Dodaj do ulubionych

Yarn Bombing

11.03.12, 18:05
Byc moze slyszeliscie juz o tym zjawisku - yarn bombing czyli przystrajanie wspolnej przestrzeni (najczesciej miejskiej) recznie dzierganymi robotkami. Istnieje rowniez pod nazwa guerilla crochet - to specjalnie dla robot szydelkowych :-) W wielu miastach w UK takie akcje sie juz zdarzaly, sama nawet "maczalam palce" w paru ;-)

Pisze o tym, bo w zeszlym tygodniu nie tak daleko ode mnie mielismy naprawde swietny przyklad yarn bombing w duchu olimipijskim. Jesli ktos mieszka niedaleko Saltburn to naprawde polecam sie wybrac, poki dzielo nie zostanie zniszczone przez morska bryze. Tutaj kilka zdjec. Przepraszam z gory, ze wklejam link do Daily Fail, ale oni mieli najlepsze zdjecia.

www.dailymail.co.uk/news/article-2111518/A-yarn-Olympic-proportions--Mystery-knitter-attaches-50-yard-long-scarf-featuring-woollen-athletes-pier.html
www.debbiestogden-photography.co.uk/saltburn-pier-london-2012-yarn-bombing/
Obserwuj wątek
    • robak.rawback Re: Yarn Bombing 11.03.12, 18:48
      o fajne - najlepiej podobaja mi sie murzynki.

to nic ze daily mail - wlasnie spedzilam godzine na showbiz section - i sie dowiedzialam ze dennis quaid sie rozwodzi... ;b
      • murasaki33 Re: Yarn Bombing 11.03.12, 20:43
        Swietne te robotki, czytalam o takich dzierganych szalenstwach. Pewnie zanim sztorm nadejdzie, to ludzie to "rozbiora" na pamiatke;)
        • jaleo Re: Yarn Bombing 11.03.12, 21:01
          murasaki33 napisała:

> Swietne te robotki, czytalam o takich dzierganych szalenstwach. Pewnie zanim sz
          > torm nadejdzie, to ludzie to "rozbiora" na pamiatke;)

No wlasnie nie rozbieraja, juz pare dni to wisi bez szwanku, wszyscy tylko zdjecia robia :-)
          • glasscraft Re: Yarn Bombing 11.03.12, 21:05
            Podziwiam robote, sciegi super rowne, musialo komus zabrac wieki, zeby to zrobic!
    • 7oz Re: Yarn Bombing 11.03.12, 21:27
      Fajne, ale ktoś ludziom radości wyszydełkował :)
      • jofin Re: Yarn Bombing 11.03.12, 22:49
        misiedlakazdego.blox.pl/html
        Jak juz o szydelku mowa, to popatrzcei tutaj, jakie sliczne stworki dziewczyna robi. Nawet mozna u niej zlozyc zamowienia, jakby ktos chcial.
    • miwah Re: Yarn Bombing 12.03.12, 14:44
      odrobine inne ale rodzinnie sie udzielamy w tym projekcie
      www.dadonline.eu/content/bunting-forever-0
    • anulla_m Re: Yarn Bombing 16.03.12, 21:51
      Bardzo ładne, jak ja żałuję, że do takich rzeczy mam dwie lewe ręce.
    • izabelski Re: Yarn Bombing 18.03.12, 01:27
      a w Londynie:

knitthecity.com/

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka