Dodaj do ulubionych

jak najtaniej wyslac paczke?

16.01.12, 15:07
Moja kolezanka jest w trudnej sytuacji. kupilam troche ciuchow dla dzieci i chce jej wyslac. paczka wazy ok. 2.5kg. Czy wiecie ile bedzie kosztowac wyslanie takiej paczki na poczcie? Macie jakas strone z cennikiem?
Obserwuj wątek
    • elle-joan Re: jak najtaniej wyslac paczke? 16.01.12, 15:14
      Tak na szybko wklejam, mam nadzieję, że tam się da coś wygrzebać...

www.postoffice.co.uk/letters-parcels
      • mialumia Re: jak najtaniej wyslac paczke? 16.01.12, 15:17
        no wlasnie dalej nic nie rozumiem. chcialabym znac przedzial wagowy i zalezna od tego cene.
    • kalasotka Re: jak najtaniej wyslac paczke? 16.01.12, 15:20
      Kiedys wysylalam cos poczta (ok. 2kg) i zaplacilam 8f. Bylo to kilka drobnostek, gra nie warta swieczki w moim wypadku.
      A moze juz predzej wyslac paczke przewozami (czy jak to sie nazywa), gdzie sie placi 1f lub mniej za kg?
      • 1mzeta Re: jak najtaniej wyslac paczke? 16.01.12, 19:33
        Ale wtedy i tak skasują jak za 10 kg minimum.
        • robak.rawback do indii? 16.01.12, 20:14
          mam do wyslania paczke do indii, nie wiecej niz pol kilo.
          czym byscie wyslaly?
          • sylaluk1 Re: do indii? 16.01.12, 20:18
            wysylalam kiedys do Turcji (do pol kilo raczej) , koszt ok 8 funtow (z potwierdzeniem odbioru), podobnie do Chile (nie wiecej niz 10 funtow)
            • robak.rawback Re: do indii? 16.01.12, 20:22
              przez royal mail?
              • sylaluk1 Re: do indii? 16.01.12, 21:25

tak, Royal mail, tylko nie mozna przekroczyc jakiejs tam wartosci (deklaruje sie to na druczku), nie pamietam ale chyba ok 40 funtow to bylo
              • karolajna83g Re: do indii? 16.01.12, 22:41
                Słuchajcie, to będzie na pewno więcej- ostatnio chciałam wysłać paczkę do Polski, waga 3kg. Signed For kosztowałoby ok 40 funtów, zwykły Air mail- chyba z 16f.

Indie to "reszta Świata", więc chyba jeszcze więcej. Za "Signed for" trzeba zawsze doliczyc 4.95 funta.

Z takimi paczkami zawsze dla nich jest problem, bo mogą wysyłać do chyba max 2kg.

Jak sprawdzałam z cennikiem, to jakimś trafem nie chciało mi się wyliczyć, tak jak Pani na poczcie......
            • buizu Re: do indii? 16.01.12, 22:18
              tak tanio? ja ostatnio wysylalam paczke za potwierdzeniem odbioru, 250g do Irlandii i zaplacilam 7.50.
              • robak.rawback Re: do indii? 17.01.12, 01:14
                musze wyslac jako signed for bo jak zwykla to na pewno nie dojdzie. juz mi pare razy nie doszly pocztowki etc a co dopiero paczka.
                • sylaluk1 Re: do indii? 17.01.12, 08:38
                  postaram sie dzis odszukac kwitki od nadania tych przesylek, to wrzuce fotki.Moze co poczta to inna oplata ?Niedorzeczne ale mozliwe....
                  • sylaluk1 Re: do indii? 17.01.12, 15:24

znalazlam potwierdzenia nadania: do Turcji przesylka wazyla ok 300 g -koszt przesylka lotnicza z potwierdzeniem odbioru to 8,11
                    Do Chile wysylka rowniez lotnicza ale leciutka bo niecale 100 g to koszt 7,02
                    Wysylalam na dwóch róznych pocztach.

Jak mam cos duzo ciezszego to po Europie wysylam za posrednictwem DPD (koszt 1 paczki do 30 kilo to 25 funtów a dwóch paczek po 30 kilo to 40 funtów)
                    Pozdrawiam
                    Sylwia i Hubi (24.09.2003)
                    • robak.rawback Re: do indii? 17.01.12, 23:38
                      czyli nawet wyglada ze jak w miare lekka to nie za duzo mnie wyjdzie
              • e-vil Re: do indii? 19.12.12, 12:31
                Ja tez zaplacilam gdzies tyle za przesylke signed for do Polski - a byly to srebrne kolczyki, wiec przesylka leciutka.. za paczke zwykla air mail 1,7 kg zaplacilam 12 funtow.
            • sonas2 paczki po Europie 23.09.12, 07:48
              Najtaniej jak znalazlam to www.obox.pl
              110 pln, 22 funty za 31kg do Europy.
              Pozdrawiam
    • pyza_uk Re: jak najtaniej wyslac paczke? 16.01.12, 20:14
      A dokad wysylasz ta paczke? Do PL czy w obrebie UK? Do UK to 2.5 kg bedzie niecale £8, do PL NAJLEPIEJ WYSLAC 2 paczki,mbo powyzej 2 kg jest bardzo drogo
      Tutaj masz cennik www.royalmail.com/price-finder
      • mialumia Re: jak najtaniej wyslac paczke? 16.01.12, 21:21
        no wlasnie o taki link mi chodzilo. Faktycznie musze wyslac ponizej 2kg.
    • karolajna83g Re: jak najtaniej wyslac paczke? 16.01.12, 22:42
      najlepiej jak rozbijesz to na 2 paczki i wyslesz AIR MAILem bez Signed For.
    • monisia_3030 Re: jak najtaniej wyslac paczke? 28.04.12, 02:50
      Ja polecam wysyłam taniej. Mają naprawdę nie wielkie stawki. Najlepiej wejść na ich stronkę i obliczyć sobie cenę. Kurier przyjedzie do domu, odbierze ją i zawiezie do koleżanki.
      • danutek_62 Re: jak najtaniej wyslac paczke? 22.05.12, 23:39
        ja również polecam wysylamtaniej pl. To jest rewelacyjnie działający broker. W zasadzie wszystkie stawki mają mniejsze niż u kurierów i ponoszą pełną odpowiedzialność. Korzystałam z nich kilka razy i za każdym razem było wszystko w porządku.Mają też super promocje na wysyłki zagraniczne
        • hiacyntta Re: jak najtaniej wyslac paczke? 13.07.12, 19:17
          ja też jestem zadowolona z tego jak działa wysylam taniej..bardzo fajny pośrednik..ma niskie stawki i działa naprawdę sprawnie:)
        • monisia_30 Re: jak najtaniej wyslac paczke? 21.08.12, 22:07
          ja osobiście również chwalę sobie wysylamtaniej..korzystałam nich już kilkakrotnie i ani razu mnie nie zawiedli. Działają szybko, sprawnie, tanio i uczciwie..póki co przynajmniej:)
          • aleksandrawu Re: jak najtaniej wyslac paczke? 21.08.12, 23:00
            Dziewczyny (mam nadzieje, ze nie pisala tych 3 komentarzy jedna i ta sama-spamujaca-osoba) , czy macie na mysli wysylaJ taniej? Jesli tak, to jak zaznaczalyscie na stronie ze chcecie nadac paczke z UK? Bo nie moge znalezc, a wychodzi tak niska oplata, ze jestem pewna ze licza przesylke jako krajowa:) Wychodzi mi 35 ZLOTYCH!
            • jacinda Re: jak najtaniej wyslac paczke? 22.08.12, 12:55
              Zauwaz, ze poste nt tej firmy zostaly napisane osoby, ktore w ogole nie udzielaja sie na forum.
              • aleksandrawu Re: jak najtaniej wyslac paczke? 22.08.12, 14:35
                No wlasnie to wzbudzilo moje podejrzenia:/ Szkoda, ale jak mowia, jak cos brzmi zbyt pieknie zeby bylo prawdziwe, to pewnie tak jest:P
    • cyniamonowa Re: jak najtaniej wyslac paczke? 21.08.12, 22:37
      jesli do Polski to polecam Britport: www.britport.net/
      23funty za 30kg, wiezie i dostarcza to DPD.
      kilka razy korzystalam i bylo bezproblemowo.

• yadrall Re: jak najtaniej wyslac paczke? 23.09.12, 21:55
      Ja osobiscie na terenie UK kozysalam z tej firmy:
      www.parcel2go.com/
      I doszlo bez problemu,ale tylko raz.
      • ssabaudia Re: jak najtaniej wyslac paczke? 24.09.12, 00:29
        a ja niestety nie polecam wysyłajtaniej... Nie dość, że za 4 paczki po średnio 20 kg zabuliłam prawie 800 złotych (z Polski do UK) to jeszcze teraz chcą mnie naciągnąć na kolejne 400 bo niby jakaś paczka była "niewymiarowa" - przed wysyłką zadzwoniłam na infolinię, żeby doinformować się o maksymalne rozmiary paczek i żadna większa nie była.
        Do tego paczki szły tydzień a mialy być w ciągu 3 dni... Spaliśmy z dzieciakami bez pościeli pod narzutami z łożek i łaziliśmy w dwóch parach majtek przez kilka dni. Nawet nikt się nie zająknął, żeby głupie przepraszam powiedzieć.
      • karolkowa1 Re: jak najtaniej wyslac paczke? 15.12.12, 00:58
        Qyadrall napisała:

> Ja osobiscie na terenie UK kozysalam z tej firmy:
        > www.parcel2go.com/
        > I doszlo bez problemu,ale tylko raz.

Tez polecam!!! Wysylalismy kilkanascie paczek z tej strony. Paczka 20 kg do Niemiec £24 ubezpieczona z UPS :) duzo paczek krajowych rowniez wysylalismy.
    • sylaluk1 Re: jak najtaniej wyslac paczke? 13.11.12, 09:00
      Wczoraj dostałam paczkę z Polski wysłaną za pośrednictwem www.expresowepaczki.pl/status_wynik.php Koszt paczki 30 kg to 23 funty, caly czas kontakt sms-owy a potem telefoniczny z kurierem, status paczki sprawdzany na stronie i co wazne odbior paczek z domu rowniez w soboty czy niedziele...
      • nannyjo32 Re: jak najtaniej wyslac paczke? 13.11.12, 10:56
        to ciekawa a z jakich firm kozystacie jak wysylacie do Polski. Ja wlasnie dzisiaj wysylam do domu prezenty swiateczne plus kartki. Za wyslanie samych kartek poczta zaplacilabym ok 8F wiec stwierdzilam ze wysle wszytko w jednym pudle i zaplace 10F za 10kg tak bedzie taniej.
        To ich strona
        www.latransport.pl.tl/
        Juz od paru lat z nimi wysylam i nie bylo problemow. Pozatym jeszcze wysylam rzeczy po dzieciach do domu samotnej matki i jako ze to jest chrytatywnie pierwsze 10kg daja za darmo. Mysle ze to bardzo w pozadku:)
        A jak wyslac z Polski do Anglii bo mama mi sie czasem pytaze cosby przeslala, ale ja nie wiem jak jej doradzic.
      • ssabaudia Re: jak najtaniej wyslac paczke? 13.11.12, 19:36
        SYLALUK a jaki kurier przystojny nie? ;D
        • sylaluk1 ssabaudia 13.11.12, 20:23
          Przystojny to jest moj MĄŻ (-;
          a tak na serio to nie widzialam go bo jak przytargal paczke to była 23.30 wiec maz sie zwlokl z łoża co by paczkę odebrac (-;

ps
          a tak na marginesie to co z nasza kawa ?
          • ssabaudia Re: ssabaudia 13.11.12, 21:56
            Odpisałam Ci na Priva
    • kalina866 Re: jak najtaniej wyslac paczke? 14.12.12, 22:02
      Ja ostatnio wysyłam z Pl do UK - ale faktycznie patrząc na te ceny można się przerazić, przesadzają trochę. Mnie udało się wysłać taniej, bo swoją ofertę przedstawiłam na Clicktransie (clicktrans.pl/) i odezwała się do mnie firma, która zaproponowała dobrą kwotę. Dobry sposób na ominięcie tych chorych cen, tyle kasy ile chcieli kurierzy czy poczta nigdy bym nie dała.
      • erga4 Re: jak najtaniej wyslac paczke? 14.12.12, 22:20
        ja korzystam z przesyłek royal mail do Polski tylko gdy wysyłam jakieś drobiazgi i gdy zależy mi na czasie. powyżej 2 kg to koszt jak dla mnie kosmiczny. dlatego wolę wysyłac hurtem większą ilośc własnie polskimi kurierami.
        też często pomagam to znajomym, to rodzinie i kupuję ciuszki dla dzieci, zabawki i wysyłam wielką pakę.
        • nadave Odradzam firme Piorun 21.12.12, 23:20
          Wysylalam trzy dosc duze paczki do UK. Korzystalam z uslug firmy Piorun.Wszystkie przyszly rozciete (na pewno nie przez sluzbe celna) i poginelo mi kilka rzeczy.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka