Dodaj do ulubionych

makeup makeover

05.02.12, 22:38
Dziewczyny, potrzebuje nowych pomyslow na swoja twarz.
Moj makijaz na co dzien jest minimalny i zawsze taki sam - na wyjscie ten sam tylko mocniejszy. Trzy kosmetyki do malowania na krzyz. Chyba nawet nie wiem juz co w swiecie kolorowych kosmetykow slychac.
Myslalam aby isc na makijazowy makeover np do boots. Tam chyba kazda marka ma swoje stoisko i czesto widze jak kobiety sa malowane.
Czy ktoras z tego korzystala? Wystarczy podejsc i sie umowic? Ile to moze kosztowac? Jakies rady?
Dzieki!
Obserwuj wątek
    • clonek13 Re: makeup makeover 05.02.12, 22:58
      kochana ,mozna isc do boots ,ale zerknij na youtube co sie tam dzieje! dziewczyny pokazuja najnowsze kosmetyki,styl ,sposob malowania , pedzle , wszysciutko :)
      ja teraz dopiero sie ucze malowac , a mam 30 lat :) zawsze tylko podklad + rzesy ,ale starosc nie radosc i upiekszyc sie trzeba , wiedze czerpie stamtad .
      • karolina_zet Re: makeup makeover 05.02.12, 23:09
        Clonek - dzieki ze we mnie wierzysz - ale ja beznadziejna jestem w tych sprawach... Mi musi ktos pokazac - zrob to i to a potrzebujesz do tego to i tamto. No i jeszcze dobrac cos co bedzie do mnie pasowalo;)
        • robak.rawback Re: makeup makeover 05.02.12, 23:24
          bylam w debenhamsie last week i ledwo weszlam juz na mnie ktoras z pan ze stoiska napadla z pytaniem czy chce makeover. wiec tam pojdz po prostu i sie przejdz wsrod stoisk. ewentualnie moze wczasie kiedy nie ma duzo ludzi na oxford street - rano albo przed 5pm to moze beda mialy wiecej czasu zeby sie z toba pocackac i probowac opchnac jakies drogie kosmetyki.

osobiscie sie brzydze tego ze uzywaja chyba tych samych pedzli na kazda osobe wiec dlatego niczego nigdy na twarz nic nie daje sobie nalozyc. ewentualnie na dlon tylko ogladam testery, ale tez sie na pewno mozna czyms zarazic
          • moccabristol Re: makeup makeover 05.02.12, 23:41
            youtube jest kopalnia wiedzy i instruktażu, co do paćkania się na stoiskach, to tak jak wyżej -baaardzo ostrożnie. Nigdy nie wiesz jakich świństw możesz się tam nabawić -od zwykłej opryszczki po sto innych, wiele poważniejszych schorzeń. Osobiście tez nigdy nie poddaje się "takim testom" .
      • turmalinka Re: makeup makeover 05.02.12, 23:43
        clonek13 napisała:

> kochana ,mozna isc do boots ,ale zerknij na youtube co sie tam dzieje! dziewczy
        > ny pokazuja najnowsze kosmetyki,styl ,sposob malowania , pedzle , wszysciutko
        > :)

popieram w 100%

ja kocham makeup, mam ze 100 odcieni cieni do powiek, okolo 40 szminek itp
        polecam bawic sie w domu, eksperymentowac, podstaw nauczysz sie w necie, reszta zalezy od ciebie, kombinuj, zawsze mozesz zmyc.
        • mrs.t Re: makeup makeover 06.02.12, 11:41

hm, jak to mowia 'good point' o tych pedzlach
          myslicie ze rzeczywiscie sie mozna nabawic?

ja akurat identyfikuje sie z autorka, osatnio wlasciwie niewiele sie maluje (glownie dlatego ze nie mialabym nawet czasu zwlaszcza zmyc, bedtimes u nas z dwojka maluchow to poki co sajgon;)
          no i nie mam 40 cieni 15 mascar
          i nei chce miec

chcialabym by ktos mi kawe na lawe wylozyl

doceniajac youtube sory ale nie mam czasu ani ochoty na dochodzenie do tego samamu...

:/
    • izabelski Re: makeup makeover 06.02.12, 00:15
      polecam stoisko Laura Mercier w Selfridges
      umaluja cie bez umowienia, dobiora kosmetyki
      ich seria Flawless jest nie do pobicia

korzystalam tez z wizyty u nich u stylistki, kosztowala £10 a w ramach reklamy dali mi za to jeszcze puder i dobry pedzel, wiec i tak sie oplaci
    • zurekgirl Re: makeup makeover 06.02.12, 12:33
      Ja mialam jakis kupon znizkowy na produkty Benefit i przy okazji usiadlam przed ich pania makijazystka w Bootsie (ten najwiekszy na Oxford Street). Bylam rano, babka miala sporo czasu, dobrala mi kosmetyki, ktore mnie nie umalowaly, a upiekszyly, czyli chyba o to w makijazu chodzi. Mila dziewczyna, lekko iranska uroda, czarne dlugie wlosy, niska, niezbyt szczupla, mocno wymalowana, wielkie oczy. Polecam, jesli masz ochote sie rozejrzec. Pokaze ci dokladnie czego jak uzywac. Pewnie jesli trafisz na cichy moment, to przedstawi ci wszystkie kosmetyki. Idz bez umalowanych rzes, reszte mozna zetrzec na miejscu. Uzywa osobnych gabeczek i szczoteczek do rzes, ale pedzle wspolne ;)
      Jesli masz karte Boots, to zerknij w ta maszynke, ktora kupony drukuje, ja chyba dzieki temu dostalam jakas spora probke wygladzacza cery gratis.
    • karolina_zet Re: makeup makeover 06.02.12, 21:50
      dziekuje Wam za wypowiedzi.
      Przyznam ze po Waszych komentarzach przemysle sprawe jeszcze raz.
      Spojrzalam tez na youtube - i tam rzeczywiscie jest mnostwo filmow -ale dziewczyny maja wiele kosmetykow i przyborow - ja takiego sprzetu nie mam i nie mam ochoty w to inwestowac. Chcialabym tez aby ktos mi cos zaproponowal bo wg filmu instruktazowego wybiore cos podobnego co nosze...
      • robak.rawback Re: makeup makeover 06.02.12, 22:01
        rozmawialam z laska ktora jest makeup artist i ona mowi ze najlepiej sie po porstu zapisac na kours makijazu. nie trwaja dlugo jesli to ma byc na potrzeby wlasne. mysle ze sie oplaca. teraz nie mam na to czasu ale juz mysle o tym od dluzszego czasu i na pewno jak skoncze z paroma rzeczami w ktore jestem uwiazana to pojde na taki kurs. mysle ze to raptem pare dni a czegos fajneo mozna sie nauczyc. moze nawet nie pare dni a dzien dwa. tylko w jakiejs znanej szkole bym robila a nie na zadupiu.

jescze rozmyslalam o tych testerach. nawet jak by uzywaly pedzli czy gabek nowych dla kazdego klienta to przeceirz pobieraja z tego samego sloiczka itp wiec i tak sie zarazki przenosza. wiec moim zdaniem to samo. chyba ze maja jakies malutkie testery ale watpie.
        wlasciwie to niewiem czy mozna sie zarazic ale jak dla mnie, szczegolnie jesli dotyczy jakichs przebojow z opryszczka albo atrakcji skornych etc to lepiej dmuchac na zimne. ale ja tez nie pozyczam ani swoich ani od kogos grzebien i czy szczotek, szminek ani nie pijam z butelki z kims etc.
        • clonek13 Re: makeup makeover 06.02.12, 23:23
          robak.rawback napisała:

>
          > jescze rozmyslalam o tych testerach. nawet jak by uzywaly pedzli czy gabek nowy
          > ch dla kazdego klienta to przeceirz pobieraja z tego samego sloiczka itp wiec i
          > tak sie zarazki przenosza. wiec moim zdaniem to samo. chyba ze maja jakies mal
          > utkie testery ale watpie.
          > wlasciwie to niewiem czy mozna sie zarazic ale jak dla mnie, szczegolnie jesli
          > dotyczy jakichs przebojow z opryszczka albo atrakcji skornych etc to lepiej dmu
          > chac na zimne. ale ja tez nie pozyczam ani swoich ani od kogos grzebien i czy s
          > zczotek, szminek ani nie pijam z butelki z kims etc.
          >

zadna profesjonalna makijazystka nie dotknie pojemnikiem makijazu twojej twarzy, odpowiednia ilosc produktu na swoja reke a potem aplikuje pedzelkiem na twoja twarz , szminki rowniez.
          mam tylko 5 pedzli (do podkladu , pudru sypkiego ,bronzera i rozu , cieni , brwi) mnie to wystarcza na moje potrzeby, poza tym mam taki plyn do szybkiego czyszczenia pedzli (kilka razy w tyg ) zeby nie papraly sie innym kolorem i z powodu higieny rowniez, rzadziej mozna byc pedzle szamponem dla dzieci ,ale wolno schnie ,wiec trzeba sie z tym liczyc ze sie nie bedzie uzywac 24h .jak wspomnialam wyzej ucze sie z youtube, jedyna rzecz z jaka sie borykam to sztuczne rzesy , postanowilam sie nauczyc aplikowac , do dzis nie mam pewnosci czy mam to kleic do swoich rzes czy do powieki :D:D
    • ta_ruda Re: makeup makeover 06.02.12, 22:10
      ja bylam kiedys w debenhams i zrobila mi kobieta makijaz ale nie bylam zadowolona; potem w Polsce bylam u kosmetyczki na takiej konsultacji i ona wytlumaczyla mi co i jak uzywac. taki makijaz to sporo warstw i jesli gdzies wychodze to sie tak maluje; ale przewaznie wole bardzo delikatny makijaz (podklad, puder sypki, blyszczyk i moze jakis blush). Nie chce mi sie tego pozniej zmywac ;-)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka