zajbel 10.04.09, 18:55 kultura.wp.pl/kid,,title,Odcinek-30,wid,11028233,wiadomosc.html Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
sagittarius954 Re: o0dcinek 30 15.04.09, 18:52 Już trzeci raz zaczynam pisać komentarz i coś zawsze mi przeszkodzi , a ponieważ nie pisze w wordzie i później przenoszę do właściwego wątku , wszystko bezpowrotnie znika . Ot przyzwyczajenie . Forum to obecność rzeczywista i nijak się ma do wygładzonego tekstu bloga . I w zasadzie jest jak biel sukni ślubnej.Każde napisane słowo to biel nietknięta . Ech suknie ślubne... temat rzeka , a ich właścicielki ... cudo . Każdy z nas zaznał tej chwili, kiedy ubrana w nią panna młoda uśmiechnięta i wesoła wchodziła do kościoła . I każdy z nas walczył ze swoim szkoctwem i nie liczył lub liczył się z pieniędzmi . Dlatego wypominanie komuś, że chce kupić suknię jakąś, o niebotycznej cenie, jest nieporozumieniem . Ot to co nas dosięgało kiedys, teraz zdarza się tym, którzy pragną zaznać tej "chwili prawdy" . Ja też majtałem nogami nad przepaścią małżeńską ,ale oboje jak wytrawni prorocy szliśmy nie patrząc się na wszystkie czyhające na nas niebezpieczeństwa. A że teraz młodzi częściej potrafią zgromadzić środki na wyprawienie wesela, to należy się z tego cieszyć . Jednak wiem doskonale, że życie ma dwa końce jak kij . Jeśli na jednym z nich sytuują się tacy celbryci to na drugim końcu są i tacy którzy dla swojej przyjemności przeczytają lub wysłuchają co maja do powiedzenia właśnie ci z drugiego jego końca . A życie, nie jest teleturniejem, gdzie gra się o kilkaset tysięcy złotych. Trzeba nie kilkunastu minut programu a kilkudziesięciu lat wspólnego przebywania ze sobą , gromadzenia w pamięci różnych odczuć , żeby na końcu drogi stwierdzić czy wybór był dobry czy zły . Ot i cała prawda . Żeby sie jednak o tym przekonać trzeba wejść w ten układ , poczuć szelest białej sukni zamiast ślęczeć przed telewizorem i czekać na zadanie pytania - Czy pan x zdradził kiedys swoją zonę ? Niby finałem jest ostatnie stwierdzenie tego faktu ,ale cała otoczka to zwykłe zycie , które czasami i dla niektórych staje się niezwykłe . Więc nie czekajcie , kto jeszcze może niech próbuje założyć suknię , warto bo nie ma lepszej zabawy jak poznawanie życia . Odpowiedz Link
jagodajna Re: o0dcinek 30 15.04.09, 19:19 "Więc nie czekajcie , kto jeszcze może niech próbuje założyć suknię" ----------------- W najbliższą sobotę zakładam suknię, nie ślubną ale na ślub syna. ----------------- "Ot to co nas dosięgało kiedys, teraz zdarza się tym, > którzy pragną zaznać tej "chwili prawdy" ." ---------- Zapragnęli tej chwili i będą ją mieli, oby ta chwila trwała tyle co u jego rodziców tzn. nas i jeszcze dłużej, tego będę im życzyć z całego serca. Odpowiedz Link