Dodaj do ulubionych

Wspomnienia z PRL

03.04.12, 21:48
Kobitki zebrało mi sie na wspomnienia z mojej młodosci.Pamietacie to?
czarodziejskagoraksiazek.blogspot.co.uk/2011/08/zima-stulecia-kozaki-relax-i-lalka.html
czarodziejskagoraksiazek.blogspot.co.uk/2011/08/zima-stulecia-kozaki-relax-i-lalka.html
Obserwuj wątek
    • helciamorelcia Re: Wspomnienia z PRL 03.04.12, 21:54
      Pamiętacie spódniczki lambadówy? ja miałam taką z czarnym ściągaczem u góry a na dole biala w czarne niby lamparcie cętki ale to był szał a jak sie kręciła.
      • gosia7813 Re: Wspomnienia z PRL 03.04.12, 23:34
        Przeczytalam i przez moment jakbym cofnela sie w czasie:)
    • 1mzeta Re: Wspomnienia z PRL 04.04.12, 13:12
      Ja pamiętam- kartki na: mięso, benzynę, masło i cukier- na co jeszcze innego były to nie pamiętam za bardzo-a i jeszcze talony na meble i buty Relaxy. Sklepy Pewex. Zegarki elektroniczne z kalkulatorem, który każdy obowiązkowo dostawał na komunię. Spodnie jeansy z firmy Jordache- ówczesny hit mody i "must have".
      Ktoś wspominał o spódnicach lambadówkach- ja jeszcze dodam buty plastiki na "kaczuszce" i nieco później spódnice z pieluch tetrowych. Mięso spod lady, zajebiste kolejki do piekarni i masarni. Aaaa..... i jeszcze smak musztardy - jeden jedyny i niepowtarzalny - mniammmm :)
      To tak na szybko.
      • helciamorelcia Re: Wspomnienia z PRL 04.04.12, 13:29
        Ja jeszcze dodam takie komplety siwe getry u bluzy z myszką miki to byl szał bez tego bylaś nie modna.Pamietam skakanie w gume,przez linke i wymienianie sie karteczkami z notesikow.Oręzadki w proszku,gume donald ach pamietam jeszcze smak oooo i takie gofry sprzedawane z budki i rurki z kremem.
    • hanai77 Re: Wspomnienia z PRL 04.04.12, 13:45
      na mnie najwieksze wrazenie zrobily rzeczy z serii upragnione i wtedy wysnione... piornik taki plastik zmagnetycznym zamknieciem i wyposazeniem, szalik i czapkaw zarowiastym kolorze.. barbie ... matko swieta blagalam mikolaja o te rzeczy .. na rzecz piornika to taki list wysmarzylam ze ho ho, pamietam marzenie sie ziscilo.. znajomy mamy przywiozl z zagranicy .. komplet tez i na zawsze wyzwolilam sie z robionej na drutach przez srednio zdolna w temacie mame wielkiej welnianej czapy...
      nino ite artykuly szkolne... temperowka z zyletka ... do dziadka szlam na ostrzenie kredek i super klej guma...zeszty szaro bure owijane tapete np i te kredki z misiem... a i cyrkiel z wkladanym olowkiem , dlugopis zenit z takim dgrubszym metalowym wkladem w srodku..
      • 1mzeta Re: Wspomnienia z PRL 05.04.12, 15:32
        To ja jeszcze dodam do tego napoje pakowane w przeźroczyste woreczki, prażynki tłuste jak cholera i gumy do żucia Donaldy. Coś mi się jeszcze pewnie przypomni :)
    • izabelski Re: Wspomnienia z PRL 05.04.12, 16:01
      poczytajcie skarbnice wiedzy z tego okresu ;)

forum.gazeta.pl/forum/f,16256,Herbata_z_musztardowki.html

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka