gabez1 10.09.09, 19:59 Witajcie, Dziewczyny pobieram juz CHB ( jest zapisany na meza) a dzisiaj przyszly nowe dokumenty do uzupelnienia. Jedno pytanie brzmi: "Do you have a certificate from your current employer?" Ktos wie, co to moze byc??? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
18_lipcowa1 Re: CHB 10.09.09, 20:31 gabez1 napisała: > Witajcie, > Dziewczyny pobieram juz CHB ( jest zapisany na meza) a dzisiaj przyszly nowe do > kumenty do uzupelnienia. Jedno pytanie brzmi: "Do you have a certificate from y > our current employer?" > Ktos wie, co to moze byc??? Jakies zaswiadczenie od obecnego pracodawcy. Ale jakie, nie wiem. A od kiedy do CHB jest potrzebne jakies zaswiadczenie skoro akurat ten benefit dostaja wszyscy? Odpowiedz Link
gabez1 Re: CHB 10.09.09, 20:51 eutyfrona napisała: > WRS Moge sie mylic, ale przypuszczam, ze nie chodzi o Home Office, bo w poprzednim pytaniu jest: : "What is your unique ref. number? This can be found on your Worker Registration Card or Worker Registration Certificate" Odpowiedz Link
eutyfrona Re: CHB 10.09.09, 21:20 Co się dostaje po zarejestrowaniu się w, jak to nazywasz, "Home Office"? Odpowiedz Link
gabez1 Re: CHB 10.09.09, 21:50 eutyfrona napisała: > Co się dostaje po zarejestrowaniu się w, jak to nazywasz, "Home Office"? Pytanie nad ktorym glowkuje brzmialo:"...od obecnego pracodawcy", wiec nie sadzilam, ze chodzi o dokumenty ktore otrzymalismy po rejestracji w Programie Rejestracji Pracownikow Odpowiedz Link
martolina77 Re: CHB 10.09.09, 23:23 Wydaje mi się (choc byc moze pomylilo mi sie to z dokumetami do WRS), że my wyslalismy pismo od pracodawcy na papierze firmowym ze pani x pracuje w fimie y na stanowizku Z od dnia ..... I tyle. A że mamy z mezem własną firmę sami sobie takie pisma wystawialismy. w formularzu jako kontakt podawalismy oprocz naszych daych adresowych, takze dane firmy księgowej (osoby ktora opiekuje się naszą firmą). nie wiem czy kontaktowali się z księgowymi, ale po wyslaniu tych dokumentow, szybko dostalismy pozytywną decyzję. Odpowiedz Link
aniaheasley Re: CHB 11.09.09, 08:50 No wiec wypowiem sie autorytatywnie, ze to NA PEWNO chodzi o rejestracje WRS, czyli potocznie przez Polakow nazywany 'Home Office' a konkretnie o A8 certificate. Odpowiedz Link
karolkowa1 Re: CHB 12.09.09, 23:28 Wyglada na to,ze jestes 1 z pierwszych 10000 co sprawdzaja czy sa zarejestrowani WRS :) Odpowiedz Link
eutyfrona Re: CHB 13.09.09, 11:34 > Wyglada na to,ze jestes 1 z pierwszych 10000 co sprawdzaja czy sa > zarejestrowani WRS :) To jest żart? Mój mąż, potem ja oraz kilkoro moich znajomych z nowych krajów członkowskich, dokładnie wszyscy, którzy starali się o CHB lub przepisywali z męża na żonę w ciągu ostatnich 4 lat (wcześniej nie wiem, bo mnie tu nie było), byli sprawdzani na okoliczność rejestracji w WRS. Mojemu mężowi wstrzymano CHB na pewien czas, bo się nie przerejestrował przy zmianie pracodawcy. Odpowiedz Link