Dodaj do ulubionych

przeziernosc karku, nieprawidlowe wyniki pomocy

07.02.11, 13:11
dziewczyny to kolejna odslona moich zgryzot, nie wiem gdzie szukac wsparcia mam ktore maily nieprawidlowe wyniki po pierwszym usg (przeziernosci karkowej i testow pappa) a mieszkaja w uk , szukam kontaktu z kims kto przeszedl cos podobnego, zagrozenie choroba genetyczna lub innymi wadami plodu... wszystkie fora ktore znalazlam raczej dotycza mam w Polsce a ja chcialabym wiedziec jak to realnie wyglada w uk, w sensie dalsza diagnostyka, badania genetyczne zawsze moge na was liczyc wiec moze i teraz, wszystko to spadlo na mnie jak grom z jasnego nieba... no i poprostu ciezko mi z tym
Obserwuj wątek
    • bibba Re: przeziernosc karku, nieprawidlowe wyniki pomo 07.02.11, 13:52
      hanai, ja nie wiem, nie mam takiego doswiadczenia. widze Twoje posty i chcialam Ci powiedziec, ze slysze Cie. widac, ze sie martwisz :(

mam nadzieje, ze ktos bedzie bardziej pomocny niz ja. i trzymam kciuki.
    • gypsi Re: przeziernosc karku, nieprawidlowe wyniki pomo 07.02.11, 14:01
      Jesli dobrze znasz angieslki, mozesz probowac znalezc lokalne Pregnancy Crisis Centre, maja tez krajowy tel ale nie jestem w pracy i nie moge go znalezc.
      Zobacz chociaz to, na koncu masz kontakt do ARC, moze oni Ci pomoga?
      www.patient.co.uk/health/Amniocentesis.htm
      Bedzie dobrze, trzymaj sie:)
      • hanai77 Re: przeziernosc karku, nieprawidlowe wyniki pomo 07.02.11, 15:20
        dziekuje serdecznie za linki dziekuje za dobre slowa , ale moja glowa to nizely kolowrotek teraz, staram sie opanowac moje leki jak najlepiej potrafie zrozumiec pojac cala ta sytuacje, doswiadczenia innych mam by pomogly... no tak przynajmniej mi sie wydaje
        • gypsi Re: przeziernosc karku, nieprawidlowe wyniki pomo 07.02.11, 15:25
          A angielskojezyczne forum tutejsze, probowalas?
        • mazda76 Re: przeziernosc karku, nieprawidlowe wyniki pomo 07.02.11, 15:44
          hanai, podaje Ci moge gg 251615 (wieczorem) lub mail mazda@onet.pl, moge Ci troche wiecej szczegolow podac jak bylo u mnie (zabieg, wyniki)
          pozdrawiam
          • hanai77 Re: przeziernosc karku, nieprawidlowe wyniki pomo 07.02.11, 17:18
            hej kochana, napisalam ci maila w sobote.. czekam z niecierpliwoscia na odp... moze nie doszedl czy co to moj mail easthana@onet.eu
            • benignusia Re: przeziernosc karku, nieprawidlowe wyniki pomo 07.02.11, 19:10

niestety niewiem jak w uk,ale aktualnie moja kolezanka przechodzi to w pl,pobierają chyba kosmowke a potem za kilka tyg amniopunkcja....
              z drugiej strony pamietam kobietke z forum rówieśniczego ktora to przechodzila i wyniki miala tragiczne a mała jest całkiem zdrowa....trzymam mocno kciuki!!!będzie dobrze!!
            • mazda76 Re: przeziernosc karku, nieprawidlowe wyniki pomo 07.02.11, 22:23
              napisalam do Ciebie
      • galadriella hanai77 25.02.11, 18:55
        gypsi napisała:
        > Zobacz chociaz to, na koncu masz kontakt do ARC, moze oni Ci pomoga?

Wiem, że wątek niezbyt świeży i mam nadzieję, że masz już za sobą następne badania i że już po strachu.
        Ale gdyby nie - szczerze polecam wspomniane wyżej ARC www.arc-uk.org/.
        Spotkałam ich dzisiaj i jestem zbudowana ich profesjonalizmem i podejściem do rodziców w sytuacji dokładnie takiej jak Twoja.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka