07.12.11, 13:52

dziewczyny, jak w uk poznaje sie falszywki?a raczej jak poznac ze ktos falszywkami nie placi?
na jakie cechy banknotow zwrocic uwage?
Obserwuj wątek
    • mrs.t Re: falszywki 07.12.11, 14:52
      www.bankofengland.co.uk/banknotes/kyb_lo_res.pdf:}
    • a74-7 Re: falszywki 07.12.11, 16:37
      moze jesen z tych sie przyda
      www.amazon.co.uk/s/?ie=UTF8&keywords=fake+money+detector&tag=googhydr-21&index=aps&hvadid=7577597049&ref=pd_sl_4j9wt48or9_b
      kiedys taki pen mozna bylo kupic za kilka funtow w Ryman's Shop
    • karolajna83g Re: falszywki 07.12.11, 16:39
      Chyba 50 funtowy banknot jest najczęściej podrabiany.
      Tak mi się wydaje, bo jak płaciłam kiedyś za jakieś ciuchy, to wprowadziłam personel w popłoch.....
      • clonek13 Re: falszywki 07.12.11, 16:48
        karolajna83g napisała:

> Chyba 50 funtowy banknot jest najczęściej podrabiany.
        > Tak mi się wydaje, bo jak płaciłam kiedyś za jakieś ciuchy, to wprowadziłam per
        > sonel w popłoch.....

dlatego wymieniono na nowe teraz :)
        w zeszlym tygodniu bedac w boots,widzialam jak KAZDA 50 tka byla zanoszona do najstarszej z Pan ekspedientek i `macana` , wszystkie mlode kasjerki tak robily, przy klientach , wiec widzialam , w obiegu jest masa tych starych 50tek falszywych i zdecydowali o wymianie
        • saram0na Re: falszywki 07.12.11, 20:13
          mamy ten pisak ale czasem jak sie w szufladzie zapodzieje to pocieramy banknot o kartke czy sie nie rozmazuje :)
    • kr1976 Re: falszywki 08.12.11, 23:36
      1. Papier 'falszywki' jest inny w dotyku, czesto kolor tez wydaje sie troche inny, (wpadla nam kiedys w pracy falszywa 20stka i byla jakby bardziej fioletowa.
      2. Banknoty sprawdzone pod swiatlo maja widoczne znaki wodne
      3. Prawdziwe banknoty maja srebrna nitke, ja jak nie jestem tak do konca pewna banknotu, to leciutko naddzieram tuz nad nitka, falszywki maja ta nitke tylko nadrukowana, w prawdziwym banknocie nitka nie ma prawa peknac, jest jakby wtopiona w papier

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka