Dodaj do ulubionych

pomozcie wycenic

26.08.11, 14:17
wymyslilam sobie ze poprosze dwoch polakow o pomoc w pakowaniu klamotow przy przeprowaddzce - chodzi o pomoc w noszeniu pudel/mebli do ciezarowki.

Ile by za godzine? za robote? dac kolesiom?
nie jestesmy z londynu (wiec nie dotycza nas ceny wielkomiejskie).
Obserwuj wątek
    • fifka01 Re: pomozcie wycenic 26.08.11, 14:33
      Czy ja wiem? Noszenie pudeł to najzwyklejsza fizyczna praca, jak w magazynie czy przy taśmie. Czyli chyba standardowa stawka godzinowa? Około 7 funtów za godzinę?
    • aniaheasley Re: pomozcie wycenic 26.08.11, 14:35
      £150
    • plain-vanilla Re: pomozcie wycenic 26.08.11, 14:51
      My zapłaciliśmy 90 funtów. Było dwóch chłopaków i van. Muszę jednak zaznaczyć, że oni nic nie pakowali. Znosili już zakapowane rzeczy, pudła i meble do vana z drugiego piętra. Przewieźli w nowe miejsce i tam wnieśli wszystko do domu. Znalazłam ich przez stronę dla Polaków w UK. Wysłałam około 6 emaili z zapytaniem o cenę. Podałam przy tym wszystkie szczegóły dotyczące lokalizacji, że mieszkanie jest na 2. piętrze. Ich oferta podobała mi się najbardziej. Zaprosiłam więc jednego z panów na obejrzenie mieszkania wcześniej, żeby oszacował ile czasu zajmie zniesienie wszystkiego do vana no i czy to się zmieści na jeden raz. Byłam bardzo zadowolona z ich usług. Czasowo zajęło to około 5-6 godzin. Aha i jeszcze podobało mi się to, że mieli swoją taką przemysłową lepiącą się folię, którą oklejali wszystkie meble, tak że można było komody z szufladami znosić. Lokalizacja: Glasgow.
      • mrs.t Re: pomozcie wycenic 26.08.11, 15:27
        my mamy juz vana, a pomagac mial moj tata ale nie bedzie mogl :/
        a ja nie bardzo sama z mezem dam rade.

tez nie chodzi oakowanie w domu tylko przeniesienie do auta; pomoc przy np przenoszeniu pianina czy mojego kredensu;
        mamy dwupietrowy dom, mozna odjechac prawie pod sam garaz ; wiec nie jest to duza odleglosc.

chcialabym wlasnie jakos za godziy zaplacic moze..

--
        Doradca laktacyjny- wolontariusz-po szkoleniu La Leche League-jak karmić piersią
        Dietetyk/teoretyk;) i praktyk/amator:) - jak zdrowo rozszerzać dietę
    • zurekgirl Re: pomozcie wycenic 26.08.11, 17:34
      Jak sie oglosisz z taka propozycja na Gumtree czy Londynku, to pewnie za 7 za godzine ktos bedzie caly szczesliwy pomoc.
    • asica74 Re: pomozcie wycenic 26.08.11, 18:08
      my kiedys za pomoc w noszeniu (ale nie pakowaniu!) zaplacilismy po £30 funtow na osobe, za 2 godziny. tyle ze goscie mieli swojego vana i mieszkali rzut beretem od nas.
      • kalasotka Re: pomozcie wycenic 26.08.11, 18:29
        Ale to juz cena razem z vanem?
        Bo my placimy zazwyczaj za vana, a po prostu kierowca pomaga przy znoszeniu. Cena 40f, ale to zalezy od odleglosci miedzy mieszkaniami.
        • liley11 Re: pomozcie wycenic 26.08.11, 18:40
          Zaplac za robote a nie za godzine. Szybciej zrobia i mniej Ci wyjdzie.
        • asica74 Re: pomozcie wycenic 26.08.11, 19:02
          Tak z vanem. Tyle, ze to bylo kilka lat temu.
          Aha i nie dosc, ze goscie mieszkali niedaleko, to my sie przeprowadzalismy kilka ulic dalej
      • mrs.t Re: pomozcie wycenic 26.08.11, 22:22
        >o £30 fun
        > tow na osobe, za 2 godziny.

o, asica, dzieki

chodzi o kogos bez vana
        tylko fizyczna prace przez pare godzin.

tak sobie wymyslilam ze ok 15funtow za godzine bym zaplacila wlasnie, taka srednia cena, nei niska, nie wysoka

Zamiescilam ogloszenie na lokalnym portalu polakow
        myslalm tez o londynku (tyle ze zawsze kojarzy mi sie z londynem bardziej niz innymi czesciami UK)

a gumtree
    • ta_ruda Re: londynek.net 26.08.11, 19:00
      londynek.net/business/view-ads?type=1&view=0
      >
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka