Dodaj do ulubionych

termometr bezdotykowy

11.01.12, 14:11
Czy ktoras z was korzysta z takiego? jak wyglada jego dokladnosc?
Szukam termometru ktory pozwoli mierzyc dziecku temp natychmiastowo, bez wkladania do uszu czy pupy, bo w gre wchodzi mierzenie po 10 czy 20 razy w ciagu jednej nocy.
Obserwuj wątek
    • wiwi1 Re: termometr bezdotykowy 11.01.12, 21:32
      Nie wiem jak bezdotykowe, ale te do uszu Brauna mierza temperature w kilka sekund i mozna spokojnie zmierzyc temperature jak dziecko spi bez wybudzania.
      Pozdrawiam:)
      • kr1976 Re: termometr bezdotykowy 11.01.12, 22:29
        Dalaczam sie do pytania Autorki watku. Mi juz rece opadaja jezeli musze mierzyc temperature. Co termometr to inny pomiar. Z tym do ucha Brauna to jest tak, ze owszem szybko mierzy i faktycznie nie trzeba dziecka wybudzac, ale tez trzeba zwracac uwage, czy np dziecko przed chwila na tym uchu w ktorym robimy pomiar nie spalo, bo mozna dostac zawalu serca gdy wyskoczy temperatura jak z kosmosu.
        • wanilia25 Re: termometr bezdotykowy 11.01.12, 22:47
          Ja kilka dni temu kupilam bedac w PL taki termometr za 130 zl. Przykladam np. do czola dziecka w odleglosci kilku , bodajze 5 cm i jest taki laser ( SWIATELKO NA CZOLE DZIECKA), ktory pojawia sie na kilka sekund i po chwili wyswitla mi sie temperatura ciala dziecka.

Jest tez opcja mierzenia temperatury w pokoju.

Fajna rzecz, gwarancja na 2 lata.....

Mysle, ze jak popytasz w Bootsie albo nawet w Asdzie to napewno znajdziesz....

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka