Dodaj do ulubionych

o0dcinek 30

10.04.09, 18:55
kultura.wp.pl/kid,,title,Odcinek-30,wid,11028233,wiadomosc.html
Obserwuj wątek
    • sagittarius954 Re: o0dcinek 30 15.04.09, 18:52
      Już trzeci raz zaczynam pisać komentarz i coś zawsze mi przeszkodzi , a ponieważ
      nie pisze w wordzie i później przenoszę do właściwego wątku , wszystko
      bezpowrotnie znika . Ot przyzwyczajenie . Forum to obecność rzeczywista i nijak
      się ma do wygładzonego tekstu bloga . I w zasadzie jest jak biel sukni
      ślubnej.Każde napisane słowo to biel nietknięta . Ech suknie ślubne... temat
      rzeka , a ich właścicielki ... cudo . Każdy z nas zaznał tej chwili, kiedy
      ubrana w nią panna młoda uśmiechnięta i wesoła wchodziła do kościoła . I każdy
      z nas walczył ze swoim szkoctwem i nie liczył lub liczył się z pieniędzmi .
      Dlatego wypominanie komuś, że chce kupić suknię jakąś, o niebotycznej cenie,
      jest nieporozumieniem . Ot to co nas dosięgało kiedys, teraz zdarza się tym,
      którzy pragną zaznać tej "chwili prawdy" . Ja też majtałem nogami nad przepaścią
      małżeńską ,ale oboje jak wytrawni prorocy szliśmy nie patrząc się na wszystkie
      czyhające na nas niebezpieczeństwa. A że teraz młodzi częściej potrafią
      zgromadzić środki na wyprawienie wesela, to należy się z tego cieszyć . Jednak
      wiem doskonale, że życie ma dwa końce jak kij . Jeśli na jednym z nich sytuują
      się tacy celbryci to na drugim końcu są i tacy którzy dla swojej przyjemności
      przeczytają lub wysłuchają co maja do powiedzenia właśnie ci z drugiego jego
      końca . A życie, nie jest teleturniejem, gdzie gra się o kilkaset tysięcy
      złotych. Trzeba nie kilkunastu minut programu a kilkudziesięciu lat wspólnego
      przebywania ze sobą , gromadzenia w pamięci różnych odczuć , żeby na końcu drogi
      stwierdzić czy wybór był dobry czy zły . Ot i cała prawda . Żeby sie jednak o
      tym przekonać trzeba wejść w ten układ , poczuć szelest białej sukni zamiast
      ślęczeć przed telewizorem i czekać na zadanie pytania - Czy pan x zdradził
      kiedys swoją zonę ? Niby finałem jest ostatnie stwierdzenie tego faktu ,ale cała
      otoczka to zwykłe zycie , które czasami i dla niektórych staje się niezwykłe .
      Więc nie czekajcie , kto jeszcze może niech próbuje założyć suknię , warto bo
      nie ma lepszej zabawy jak poznawanie życia .

• jagodajna Re: o0dcinek 30 15.04.09, 19:19
        "Więc nie czekajcie , kto jeszcze może niech próbuje założyć suknię"
        -----------------
        W najbliższą sobotę zakładam suknię, nie ślubną ale na ślub syna.
        -----------------
        "Ot to co nas dosięgało kiedys, teraz zdarza się tym,
        > którzy pragną zaznać tej "chwili prawdy" ."

----------
        Zapragnęli tej chwili i będą ją mieli, oby ta chwila trwała tyle co u jego rodziców tzn. nas i jeszcze dłużej, tego będę im życzyć z całego serca.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka