Dodaj do ulubionych

Kurierzy UK do UK.

14.09.11, 12:12
Watek z serii odradzam-polecam.
Otoz czekam trzeci dzien na kuriera z MyHermes, ktory mial ode mnie odebrac paczke w poniedzialek i zawiezc ja dalej do UK. Czy mozecie mi polecic jakiegos sprawdzonego kuriera? Lub odradzic kogos, z kim mialyscie podobne doswiadczenia jak ja z Hermesem? Moja paczka wazy 9 kg i jest dosc dluga (wozek parasolka), nie chce mi sie tego targac na poczte, a gdyby mi sie chcialo, to mialabym juz sprawe dawno z glowy :(
Obserwuj wątek
    • clonek13 Re: Kurierzy UK do UK. 14.09.11, 13:26
      ja juz dosc sie nawisialam na linii hermesa, bokiem mi ta firma wyszla, a sprawdzalas w yodell?
      • steph13 Re: Kurierzy UK do UK. 14.09.11, 15:33
        Z doswiadczenia, ODRADZAM DHL. Klamia w zywe oczy, zostawili kartke, adresu nie mogli znalesc, nikogo nie bylo w domu (kiedy byla cala rodzina), czekaja na to, ze jak klient straci cierpliwosc to sam przyjedzie odebrac z ich depot. Raz tak sie wscieklam i zrobilam taka awanture, ze w rezultacie jakis ichniejszy kierownik przywiozl paczke osobiscie o 10tej wieczorem, ale szkoda nerwow. Od tej pory kiedykolwiek zamawiam cos, upweniam sie najpierw, ze nie uzywaja DHL do delivery.
    • basiaj79 Re: Kurierzy UK do UK. 14.09.11, 15:56
      odradzam HomeDeliveryNetwork.
    • miwah Re: Kurierzy UK do UK. 14.09.11, 16:31
      ODRADZAM: Eagle Transport ( o ile jeszcze istnieja)
      O perypetiach z wysylka (w obie strony) rozpisywalam sie juz kilka razy wiec pewnie jest jeszcze gdzies w watkach archiwalnych ale krotko mowiac, to nie jest normalna firma tylko jakas banda rozemocjonowanych znajomych ktorzy sobie za skore zalezli i kosztem klienta wzajemnie swinie podkladaja. No tragikomedia to byla, naprawde :)
      Mam nadzieje ze sie poprawili jesli istnieja nadal.

Polecam: wysylke autokarem. Firma Sindbad bodajze. Szybko, sprawnie, bez problemow zadnych i cena tez przystepna byla.
      • gnusmas12 Re: Kurierzy UK do UK. 14.09.11, 17:12
        Tak naprawdę to żadna firma kurierska nie jest idealna. Dla nich najważniejszy jest zysk i ograniczenie strat (czemu trudno się dziwić), więc najczęściej czekają, aż będzie kilka przesyłek do dostarczenia/ odebrania na danym terenie i dopiero wtedy wysyłają kuriera. Nie opłaca im się jechać daleko z jedną paczką, a ilość punktów ich firm jest przecież ograniczona. Ja, zamawiając kuriera lub czekając na przesyłkę, z góry zakładam, że nie przyjedzie w terminie, a jak przyjedzie, to składam to na łut szczęścia ;) Trochę o upierdliwe, zwłaszcza że większości ludzi w godzinach pracy kurierów nie ma w domach, ale przeważnie dzwonią i umawiają się na inny termin, a jak nie to można odebrać.
        Podejrzewam, że są firmy kurierskie trzymające się sztywno terminów i nie nawalające, ale ceny zapewne mają zwalające z nóg. A jeśli zamawia się standardowego kuriera z masówki to po prostu trzeba się liczyć z tym, że logistycy i tak zaplanują wszystko na korzyść firmy, a nie klientów :(
        • miwah Re: Kurierzy UK do UK. 14.09.11, 17:53
          w przypadku tego `orla` ;-P to nie tyle mierzily mnie problemy z terminem odbioru czy doreczenia przesylki ( ktore, owszem, byly, ale to akurat j/w- standard w miare, choc bez pzresady tez) Dla mnie zalosny i dobijajacy byl jakiejkolwiek informacji i nieuchwytnosc przez telefon w zw. z czym np stracilam kilka dni siedzac kolkiem w domu iwyczekujac na kuriera ktory `juz jechal` a jakos nie mogl dojechac i ciezko go bylo przez tel zlapac ( ani sam nie zadzwonil) Nawet czlowiek-waga ;) mnie juz chyba tylko rozsmieszyl w sumie choc wiedzialam ze jego szacowanie nijak sie ma do wagi rzeczywistej.

Najgorsze byly jakies dziecinne przepychanki rodem z piaskownicy kiedy przesylka dotarla do Londynu, kurier mial ja dalej wyslac do nas ( choc zgodnie z umowa, powinien doreczyc po drodze( kwestia kilku minut przy dobrej organizacji pracy) ) ale nie doreczyl i nie wyslal bo..... bo mial zatargi z partnerami biznesowymi w PL ktorych postanowil tym sposobem `u-ka-rac` :). Naszym kosztem znaczy.
          Dodac winnam ze to byly jakies stare sprawy( bodajze dotyczace poprzedniego wspolnego biznesu) ktorymi pani w PL usilowala sie dzielic z siostra ( nadawca przesylki w tym przypadku) i raczyla ja rzewnymi opowiesciami jak to ten pan tamtemu panu.. szlochy w sluchawke i takie tam rozne :)
          Pelen profesjonalizm :o)
          Przy czym kazala siostrze dzwonic do mnie bym ja z kolei dreczyla i szantazowala ( sic! :) ) rzeczonego pana mailami ( telefonow nie odbieral, na maile tez nie odpowiadal) bo ona nie ma na niego wplywu :o) i jesli mi sie nie uda to co ona moze zrobic.... :)
          W koncu przesylka dotarla bladym switem w Wigilie, po bodajze 2 tyg podrozy i masie zszarpanych nerwow ( wiem, wiem, teraz sie smieje )

Dlatego ( i rowniez ze wzgledu na ograniczenia kurierow wyluszczone przez gnusmas12) polecam wysylanie autokarem. Trzeba dowiezc na miejsce spotkania i odebrac ale dzwonia, kontaktuja sie i zero problemow. Ceny tez w normie.
          • 1mzeta Re: Kurierzy UK do UK. 14.09.11, 22:29
            Daj linka do ich strony bo aż jestem ciekawa czy o tych samych piszemy. Ja z moimi nigdy nie miałam problemu- zawsze miło, grzecznie, a kontakt telefoniczny na duży plus. Do mnie paczki w środy albo czwartki przywożą- nie pamiętam teraz. Przed świętami samymi w zeszłym roku gościu sam zadzwonił w sobotę i grzecznie zapytał czy mogą mi paczkę wcześniej podwieźć tj. w niedzielę rano zamiast w tygodniu bo mają tyle roboty- jak dla mnie super bo akurat nie mogłam się już na moje rzeczy doczekać.
            • miwah Re: Kurierzy UK do UK. 14.09.11, 23:28
              Nie pamietam jak dokladnie strona wygladala ale byla bialo-niebieska i chyba tylko to jedna o tej nazwie jest wiec to bodajze:

eagletransport.net.pl/
              Podejrzewam ze nie ja jedyna mialam z nimi przykre doswiadczenia bo jakos zaraz po, albo nawet w trakcie przejsc weszlam na ich strone i u samego dolu byl dopisek: Niskie ceny i niska jakosc` czy jakos tak :).
              Wkrotce dopisek zniknal. Najwyrazniej jakis niezadowolony klient (albo moze wspolpracownik sklocony hehe) wlamal im sie i swoje dorzucil :) Przez chwile nawet szwagra podejrzewalam ktory tez sie mocno w batalie wtedy zaangazowal, ale to nie on wiec ktos inny rozczarowany :o)
              No mam nadzieje ze poszli po rozum do glowy i sie poprawili bo im obiecalam ze dla siebie tych wspomnien nie zachowam i mam nadzieje ze inni niezadowoleni tez nie. Wiec pozostaje tylko sie zrehabilitowac jakos. :)
              Przynajmniej te przepychanki dziecinne, mam nadzieje ze byly ewenementem nie norma. Jakas szopka swiateczna moze ;), ale w zyciu bym takiego `profesjonalizmu` nie polecila nikomu.
              • 1mzeta Re: Kurierzy UK do UK. 15.09.11, 13:25
                Jeśli to ci z linka to ja z nimi zawsze wysyłam od kilku dobrych lat. Nigdy nie miałam najmniejszych problemów. Zawsze na czas i zawsze wszystko całe.
        • 1mzeta Re: Kurierzy UK do UK. 14.09.11, 22:25
          Eagle Transport zawsze do mnie dzwonią o której godzinie będą czy to z paczką z Pl czy po paczkę do Pl- zawsze jest to przedział czasowy 2 godziny góra i zawsze są w tym czasie. Nie wiem może to zależy od miejsca zamieszkania. Raz zawoziłam im paczkę do nich- nawet mi ją sprawnie przepakowali za darmo.
      • 1mzeta A ja polecam 14.09.11, 22:23
        Eagle Transport- jeśli piszemy o tej pierwszej firmie, a nie o firmie z podobną nazwą.
        Już tyle lat z nimi wysyłam na lini UK-Pl-UK i nigdy ale to nigdy nie miałam żadnych kłopotów.
        Zawsze na czas i wszystko zawsze całe. Raz nawet z nimi z Pl wanienkę dla dziecka sobie sprowadzałam i mimo,że mieli obiekcje czy dotrze w jednym nie popękanym kawałku to doszła- paczka była dokładnie opisana- co z nią robić, a co nie.
        • gnusmas12 Re: A ja polecam 15.09.11, 10:05
          Ale autorka pytała o kurierów wewnątrz UK, nie do Polski :)
          • zurekgirl Re: A ja polecam 15.09.11, 10:09
            Otoz to. Moja zabawa z MyHermes trwa w najlepsze, paczka od 4 dni zaplacona i nieodebrana. Podobne rewelacje mialam z rok temu, gdy zamawialam kuriera przez Parcel2Go i mial przyjechac CityLink albo DHL, nie pojawil sie nikt przez 3 dni, ale chociaz pieniadze od razu oddali.

Z EagleTransport korzystalam i z UK paczka wyjechala bez problemu, ale w PL zapomnieli zadzwonic, ze dojechali i musialam sie upomniec nieco. Potem juz bez problemu.
            • 7oz Re: A ja polecam 15.09.11, 13:27
              A czy Hermesa zamawiałaś u nich bezpośrednio czy też przez resalera takiego jak Parcel2go? Ja korzystałam z Hermesa kilkakrotnie i nigdy nie było problemu za to z DHL zamawianym przez Parcel2go to były jazdy, 2 tygodnie paczkę odbirali a jak już kompletnie zrezygnowałam to mi kierowce 2 dni z rzędu do domu przysłali po paczkę, którą wkurzona wysłałam w końcu pocztą.
              • zurekgirl Re: A ja polecam 15.09.11, 18:27
                Hermesa zamawialam prosto z Hermesa, ale oni uzywaja samozatrudnionych kierowcow roznych malutkich firm (przynajmniej w E3) i jak juz wyciagnelam, jaka to firma ma podjechac od babki z Hermesa i zadzwonilam do tej firmy, to sie wypieraja jakiejkolwiek wspolpracy z Hermesem. Wariatkowo jednym slowem.
          • 1mzeta Re: A ja polecam 15.09.11, 13:22
            Wiem- nie odpowiadam autorce wątku tylko innej forumce.
    • mamumilu Re: Kurierzy UK do UK. 15.09.11, 12:23
      ja zawsze uzywam dhl lub ups, czasem fedex lub interlink - tfu tfu nie zdarzylo im sie nigdy nawalic. Yodell to chyba HDN - mam wrazenie, ze chyba ich wykupili - wiele frim z nich korzysta.
      Zamawiam w interparcel.com albo sporadycznie w parcel2go. Iterlink Direct - jak masz kod to jest £5 taniej - przy pierwszym zamowieniu dziala chyba GEN5
    • carmelaxxx Re: Kurierzy UK do UK. 15.09.11, 12:55
      jak w hermesie przez www sie zamowili kuriera przed 22 godz to na drugi dzien bedzie, ja mam nr tel do hermesowego kuriera lokalnego i wysylam mu smsa z postcodem i nr domu i na drugi dzien jest.
    • miwah Re: Kurierzy UK do UK. 15.09.11, 18:12
      No tak! zobaczylam czerwone i na wzrok mi padlo :)
      Sorry.
      Z kurierami w UK doswiadczenie mam tylko z punktu odbiorcy ale zeby sie choc troche zrehabilitowac za niezamierzonego OTa :)...Hermesa specjalnie nie lubie bo rzucaja paczkami (zawsze sie spiesza ( z wyjatkiem kobiety-kurierki) wiec zostawiaja czasem nie czekajac az sie na dzwonek odpowie przerzucajac przez plot i chyba sami podpisuja bo to sa rzeczy za potwierdzeniem)
      Z Interlink i DHL nie mialam przykrych doswiadczen.
      Najsprawniej u nas zawsze Parcelforce i chyba Citylink. O, jeszcze Fedex tez bez zastrzezen.
    • 1mzeta Kurier-wózki 15.09.11, 22:34
      O znalazłam przypadkiem gdy szperałam na ebaju

www.ebay.co.uk/itm/PRAM-and-PUSHCHAIR-COLLECTION-DELIVERY-COURIER-SERVICES-/180687394057?pt=UK_Baby_CarSeats_EH&hash=item2a11ced509
      Nie wiem czy dobrzy-można przeczytać opinie.
    • 7oz Re: Kurierzy UK do UK. 26.10.11, 21:48
      No to też się przekonałam, że na Hermesie nie można polegać. Przez ostatnie 2 lata korzystałam z nich od czasu do czasu i nie było problemu do dziś. Widać już mają tylu klientów, że im przestało zależeć :( Paczka nadal leży i czeka a ja dostałam jedynie autorespond, że mi odpowiedzą w ciągu 2 dni.
      • zurekgirl Re: Kurierzy UK do UK. 27.10.11, 14:52
        Jak sie doczekasz na odpowiedz, to bede szczerze zaskoczona. Ja napisalam tryliard maili i na zaden nie odpisali. A dzis moje zamowienie z Nexta poprzez Hermesa, ktore mialo byc po 13n przyszlo z pewnoscia przed 13, bo od 12.45 bimbam w domu i do tego pomimo, ze zaznaczylam opcje, zeby kurier zostawil swoje namiary, to on po prostu zostawil paczke u sasiadki, ktorej od 5 lat nie widzialam na oczy i bylam przekonana, ze nikt tam nie mieszka. Teraz oczywiscie nikt mi drzwi nie otwiera. Bosko.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka