clonek13
21.02.11, 09:12
dziewczyny zlozylam podania do przedszkoli -nursery dla dziecka urodzonego koncem roku 2007 do 3ech szkół podtawowych. Dostal sie do jego z nich od razu,chodzi na 2,5h, ale chcialabym aby do szkoly chodzil innej ,lepszej wg mnie, dlatego zadnych podan nie wycofywalam i teraz mam: 2 podania zlozone i do trzeciej chodzi. Czy skoro go przyjeli juz do jakiegosc przedszkola to pozostle szkoly gdzie zlozylismy podania juz sa poinformowane o tym i nie biora jego kandydatury pod wage czy nadal moze ktos stamtad zadzwonic i mozemy przeszkoczyc do innej szkoly? drugie pytanie wzzniejsze: czy jesli chodzi (lub chodzilby do innego) nuresery przy szkole, to potem w 2012 roku pojdzie do reception czyli juz podstawowki do tej szkoly automatycznie czy musze skladac nowe podanie -tym razem do reception do tej konkretnej szkoly czy innej? wydaje mi sie ze podania do innych nursery beda nadal rozpatrywane i moga w kazdej chwili zadzwonic i bede mogla go przeniesc, a jesli jz chodzi do jakies nursery (albo bedzie chodzil do innego) to nie musze skladac podan osobnych do reception juz tylko pojdzie do tej podstawowki automatycznie, prosze napiszcie jesli sie myle ,bo boje sie ze jesli tak jest to przegapie jakies terminy :)
pozdrawiam serdecznie
clonek13