Dodaj do ulubionych

temporary patient ,gp

29.11.10, 22:42
czy status temporary patient u gp wiaze sie z jakimikolwiek niedogodnosciami dla malej mieszkanki uk?
pytam, gdyz ja sama nie mam bladego pojecia, a dzis okazalo sie, ze moja corka jest wlasnie takim temporary patient. pacjentka tej przychodni jest teoretycznie od urodzenia, nie mieszkamy w uk "temporary". wiem, dlaczego jest na takiej liscie pacjentow,. Lekarz twierdzi, ze nie ma minusow, ale chcialabym sie upewnic.

Obserwuj wątek
    • gypsi Re: temporary patient ,gp 30.11.10, 14:36
      Temp res to - jak sama nazwa wskazuje - tmczasowa rejestracja dla osoby czasowo (2 tyg do 3 miesiecy) przebywajacej w rejonie praktyki.
      Prawa ma takie same, ale dziecko mieszkajaca w rejonie na stale powinno byc zapisane jako staly pacjent.
      • agama77 Re: temporary patient ,gp 30.11.10, 15:03

Dzieki wielkie za odzew.
        Corka byla zapisana na stale do tej przychodni. zmienili jej status na temp, tlumaczac to tym, iz z powodu mojej odmowy dot szczepien (nie wszystkich) przychodnia moze dostac pieniazna kare. IMO, chodzi tutaj o bonusy, lub ich brak w tym przypadku. GP stwierdzil, ze sytuacja corki przez to nie zmienia sie i nadal jest i bedzie pacjentka tej przychodni.
        W takmi razie, czy przychodnia po uplywie tych 3mscy moze corke wykreslic z listy pacjentow w ogole?? dodam, ze oboje z mezem jestesmy rowniez pacjentami tej kliniki i mieszkamy w tym rejonie od lat.
        • ciocia_ala Re: temporary patient ,gp 30.11.10, 15:16
          A skad wiesz o zmianie statusu? Ja tez odmowilam szczepieni (MRI), wiec sie teraz zastanawiam ...
          • agama77 Re: temporary patient ,gp 30.11.10, 15:30
            Dowiedzialam sie wczoraj od lekarza gp. W przychodni nie bylam prawie od dwoch lat, bo corka, na szczescie, nie choruje.ostatnio jednak zaniepokoil mnie jej kaszel, dlatego tez wybralam sie tam.
            Wywiazala sie romowa na temat szczepien , mojego prawa do odmowy i skutkow tego dla przychodni. Lekarz twierdzi, ze wszystkei dzieci bez kompletu szczepien sa teraz na liscie tymczasowej, zeby "uniknac kar finansowych". Nie wiem tez jak dlugo jest na tej liscie, bo raczej nie odwiedzamy przychodni.
            • gypsi Re: temporary patient ,gp 30.11.10, 16:35
              Zadzwon do Child Health Department w lokalnym PCT i zapytaj o co chodzi - odmowa szczepien nie daje prawa do zmiany statusu pacjenta, w dodatku bez jego zgody!
              • agama77 Re: temporary patient ,gp 30.11.10, 19:03

dzieki,jutro zadzwonie do gp i zapytam czy ten status moze zmienic na permanent, jesli nie dzwonie dalej.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka