wiefczór dziewczęta. Prawda, że dzień był piękny? Odpowiedz Link
aga-kosa Re: witajcie w październiku 20.10.08, 19:20 Dziewczyny, kończę malować pokój .Kalendarza na lekarstwo nie znajdę .Ireny to dziś.Ktoś mi ukradł wrzesień i teraz kalendarz to straszne . Jeśli dziś Ireny to: Irenko , dużo zdrowia, spokoju, serdecznych przyjaciół, pogody na co dzień -aga Odpowiedz Link
iryska2604 Re: witajcie w październiku 20.10.08, 20:42 Dzięki wam-kochane dziewczyny.To takie miłe ,szczegolnie dwa razy do roku.Ja jestem majowa Irenka.Troche sie uspokoiłam bo choćbym tłukła łbem o scianę to nic nie zmienię co najwyzej guzów sobie narobię.Popatrzcie jak to jest-w listopadzie sie urodzi mała Iza...Koło zycia sie kręci!A my? Nam sie wydaje ze coś mozemy,znaczymy... Odpowiedz Link
dorka556 Re: witajcie w październiku 21.10.08, 08:11 Witajcie, przeglądam ostatnie posty. Instrukcję Jagi już wydrukowałam, będę próbowała. Może i mnie uda się też umieścić takie piękne zdjęcia jak Wasze. Na Podhalu cudna jesień. Dzień w dzień piękne słońce i bajecznie kolorowo. Odpowiedz Link
jaga_22 Re: witajcie w październiku 21.10.08, 09:19 Patrzcie jakie mam dziś piękne słonko Doruś liczę na Ciebie,bo Ty masz takie piękne widoki Ja postaram się napisać jeszcze jaśniej,a teraz idę na spacer połączony z zakupami ) Odpowiedz Link
dede43 Re: witajcie w październiku 21.10.08, 09:30 Dzień dobry moje miłe. Znowu zapowiada sie piękny dzień. Odpowiedz Link
kumpelka15 Re: witajcie w październiku 21.10.08, 12:40 Witam w ten piękny i słoneczny dzień-jest pięknie na plantach w Oświęcimiu.Piekna jesień.Pozdrawiam! Odpowiedz Link
52ania Re: witajcie w październiku 21.10.08, 17:50 U mnie też było słonecznie.Teraz siedzę w pracy i tak cichaczem witam się z Wami.Zdjęcia bardzo ładne.Aga,poczytaj sobie o drewnie dębowym.Jest kaloryczne,ale do kominka nie bardzo się nadaje.Wydziela szkodliwe związki.My palimy brzozą.Życzę Wszystkim miłego wieczoru. Odpowiedz Link
kumpelka15 Re: witajcie w październiku 22.10.08, 08:38 Dzisiaj będzie znowu pięknie-witam wszystkich serdecznie.Od rana świeci słoneczko-trzeba tyłek ruszyć, bo to może już być końcówka.// Odpowiedz Link
jaga_22 Re: witajcie w październiku 22.10.08, 08:57 Na razie nic nie wskazuje,że będzie tak ładnie jak wczoraj,może jednak słonko się przebije) Odpowiedz Link
52ania Re: witajcie w październiku 22.10.08, 09:56 U mnie słoneczko świeci.Mam nadzieję,że będzie tak cały dzień,tego sobie i Wam życzę. Odpowiedz Link
dede43 Re: witajcie w październiku 22.10.08, 12:34 U mnie pochmurno, ale cieplutko. Nawet troche mżyło. Ale pewnie za to grzyby będą rosły. Chyba już czas na gąski? Odpowiedz Link
dede43 Re: witajcie w październiku 23.10.08, 07:52 Dzień dobry kochani. Pada i ponuro, ale jutro na weekend przychodzą wnuki, więc byle do jutra. Odpowiedz Link
jaga_22 Re: witajcie w październiku 23.10.08, 11:37 Niestety,ale u mnie też pada ipochmurno Odpowiedz Link
52ania Re: witajcie w październiku 23.10.08, 12:10 U mnie też pochmurno i pada deszcz.Wczoraj byłam na wykładzie o F.Szopenie(Chopin,gdyby ktoś się czepiał.Bardzo ciekawy wykład połączony z koncertem fortepianowym.C.K. Norwid miał rację pisząc o nim :"Rodem warszawianin,sercem Polak, a talentem świata obywatel...".Słuchając jego utworów człowiek ulatuje w przestrzeń, na sercu robi się tak ciepło, wszystkie troski znikają, a świat staje się kolorowy.Jednym słowem pełna beztroska.Życzę miłego dnia. Odpowiedz Link
aga-kosa Re: witajcie w październiku 23.10.08, 18:14 a ja miałam ładnie.I jutro też tak będzie bo wyż idzie z zachodu. Będę mogła wykopać marchewkę i resztę renet trzeba będzie oberwać . Wszystkim wszystkiego dobrego.aga Odpowiedz Link
kumpelka15 Re: witajcie w październiku 24.10.08, 09:57 Witam w pochmurny i zimny dzień. Odpowiedz Link
iryska2604 Re: witajcie w październiku 24.10.08, 11:49 Słońce co prawda swieci ale jest tylko 7 st.Ja i tak nie moge wychodzić ,nie moge wyjsc z tej choroby,niestety... Odpowiedz Link
jaga_22 Re: witajcie w październiku 24.10.08, 12:30 Irenko masz miksturę uzdrawiajacą. Rozpogodziło się,nawet słoneczko przyświeca,ale tylko jest 9st.C Nie wystarczy zdobywać mądrości,trzeba jeszcze z nich korzystać. Cycero (106-43 p.n.e.) Odpowiedz Link
52ania Re: witajcie w październiku 24.10.08, 13:03 U mnie trochę zimno,ale świeci słoneczko.Wyszłam do ogrodu pozbierać resztki chwastów żeby zapełnić pojemnik(dzisiaj wywożą smieci) i przy okazji wykopałam dalie(2 zostawilam,bo ładnie jeszcze kwitną),powyrywałam astry,tytonie,przekwitnięte aksamitki itd.Pracowałam 2,5 godz.,a wyszłam tyko na chwilę.Obiad mam od wczoraj to nie muszę się spieszyć.Irysko,kuruj się,a Ty jaga_22 nie czaruj.Wiesz,że te mikstury słabo działają.Trzeba antybiotyku.Życzę miłego popołudnia. Odpowiedz Link
aga-kosa Re: witajcie w październiku 24.10.08, 18:15 znowu miałam słońce. Byłam na grzybach, zebrałam czarne łebki, był gulasz na kolację.Nazbierałam też tarniny/ doskonała na trawienie/ damski przepis to 50dkg zmrożonej tarniny zasypać 1 szkl cukru ,zaczekać aż się rozpuści, wlać 1/2 l wódki ,zostawić na 6 tygodni. Przecedzic , zostawić na 6 miesięcy. Pić w dobrym damskim towarzystwie. Mam tez przepis na męską tarninówkę ale jej z 50 dkg wychodzi ponad Odpowiedz Link
aga-kosa Re: witajcie w październiku 25.10.08, 08:47 nie chciał mi komputer dopisać końcówki- ostatnio wiele mu się nie chce-trzeba będzie zięcia poprosić o pomoc. Tej męskiej tarninówki wychodzi ponad 4 litry, ale tam dodajemy spirytus i suszone sliwki i rodzynki i.... A za oknem słońce ,na termometrze na razie ale chęci do pracy to powyżej 100.aga Odpowiedz Link
jaga_22 Re: witajcie w październiku 25.10.08, 13:27 Aga ..Ty pracusiu) odpocznij trochę ) Pogoda taka,że lepiej nie patrzeć przez oknopozdrawiam Wszystkich Odpowiedz Link
iryska2604 Re: witajcie w październiku 25.10.08, 14:00 Dzięki za miksturę-chyba mi tylko to zostało Odpowiedz Link
52ania Re: witajcie w październiku 25.10.08, 17:21 U mnie było nawet słonecznie.Zajbel,dziękuję za zmobilizowanie mnie do zrobienia samodzielnie dekoracji.Te rózyczki dla Ciebie. Serwetka zrobiona w starych dawnych czasach,kiedy nie było jeszcze tej taniej chińszczyzny. Odpowiedz Link
52ania Re: Jagusu.. 25.10.08, 17:32 Tobie też dedykuję samodzielnie zrobione różyczki, za wytrwałość w tłumaczeniu różnych zawiłości komputerowych. Odpowiedz Link
kumpelka15 Re: witajcie w październiku.- 26.10.08, 10:53 Witam wszystkich w piękny słoneczny dzień.Zimno ! Odpowiedz Link
52ania Re: witajcie w październiku.- 26.10.08, 16:32 U mnie też zimno,ale słoneczko świeci.Rano byłam na spacerze.Wieczorem będzie powtórka ze spacerku.Wszystkim życzę miłego popołudnia. Odpowiedz Link
dede43 Re: witajcie w październiku.- 26.10.08, 18:26 Wnuki juz wróciły do siebie. Wczorajszy dzień spędziliśmy w parku szczytnickim, dzisiejszy poza miastem na pieczeniu kiełbasek. Pogoda dopisała jak rzadko. Szkoda tylko, że w myśl prognozyy na Wszystkich Świetych ma padać śnieg. Odpowiedz Link
iryska2604 Re: witajcie w październiku.- 26.10.08, 18:59 Jaga-twoja mikstura chyba mi pomogła bo drugi dzień juz nie mam temperatury! Chyba ma sie ku lepszemu.Wreszcie.... Odpowiedz Link
jaga_22 Re: witajcie w październiku.- 27.10.08, 09:30 Cieszę się Irysko,że jest Ci lepiej Pogoda jak na koniec pażdziernika,to może być. Wczoraj z braku dostępu do komputera cały dzień czytałam książkę i też dobrze) Odpowiedz Link
52ania Re: witajcie w październiku.- 27.10.08, 10:04 U mnie dzisiaj zimno i wieje wiatr.Teraz jaga_22,bedzie musiała robić nam mikstury,bo przecież Irence pomogło.Bardzo się z tego cieszę.Życzę miłego dnia. Odpowiedz Link
kumpelka15 Re: witajcie w październiku.- 27.10.08, 12:33 Zapraszam na spacerek po moich plantach nad Sołą.Jest dzisiaj bardzo ładna pogoda.Pozdrawiam wszystkie dziewczęta i nasze "rodzynki".- Odpowiedz Link
iryska2604 Re: witajcie w październiku.- 27.10.08, 21:56 U nas dzis było paskudnie.Typowa buro-szara jesień,na dodatek z mzawką.Ostatnio nawet komputera nie chce mi sie włączać,nie mogę się tak pozbierać do kupy... Odpowiedz Link
dede43 Re: witajcie w październiku.- 28.10.08, 07:36 Witajcie ciepło w pochmurny dzień. Odpowiedz Link
aga-kosa Re: witajcie w październiku.- 28.10.08, 08:18 przestało padać.Pies jest suchy, zrobię mu frajdę zamiast ostatniej jesiennej kąpieli w jeziorze, będę go przez pół dnia czesała. /Nie bez nutki egoizmu - bo później jego kudły piorę i odkładam na zimową kołdrę/Jest lekka i bardzo ciepła .aga Odpowiedz Link
jaga_22 Re: witajcie w październiku.- 28.10.08, 09:41 Bardzo smutna pogoda,ani promyczka słoneczka,a jeszcze ma padać( Odpowiedz Link
kumpelka15 Re: witajcie w październiku.- 28.10.08, 10:22 Szaro, buro - i dlatego życzę wszystkim miłego dnia i spędzenia czasu na pełnym luzie ! Odpowiedz Link
iryska2604 Re: witajcie w październiku.- 28.10.08, 10:51 a mnie juz brakuje cierpliwosci bo jest mokro a moje towarzystwo nie usiedzi długo na jednym miejscu i wycieraj człowieku te łapy... Odpowiedz Link
iryska2604 Re: witajcie w październiku.- 28.10.08, 10:58 Kumpelko-autentyk.To było ulubione miejsce tego kota Odpowiedz Link
kumpelka15 Re: witajcie w październiku.- 28.10.08, 11:07 Irysko! te Twoje zwierzaczki są bardzo rozpieszczone.To mają życie! Jak biorę od syna goldenkę na "dyżur" to też jak jest mokro mam problem z tym myciem tego psa.Ona jest duża i ciężka i czasem po takim długim spacerze wygląda tragicznie.Trzeba myć i to w wannie.A mówiłam kupcie sobie małego pieska.Ale teraz po "ptokach" -i co robić trzeba myć i tyle.Widzę że trochę Ci lepiej już po tej chorobie i życzę Ci Irysko żebyś już całkiem wydobrzała bo TY się nie nadajesz do takiego wolnego bytowania.Ty masz energiczny charakter. Odpowiedz Link
iryska2604 Re: witajcie w październiku.- 28.10.08, 23:13 To mało powiedziane! PASKUDNIE ! Pokutuję jeszcze przed komputerem a spiąca jestem dzis okropnie.Co 12 godzin biore jeszcze antybiotyk i takie głupie godziny mam ze wypada mi to około północy.Ale juz sie czuję duuuuzo lepiej! Odpowiedz Link
dede43 Re: witajcie w październiku.- 29.10.08, 07:46 Dziś nadal ma byc ponuro, ale my uśmiechniete, prawda? Odpowiedz Link
aga-kosa Re: witajcie w październiku.- 29.10.08, 09:20 Rano /rano to jest po ósmej/stanęłam przed lustrem i strzeliłam sobie tyle komplementów, że już jestem uśmiechnięta.W taki deszcz wyszłam do pani gospodyni po mleko ,dałam jej wiązankę róż/ z liści klonu/aby też miała powód do uśmiechu. -Autostradą jedzie młode małżeństwo i widzą tirówki. -Kochany,co robią te panie? -pracują za duże pieniądze. -a mogłabym też.Mamy tyle rat do spłacenia -A chcesz? -Tak, tylko powiedz co mam robić -Jak się facet zatrzyma to powiedz stówa, a jak będziesz miała wątpliwości ,to ja będę za rogiem i przyjdź zapytać Zatrzymuje się tir-za ile?-stówa.-Mam 70.-To ja się skonsultuję z moim menagerem -Kochany on ma tylko 70 _Nie możemy schodzić z ceny, za 70 to tylko w rękę Kierowca się zgodził.Rozpina spodnie, wyjmuje "aparaturę",kobieta biegnie do męża i prosi:Józuś nie bądź świnia, pożycz mu 30 złotych. aga Odpowiedz Link
jaga_22 Re: witajcie w październiku.- 29.10.08, 09:33 Cześć Wszystkim Słonko obwarowane chmurkami,ale narazie świeci,co mnie bardzo cieszy) Odpowiedz Link
52ania Re: witajcie w październiku.- 29.10.08, 10:41 Aga,dziękuję za kawał,uśmiałam się do łez.U mnie ponuro,ale ciepło. Odpowiedz Link
kumpelka15 Re: witajcie w październiku.- 29.10.08, 12:00 Witam wszystkich z pochmurnego Oświęcimia.Zaraz wychodzę, zobaczę w jakiej cenie są kwiaty na cmentarz. Odpowiedz Link
iryska2604 Re: witajcie w październiku.- 29.10.08, 21:35 Aga,ale sie "obśmiałam jak norka" (tak mawiał Michnikowski w jakims monologu)-co przy dzisiejszej aurze bylo mocno wskazane. Odpowiedz Link
dede43 Re: witajcie w październiku 30.10.08, 07:43 Witajcie i do zobaczenia za kilka dni, bo mam w planie już dzisiaj wyjechać. Odpowiedz Link
jaga_22 Re: witajcie w październiku 30.10.08, 09:15 Miałam iść po zakupy,ale to co się wyrabia na dworze,to wolę zostać przy kawce. Jak u mnie taki wiatr,to co z Dorką,prawie fruwa ) Odpowiedz Link
kumpelka15 Re: witajcie w październiku- ale wiatrzysko !!! 30.10.08, 13:55 Pogoda szaleje.Wiatr straszny i niebezpieczne podmuchy.Wyszłam po zakupy i nagle jak pizdło z za bloku -pomyślałam, że już jestem łysa, tak dmuchnęło, dobrze że mnie całkiem nie zmiotło.Bardzo nie lubię wiatrów! Pozdrawiam wszystkich, którzy utrzymali się jeszcze na powierzchni.Mam nadzieję,że do jutra się zmieni. Odpowiedz Link
kumpelka15 Re: witajcie w październiku- ale wiatrzysko !!! 30.10.08, 20:12 Dorka- a jak u Ciebie? Dalej tak wieje? Odpowiedz Link
aga-kosa Re: witajcie w październiku- ale wiatrzysko !!! 31.10.08, 08:56 w Pyrlandii zanosi się na Lato. Dziś sucho, bez wiatru, jest jasno ,poodsłaniałam firanki.Szukam światła. Wczorajszy dzień był ponury i przygnębiający. Nie dam się więcej wrobić w taką pogodę będę naświetlać czubek głowy-podobno można w ten sposób zastąpić światło słoneczne - ale to chyba musi być inna lampa.aga Odpowiedz Link
jaga_22 Re: witajcie w październiku- ale wiatrzysko !!! 31.10.08, 09:09 Pochmurniasto,czekam na zapowiedzianą ładną pogodę Ja też chcę więcej światła Odpowiedz Link
iryska2604 Re: witajcie w październiku- ale wiatrzysko !!! 31.10.08, 21:59 Unas jakos spokojnie-bez wiatru.Cały dzień był pogodny,ze słońcem.Zeby tak jutro było...Boję sie jutrzejszego dnia. Odpowiedz Link