Dodaj do ulubionych

pranie zaslon

19.11.10, 19:54
Czy ktoras z Was probowala prac zaslony w pralce - te angielski podwojne ( z wierzchu kolor , od spodu 2 warstwa podszyta) czy tylko w pralni? co radzicie?? dzieki.
Obserwuj wątek
    • saphira Re: pranie zaslon 19.11.10, 20:26
      W mojej sypialni sa 2 duze okna wiec mam 4 dlugie do ziemi zaslony do prania, takie, jak opisujesz. Na metce jest napisane, zeby prac tylko chemicznie i tak zrobilismy za pierwszym razem. Kosztowalo nas to ponad 3 lata temu okolo £50. Jako, ze okna sa przy ruchliwej drodze i zaslony wymagaja czestego prania, stwierdzilam, ze nie stac mnie na tak czeste wizyty w pralni chemicznej i wypralam je w pralce. Nic sie im nie stalo, material sie nie zbiegl, ale ze wzgledu na rozmiar piore kazda zaslone pojedynczo i wieszam mokre na okno (pod wplywem ciezaru ladnie sie prostuja i nie prasuje ich). Schna dosc szybko.
      • zurekgirl Re: pranie zaslon 19.11.10, 22:05
        Zalezy jaki material jest po obu stronach. Ja w pracy wypralam w pralce jedwabno-bawelniane i to byl blad. Nijak sie tego potem nie dalo ulozyc. Pewnie sztuczne cale, lniane albo bawelna-bawelna sa nieco latwiejsze w utrzymaniu.
        • m0nalisa Re: pranie zaslon 19.11.10, 23:35
          pralam juz ciezkie lniano bawelniane i przeklinalam je okrutnie, trzeba je bylo prawie na mokro prasowac ale byly tylko 2 wiec raz na jakis czas gimnastykowalam sie z nimi. Teraz mam jedwabno bawelniane i moj maz odwazniejszy wstawil i wypral- cudnie sie wypraly a jeszcze lepiej prasowaly.
    • sueellen Re: pranie zaslon 19.11.10, 22:52
      Pewnie, ze w pralce, no chyba ze na metce byloby inaczej
      • edytataraszkiewicz Re: pranie zaslon 20.11.10, 06:16
        Przyznam,ze szczeka mi troche opadla,bo ja na samym koncu mojej ,,to do'' listy umiescilabym pranie czyszczenie zaslon...No chyba zeby mi dzieciak potraktowal czyms:D
        Dziwi mnie bo piszecie o grubych angielskich a taka nawet jedna nie weszlaby do pralki.
        • saphira Re: pranie zaslon 20.11.10, 10:13
          Pranie zaslon w moim przypadku do koniecznosc, kurz z ulicy osiada sie w niesamowitych ilosciach. A te grube zaslony pojedynczo na pewno mieszcza sie w pralce, sprawdzone :)
      • imoenka Re: pranie zaslon 21.11.10, 11:56
        niema metki:(
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka