wacka1 20.02.09, 18:32 Znacie wskażnik waloryzacji emerytur od marca? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
jadwiga_r Re: Waloryzacja. 20.02.09, 18:41 Prawdopodobnie nowy wskaźnik waloryzacji emerytur od marca 2009 r. wynieisie 6,1 % Odpowiedz Link
super222 Re: Waloryzacja. 20.02.09, 18:49 Wskaźnik waloryzacji wyniesie 6,1 procent. Raczej nie ulegnie zmianie. Odpowiedz Link
wacka1 Re: Waloryzacja. 20.02.09, 19:28 Dziękuję.Sledziłam w internecie,ale nic nie wyczytałam.Ponoć pisały w srodę gazety,ale nie przeczytałam. Odpowiedz Link
wilczyca1953 Re: Waloryzacja. 20.02.09, 20:27 Wacka,Ty to masz dobrze, jak masz ze trzy kafle, to Cię każdy wskaźnik urządza.No a mniej nie masz,to fakt.Jestem za.,ale przy pierwszej emeryturze. Zasłużyłaś ,to masz dużą. Ale później, to powinnaś dostawałaś tak jak każdy np. po 100zł.Tobie stale będzie przybywać, a innym nie. Domyślam się ,co mi odpiszesz. Chcę zaznaczyć,że na Twoją emeryturę już żaden odłożony kapitał nie pracuje, bo go nie ma. Odpowiedz Link
wacka1 Re:wilczyco 20.02.09, 20:44 Nie mam żle .Bieda mnie nie zje.Wiesz z kobiety instytucji/to pewnie już pisałam/stałam sie gospochą.Mam kury niosą mi jaja.Biore mleko od kobiety ze wsi znacznie taniej niż w sklepie i robię twarożek,jogurt.Pieczemy własny chleb.Ogród i sad też daja dużo.Mam naleweczki,winka,dżemki,czatneje.Byle do wiosny będzie szczaw,mlecz,pokrzya/języka nie musi mi wyparzać/i przeżyję.A na poprawienie wieczorowego nastroju może dasz sie zaprosić na grzane winko.Nie myśl ,ze ci zaraz coś dosypie ,o nie. Odpowiedz Link
baska123 Re:wilczyco 20.02.09, 20:55 Wacka1, wiesz co? tej naszej wilczycy to ktoś kiedyś czegoś dosypie. Ja dzisiaj upiekłam pierwszy raz, pierwszy chlebek. Dumna jestem z siebie jak paw. Chyba już nigdy nie kupię w sklepie, ani piekarni. Odpowiedz Link
wilczyca1953 Re:Koza 20.02.09, 20:55 Mleko w naszym wieku jest w ogóle praktycznie negowane przez organizm. Ba,bardzo szkodliwe.Jeszcze od kozy to jakoś tam można strawić,chociaż muszę dokładnie poczytać.Chyba,że to mleko przetwarzasz.Właśnie, czemu kozy sobie nie kupisz. Koza jest duża i miotełka by Ci nie była potrzebna,zauważysz. Odpowiedz Link
wacka1 Re:wilczyco 20.02.09, 21:02 nie kupie kozy,bo pewno pani z duzego miasta nie wie,ze jak się kozę dopi to tylne nogi wkłada się do butów gumowych a ogon trzyma w zębach.Zęby ci mam jeszcze swoje,więc je muszę oszczędzać a na buty gumowe mam ale takie ładne,obcisłe i nogi kozy już ci nie wcisnę. Odpowiedz Link
wacka1 Re:basiu 20.02.09, 21:06 mnie zapach chleba budzi rano.Cudownie otworzyc oczy i czuć jego zapach.Pieczemy na jaki mamy ochotę.Pieczemy na zakwasie.Zachęcam,jeżeli masz możliwośc kup sobie własny browar.Cudowna rzecz pić piwa swiata .Koszt niewielki,radośc duża. Odpowiedz Link
baska123 Re:basiu 20.02.09, 21:19 Z tego widać, że wodniczki mają nawet kubki smakowe podobnie czułe na smaki. Bardzo lubię piwo, latem z lodówki, zimą grzane. Napisz coś bliżej o tym browarze. Chlebek upiekłam w automacie, z mieszanki chlebowej, na drożdżach piekarskich z BogutynMłyn.pl ( www.bogutynmlyn.pl ). Odpowiedz Link
baska123 Re: od basiudo wacka1 20.02.09, 21:23 To niżej jest do wacka1, a wilczyca na sexualnym głodzie. Odpowiedz Link
wilczyca1953 Re:wilczyco 20.02.09, 21:17 Trafnie to ujęłaś . Nie jesteś chyba zazdrosna o męża. Przecież Ty nie będziesz uprawiać jakichś oralnych numerków. Z owcami też tak postępują juhasi. Właśnie jak oni to dupczenie robią nie mając gumiaków,kurcze. Odpowiedz Link
wacka1 Re:basiu 20.02.09, 21:27 mąke kupuję pszenną i żytnią na młynie.Nie używamy drożdży piekarniczych tylko zwykle babuni.O browarze przeczytaj sobie na interii -brow amator. Odpowiedz Link
wacka1 Re:wilczyco 20.02.09, 21:30 dziwię sie,ze ty jeszcze tego nie wiesz,jak to ci gorale robią i jaką mają przyjemnośc.O męża nie jestem zazdrosna.Wiem co mam.Zlota rączka. Odpowiedz Link
julinka601 Re: Waloryzacja. 22.02.09, 12:37 Patrzcie,patrzcie jak to z waloryzacji mozna zrobić kulinarno- erotyczny wątek. Odpowiedz Link