Dodaj do ulubionych

Przeszczep szpiku

15.02.12, 12:18
Wiem, ze niedawno bylo o oddawaniu organow, a tutaj chodzi mi o cos pokrewnego.
Czy ktoras z Was jest zarejestrowana jako dawca szpiku?
Jak to tutaj wyglada? Jestescie moze zorientowane?
Oczywiscie sa strony z informacjami ale chcialabym poznac zdanie kogos, kto ma w tym temacie jakies doswiadczenie.
Pozdrawiam i dziekuje.
Obserwuj wątek
    • plain-vanilla Re: Przeszczep szpiku 15.02.12, 14:33
      Ja jestem zarejestrowana od 10 lat w Polsce. Chciałam się też zarejestrować w UK. W materiałach, które dostałam od Anthony Nolan wyczytałam, że jeśli ktoś już jest zarejstrowany w innym kraju, to nie może się zarejestrować w UK. Możesz poprosić o information pack od nich. Mnie powiedziano, że krew można zbadać przy okazji oddawania krwi w Blood Donor Centre, gdzie wcześniej uczęszczałam. Możliwe, że procedury się zmieniły albo różne banki szpiku mają różne kryteria zapisu.
    • nulki Re: Przeszczep szpiku 15.02.12, 16:13
      Ja jestem zarejestrowana w Anthony Nolan. Mozesz sie zglosic przez internet i dostaniesz do domu probke do pobrania sliny, ktora odsylasz do przebadania. Caly proces trwa kilka tygodni, wiecej informacji znajdziesz tu www.anthonynolan.org/ i tu www.anthonynolan.org/What-you-can-do/save-a-life/What-happens-if-you-are-a-match.aspx Jezeli masz pytaniato daj znac :)
      • elioli Re: Przeszczep szpiku 15.02.12, 21:51
        Dzieki za link. Wlasnie sie zarejestrowalam :)
        Zatem czekam na probke i na dalsza czesc. Poki co czytam wszelkie informacje na tej stronie. Rozumiem, ze Ty ten etap masz juz za soba :)
        Jesli masz jeszcze jakies dodatkowe informacje w tym temacie to prosze podziel sie :) Dopiero rozgryzam temat i nawet nie wiem o co pytac. Robie to bo po prostu chce.
        Pozdrawiam!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka