Dodaj do ulubionych

Do Gypsi - prośba

17.11.10, 15:03
Jestem w 37 tc i niestety od jakiego czasu bardzo swedzi mnie brzuch. Dzisiaj zaczelo sie to przenosic na uda. Po polsku nazywa sie to chyba osutka ciążowa
www.forumginekologiczne.pl/specjalista/ep,375,osutka-ciezarnych-bardzo-swedzaca-dolegliwosc
www.ciazowy.pl/encyklopedia,swedzaca-osutka-pokrzywkowo-grudkowa,439.html
W poprzedniej ciazy mialam identyczna sytuacje i od GP dostalam masc ze sterydem z zapewnieniem ze to najlepsze wyjscie i nie stanowi zagrozenia dla dziecka. W tej ciazy inny GP powiedzial ze nie moze mi w zaden sposob pomoc i dal mi cetraben (emollient cream). Tylko ze brzuch swedzi mnie tak potwornie ze wyc mi sie chce :/
Jestem ciekawa Gypsi Twojej opinii.
Wyslalam na gypsi.uk@gmail.com zdjecia mojego brzucha. Jesli znajdziesz chwilke to prosze zajrzyj
Moze ktoras z mam na forum miala to samo?
Obserwuj wątek
    • agaciha Re: Do Gypsi - prośba 17.11.10, 16:18
      Gdy ponad 3 lata temu lezalam w szpitalu po cesarce, na sale przyjechala kobieta, ktora tez byla chwile po cesarce. Urodzila blizniaki. Pamietam, ze Ona jeszcze przez kilka godzin tak sie koszmarnie drapala wlasnie po brzuchy i udach. Widac bylo, ze ledwo wyrabia. Slyszalam jak rozmawiala z jakas lekarka i zalila sie, ze miala to od ktoregos tyg. ciazy. Kilka godzin po cesarce nagle jej przeszlo. Przestala sie drapac.
      To moze byc cholestaza ciazowa.
    • gypsi Re: Do Gypsi - prośba 17.11.10, 18:56
      Wyglada jak osutka rzeczywiscie.
      Ten steryd pomagal w ogole? Bo nie spotkalam sie nigdzie z zalecaniem go, raczej masaz emolientami sie zaleca tylko. Moze sprobuj Calamine albo Levomenthol cream? Maja tzw. efekt chlodzacy, zwlaszcza ten ostatni.
      Ile Ci zostalo do porodu?
      • abri Re: Do Gypsi - prośba 17.11.10, 19:18
        jestem w 37 tc wiec do porodu teoretycznie 3-5 tygodni
        W poprzedniej ciazy dostalam Timodine, ale uzywalam go tylko przez pare dni, bo po tygodniu urodzilam. Staralam sie jak najmniej stosowac i zamiast 3 razy dziennie, wystarczylo jak posmarowalam sie tylko wieczorem. Pomagalo bardzo, bo nie swedzialo.
        Sprobuje co proponujesz.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka