Dodaj do ulubionych

Matka chrzestna Polska czerwiec ubranie prosba!

20.05.11, 15:04
Jak w temacie.

Bardzo prosze o pomoc. Na stare lata doczekalam sie, ze bede matka chrzestna syna mojej przyjaciolki w Polsce, jej sie na te same stare lata zachcialo macierzynstwa :))

Mam prosbe, poradzcie jak sie ubrac na te impreze, polowa czerwca, w duzym miescie.

Bardzo prosze jak ktos lubi sie bawic moda 'odstawiona', i mialby ochote skomponowac lub zasugerowac jakas kreacje, sukienka?
Spodnica i bluzka? Zakiet? Sweterek? W Londynie zalozylabym tzw. cokolwiek, ale mam dziwne uczucie, ze nie jest to dobry pomysl w tym wypadku.

Bede naprawde bardzo wdzieczna, bo mam do tego dwie lewe rece :)
Obserwuj wątek
    • mrs.t Re: Matka chrzestna Polska czerwiec ubranie prosb 20.05.11, 15:32

> Bardzo prosze jak ktos lubi sie bawic moda 'odstawiona', i mialby ochote skompo
      > nowac lub zasugerowac jakas kreacje, sukienka?
      > Spodnica i bluzka? Zakiet? Sweterek? W Londynie zalozylabym tzw. cokolwiek, ale

jak w czerwcu , zakladajac ze bedzie lato, to ladna sukienka z monsoon, czy jakakolwiek sukienka przynajmniej srednio elegancka bedzie ok.
      ..nie szlabym w oficjalnie, ale ot, cos w stylu lekkiego coctail party, czy tutejszego slubu czy chrztu.

choc sama jak pamietam poszlam w oficjalkke (ale nie moglam znlalezc nic innego i chcialam jeszcze zeby sie przydalo w przyszlosci) - czarna olowkowa spodnice, cos a la gorset czarny w biale kropecczki i czerwony sweterek i czerwone buty.
      ale teraz nie zalozylabym czarnek 'pencil skirt' bo mimo ze w sumie czulam sie dobrze, wygladalam ladnie, to teraz po paru latach kojarzy mi sie zbyt biurowo
    • carmelaxxx Re: Matka chrzestna Polska czerwiec ubranie prosb 20.05.11, 15:43
      w tk maxx sa fajne sukienki 'na okazje' moze zobacz online ?
      • steph13 Re: Matka chrzestna Polska czerwiec ubranie prosb 20.05.11, 15:58
        Aniu, zajrzyj do Hobbs czy Jigsaw (moze nawet Kew) i na pewno znajdziesz ladna sukienke w letnich kolorach, do tego taylored zakiecik, i bedziesz miala outfit na wiele roznych okazji tutaj.
    • ciocia_ala Re: Matka chrzestna Polska czerwiec ubranie prosb 20.05.11, 16:35
      Ja tez obstawiam sukienke. Sa teraz naprawde super :)
      • ally-t Re: Matka chrzestna Polska czerwiec ubranie prosb 20.05.11, 17:24
        Hej, ja rowniez uwazam, ze sukienka to dobry wybor (chociaz, w przeciwienstwie do poprzedniczki uwazam, ze pencil skirt + jakas "niebiurowa" koszula wygladalyby rownie uroczo). No ale wracajac do sukienek, nie ma to jak Coast :) Trudno doradzac nie znajac figury i upodoban, ale kilka pomyslow tu:
        www.coast-stores.com/RAPUNZAL-DRESS/Dresses/coast/fcp-product/2224719715
        www.coast-stores.com/NIKITA-ROUCHED-DRESS/Dresses/coast/fcp-product/2224732315 (ta plus jakis zakiecik, bo chyba nie wypada do kosciola z odslonietymi ramionami)
        www.coast-stores.com/GENEVIVE-LACE-DRESS/Dresses/coast/fcp-product/2143409230
        Pozdrawiam i udanych zakupow zycze :)
        • clonek13 Re: Matka chrzestna Polska czerwiec ubranie prosb 20.05.11, 19:16
          kochana ,sukienka ladna jak najbardziej, do tego moze byc zakiecik ale nie musi, wszystko zalezy jaki kroj sukienki na gorze,
          przyklady:
          www.oasis-stores.com/Senorita-Dress/Dresses/oasis/fcp-product/3470068106
          www.oasis-stores.com/Sarah-Dress/Dresses/oasis/fcp-product/3470068208
          www.oasis-stores.com/Embellished-Crepe-Shift-Dress/Dresses/oasis/fcp-product/3470064424
          http://www.wallis.co.uk/webapp/wcs/stores/servlet/ProductDisplay?beginIndex=0&viewAllFlag=&catalogId=33058&storeId=12557&productId=2319279&langId=-1&sort_field=Relevance&categoryId=215487&parent_categoryId=209167&pageSize=200
    • agg3 Re: Matka chrzestna Polska czerwiec ubranie prosb 20.05.11, 21:29
      Te z Oasis bardzo ladne sukienki i mysle, ze idealne na ta okazje.
      Ale moze cos w stylu coktail party tez byloby ok?

Ja zaluje jak beznadziejnie sie ubralam na komunie mojej chrzesniaczki 2 lata temu :( ale mialam wtedy kiepski okres w zyciu i chyba pewne rzeczy widzialm inaczej niz w rzeczywistosci... :(
      • aniaheasley Re: Matka chrzestna Polska czerwiec ubranie prosb 20.05.11, 21:43
        Dzieki dziewczyny, chyba jednak na sukienke sie zdecyduje :)
        Najbardziej mi sie podobaja stylem jigsaw. Zwykle lubie Kew, ale cos w tym roku mnie nic nie powala.
        Myslalam tez o wycieczce do Phase Eight moze?

Moze ktoras kupila niedawno jakis fajny wiosenno-letni zakiecik w kolorach niekrzykliwych?

Najbardziej mnie martwi instytucja fotografa, ktora zostala na te okazje zamowiona, i co sie z tym wiaze fakt mojego zaistnienia w rodzinnych albumach mojego chrzesniaka ;)

Prosze jeszcze.
        Jakos Oasis mi najmniej lezy.

Figura moze byc, ujdzie w tloku, z tym ze wolalabym dlugosc dluzsza raczej niz krotsza :)
        • jaleo Re: Matka chrzestna Polska czerwiec ubranie prosb 20.05.11, 21:54
          Boden ma pare ladnych sukienek w letniej kolekcji - jesli na Ciebie pasuja, ja niestety tylko sobie ogladam, bo sukienki Boden sa szyte na Amazonki, wysokie i postawne a nie na kurduple takie jak ja :-(

Np ta by sie nadala na letnie chrzciny:
          www.boden.co.uk/en-GB/Womens-Dresses/Above-Knee-Dresses/WH258/Womens-Piazza-Dress.html?NavGroupID=4
          Albo taka
          www.boden.co.uk/en-GB/Womens-Dresses/Knee-Length-Dresses/WH257/Womens-Beaded-Fun-Dress.html?NavGroupID=4
        • ally-t Re: Matka chrzestna Polska czerwiec ubranie prosb 20.05.11, 22:01
          A cos takiego?
          www.debenhams.com/webapp/wcs/stores/servlet/prod_10001_10001_017010496094_-1?breadcrumb=Home%7EWomen%7EDresses
          www.debenhams.com/webapp/wcs/stores/servlet/prod_10001_10001_54510+201327408_-1?breadcrumb=Home%7EWomen%7EDresses
          www.debenhams.com/webapp/wcs/stores/servlet/prod_10001_10001_54488+R2H6005_-1?breadcrumb=Home%7EWomen%7EDresses
        • steph13 Re: Matka chrzestna Polska czerwiec ubranie prosb 20.05.11, 22:07
          > Myslalam tez o wycieczce do Phase Eight moze?
          Phase Eight, to zalezy od sezonu, czasami jest za duzo glitter, cekin, haftow etc

> Moze ktoras kupila niedawno jakis fajny wiosenno-letni zakiecik w kolorach niek
          > rzykliwych?

Kupilam lniany, granatowy, w Jigsaw - super skrojony oraz bezowy w Massimo Dutti, tez dobry jakosciowo.
          Oasis, Warehouse tez nie lubie, troche szmatlawe.
          A lubisz moze Boden? Spojrz na ich website, sporo letnich sukienek dla middle class mummies.

• aniaheasley Re: Matka chrzestna Polska czerwiec ubranie prosb 20.05.11, 22:22
            No kurcze, jedyna w Boden ktora moglaby byc, z linku jaleo, to w moim rozmiarze trzeba czekac 5 tygodni, a ja juz nie mam 5 tygodni :(

Chyba wyrusze w niedziele w miasto. Dzieki Wam mam pare miejsc juz do odwiedzenia. Podoba mi sie tez ta Jasper Conran z Debenhams o dziwo, a myslalam, ze gdzie jak gdzie ale tam to juz nie ma po co chodzic.
    • ta_ruda M&S? 21.05.11, 16:07
      mnie sie czasem podobaja rzeczy z M&S (Autograph albo Limited)
      np ta:
      http://www.marksandspencer.com/Autograph-Pure-Modal-Floral-Dress/dp/B004I8ND6I?ie=UTF8&ref=sr_1_7&nodeId=533512031&sr=1-7&qid=1305986558&pf_rd_r=0QXA8A065WJWZBKBMCAQ&pf_rd_m=A2BO0OYVBKIQJM&pf_rd_t=101&pf_rd_i=533512031&pf_rd_p=215570647&pf_rd_s=related-items-3

albo ta:

http://www.marksandspencer.com/Colour-Block-Floral-A-Line-Dress/dp/B004SK86UE?ie=UTF8&ref=sr_1_11&nodeId=72625031&sr=1-11&qid=1305986741&pf_rd_r=1JQ1FN0RN942YTM0J6DY&pf_rd_m=A2BO0OYVBKIQJM&pf_rd_t=101&pf_rd_i=72625031&pf_rd_p=215570647&pf_rd_s=related-items-3

jak juz cos zakupisz to sie pochwal;-)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka